עבור לתוכן

הבדל/ים גדול/ים בין סלרון 2.4GHZ לפנטיום 2.4GHZ

Featured Replies

פורסם

האם ההבדלים, מבחינת הכל גדולים בין הסלרון 2.4GHZ לפנטיום 2.4GHZ

פורסם

בגדול כן אבל למה להתעסק עם חומרה כה ישנה?

יש לך מעבדים הרבה יותר טובים בזול יחסית

גם על איזה פנטיום אתה מדבר החדשים או הישנים?

פורסם
  • מחבר

כי יש לי לוח אם סוקט 478, וגם מעבד סלרון 478.

ואני שוקל לרכוש מעבד סוקט 478 בין 2.6GHZ ל3.0GHZ.

אבל אני יכול לרכוש 2.4GHZ פנטיום ב80 ש"ח.

יש הצעות/הערות? דווקא מעניין. הן יתקבלו בברכה. :xyxthumbs:

פורסם

אני מניח שזה לשימוש של אינט' סרטים הורדות וכו' ולא למשחקים...

במידה וזה המצב תקח תP4 ב80 ש"ח וזהו תשמור את הכסף

פורסם
  • מחבר

אכן אתה צודק.

עם הסלרון אני מרגיש לפעמים דילאיי, ו"תקיעות" קצרצרות.

ההבדלים בין ה2.4GHZ ל2.6GHZ גבוהים (יש לי הצעה של 100 ש"ח ל2.6GHZ)?

פורסם

בשביל עוד 20 שקל תפנק את עצמך ב2.6..

והסלרון נחות משמעותית מהפנטיום...

פורסם
  • מחבר

תודה taotao.

תגיד, על המעבד הזה אני אצטרך למרוח משחה טרמית יקרה או גם ג'נרית תספיק? ואם אפשר המלצות למשחה כזו (אני זוכר MX2 ועוד אחת, שאני לא זוכר את שמה) כי מצד אחד אין לי ואני צריך לקנות ומצד שני אני לא אשתמש בה יותר מהפעם הזו אז חבל להשקיע יותר מדיי אם אחת פשוטה תספיק. אם יש כמה מומלצות, השמות יתקבלו בברכה.

גם על איזה פנטיום אתה מדבר החדשים או הישנים?

מה זאת אומרת פנטיום חדש או ישן? יש שתי סוגים של P4?

שאלה נוספת, אני צריך לשים לב כמה FSB המעבד וכמה הלוח? מה זה אומר הFSB הזה?

פורסם

דגמי בE2XXX הם הפנטיומים החדשים[br]פורסם בתאריך: 24.05.2008 בשעה 02:17:42

ובנוגע למשחה הטרמית בשביל עוד 10 ש"ח זה באמת כזה משמעותי?

כעיקרון ההבדל יכול להגיע עד כ4 מעלות הפרש בין משחה גנרית לממותגת

פורסם

FSB זהו תדר התקשורת החיצוני של המעבד עם שאר המערכת...ישנם כמה כאלו בדגמי הפנטיום 400/533/800MHz....

איזה לוח אם יש לך ?

פורסם

לא כל כך הבנתי אם יש לך לוח או לא, אבל אם אתה צריך גם לקנות לוח, אפשר להשיג Athlon 32 3200+ לסוקט 754 ב 100 שקל וזה עדיף משמעותית על מה שהצגת.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי אם יש לך לוח או לא, אבל אם אתה צריך גם לקנות לוח, אפשר להשיג Athlon 32 3200+ לסוקט 754 ב 100 שקל וזה עדיף משמעותית על מה שהצגת.

יש לי לוח מיקרו סוקט 478.

והנה הנתונים העדכניים:

אני בפני רכישה סופית של מס' דברים ואם בא לך לעזור:

בנוסף לכרטיס מסך x800 pro (יש דבר כזה pro? זה לא אמור להיות gto?) שאני מתכוון לרכוש ב100 ש"ח, אני מתכוון לרכוש מעבד ואולי זכרונות .

אופציה א -

אני יכול לקנות מעבד P4 2.4GHZ NORTHWOOD חצי מגה קאש, באס 533 - ב100 ש"ח. (בלי קירור) או 120 ש"ח עם קירור 8cm.

ולהישאר עם הזכרונות שלי 256mb*2.

אופציה ב -

רכישה של מעבד P4 2.8GHZ פרסוקט 1 מגה קאש , באס 800 - המעבד הזהhttp://www.cpu-world.com/sspec/SL/SL7E3.html ללא קירור.

יחד עם זכרונות VDATA 2.5 ddr400, ואני נותן לו את ה2 סטיקים 256 שלי.

המחיר הכולל 265 ש"ח.

*להזכיר לך אני כרגע עם מעבד סלרון 2.4GHZ, כרטיס מסך FX5200, זכרונות 256mb*2. כל אלו במארז וספק ג'נרים. שאני 99% קונה P180 יחד עם שני מאווררי TT ב400 ש"ח.. וVX450 גם מתוכנן.. (הכרטיס מסך והמעבד חייבים ספק חדש, כרגע יש לי 200W שנותן 15A על מסילת ה12V+ הוא יספיק לדעתך?)

*איזה אופציה עדיפה? ולמה?

*השאלה איזה מעבד עדיף? האם ההבדלים בין חצי מגה קאש ו2.4GHZ ונורטווד ל1 מגה קאש ו2.8GHZ ופרסקוט גדולים? ושווים את ההפרש של (50 ש"ח - שזה גם פלוס 50% מהעיסקה).

*איזה ליבה עדיפה? הנורטוווד עדיפה? ואם כן איזה מתבטא?

*יש לי שאלה בנוגע לבאס, אני צריך שהלוח אם יתמוך בבאס של המעבד? חובה? איך זה הולך?

* ההבדלים בין 256mb*2 ל 512mb*2 גדולים?

תודה.

פורסם

א) איזה לוח אם יש לך? "מיקרו" זה לא תשובה. :bash:

ב) אם לוח האם לא תומך ב-FSB=800, אין מה לקחת מעבד עם FSB=800. במקרה הטוב הוא יעבוד לאט. במקרה הגרוע הוא לא יעבוד.

ג) מומלץ להתרחק מ-Prescott. חיישני החום שלהם נותנים טמפרטורות מטורפות שגורמים למאווררים להסתובב ב-5000RPM+ ולהרעיש כמו מכונת כביסה בשלב סחיטה.

(מניסיון של מישהו שהיה לו Prescott 2.8 והחליף אותו ל-Northwood 3.0)

ת'כלס ה-Northwood הוא הווריאנט היחיד של Pentium 4 שלא היה גרוע.

פורסם

עדיין, הפרסקוט במקרה הזה יתן ביצועים יותר טובים (תדר מעבד+תדר באס+מטמון יותר גדול).

אבל לדעתי תבדוק בכלל אם הלוח שלך תומך בו, אולי אין בכלל התלבטות.

פורסם

עדיין, הפרסקוט במקרה הזה יתן ביצועים יותר טובים (תדר מעבד+תדר באס+מטמון יותר גדול).

מתוך הנחה שה-FSB נתמך,

המטמון של פרסקוט נותן לו בדיוק 0% יתרון בביצועים על Northwood בתדר דומה. נבדק. למעשה המטמון הנוסף הכרחי כדי לשמור על אותה רמת ביצועים שהארכיטקטורה הישנה יותר של Northwood סיפקה בחצי מזה.

תדר גבוה יותר כן ייתן ביצועים גבוהים יותר, אבל זה כמעט בוודאות לא יורגש. הרעש, או-הו כמה שהוא יורגש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים