עבור לתוכן

النكبة שמח לכולם!

Featured Replies

פורסם

אתה לא סותר במאומה את מה שאני אומר.ערביי א"י חיפשו לעצמם זהות ולכן אימצו את השם פלסטינים בגלל שלא"י רבתי קראו פעם פלסתינה.זה הכל.

OK. ניסוח לא ברור מצידך או הבנה לקויה מצידי.

מכיר את הסיפור הזה של "נעשה לכם מה שתיכננתם לעשות לנו".אני מניח גם שהוא נכון.

אני דווקא לא כל כך משוכנע שזה לא צ'יזבט. אבל האמת שבבסיס הסיפור קיימת: באזורים שנכבשו ע"י ערבים לא נשארו יהודים. הם נרצחו, ברחו או נלקחו כשבויים ושוחררו בחילופים אחרי המלחמה. באזורים שנכבשו ע"י היהודים נשארו די הרבה ערבים. אותם מיליון ערביי ישראל לא הגיעו עם החסידות, אתה יודע. אם היתה תוכנית לגירוש ערביי ישראל, היא בוצעה בשלומיאליות איומה. מוזר שאותם שלומיאלים הצליחו לנצח את ערביי הארץ וחמישה צבאות סדירים ממדינות שכנות.

לגבי הגירוש,איך אתה בדיוק יודע כמה גורשו? כל אחד נוקב במספר אחר. אני יודע שגירוש ערבים תושבי הארץ היה חלק אסטרטגי (כנראה מוצדק,לאור העובדה שהיינו במלחמה,וכבר כתבתי את זה),מתכניתם של מנהיגי הישוב ובראשם בן-גוריון.במקום לטמון את הראש בחול ולהאמין במה שנוח לך,תנסה לבדוק,לחקור,ולא לזרוק סתם:"הגירוש היה מאזורים מצומצמים ורק במשך תקופה קצרה".לא היית שם וגם אני לא. אפשר רק להסתמך על עדויות ומסמכים,וממה שאני שמעתי,היה גירוש בקנה מידה גדול,וכמו שכתבתי,גם גנדי טען כך,והוא לא השתייך לשמאל הקיצוני.

אז זהו, אני קראתי עדויות ומסמכים. אפילו חלק מ- "ההיסטוריונים החדשים" הפוסט עד אנטי ציוניים נאלצו להודות שלא היתה תוכנית מסודרת לנקות את הארץ מערבים, לכל היותר במשך כמה חודשים נעשה ניסיון לפנות כמה אזורים. קח למשל את ערביי חיפה: כמה מהם גורשו?

ובנוגע לזאבי, נו באמת. האיש מנסה להוציא את הערבים ממדינת ישראל. השמאל מתנגד. התגובה שלו צפויה: אבל זו בכלל התוכנית שלכם!

בני מוריס למשל, היסטוריון חדש ואיש שמאל, מצא מסמכים שמראים שמנהיגיהם של הערבים קראו לפינוי ערביי הארץ.

מה כאן לא ברור לך? תאר לך שאתה ערבי שחי כאן ושומע אנשים זרים לך,בני עם אחר רוצים לבנות מולדת לעצמם בלבד על האדמה שבה אתה יושב! היית מקבל אותם בזרועות פתוחות?....

ראה את הסעיף הבא. תאר לעצמך שאתה ערבי שמשפחתו הגיעה לארץ בעשורים האחרונים ושומע כאן אנשים בני עם אחר, שגם הם הגיעו לארץ בעשורים האחרונים, שרוצים להקים מדינה לעם שלהם, בלי לומר מילה על כך שהמדינה תהיה שלהם בלבד או שלעם שלך (שאתה בכלל לא מתייחס אליו כאל עם באותו שלב) לא תהיה מדינה לצידה.

כן היו, לא היו....זה לא הנושא כאן בכלל. כבר כתבתי שזה לא משנה בכלל מי היה קודם.

זה כן משנה, ראה הסעיף הקודם.

היה גירוש ,ואפילו אם לא היה בכלל גירוש אלא רק בריחה,עדיין התוצאה הישירה מהקמתה של מדינת ישראל היא הפיכתם של אלו שגורשו/ברחו לפליטים חסרי אזרחות! זהו אסון לאומי עבורם ,ואני מבין אותו.

בכלל לא נכון. מספר גדול יותר של יהודים ברחו וגורשו ממדינות ערב. אף אחד מהם לא נשאר פליט חסר אזרחות. האשמה מוטלת אך ורק על הערבים, הן הפליטים, שיכלו בקלות להשתקע במקום מושבם החדש (ולרובם היתה אזרחות מצרית, ירדנית או לבנונית) והן אחיהם, שיכלו לשקם אותם בארצותיהם. אבל המנטליות הערבית דומה לזו של ילד בן ארבע, שרוצה הכל לעצמו ועכשיו רק בגלל שפעם הוא הצליח להניח את ידיו על חלק מזה. קח למשל את הסורים, שדורשים לא רק שנמסור לידיהם שטחים שכבשנו מהם אלא גם שטחים שהם כבשו מאיתנו ואנחנו כבשנו בחזרה!

לא מדובר על זה בכלל..... מדובר על כך שהפיתרון המדיני היחידי שנשאר לפלסתינים הוא מדינה משלהם בשטחים שנכבשו ב-67. רוב ההתנחלויות בשטחים אלו מקעקעות כל אפשרות למדינה משלהם.נכון שהקיצוניים שבהם (נראה לי רובם כרגע לצערי),לא מסתפקים בשטחים אלו אלא רוצים את "כל פלסטין" מהים ועד הנהר.....אבל זה לא יקרה,והפיתרון היחידי (אם הם ישכילו ללמוד מהטעויות שלהם-הם לא מפספסים אף הזדמנות להגיע לשלום) יהיה הקמת מדינה משלהם בשטחים אלו.

למה זה הפתרון היחיד? מה רע במדינה על 90% מהשטח שנכבש ב- 67? או על ?110% מה עם חילופי שטחים כלשהם? ממילא הרוב המוחלט של המתנחלים מתגורר בגושים שתופסים רק חלק קטן המשטח. ישראל ויתרה על קרוב ל- 90% משטחי הגדה בלי להזיז אפילו מתנחל אחד.

הבעיה היא שגם המתונים שלהם קיצוניים. ראה את אש"ף, שעד היום לא הצליח לתקן את האמנה שלו, שקוראת להשמדת מדינת ישראל ושאנשיו אחראים לחלק לא קטן מפיגועי הטרור מחתימת הסכם אוסלו ועד היום. כן, הם גם יורים קסאמים מעזה.

אין לך דבר כזה, מעולם לא נעשה מחקר כזה, אלו שנעשו הוחכיו בדיוק ההפך אז תפסיק לחרטט.

http://www.kedma.co.il/index.php?id=862

http://www.tapuz.co.il/blog/tags.asp?TagName=%E4%F1%E8%E5%F8%E9%E4%2C%E0%F9%EB%F0%E6%E9%ED

http://www.omedia.co.il/Show_Article.asp?DynamicContentID=16439&MenuID=851&ThreadID=1014022

http://www.questia.com/googleScholar.qst;jsessionid=Ln1VGNwz2lqCSvj86LnXvfnhFRCTTwr0vYFWzhQ1ytmwxh2n2sMb!2003409385?docId=5000294646

http://www.youtube.com/watch?v=59S4a2wpUpE

הטענה שלך ש"רק האליטה הכוזרית" היא טענת שקר, היא חלק מאלה שמנסים להסתיר את האמת, ואין לי מושג למה.

מתוך שיעמום הלכתי לקרוא את הקישור לאומדיה. למה דווקא אותם? כי את קדמה אני לא מכיר, בתפוז כל פוץ יכול לכתוב (אפילו אני 8)), הקישור לגוגל מחייב אותי להשקיע שתי שניות בתיקון הלינק וכבר ראיתי סרטונים ביוטיוב שמוכיחים כביכול כל טענה מופרחת שהיא. ומתברר שכמי שטוען שקרא את כל המקורות המתועדים, דווקא הקישור שאתה הבאת מוכיח את ההיפך! שים לב:

חילוקי הדעות לגבי מוצאם של יהודי מזרח אירופה יכלו להימשך ללא סוף מבלי יכולת הכרעה ברורה, עד שמדע הגנטיקה נכנס לתמונה.

הגנטיקאי נתנאל מיכאל פירסון השתייך לצוות הגנטיקאים שמיפו את הגנום האנושי במסגרת "פרויקט מיפוי הגנום האנושי". פירסון אסף דוגמאות DNA בצפון הקווקז ובתורכיה והשווה אותם עם ה- DNA האישי שלו.

הוא עשה זאת משום שמוצא משפחתו מאוקראינה והוא רצה לבדוק אם מוצאו כוזרי. הוא השווה את כרומוזום ה-Y שלו לאלה מצפון הקווקז ותורכיה ומצא התאמה המוכיחה את מוצאו התורכי- כוזרי. אבל במסגרת מיפוי הגנום האנושי התברר שרק אחוז קטן מתוך המדגם האשכנזי, שנאסף במסגרת הפרויקט, הוא בעל התאמה כזאת.

הממצאים הגנטיים הוכיחו שרק מיעוט מיהודי מזרח אירופה הם ממוצא כוזרי. יהודים אלה הם בעלי עצמות לחיים מונגוליות ושיער בהיר. עפ"י הממצאים הגנטיים, יהודי מזרח אירופה מוצאם ממספר מקורות: יהודים כוזרים שהתמזגו ע"י נישואין עם יהודים שמיים, יהודים, שהגיעו מאיטליה ויהודים שהגיעו ממערב אירופה ,כולל, יהודים ספרדים ופורטוגזים.

הגנטיקאי מיכאל המר פרסם במאי 2000 מחקר גנטי בו קבע שהיהודים האשכנזים קרובים מבחינה גנטית ליהודים מתימן, עיראק, ספרד, כורדיסטן ומדינות ערב.

מחקר גנטי שנעשה לגבי יהודים ששמם כהן עפ"י מדגם של אשכנזים וספרדים ששמם כהן, גילה שאצל רוב הכוהנים יש תבנית גנטית דומה, הכוונה לכרומוזום הגברי Y. המחקר קבע, שלמרות העובדה שקבוצות של יהודים התפזרו על פני התבל והיו מופרדים אלה מאלה במשך אלפי שנים, הכרומוזום Y מוכיח שבעלי השם כהן, אשכנזים וספרדים, הם מאותו מוצא.

מאחר שעל פי ההלכה היהודית נקבעת יהדותו של האדם עפ"י האם, נערך גם מחקר גנטי של הכרומוזום הנשי. נבדק מדגם של נשים אשכנזיות וספרדיות והתברר שיש ביניהן קרבה גנטית.

קדחת הים התיכון היא מחלה אופיינית ליוצאי אזור הים התיכון. מחקר בקרב יהודים אשכנזים, ארמנים ותורכים מאנטוליה, שחלו במחלה הראה דמיון גנטי, מה שמוכיח שהיהודים האשכנזים הם מאזור הים התיכון.

ד. רוזנגרטן מישראל השתתף ביולי 2002 בוועידה הבינלאומית ה-6 לחקר ה-DNA העתיק, והוא הביא מחקר על היהודים ההרריים בקווקז. הוא שלל את האפשרות שהם ממוצא כוזרי לאחר שמצא שיש להם דפוס גנטי משותף עם קהילות יהודיות אחרות, מה שמעיד על מוצאם הים-תיכוני.

כמה כיף להיות צודק! ;D

עדכון: טוב, הצצתי גם בקדמה. ראשית, מביאים שם מאמר שמפריך את הטענה שלך. אופס. שנית, הם טוענים שהוא לא נכון. למה? כי "ברור שהמקר וממצאיו לא נועדו לשמח את המזרחים, אלא להרגיע את כל מי שמנפנף בטיעונים קולוניאליסטים מול הציונות: לא באנו משום מקום, אנחנו מכאן, תמיד היינו. אם תרצו, הוכחה מדעית לתיזת "שיבת ציון"". איך ברור? לאנשי האתר פתרונות. אבל מבט מהיר בקישור "מי אנחנו" פותר את התעלומה: אלו אנשי הקשת הדמוקרטית המזרחית, חבורה אנטי-ציונית במוצהר, שחושבת שרק ליהודים מזרחיים (יהודים ערבים בלשונם) יש זכות לשבת בארץ. עכשיו ברור מדוע "ברור" שהמחקר שהם מצטטים שגוי לדעתם.

• תגובות 122
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא חושב שרק למזרחים ולערבים מותר.

אני חושב שרק למי ששיך לעם ישראל שעזב כאן אחרי מרד בר כוכבא והתפרקות יהודה יש הזכות לחזור, רק ליהודים אותנטיים או "אורגינלים", ולא לאף אחד אחר...

אם זה לא כך, אז מה שווה זכות השיבה? אם היא מתירה ליהודים שאבות אבותיהם הם לא אברהם יצחק ויעקב לחזור לכאן?, זה לא פייר כלפי הערבים, ולא כלפי עם ישראל.

פורסם

רק שהטענה שלך לפיה האשכנזים הם צאצאי הכוזרים הוא שגוייה בעליל לפי הקישורים שאתה בעצמך הבאת. אדם ישר היה מודה שטעה בשלב הזה.

ובנוגע לחוק השבות, לכל מדינה מותר לקבוע חוקי אזרחות שיקבעו מי יוכל לקבל אזרחות ומי לא. מותר למדינה לקבוע שרק בעלי אף ארוך ומעוקל וגיבנת שאוהבים כסף וחומדים את בנותיהם הבלונדיניות של הארים יכולים לקבל אזרחות, אם זה מה שאזרחיה רוצים. ישנן מדינות אחרות בעולם עם חוקי אזרחות דומים.. לא מוצא חן בעיניך? אתה מוזמן לנסות לשנות את זה או להגר.

פורסם

איסתרא בלגינא ,

אני בתור חוזר בתשובה לשעבר ,

קראתי ספרים מהמאות 19-10 ובכל אותם שנים , אשכנזים באו לישראל , וספרדים נסעו לקהילות אשכנז באירופה

ותמיד היתה קצת עירבוביה בין העדות

קבל סיפור ;)

יש הלכה ידועה "במקום שיש חילול השם , לא חולקים כבוד לרב "

מרן החיד"א זצ"ל

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3_%D7%93%D7%95%D7%93_%D7%90%D7%96%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%99

נסע לאיטליה , ושמה קיבלו אותו בכבוד גדול ,

והתארח בשבת אצל אחד מהעשירים

בארוחת ערב שבת , סעדו כיד המלך .

מרן החיד"א , ראה שהאישה בישלה כמויות של אוכל

אז אמר לה לפני כולם "זה חילול השם מה שאת עשית , הרי כל האוכל הזה יזרק ! "

- האישה אמרה לעצמה "אין דבר אני אראה לו מזה !! "

בארוחת שחרית גם סעדו כיד המלך

האישה הגישה לכולם כבד , חוץ מלמרן החיד"א

אז מרן החיד"א אמר לאישה " מה לי לא מגיע כבד ? "

אז האישה אמרה לו " במקום שיש חילול השם לא חולקים כבד לרב !! "

:lol:[br]פורסם בתאריך: 17.05.2008 בשעה 20:31:04

אני לא חושב שרק למזרחים ולערבים מותר.

אני חושב שרק למי ששיך לעם ישראל שעזב כאן אחרי מרד בר כוכבא והתפרקות יהודה יש הזכות לחזור, רק ליהודים אותנטיים או "אורגינלים", ולא לאף אחד אחר...

אם זה לא כך, אז מה שווה זכות השיבה? אם היא מתירה ליהודים שאבות אבותיהם הם לא אברהם יצחק ויעקב לחזור לכאן?, זה לא פייר כלפי הערבים, ולא כלפי עם ישראל.

אזטק אתה באמת רציני ? רד העץ שטיפסת עליו . מי אמר שאתה לא צאצא של גר ?

פורסם

אני שם לב שאתה מתחיל לחשוב בגישה של "כולנו גרים", לא טוב לחשוב ככה, אני ערכתי מחקר על הקהילות שמהם המשפחה שלי באה...

אבל זה לא משנה.

אם מבחן גנטי זה מה שיוכיח שאני לא גר, אני מוכן לעבור את זה עכשיו ובחינם...

לדעתי מיפוי גנטי של כל אזרחי ישראל היהודים הוא דבר שרק יתרום למצב בארץ.

פורסם

אם מבחן גנטי זה מה שיוכיח שאני לא גר, אני מוכן לעבור את זה עכשיו ובחינם...

לדעתי מיפוי גנטי של כל אזרחי ישראל היהודים הוא דבר שרק יתרום למצב בארץ.

אני פשוט לא יודע אם לצחוק או לבכות .. :kopfpatsch:

פורסם
:lol: :lol: :lol:
פורסם

אני פשוט לא יודע אם לצחוק או לבכות .. :kopfpatsch:

תאמין לי שלקחת לי את המילים מהפה.

איך האנשים האלה מגיעים לכאן, איך? :screwy:

פורסם

כמו שאודי מעליי ביקש, גם אני מבקש, תן לנו מחקר שמוכיח שכל האשכנזים הבלונדינים הם צאצים ישירים של בני ישראל שחומי העור מהמזרח התיכון...

לא טענתי זאת. אני רוצה שאתה תתן הוכחה או צילום שגורם לך לטעון שבני ישראל היו שחומי עור.

אין לך דבר כזה, מעולם לא נעשה מחקר כזה, אלו שנעשו הוחכיו בדיוק ההפך אז תפסיק לחרטט.

מעולם לא טענתי שנעשה מחקר כזה. דרוש שיפור ביכולת הבנת הנקרא שלך.

http://www.kedma.co.il/index.php?id=862

אולי מספיק לזלזל באינטיליגנציה של חברי הפורום? אתה מביא קישורים מקדמה?! אולי גם נשאל לדעתו של סמי שלום שטרית על האשכנזים? אולי נבקש ממנו לכתוב ספר היסטוריה של א"י במאתיים השנים האחרונות לצורך לימוד בבתי הספר התיכוניים?

וגם הקישור ליוטוב - ממש אמין, ליצן שוודי אנטישמי שמנהל תעמולה אנטישמית ארסית.

לחזור לאן? בזכות הציונות - יש ליהודים מכל העולם לאן לחזור. רק חבל שהמדינה לא דואגת שיהודים מכל העולם באמת ירצו לעלות לארץ הנפלאה שלנו. ממשלה שעסוקה בשחיתות ולא בדברים החשובים באמת.

[br]פורסם בתאריך: 17.05.2008 בשעה 21:00:27

ציטוט של הציטוט של איסתרא :
הוא עשה זאת משום שמוצא משפחתו מאוקראינה והוא רצה לבדוק אם מוצאו כוזרי. הוא השווה את כרומוזום ה-Y שלו לאלה מצפון הקווקז ותורכיה ומצא התאמה המוכיחה את מוצאו התורכי- כוזרי. אבל במסגרת מיפוי הגנום האנושי התברר שרק אחוז קטן מתוך המדגם האשכנזי, שנאסף במסגרת הפרויקט, הוא בעל התאמה כזאת.

הוא מצא התאמה שמוכיחה שיש לו גן שמצוי בעיקר בקרב תושבי הקווקז. שינויים\מוטציות ב-DNA יכולים לקרות מגורמים רבים, ולא רק מנישואי תערבות (שאין ספק שהיו כאלה, אבל בכמות מזערית, וגם ככה רוב הילדים שגדלו כ"מעורבים" לא גדלו כיהודים). מעניין שדווקא היום, בארה"ב, הרבה ילדים שרק הורה אחד שלהם יהודי, רואים עצמם כיהודים, גם אם הם אינם דתיים. זאת ההתרשמות שלי לפחות.

פורסם

" מי ידע אם אברהם - לא היה שחור " ( אהוד בנאי )

אברהם אבי האומה בא מחרן היא אור כשדים כיום אירן / עירק .

לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות שיהודים ( אשר להם גנים משותפים , תרבות אמונתית משותפת והיסטוריה משותפת כמו כן לשון / שפה משותפת - ולא חשוב הפזורה ממנה עלו ואישית עלי לציין בעלי אופי משותף כלומר אוהבים להתווכח / להתנצח / להתנגח ועקב כך מהווים חלק ניכבד מראש החץ בהיתפתחות האנושית המדעית ודאי ביחס לאחוז שלהם באוכלוסיית העולם ושוב לא ממש משנה באיזו פזורה / גלות הם היו ) ניראים קצת כמו האוכלוסיה הגויית ממנה עלו , מתי מישהו ראה פעם אחרונה רוסי שחור או אתיופי לבן או מרוקאי ג'ינג'י ותימני בלונדי ופולני חום :nixweiss: אז סיכוי סביר שאברהם היה ככה , כמו מאיפה שהוא בא .

פורסם

צר לי שאנשים הבינו אותי לא נכון...

מי שרוצה לבדוק את המוצא הגנטי\גזעי שלו יוכל לעשות דבר כזה אם יחפוץ בכך...

להמשיך לשקר לעצמנו שכולנו "עם ישראל" זה סתם אדיוטי...

אני מצדיק את הערבים שהם דורשים את הארץ חזרה רק בגלל טענתם שאי אפשר לדעת מי באמת היה כאן לפניהם ומי לא.

הם מצהירים שישב כאן עם ישראל התנכ''י ולא אכפת להם שישובו לכאן כאלה שבאמת שייכים אליו...

פורסם

לא . אין שום דרך לקבוע מי צאצא של אברהם ויצחק ויעקב .

חוצמזה גר הוא יהודי לכל דבר וענין . אם אתה מערער ביהדותו אתה בור ועם הארץ .

פורסם

" מי ידע אם אברהם - לא היה שחור " ( אהוד בנאי )

אברהם אבי האומה בא מחרן היא אור כשדים כיום אירן / עירק .

לא צריך להיות גאון גדול כדי לראות שיהודים ( אשר להם גנים משותפים , תרבות אמונתית משותפת והיסטוריה משותפת כמו כן לשון / שפה משותפת - ולא חשוב הפזורה ממנה עלו ואישית עלי לציין בעלי אופי משותף כלומר אוהבים להתווכח / להתנצח / להתנגח ועקב כך מהווים חלק ניכבד מראש החץ בהיתפתחות האנושית המדעית ודאי ביחס לאחוז שלהם באוכלוסיית העולם ושוב לא ממש משנה באיזו פזורה / גלות הם היו ) ניראים קצת כמו האוכלוסיה הגויית ממנה עלו , מתי מישהו ראה פעם אחרונה רוסי שחור או אתיופי לבן או מרוקאי ג'ינג'י ותימני בלונדי ופולני חום :nixweiss: אז סיכוי סביר שאברהם היה ככה , כמו מאיפה שהוא בא .

טעות

אברהם בא מהעיר אור (אור בשומרית כמו בשאר השפות השמיות העתיקות פירושה עיר), בתנ''ך מוכרת העיר כ"אור כשדים" ככל הנראה שם לשבט נוודים כל שהוא שהסתובב באזור.

שרידיה של העיר והמקדש הראשי שלה (בניין ענק ומפואר) קיימים עד היום במצב מדהים, מי שרוצה לראות תמונות יכול להכנס לגוגל.

אותו המקדש שגיחך אברהם אבינו כאשר היה מסתכל עליו בעודו יודע שהאלילים הנסגדים שם הם שקר וכזב.[br]פורסם בתאריך: 17.05.2008 בשעה 21:39:16

לא . אין שום דרך לקבוע מי צאצא של אברהם ויצחק ויעקב .

חוצמזה גר הוא יהודי לכל דבר וענין . אם אתה מערער ביהדותו אתה בור ועם הארץ .

גר הוא אכן יהודי.

אבל בדת משה וישראל (היהדות העתיקה) לא היו גיורים.

אם סוחר סיני שהגיע אל ירושלים, נכנס לבית המקדש והיה מבקש להתגייר היו מבקשים ממנו בנימוס לעזוב את המקום.

פורסם

אבל בדת משה וישראל (היהדות העתיקה) לא היו גיורים.

עם סוחר סיני שהגיע אל ירושלים, נכנס לבית המקדש והיה מבקש להתגייר היו מבקשים ממנו בנימוס לעזוב את המקום.

אל תקשקש ,

עם ישראל לא קיבל גיורים רק בימי משה (במקרה חריג משה קיבל את הערב רב )

יהושע ושלמה המלך (בגלל שלא מקבלים גרים שישראל מולכת על הסביבה )

חוץ מאותם תקופות חובה היה לקבל גרים .

פורסם

תן לי מקור שיאשר את הדברים האלה.

אם תשאל אותי, זה אדיוטי.

עם ישראל הוא אותו העם המורכב מצאציהם של אברהם יצחק ויעקב, כל גורם זר שנכנס אליו, רק תורם להריסתו.

היהדות של אז לא היתה מסיונרית ולא קראה לגרים להכנס פנימה.

בפרוש מוכר עם ישראל כהעם המקשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים