עבור לתוכן

מה עדיף למישחקים E8400 או Q9450

Featured Replies

פורסם

לא לכולם יש כסף להחליף מחשב כל שנה\שנתיים.

לכם יש זה נהדר. יש אנשים שרוצים לשלם סכום ולסחוב עם המחשב שלהם כמה שיותר...

מאוד לגיטימי, מאוד פולני ומאוד ישראלי...

שכחת גם "מאוד כלכלי". נסו להזכר בימים שבהם לאנשים היה זיכרון של 128 מגה על המחשב והם שדרגו את המחשב שלהם בעוד 256 זיכרון ושילמו על זה 500 שקל. או שאנשים התלבטו בין כונן קשיח של 80 ג'יגה שעלה 450 שקל לבין כונן קשיח של 120 ג'יגה שעלה 600 שקל. היום זה נראה מגוחך לשלם 500 שקל עבור 256 מגה זיכרון שבמאה שקל פחות אפשר להשיג פי 16 יותר. יש אנשים שעיקר עיסוקם במחשב הוא לא משחקים, ויש כאלה גם שקנו מחשב טוב בהתחלת 2006 נגיד ונהנים לשחק במאפיה, בפיפא 2008, בוורקראפט 3, ב-Half-life 2 וכו'.. וגרפיקה קצת יותר טובה ב-Crysis לא תגרום להם לעשות שדרוג מקיף ב-2000 שקל.

• תגובות 50
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה רציני או שאתה עושה את עצמך?

אנחנו ממליצים לחסוך עכשיו ולשדרג אחר כך עם מה שאתה חוסך וכך לשמור על יחס עלות-תועלת מצוין לאורך כל התקופה, לעומת מה שאותם אנשים חסרי היגיון עושים שהם קונים כרטיס מסך ומעבד שעולים כמעט פי שתיים ונותנים אולי בלחץ 20% תוספת ואז נתקעים הרחק מאחור שאנשים חכמים שקנו 9600 או 8800GT וE8400 וחסכו יכולים לשדרג עם הכסף שהם חסכו.

דוגמה: יש לך 6000 ש"ח תקציב למחשב, במקום לקנות עכשיו מחשב ב6000 אתה קונה מחשב ב4000 ואז או משדרג אחרי שנה וחצי ב2000 או קונה מחשב חדש ב4000 כל שנתיים במקום לקנות ב6000 לשלוש שנים.

נ.ב כל ההתחייסויות שלי לזמן הם השערה, אפשר למשוך מחשב גם יותר זמן ובכל מקרה להשקיע יותר מדי במחשב זה לא חכם.

_כמו שכתבתי בהודעה הקודמת "

עדיף לקנות E8400 לחסוך את ה500 שקל האלו ובמקום לקנות "מחשב ל3 שנים" לקנות מחשב עד שהוא לא מסוגל להריץ את המשחקים\תוכנות\וורד בצורה מספקת ואז עם החיסכון + תוספת קטנה אפשר לשדרג.")

מחזק :xyxthumbs:

קניתי מחשב ב-4200 ואחלה מחשב, מכיוון שאני משחק על רזולוציה בינונית כי המסך שלי הוא 17 הוא מריץ לי הכל חלק, על HIGH , ועל 1280-1024

אפילו אם אתם רוצים לשחק על רזולוציות יותר גבוהות, פשוט צריך להשקיע עוד איזה 300-500 שקל בכרטיס מסך (נגיד SLI של 9600... או 9800GTX) וזה הכל.

מעבד לשמחקים - E8400 נקודה.

פורסם

לפי מה שאני קורא פה יתכן שהמפרט שלי הוא בזבוז רציני??

זה המפרט:

מעבד- q6600

קירור למעבד-ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO

לוח אם-- גיגבייט GA-P35-DS3L

ספק כוח- ENERMAX MODU82 525W

כרטיסי זיכרון -2GB X2 SAMSUNG DDR II 800

דיסק קשיח- - Seagate 500GB SATA2 7200RPM 32MB

כרטיס מסך - GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB NX88T512HP GV

מארז- P182

את האמת הוא נראה לי סבבה הסיבה שאולי הוא יקר יותר קצת ממה שהמלצתם להשקיע היא בגלל המארז היקר..כול השאר אני חושב סביר מאוד...אלא אם כן חס וחלילה הכרטיס מסך שלי יהיה לוהט ואני יצטרך להוסיף לו קירור כנ"ל לגבי זכרונות..

פורסם

לפי מה שאני קורא פה יתכן שהמפרט שלי הוא בזבוז רציני??

זה המפרט:

מעבד- q6600

קירור למעבד-ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO

לוח אם-- גיגבייט GA-P35-DS3L

ספק כוח- ENERMAX MODU82 525W

כרטיסי זיכרון -2GB X2 SAMSUNG DDR II 800

דיסק קשיח- - Seagate 500GB SATA2 7200RPM 32MB

כרטיס מסך - GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB NX88T512HP GV

מארז- P182

את האמת הוא נראה לי סבבה הסיבה שאולי הוא יקר יותר קצת ממה שהמלצתם להשקיע היא בגלל המארז היקר..כול השאר אני חושב סביר מאוד...אלא אם כן חס וחלילה הכרטיס מסך שלי יהיה לוהט ואני יצטרך להוסיף לו קירור כנ"ל לגבי זכרונות..

מפרט לא משהו בכלל, מכמה סיבות:

1- מעבד Q6600 חלש במשחקים מול E8400.

2- קרור למעבד בתנאי שאתה עושה אוברקלוק, כי אם לא אז מספיק הקרור סטוק.

3- דיסק קשיח עדיף לקחת שתיים של 250GB במקום, ואז יש לך הפרדה system/data יותר מומלץ לבריאות המחשב.

4- כרטיס מסך היום יותר משתלם לקחת 8800GTS 512 גם יותר חזק לרזולוציות גבוהות, ועם אוברקלוק קטן נותן ביצועים של 9800GTX.

5- מארז זה עניין של טעם, אני אישית מסתפק במשהו יותר צנוע וכך חוסך כסף למשהו יותר חשוב.

6- ספק כוח כזה למה? כי זה אנרמקס! מה רע בקורסייר VX550 יותר חזק וגם זול יותר.

פורסם

1- מעבד Q6600 חלש במשחקים מול E8400.

הוא אמר שזה רק למשחקים?

2- קרור למעבד בתנאי שאתה עושה אוברקלוק, כי אם לא אז מספיק הקרור סטוק.

הקירור סטוק רועש מאוד. לגבי ה-FREEZER אני לא יודע.

3- דיסק קשיח עדיף לקחת שתיים של 250GB במקום, ואז יש לך הפרדה system/data יותר מומלץ לבריאות המחשב.

למה SYSTEM צריך 250GB? בד"כ ה-SYSTEM צריך הרבה פחות מה-DATA. כבר הייתי לוקח 120GB בשביל SYSTEM ו-500 בשביל DATA (למרות שזה כמובן יעלה יותר).

5- מארז זה עניין של טעם, אני אישית מסתפק במשהו יותר צנוע וכך חוסך כסף למשהו יותר חשוב.

מסכים, ובכלל את ה-P182 לא אהבתי.

6- ספק כוח כזה למה? כי זה אנרמקס! מה רע בקורסייר VX550 יותר חזק וגם זול יותר.

חזק יותר - לא ממש. 25W זה בתחום מרווח הביטחון. זול יותר - וודאי. שני היתרונות של ה-ENERMAX הם המודולריות של הכבלים והשקט. אם זה חשוב לבחור - אני מבין את ההשקעה. אם לא - בפירוש בזבוז.

פורסם

אוקיי אז ככה יש רק שני דברים שאני יכול לשנות בהם את דעתי מ2 סיבות פשוטות:שקט ורעש!

הראשונה -היא הקירור למעבד שאני סמכתי עליכם ןלקחתי אותו אין לי מושג איך הוא יהיה

השנייה-כרטיסי הזכרון כי אין להם צלעות קירור

בנוגע לכרטיס מסך אני לא עושה OC לשום דבר במחשב ככה שזה לא רלוונטי,וגם הוא עולה יקר יחסית לGT בזיג זג..בכול מקר המסך שלי הוא 2007WFP שיגיע מחר בעזרת ה' :yelclap:

פורסם

קודם כול בואו נעשה סדר בדברים.

מעבד E8400 ומעבד Q9450 מציגים במשחקים שאינם תומכים בריבויי ליבות ביצועים די זהים.

וד"א קרייסיס אינו תומך בריבויי ליבות זה בלוף שקרייטק אמרו.

עכשיו נגיד שיצא משחק שתומך או תירצה להתקין תוכנת עריכה שכן תומכת בריבויי ליבות הביצועים יעלו פי 2 תאורתית, זו חשיבה לעתיד.

עכשיו אם לבן אדם יש תקציב למחשב לקחת מעבד E8400 או מעבד Q9450 בלי לרדת בשאר הרכיבים במחשב.

אז עדיף לקחת Q9450 הוא יותר חזק מימנו, פשוט ככה.

הוא עושה יותר פעולות בשנייה, גם בעבודה כללית הוא יותר טוב.

וגם מי שמחכה ומחכה ליקנות מחשב זול וטוב, הוא יכול להמשיך לחכות כמה שהוא רוצה, הטכנולוגייה תמיד מיתפתחת אפילו מהר מידי.

עכשיו פותח הטראד, תגיד לי אתה מה השימושים שלך בימקום מריבה של דיבוריי סרק.

פורסם

אני לא מתלבט לגבי המעבד את ההתבטות שלי כבר עשיתי וגם פתחתי תארד ארוך....רשמתי למעלה לגבי מה יש לי התלבטות

פורסם

אוקיי אז ככה יש רק שני דברים שאני יכול לשנות בהם את דעתי מ2 סיבות פשוטות:שקט ורעש!

הראשונה -היא הקירור למעבד שאני סמכתי עליכם ןלקחתי אותו אין לי מושג איך הוא יהיה

בזבוז כסף! קרור סטוק מספיק בהחלט למי שלא עושה אוברקלוק.

השנייה-כרטיסי הזכרון כי אין להם צלעות קירור

שוב, אם אתה לא מבצע אוברקלוק זה לא רלוונטי לגביך.

בנוגע לכרטיס מסך אני לא עושה OC לשום דבר במחשב ככה שזה לא רלוונטי,וגם הוא עולה יקר יחסית לGT בזיג זג..בכול מקר המסך שלי הוא 2007WFP שיגיע מחר בעזרת ה' :yelclap:

דווקא בגלל הרזולוציה הטבעית שלו למשחקים, עדיף GTS.

קודם כול בואו נעשה סדר בדברים.

מעבד E8400 ומעבד Q9450 מציגים במשחקים שאינם תומכים בריבויי ליבות ביצועים די זהים.

עכשיו אם לבן אדם יש תקציב למחשב לקחת מעבד E8400 או מעבד Q9450 בלי לרדת בשאר הרכיבים במחשב.

אז עדיף לקחת Q9450 הוא יותר חזק מימנו, פשוט ככה.

הוא עושה יותר פעולות בשנייה, גם בעבודה כללית הוא יותר טוב.

וגם מי שמחכה ומחכה ליקנות מחשב זול וטוב, הוא יכול להמשיך לחכות כמה שהוא רוצה, הטכנולוגייה תמיד מיתפתחת אפילו מהר מידי.

עכשיו פותח הטראד, תגיד לי אתה מה השימושים שלך בימקום מריבה של דיבוריי סרק.

מה פשוט ככה? אם אין לו שימוש בתוכנות שמנצלות את המעבד לא יהיה שינוי בביצועים.

פורסם

קירור סטוק לא מספיק.

בנוגע לכרטיס מסך חשבתי על זה אבל לא מצאתי משהו שווה בזיג זג.. מה אתה רוצה להגיד שהGT ממש לא מתאים למסך?

פורסם

קירור סטוק לא מספיק.

בנוגע לכרטיס מסך חשבתי על זה אבל לא מצאתי משהו שווה בזיג זג.. מה אתה רוצה להגיד שהGT ממש לא מתאים למסך?

למה אתה חושב שקרור סטוק לא מספיק, במיוחד שבמצב EIST של המעבד המאוורר לא עובר את 900 סל"ד.

אם אתה מעוניין לזרוק כסף סתם זה עניין שלך.

לגבי הכרטיס, כתבתי שברזולוציה 1680X1050 תקבל פחות לאגים מאשר כרטיס 8800GT.

ברזולוציה של 1280X1024 אכן מספיק 8800GT.

פורסם

אני מעדיף להשקיע עוד בקירור..

בנוגע לכרטיס לא הבנתי מה אמרת כי אני לא ממש מבין בזה..אבל המסך שלי הרזולוציה שלו היא 1680X1050 לא?

אז מה הוא לא יעבוד טוב ברזולוציה הזאת?

פורסם

אני מעדיף להשקיע עוד בקירור..

בנוגע לכרטיס לא הבנתי מה אמרת כי אני לא ממש מבין בזה..אבל המסך שלי הרזולוציה שלו היא 1680X1050 לא?

אז מה הוא לא יעבוד טוב ברזולוציה הזאת?

לאגים=קרטועים בגרפיקה ה-8800GT גבולי ברזולוציה הזאת.

חוצמיזה שהמחירים של 8800GTS 512 בריצפה בתקופה הזאת.

פורסם

כן אבל בזיג זג לא מצאתי GTS במחיר נורמלי רק אחד אולי וזה עים קירור סטוק..חוץ מזה בכול מצב זה היה הבדל של 200 שקל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים