עבור לתוכן

النكبة שמח לכולם!

Featured Replies

פורסם

אל תדאג מה שידוע מלמדים , אם לא בבית ספר אז באוניברסיטאות . אין שום קונספרציה להסתרת מידע .

• תגובות 122
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לכל אחי המוסלמים אני רוצה להגיד אללה הוא אכבר ,

מה זה אומר ?

אלוהים הוא הכי גדול .

( טעות מקובלת היא לחשוב שהמשמעות היא " אלוהים הוא גדול " - כאשר הביטוי הנכון מדגיש את ה"הכי" אולי יהיו כאלו שיאמרו שהביטוי הוא ( או משמעותו ) זניח , אני אומר שהביטוי הזה הוא מפתח להצלחת היחסים בין היהודים והערבים ( בכללי ) בוא נראה כיצד :

בשאלת החלוקה או אי החלוקה של הארץ , אלוהים הוא הכי גדול ואי לכך קובע את מעשיו בעולמנו והוא קבע כי הארץ הזו שייכת ליהודים מפני שהינה הם הרוב והם מחזיקים בשילטון אז אם אדם הוא מאמין מוסלמי אשר דוגל באמונה באל אחד שהוא הכי גדול ואי לכך הוא זה שקובע את המציאות ע"י המהלכים אשר מתקימים בארץ , הוא קבע שהארץ הזו היא של העם היהודי ( ואני אוסיף לעם היהודי כדי מאוד לנהוג כאילו הארץ הזו היא שלו ולא ...) ואם אדם מוסלמי הולך כנגד הציווי האלוהי הוא יסבול כלומר ינסה לשנות את החלטת האל לתת את הארץ הזו לעם היהודי .

וחי שרוצה להבין את המיליטנטיות המוסלמית הוא יכול לראות זאת היטב דרך הביטוי " הכי " שמשמעותו היא בהכרה כי מצויים אלים אחרים אך שלי הוא הכי גדול ( מדוע עולה בי אסוציאציה של סרגל וויכוחים בגיל העשרה ? ;) ) ואם אתה לא מסכים לקביעה הזו ששלי הכי גדול הרי רנחנו נמצאים במחלוקת , אז מי מתחיל את הריב ? - מה אתם חושבים ? אם העומד מול יאמר שלי הכי גדול יש מילחמה אם יאמר שלך יותר גדול כלומר ( " אכבר " ) אז המשמעות היא כניעה , בקיצור " דין מוחמד בחרב ". אללה הוא אכבר וכל מעשיו אמת

דרך אגב הפרוש של הביטוי מוסלמי הוא " כניעה " האסלאם (ערבית: إسلام, להאזנה (מידע · עזרה), התמסרות, כניעו?ת כלפי האל) .

מזכיר שהדתיים החרדים קוראים לעצמם " חרדים יעני לדבר השם " כאשר במציאות הם חרדים נקודה .

דרך אגב הזובי ( דובי ) צודק בהחלט ( לפי דעתי האישית )

סיכום : אין טעם להיכנס לויכוח מהעבר מי צודק ומי היה פה קודם ( כי באמת נגיע עד דוד המלך ויבוסים ואולי אפילו לגן עדן , שיעול , ) צריך ליזכור אללה הוא אכבר וכל מעשיו אמת והוא מראה לנו מה הוא רוצה בשטח ( מציאות ) ועלינו להסתדר ככה איך שאנחנו, יהודים וערבים לפי מי שיש כאן עכשיו ( תאוריית הזמן והמקום ) בלי זכות שיבה ובלי חלוקות למינהם ועוד המצאות פוליטיות מטופשות פחות או יותר , כל המחאה הערבית היא על בסיס האפליה אשר היהודים נהגו בערבים יחד עם יצרים פוליטים אפלים של העמלקים להלן השיעים ובתוספת חוסר בינה ונבערות ערבית חמולתית טהורה שמאפשרת להם להיות נשוא של הרוחות הרעות שמנשבות כאן במיזרח התיכון מאז אברהם אבינו .

דברים נוספים : גם היהודים וגם הערבים אשמים במצב ( מי שסובל - אשם )

הערבים והיהודים הם אחים

מי שעלה לארץ הזו יש לו קשר עמוק לארץ

מי שלא ברח ב 48 הוא אדם שיש לו קשר עמוק לארץ

השיעים יהרסו כל חלקה טובה גם אם היא של סוני וגם אם היא של יהודי

אני קורא לכל מי שגר כאן והוא אזרח - ישראלי ( חלק מהם יהודי )

הטריק של השיעי הוא להפריד בין הערבי לעיברי ( רק אני רואה את הדומה ) ולאחר מכן לטפל בכל אחד מהם בניפרד .

יהודים וערבים הם בני אדם ( למי ששכח ) ובינהם יש חראות ויש אחלה ( צריך גם להבדיל בין ההיתנהגות הערבית בתור יחיד ובתור קבוצה ) ( באוניברסיטה יש יותר חראות בגלל סיבות פסיכולוגיות שאין זה המקום לפתח אותן וגם בגלל שהם ( הסטודנטים הערבים ) מבינים את עיקרון ההפרד ומשול כדי שיוכלו לצבור עוד כח - למי שהבין טוב למי שלא - עזוב )כמו כן יש הרבה הבדלים בין מעמדות סוציואקונומיות בין בני האומה הערבית שחלקם הם על רקע דת ( כמו נוצרים למשל ) וחלקם על רקע מקום מגורים ( עירונים , כפריים ) .

פורסם

לכל אחי המוסלמים אני רוצה להגיד אללה הוא אכבר ,

מה זה אומר ?

אלוהים הוא הכי גדול .

( טעות מקובלת היא לחשוב שהמשמעות היא " אלוהים הוא גדול " - כאשר הביטוי הנכון מדגיש את ה"הכי" אולי יהיו כאלו שיאמרו שהביטוי הוא ( או משמעותו ) זניח , אני אומר שהביטוי הזה הוא מפתח להצלחת היחסים בין היהודים והערבים ( בכללי ) בוא נראה כיצד :

בשאלת החלוקה או אי החלוקה של הארץ , אלוהים הוא הכי גדול ואי לכך קובע את מעשיו בעולמנו והוא קבע כי הארץ הזו שייכת ליהודים מפני שהינה הם הרוב והם מחזיקים בשילטון אז אם אדם הוא מאמין מוסלמי אשר דוגל באמונה באל אחד שהוא הכי גדול ואי לכך הוא זה שקובע את המציאות ע"י המהלכים אשר מתקימים בארץ , הוא קבע שהארץ הזו היא של העם היהודי ( ואני אוסיף לעם היהודי כדי מאוד לנהוג כאילו הארץ הזו היא שלו ולא ...) ואם אדם מוסלמי הולך כנגד הציווי האלוהי הוא יסבול כלומר ינסה לשנות את החלטת האל לתת את הארץ הזו לעם היהודי .

וחי שרוצה להבין את המיליטנטיות המוסלמית הוא יכול לראות זאת היטב דרך הביטוי " הכי " שמשמעותו היא בהכרה כי מצויים אלים אחרים אך שלי הוא הכי גדול ( מדוע עולה בי אסוציאציה של סרגל וויכוחים בגיל העשרה ? ;) ) ואם אתה לא מסכים לקביעה הזו ששלי הכי גדול הרי רנחנו נמצאים במחלוקת , אז מי מתחיל את הריב ? - מה אתם חושבים ? אם העומד מול יאמר שלי הכי גדול יש מילחמה אם יאמר שלך יותר גדול כלומר ( " אכבר " ) אז המשמעות היא כניעה , בקיצור " דין מוחמד בחרב ". אללה הוא אכבר וכל מעשיו אמת

דרך אגב הפרוש של הביטוי מוסלמי הוא " כניעה " האסלאם (ערבית: إسلام, להאזנה (מידע · עזרה), התמסרות, כניעו?ת כלפי האל) .

מזכיר שהדתיים החרדים קוראים לעצמם " חרדים יעני לדבר השם " כאשר במציאות הם חרדים נקודה .

דרך אגב הזובי ( דובי ) צודק בהחלט ( לפי דעתי האישית )

סיכום : אין טעם להיכנס לויכוח מהעבר מי צודק ומי היה פה קודם ( כי באמת נגיע עד דוד המלך ויבוסים ואולי אפילו לגן עדן , שיעול , ) צריך ליזכור אללה הוא אכבר וכל מעשיו אמת והוא מראה לנו מה הוא רוצה בשטח ( מציאות ) ועלינו להסתדר ככה איך שאנחנו, יהודים וערבים לפי מי שיש כאן עכשיו ( תאוריית הזמן והמקום ) בלי זכות שיבה ובלי חלוקות למינהם ועוד המצאות פוליטיות מטופשות פחות או יותר , כל המחאה הערבית היא על בסיס האפליה אשר היהודים נהגו בערבים יחד עם יצרים פוליטים אפלים של העמלקים להלן השיעים ובתוספת חוסר בינה ונבערות ערבית חמולתית טהורה שמאפשרת להם להיות נשוא של הרוחות הרעות שמנשבות כאן במיזרח התיכון מאז אברהם אבינו .

דברים נוספים : גם היהודים וגם הערבים אשמים במצב ( מי שסובל - אשם )

הערבים והיהודים הם אחים

מי שעלה לארץ הזו יש לו קשר עמוק לארץ

מי שלא ברח ב 48 הוא אדם שיש לו קשר עמוק לארץ

השיעים יהרסו כל חלקה טובה גם אם היא של סוני וגם אם היא של יהודי

אני קורא לכל מי שגר כאן והוא אזרח - ישראלי ( חלק מהם יהודי )

הטריק של השיעי הוא להפריד בין הערבי לעיברי ( רק אני רואה את הדומה ) ולאחר מכן לטפל בכל אחד מהם בניפרד .

יהודים וערבים הם בני אדם ( למי ששכח ) ובינהם יש חראות ויש אחלה ( צריך גם להבדיל בין ההיתנהגות הערבית בתור יחיד ובתור קבוצה ) ( באוניברסיטה יש יותר חראות בגלל סיבות פסיכולוגיות שאין זה המקום לפתח אותן וגם בגלל שהם ( הסטודנטים הערבים ) מבינים את עיקרון ההפרד ומשול כדי שיוכלו לצבור עוד כח - למי שהבין טוב למי שלא - עזוב )כמו כן יש הרבה הבדלים בין מעמדות סוציואקונומיות בין בני האומה הערבית שחלקם הם על רקע דת ( כמו נוצרים למשל ) וחלקם על רקע מקום מגורים ( עירונים , כפריים ) .

"אין טעם להיכנס לויכוח מהעבר מי צודק ומי היה פה קודם"

אולי לך זה לא משנה אבל צר לי לבשר לך שאת הערבים זה מעניין יותר מהכל...

פורסם

ניסיון להבהיר כמה דברים:

1.המושג "עם פלשתיני" הינו הגדרה עצמית לערבים שחיו בארץ-ישראל המנדטורית שכונתה אז "פלשתינה" (וממש לא משנה אם זה בגלל הרומאים או הפלישתים).אין קשר לעובדה שמוצאם ההסטורי הוא (כנראה) מסעודיה.אותם ערבים מכנים את עצמם פלשתינאים כנראה ע"מ להבדילם מן היהודים שהם בני עם אחר,ולא בגלל שהם חושבים שהם צאצאי הפלישתים.....

הרומאים קראו לה כך על שם הפלשתים.

ובתקופת המנדט קראו דווקא ליהודי א"י בשם פלשתינאים. ערביי הארץ נקראו פשוט ערבים. ראה, למשל "המרד הערבי" של 1936 ולא "המרד הפלשתינאי". הלאומיות הפלשתינאית (והערבית בכלל) מאוחרת יותר.

2.גירוש- היה או לא היה?.....האם ערביי ארץ ישראל ברחו מכאן בהדרכת מדינות ערב עם הבטחה להחזירם "אחרי שננקה את השטח מהיהודים ",או שהיה גירוש מכוון של האולוסיה הערבית ע"י הפלמ"ח ויחידות לוחמות יהודיות אחרות?..

התשובה: כנראה שגם וגם . רחבעם זאבי ז"ל,הוגה רעיון הטרנספר,התגאה בכך שמה שהוא הציע זה "טרנספר מרצון" כלומר חלוקה מחדש של האוכלוסיות,שיכון של ערביי השטחים שנכבשו ב-67 בארצות ערב תוך הסכמה בינלאומית רחבה.לכל אלו שקראו לו גזען והשוו את רעיונותיו לטרנספורטים של הנאצים,הוא הדגיש ,ואני מניח ששקרן הוא לא היה,שדווקא הוא,הימני,מדבר על טרנספר מרצון ואילו הפלמ"ח גירש מאות אלפי ערבים מבתיהם בכוח! אז אם אתם מאמינים לגנדי,שלא היה חשוד אף פעם בשמאלניות יתירה, אז אכן התבצע כאן גירוש מכוון של מאות אלפי ערבים,בהנחייתו המפורשת של בן-גוריון.

היה גירוש. והיו כאלו שעזבו בעקבות קריאתם של מנהיגיהם. והיו כאלו שברחו מפחד נקמתם של היהודים (סיפור ידוע על מנהיגי כפר שנכבש שבאו למנהיגי הישוב היהודי הסמוך ושאלו מה בכוונתם של היהודים לעשות לתושבי הכפר. התשובה: "נעשה לכם מה שתיכננתם לעשות לנו" והערבים התחילו לשקשק... כמובן שלא קרה להם כלום). לפי המסמכים הגירוש היה מאזורים מצומצמים ורק במשך תקופה קצרה. אבל השמאל הקיצוני מעולם לא נתן לעובדות להפריע לו.

3.התנגדות הערבים במדינה להתיישבות היהודית החל מתחילת המאה העשרים- בוא נשים את הקלפים על השולחן: אם אני הייתי ערבי שחי פה

ושומע על תוכנית להקים כאן ,איפה שאני יושב,מדינה ליהודים בלבד ,גם אני הייתי מתנגד לרעיון הזה .

למה?

4.נכבה- ערביי ישראל,בעלי תעודת זהות כחולה,שזוכים כאן לתנאים סוציאליים שבד"כ אין במדינות ערב,שלא צריכים לשרת בצבא, אבל ביטוח לאומי הם מקבלים בשמחה וששון, דווקא הם מתאבלים ולובשים שחור ביום שהוקמה מדינתנו-המשפיעה עליהם כל טוב? התיתכן צביעות וכפיות טובה שכזאת?....ובכן ,זאת לא צביעות בכלל אם מבינים על מה האבל והצער: על הגירוש ההמוני שהיה כאן במלחמת העצמאות (ואולי גם במלחמת השחרור).גירוש שהפך מאות אלפי בני-אדם לפליטים ,רובם על לא עוול בכפם.גורלם נגזר בגלל המלחמה שהיתה בין היהודים לבין ארצות ערב .ייתכן ששיקוליו של בן-גוריון היו צודקים: הוא רצה מדינה ליהודים,הוא ראה שאנו נלחמים בכל כוחותינו הדלים נגד מצרים,סוריה,ירדן ביחד, ולא רצה גיס חמישי בתוכנו שסביר שהיה מצטרף לתוקפים.אילו הפסדנו באותה מלחמה (או כל אחת אחרת), אנו היהודים לא היינו הופכים לפליטים,אלא נשחטים לפי חרב.כלומר היתה בהחלט סיבה מוצדקת לגירוש. אבל,וזה אבל גדול, אל תצפו ממי שמשפחתו הוגלתה מכאן בעקבות הקמתה של מדינת ישראל, שיגיל וישמח ביום עצמאותנו.הגירוש והפקעת האדמות היו באשמת מדינות ערב שפתחו במלחמה נגדנו ולא קיבלו את הפשרה שהאו"מ הציע.אותן מדינות היו ,מבחינה מוסרית,צריכות לשלם את המחיר, אבל מי ששילם זה אלפי היהודים שמתו במלחמה הקשה הזאת,וכן, גם הפלשתינים שגורשו מכאן על נשיהם וטפם.לכן יש להם זכות מלאה להתאבל על אסונם,אם כי זה צורם שהם עושים את זה במפגין דווקא בתאריך שבו הוקמה מחדש מולדתנו.

בחייך. ארצות ערב פתחו במלחמה והפלשתינאים המסכנים שישבו כאן בשקט שילמו את המחיר? הפלשתינאים הם שפתחו במלחמה, מדינות ערב הצטרפו אח"כ. והפלשתינאים משלמים את המחיר של טפשותם.

5.מי היה כאן קודם?...... שאלה מטופשת וממש-לא-רלוונטית שכל פעם חוזרת על עצמה.....אתם באמת מצפים מאנשים שגורשו מכאן (או גם אלו שברחו), שיעניין אותם שאנחנו גרנו כאן קודם לפני אלפיים שנה?! אם יבואו לכאן הכנענים והיבוסים (כן,אני יודע שהעמים האלו נכחדו-בואו נניח לרגע שלא),האם נגיד להם :" אה, איפה הייתם כל השנים, חיכינו לכם,אפילו שמרנו על הארץ במצב טוב,הנה אנחנו מסתלקים...."? .... לנו יש טענות צודקות משלנו,וגם לפלסתינים. הארץ למעשה לא שייכת לאף אחד-שני עמים המתווכחים למי שייכת האדמה משולים לשתי כינים המתווכחות למי שייך הראש.....

אבל חלק גדול מהפלשתינאים לא היו כאן קודם. תבדוק את מפקדי האוכלוסיה. במקביל להגירה היהודית לארץ ישראל (שהוגבלה בשלב מסויים ע"י הספר הלבן), היתה הגירה מקבילה של ערבים לארץ.

6.האם הפלסטינים רוצים רק את "זכות השיבה" לכמה עשרות-אלפי פליטים? לצערי, התשובה שלילית. כיום,רוב-רובו של העם הפלסתיני רוצה את מדינת ישראל כולה,ושאנו היהודים נחזור למדינות שמהן באנו....אני מסיק מסקנה זאת עקב הסקרים המצביעים על תמיכה בחמאס בגדה,בנוסף לשלטונם הנבחר ברצועה.מצב זה נובע מההסתה הפרועה וליבוי השינאה כלפינו בשטחים (וגם בארץ לצערי).

המסקנה שלך נכונה, אבל לא הדרך בה הגעת אליה. זה לא רק החמאס, זה גם אש"פ. קח למשל את אבו מאזן "המתון" - הוא לא מוכן להכיר בישראל כבמדינה יהודית לצידה של מדינת פלשתין. הוא גם לא מוכן לכך שמדינה פלשתינאית בגבולות 67 תהווה מימוש מלא של השאיפות הלאומיות הפלשתיניות. למה? כי אם הוא יסכים לזה, הוא לא יוכל לדרוש שטחים נוספים ממה שישאר ליהודים.

7.אז מה יהיה? יהיה רע.החמאס,שנהנה מתמיכת הרוב הפלסטיני,מתחמש ללא הרף בעידוד איראן וסוריה ,ולא רוצה אותנו כאן.מדינה פלסטינית על כל השטחים ,כמו שהציע אהוד ברק, לא מספיק טובה בשבילם.לכן שלום לא יהיה, עד ששכינו יבינו שזה גם אינטרס שלהם. אגב,גם אנו לא חפים מעוון-המתנחלים שמתיישבים "בשם קדושת הארץ" בשטחים שכרגע יושבים שם פליטים שגורשו כבר קודם (!), גם מוסיפים שמן למדורה.

נו, באמת. אפשר לחשוב שהגדה המערבית כ"כ צפופה שכדי להקים התנחלות, חייבים לפנות קודם מחנה פליטים. כמה התנחלויות הוקמו על חורבותיהם של מחנות פליטים? למיטב ידיעתי המספר הוא אי-שם באזור האפס.

לא צריך לחפש סימטריה בכח. אין סימטריה. ישנם טובים (גם אם לפעמים הם לא מלאכים) וישנם רעים בסיפור הזה.

אז אחי אתה לא בדקת ולא למדת בנושא, לא רק האליטה של הכוזרים התגיירה, רוב תושבי העיר איטיל (העיר הבירה) התגיירו, ויהודים רבים בתוך הכפרים והעיירות השונות. הדבר היה בתוכנית הלימודים עד שנות ה60 בערך...

בדיקות גנטיות הוחיכו את זה, מראה חיצוני מוכיח את זה, ישנם כאלו שמקורם לא באברהם אבינו השומרי שחום העור שהגיע מאזור עיראק של היום.

אבל לא על זה אני מסתמך.

אני מסתמך על תאוריות שאולי אנטישמים עושים בהם שימוש אבל הגיוניות לחלטין, אני ראיתי תוצאות של מחקרים, ראיתי סקרים, קראתי רבות על הכוזרים, על התגיירותם, ספר הכוזרי\מקורות ארמנים\ערבים\פרסים\רוסים\יהודיים-ספרדיים\אירופאים\מונוגולים\ביזאנטיים המספרים על התגיירותם של הכוזרים, על תנועות הגיור בתוך הערים השמאניות והמוסלמיות.

מצטער, אבל זה בולשיט. ראית מחקרים? יש בדיקות גנטיות? תביא קישור, שנשפוט בעצמנו. ובינתיים, מהוויקיפדיה:

הקשר הגנטי בין הכוזרים ליהדות של ימינו

ההשערה שמוצא היהודים האשכנזים הוא מן הכוזרים עלתה במאה ה-19, והייתה פופולרית בחוגים גזענים ואנטישמיים.

הסופר האנגלי-יהודי יליד הונגריה, ארתור קסטלר כתב בספרו "השבט השלושה עשר" כי מוצאה של יהדות אשכנז הינו מן הכוזרים. לדברי קסטלר יהיה בכך על מנת לשלול את הבסיס לאנטישמיות באמצעות שלילת הקשר בין היהודי האירופאי ובין היהודי המקראי, לו מיוחסת הריגתו של ישו. הספר זכה להתקפות רבות וגם לפופולריות עצומה. למרבה האירוניה שימשה תאוריה זו דווקא קבוצות אנטישמיות ופרו פלסטיניות, שביקשו להשתמש בה לשלילת זכותם של היהודים על ארץ ישראל. כיום מצביעים מחקרי DNA על קשר בין יהודים מזרחיים ואשכנזים, ונראה כי הכוזרים, אם אכן נטמעו ביהודי אשכנז, מהווים אך חלק מזערי מיהדות זו.

מחקר שנערך על ידי פרופ' אריאלה אופנהיים וד"ר מרינה פיירמן מהאוניברסיטה העברית, גילה שכיחות גבוהה יחסית של מוטציה מסוג Eu19 של כרומוזום Y (הכרומוזום הזכרי, העובר מאב לבן) ביהודים אשכנזים שנבדקו. ממחקרים קודמים, ידוע כי מקור מוטציה זו מאזור טורקיה וצפון הסהר הפורה, באזורים הסמוכים לאזור מוצאם של הכוזרים. עם זאת, אחוז נושאי המוטציה אינו חוצה את 12%. בעקבות ממצא זה, עלתה הסברה כי יהודים אשכנזים אשר נושאים מוטציה זו הינם צאצאים של הכוזרים. עם זאת, החוקרים ציינו כי טענה זו לא נבדקה באופן מעמיק, ויש לאששה על ידי מחקרים נוספים. בנוסף, הוכח לאחרונה כי 40% מהאשכנזים הם צאצאים ל-4 אמהות שחיו באירופה אך מוצאן מהמזרח התיכון, דבר המחליש את תאוריית הקשר האשכנזי-כוזרי. מחקר נוסף, שהתפרסם בשנת 2000, מצא דמיון גנטי רב בין כרומוזומי Y של יהודים משבע קהילות שונות מאזורים שונים באירופה ובמזרח התיכון, וכן קרבה בין כל הקבוצות לבין תושבי המזרח התיכון,[4] ממצא המחליש משמעותית את האפשרות שמוצאם של שיעור משמעותי מיהודי אשכנז הוא מן הכוזרים.

קבוצות נוספות שיוחס להן, או שייחסו לעצמן, קשר אל הכוזרים הם היהודים ההרריים של הקווקז, הקראים (החוקר הקראי אברהם פירקוביץ דגל בהשקפה זו) וכן קבוצות לא יהודיות שונות ובהן הטטרים של קרים. אין הוכחות לקיומו של קשר כזה באף אחד מן המקרים.

פורסם

אז אחי אתה לא בדקת ולא למדת בנושא, לא רק האליטה של הכוזרים התגיירה, רוב תושבי העיר איטיל (העיר הבירה) התגיירו, ויהודים רבים בתוך הכפרים והעיירות השונות. הדבר היה בתוכנית הלימודים עד שנות ה60 בערך..

כל הנושא הוא קשקוש גדול, אין שום ביסוס לטענה הזאת. אבל ההנחה היא שאם אכן התרחש גיור, אז הוא היה רק בקרב האליטה.

לא אוכל לבדוק את מהימנות דברייך בנוע לתוכנית הלימודים. תוכניות לימודים משנות השישים זה לא דבר שאני בקיא בו כי לא הייתי קיים ולא קראתי עליהן מעולם.

בדיקות גנטיות הוחיכו את זה, מראה חיצוני מוכיח את זה, ישנם כאלו שמקורם לא באברהם אבינו השומרי שחום העור שהגיע מאזור עיראק של היום.

אבל לא על זה אני מסתמך.

מחקרים גנטיות מוכיחות בדיוק ההפך.

מראה חיצוני ניתן להסבר על ידי המדע שאתה כל כך שונא ומתעב.

אתה לא יודע כיצד נראו היהודים בימי התנך. אבל ישנם תיאורים של יהודים בהירי עור עם שיער צהוב\ג'ינג'י (דוד). לא שזה כזה מעניין.

אני מסתמך על תאוריות שאולי אנטישמים עושים בהם שימוש אבל הגיוניות לחלטין, אני ראיתי תוצאות של מחקרים, ראיתי סקרים, קראתי רבות על הכוזרים, על התגיירותם, ספר הכוזרי

זה בדיוק כמו להסתמך על התנך. ספר הכוזרי הוא יצירה ספרותית ותו לא.

זה לא נראה לך קצת הזוי שמשרד החינוך יפסול כל דרך להזכיר את אותה הממלכה היהודית רחבת הידיים שהתקיימה ופרחה במשך מאות שנים, בציר הזמן שבין התפרקות יהודה של ימי התנ''ך (כולל הברית החדשה) בשנת 135 לספירה ועד לסיומה בשנת 1948 לספירה?

זה נראה לך נורמלי שלא ילמדו על קיומה של רשות שיפוטית זו בבתי ספר בישראל?

השואה היא עובדה מוכחת- לכן מלמדים אותה. אין מקום לתאוריות מופרכות שמוקרן באנטישמיות. משרד החינוך צריך ללמד על הדברים החיוניים - ציונות, שואה, מלחמות ישראל המודרנית וההיסטורית. את הזוהמה שאתה מדבר נשאיר לפינת הקונספרציות של הכתב הזה מערוץ 10 בתוכנית היום שהיה.

[br]פורסם בתאריך: 16.05.2008 בשעה 23:32:29

"אין טעם להיכנס לויכוח מהעבר מי צודק ומי היה פה קודם"

אולי לך זה לא משנה אבל צר לי לבשר לך שאת הערבים זה מעניין יותר מהכל...

טענה מטופשת שנובעת מחוסר הכרות עם הנושא והסכסוך. דיברת פעם עם ערבי?

פורסם

peach

בשבילי אתה מסכן שאתה ממעיט כך בערכם של רבנים, אתה חושב שאתה יודע הכל?

אתה לא יודע כלום.

כן, דיברתי עם ערבי, יש לי חברים ערבים ואני יושב איתם כמעט כל יום.

והם נשבעו שברגע שתהייה כאן פלישה ערבית הם יקחו חלק בחיסול של כל האתאיסטים, לא שאני בעד זה כן?, אבל שיהייה.

פורסם

רבנים, בסך הכל חבורה של דמגוגים. לגדל זקן לא עולה כסף.

נתקלתי בכמה רבנים נחמדים ואף נהנתי לשמוע אותם, ויש הרבה מאוד חרדים שאני מסתדר איתם, אבל בסך הכל דעתי נשארת כמו שהיא - הם לא תורמים כלום למדינה. הם הרסו לי ולעוד תושבים רבים את הכיף של ירושלים, לא מרשים לי לעשות על האש בשבת, סוגרים לי כבישים, שורפים פחי אשפה ומסריחים את כל הרחוב ואת הבית שלי למשך יומיים . מבחינתי, אפשר לשלוח אותם לעזאזל אם הם לא מאפשרים לי לחיות את החיים שלי. חיות אדם.

והם נשבעו שברגע שתהייה כאן פלישה ערבית הם יקחו חלק בחיסול של כל האתאיסטים, לא שאני בעד זה כן?, אבל שיהייה.

תשמע, אתה ממש מסתובב עם האליטה הערבית. :lol: ::)

בלי החילונים לא יהיה מי שיממן לכם לימודים וחשמל - אז ברור שתתנגד לזה.

פורסם

לאורך ההיסטוריה בגלל הדת ובשם האלוהים נעשו פשעים שהשטן לא ברא .

ברגע שהערבים ( ? ) יגרשו את היהודים הם ( הערבים ) ירצחו אחד את השני .

המטרה הליכאורה מוצהרת של המוסלמים היא לכבוש את העולם .( גם שאר הדתות הניגזרות מדת משה מתיחסות בצורה כזו או אחרת לעולם )

ישראל נמצאת בחזית המאבק התרבותי / עדתי / לאומי / דתי . ( עדיין אינני גורר את הצד האסיאתי לויכוח / מילחמה למרות שיש ניצנים של מאבק על רקע דת בהודו )

הדת היא מקור הצרות .

הדת נועדה כדי לשרת את האדם ובאו אנשים תאבי כח אובססיבים ורעי לב אכזריים ומפיצים את הפירושים שלהם לדיברי האל וזורעים הרס וחורבן ( מעשה שטן ) בעולם ואם זה נשמע כמו מילחמת הטוב ברע - אז כן ומי שחושב שבוש הוא אידיוט אז אולי הוא צודק אבל בוש רואה ברור מעבר לתרוצים ולמילים הוא רואה את המעשים ( טוב ורע ) ( ואין בזה לסתור את העובדה שהוא טיפש או לא )

הפירושים הקיצוניים צריכים אנשים קיצוניים להאמין ( ולהכיל אותם ) בהם .

מציאות קיצונית יוצרת אנשים קיצוניים .

בדרך כלל בכול מקום של דיכוי והשפלה והכחשת ( או שלילת ) זכות האדם לחיות בחופש ובכבוד יווצר הפוטנציאל למצב ריגשי קיצוני שיצור אדם קיצוני שיפרש ( או יאמין לפירוש ) קיצוני ויעשה מעשה קיצוני . ( לכן אני אומר שחיים לא שיוויוניים וקפיטליזם חזירי הם השער ליצירת מצבים קיצוניים ( במיקרה הזה כלכליים ) שיוצרים אנשים קיצוניים אשר מפרשים בצורה קיצונית את המציאות ואי לכך מרגישים נכון לקחת ביטוח לאומי ולילבוש שחור ביום שכזה ( לדוגמה ) .

אם אני אחזור לסיכסוך הערבי יהודי אז : הערבים לא קיבלו אותנו ועשו לנו פרעות ודחו כל הסדר עם הישוב היהודי בתחילת ( ובהמשך ) המאה הקודמת - הם אכלו אותה , אנחנו לא הבנו נכון את מילחמת ששת הימים ( וחשבנו שזו היזדמנות לקבל כח עבודה זול בלבד ) אנחנו עד היום אוכלים אותה .

לסיכום :

הדת היא נחמה לאנשים נורמליים ונקמה לאנשים קיצוניים .( או בקיצור מכשיר / כלי )

אנשים קיצוניים נוצרים ממצבים קיצוניים או בקיצור " עיסקת השטן " תאוה ( נניח לממון או לכח ) יוצרת מצב קיצוני אשר יוצר אדם קיצוני שעושה מצב קיצוני שיוצר מצב קיצוני וכן הלאה ( או חוזר חלילה ) .

אז ההמלצה היא : " בלי פניקה " ( דוגלס אדמס ) או בפשטות להרגיע . זה מצחיק איך אלו שרוצים פיתרון וליכאורה באים מרקע דומה ( נניח יהודים / ישראלים ) לא מצליחים להיסתדר מצפים ממישהו ששונה בדרך החשיבה שלו ( נניח ערבי ) שכן יסתדר איתם או בקיצור בינכם אתם רבים אז עם הערבים לא תריבו ? אפשר שכמה אנשים יהיו צודקים מבלי לסתור אחד את הצדק של השני , העולם האמת והחיים ( או בקיצור האלוהים ) הם הרבה יותר גדולים ומורכבים מההבנה של אדם אחד או קבוצה אחת ויש מקום להרבה דעות על כל נושא ( וטוב שכך ) .

פורסם

הרומאים קראו לה כך על שם הפלשתים.

ובתקופת המנדט קראו דווקא ליהודי א"י בשם פלשתינאים. ערביי הארץ נקראו פשוט ערבים. ראה, למשל "המרד הערבי" של 1936 ולא "המרד הפלשתינאי". הלאומיות הפלשתינאית (והערבית בכלל) מאוחרת יותר.

אתה לא סותר במאומה את מה שאני אומר.ערביי א"י חיפשו לעצמם זהות ולכן אימצו את השם פלסטינים בגלל שלא"י רבתי קראו פעם פלסתינה.זה הכל.

היה גירוש. והיו כאלו שעזבו בעקבות קריאתם של מנהיגיהם. והיו כאלו שברחו מפחד נקמתם של היהודים (סיפור ידוע על מנהיגי כפר שנכבש שבאו למנהיגי הישוב היהודי הסמוך ושאלו מה בכוונתם של היהודים לעשות לתושבי הכפר. התשובה: "נעשה לכם מה שתיכננתם לעשות לנו" והערבים התחילו לשקשק... כמובן שלא קרה להם כלום). לפי המסמכים הגירוש היה מאזורים מצומצמים ורק במשך תקופה קצרה. אבל השמאל הקיצוני מעולם לא נתן לעובדות להפריע לו.

מכיר את הסיפור הזה של "נעשה לכם מה שתיכננתם לעשות לנו".אני מניח גם שהוא נכון.לגבי הגירוש,איך אתה בדיוק יודע כמה גורשו? כל אחד נוקב במספר אחר. אני יודע שגירוש ערבים תושבי הארץ היה חלק אסטרטגי (כנראה מוצדק,לאור העובדה שהיינו במלחמה,וכבר כתבתי את זה),מתכניתם של מנהיגי הישוב ובראשם בן-גוריון.במקום לטמון את הראש בחול ולהאמין במה שנוח לך,תנסה לבדוק,לחקור,ולא לזרוק סתם:"הגירוש היה מאזורים מצומצמים ורק במשך תקופה קצרה".לא היית שם וגם אני לא. אפשר רק להסתמך על עדויות ומסמכים,וממה שאני שמעתי,היה גירוש בקנה מידה גדול,וכמו שכתבתי,גם גנדי טען כך,והוא לא השתייך לשמאל הקיצוני.

3.התנגדות הערבים במדינה להתיישבות היהודית החל מתחילת המאה העשרים- בוא נשים את הקלפים על השולחן: אם אני הייתי ערבי שחי פה

ושומע על תוכנית להקים כאן ,איפה שאני יושב,מדינה ליהודים בלבד ,גם אני הייתי מתנגד לרעיון הזה .

למה?

מה כאן לא ברור לך? תאר לך שאתה ערבי שחי כאן ושומע אנשים זרים לך,בני עם אחר רוצים לבנות מולדת לעצמם בלבד על האדמה שבה אתה יושב! היית מקבל אותם בזרועות פתוחות?....

אבל חלק גדול מהפלשתינאים לא היו כאן קודם. תבדוק את מפקדי האוכלוסיה. במקביל להגירה היהודית לארץ ישראל (שהוגבלה בשלב מסויים ע"י הספר הלבן), היתה הגירה מקבילה של ערבים לארץ.

כן היו, לא היו....זה לא הנושא כאן בכלל. כבר כתבתי שזה לא משנה בכלל מי היה קודם. היה גירוש ,ואפילו אם לא היה בכלל גירוש אלא רק בריחה,עדיין התוצאה הישירה מהקמתה של מדינת ישראל היא הפיכתם של אלו שגורשו/ברחו לפליטים חסרי אזרחות! זהו אסון לאומי עבורם ,ואני מבין אותו.

יחד עם זה, אני לא נאיבי,אם לא היתה מוקמת מדינת ישראל,אז המושג "פלסטינים" לא היה קיים. הפלסטינים של אז היו הופכים כנראה לאזרחים סורים/מצרים ,ולא היו זוכים למדינה משלהם בכל מקרה.

נו, באמת. אפשר לחשוב שהגדה המערבית כ"כ צפופה שכדי להקים התנחלות, חייבים לפנות קודם מחנה פליטים. כמה התנחלויות הוקמו על חורבותיהם של מחנות פליטים? למיטב ידיעתי המספר הוא אי-שם באזור האפס.

לא מדובר על זה בכלל..... מדובר על כך שהפיתרון המדיני היחידי שנשאר לפלסתינים הוא מדינה משלהם בשטחים שנכבשו ב-67. רוב ההתנחלויות בשטחים אלו מקעקעות כל אפשרות למדינה משלהם.נכון שהקיצוניים שבהם (נראה לי רובם כרגע לצערי),לא מסתפקים בשטחים אלו אלא רוצים את "כל פלסטין" מהים ועד הנהר.....אבל זה לא יקרה,והפיתרון היחידי (אם הם ישכילו ללמוד מהטעויות שלהם-הם לא מפספסים אף הזדמנות להגיע לשלום) יהיה הקמת מדינה משלהם בשטחים אלו.

וד"א, אני לא שמאלני בכלל. שמאלני בעיני הוא מי שתמיד מחפש ויתורים לצד השני. אני לא כזה.אני בעד כל פיתרון שיביא שקט לאזור וביטחון לעם ישראל ולא אכפת לי איך זה יקרה. זה לא מפריע לי להבין רגשות של אנשים אחרים,כן ,גם של אנשים שרוצים לרצוח אותי.

פורסם
מה כאן לא ברור לך? תאר לך שאתה ערבי שחי כאן ושומע אנשים זרים לך,בני עם אחר רוצים לבנות מולדת לעצמם בלבד על האדמה שבה אתה יושב! היית מקבל אותם בזרועות פתוחות?....

מה אדמה שבה "הוא" יושב?

היהודים קנו בכסף אדמות של ערבים, והשתלטו על אדמות שלא היו שייכות לאף אחד- ביצות וכו'...

כן היו, לא היו....זה לא הנושא כאן בכלל. כבר כתבתי שזה לא משנה בכלל מי היה קודם. היה גירוש ,ואפילו אם לא היה בכלל גירוש אלא רק בריחה,עדיין התוצאה הישירה מהקמתה של מדינת ישראל היא הפיכתם של אלו שגורשו/ברחו לפליטים חסרי אזרחות! זהו אסון לאומי עבורם ,ואני מבין אותו.

יחד עם זה, אני לא נאיבי,אם לא היתה מוקמת מדינת ישראל,אז המושג "פלסטינים" לא היה קיים. הפלסטינים של אז היו הופכים כנראה לאזרחים סורים/מצרים ,ולא היו זוכים למדינה משלהם בכל מקרה.

גם גרוש של תאילנדים שנמצאים פה בחזרה לתאילנד זה איזה אסון לאומי?

כי זה בדיוק מה שהייה כאן לחלק לא קטן מהערבים.

הם באו בתחילת המאה, אפילו אחרי חלק מהעולים היהודים, כדי לעבוד פה- בסך הכול החזרנו אותם.

פורסם
  • מחבר

חחחחח אצטק, פיץ' קרא אותך בדיוק

אתה בור ומנסה להישמע חכם ע"י יהירות שמגובה בכלום.......

כאילו הכוזרים זה איזה מידע מודיעיני שחשפו רק לעיניך :lol:

תירגע זה לא עושה אותך המדען הלאומי

ועכשיו לפינה המדעית בהודעה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3199612,00.html

ומצידי שנהיה עם שחלק ממנו הוא מהירח וחלק מכוכב פלוטו.... אנחנו אותה קבוצה ששונאים ורוצים להשמיד.

פורסם

אתה ילדותי לא פחות מפיץ'

אני לא יודע למה אתה חושב שאני מנסה להיות מדען או שמהו, אני מוכיח כאן עובדות הסטוריות.

בור זאת מילה שנאמרת כאשר אין תגובה נורמלית לדברים.

Peach

אתה יכול להגיד שאני אנטשימי עד מחר, אני יכול להבטיח לך קראתי על הכוזרים יותר ממך, מה שאתה עושה לא רחוק כלכך ממכחישי שואה - ממלכת הכוזרים והתגיירותם של רוב התושבים בתוכה - עובדה הסטורית.

כל מה שאתה תגיד לא יעזור לך, לא מעניין אותי מה אתה חושב, אני קראתי על כך מכל המקורות המתעודים עד לימנו, ביזנטיים\ארמנים\ערבים\פרסים, כולם מוחיכים את מה שאתה מנסה להכחיש.

בושה להסטוריה של עם ישראל.

יצא לך פעם לדבר עם רוסי בנושא ממלכת הכוזרים?

אפילו הרוסי הגוי האנטישמי ביותר מצהיר שהיתה בתחומי אוקראינה-קווקאז של היום ממלכה של גויים שהתגיירו, שעם נפילתה, ברחו רוב תושביה היהודים אל תחומי "מזרח אירופה".

פורסם

אתה ילדותי לא פחות מפיץ'

ובנתיים לא הבאת אף ביסוס לגיבוב השטויות שאתה זורק.

אני לא יודע למה אתה חושב שאני מנסה להיות מדען או שמהו, אני מוכיח כאן עובדות הסטוריות

אתה לא מוכיח כלום, מכמה סיבות:

אף קישור למקורות מהימנים לא מצורף.

כל הנושא הזה הוא פרי יצירתם של אנטישמים.

אתה יכול להגיד שאני אנטשימי עד מחר, אני יכול להבטיח לך קראתי על הכוזרים יותר ממך

ואני קראתי את הגמרא שלושים וארבע פעמים - זה לא אומר שזה לא שטויות.

מה שאתה עושה לא רחוק כלכך ממכחישי שואה - ממלכת הכוזרים והתגיירותם של רוב התושבים בתוכה - עובדה הסטורית.

מכחישי שואה מכחישים דברים מתועדים, מצולמים, שיש להם עדים. דברים שמסופרים על ידי אנשים שבאמת סבלו, ואין להם אינטרסים לפגוע בגרמנים על ידי סיפור עלילות שווא. התאוריות המגוחכות שאתה מדבר עליהן מקורן באנטישמים קטנים ומלוכלכים עם אינטרסים ברורים.

יצא לך פעם לדבר עם רוסי בנושא ממלכת הכוזרים?

יצא לך לדבר פעם עם היסטוריון?

אני קראתי על כך מכל המקורות המתעודים עד לימנו, ביזנטיים\ארמנים\ערבים\פרסים, כולם מוחיכים את מה שאתה מנסה להכחיש.

מחקרים מדעיים מוכיחים ההפך. מחקרים מדעיים הם אמינים ומדוייקים יותר מתאוריות שפותחו על ידי טיפשים ונתמכות על ידי אנשים קטנים ולא מוצלחים. מחקר היסטורי מתקשה להוכיח את סיפורי העבר, המדע מתקשה פחות.

אתה אשכנזי או מזרחי?

פורסם

שלום Peach

אני לא רוצה להפריע לדיון , אבל אשמח אם תביא לינק למחקר שנעשה על כך שהיהודים המקוריים היו לבנים ובלונדיניים ( אם לזה מה שהתכוונת )

פורסם

ובנתיים לא הבאת אף ביסוס לגיבוב השטויות שאתה זורק.

אתה לא מוכיח כלום, מכמה סיבות:

אף קישור למקורות מהימנים לא מצורף.

כל הנושא הזה הוא פרי יצירתם של אנטישמים.

ואני קראתי את הגמרא שלושים וארבע פעמים - זה לא אומר שזה לא שטויות.

מכחישי שואה מכחישים דברים מתועדים, מצולמים, שיש להם עדים. דברים שמסופרים על ידי אנשים שבאמת סבלו, ואין להם אינטרסים לפגוע בגרמנים על ידי סיפור עלילות שווא. התאוריות המגוחכות שאתה מדבר עליהן מקורן באנטישמים קטנים ומלוכלכים עם אינטרסים ברורים.

יצא לך לדבר פעם עם היסטוריון?

מחקרים מדעיים מוכיחים ההפך. מחקרים מדעיים הם אמינים ומדוייקים יותר מתאוריות שפותחו על ידי טיפשים ונתמכות על ידי אנשים קטנים ולא מוצלחים. מחקר היסטורי מתקשה להוכיח את סיפורי העבר, המדע מתקשה פחות.

אתה אשכנזי או מזרחי?

איך אתה רוצה שאמשיך בכלל להתווכח אם אתה מכנה אותי "אדם קטן ולא יוצלח" מהיכן אתה יודע מי אני ומה אני?...

המוצא שלי לא משנה גם המוצא שלך לא מעניין אותי כלכך...

כמו שאודי מעליי ביקש, גם אני מבקש, תן לנו מחקר שמוכיח שכל האשכנזים הבלונדינים הם צאצים ישירים של בני ישראל שחומי העור מהמזרח התיכון...

אין לך דבר כזה, מעולם לא נעשה מחקר כזה, אלו שנעשו הוחכיו בדיוק ההפך אז תפסיק לחרטט.

http://www.kedma.co.il/index.php?id=862

http://www.tapuz.co.il/blog/tags.asp?TagName=%E4%F1%E8%E5%F8%E9%E4%2C%E0%F9%EB%F0%E6%E9%ED

http://www.omedia.co.il/Show_Article.asp?DynamicContentID=16439&MenuID=851&ThreadID=1014022

http://www.questia.com/googleScholar.qst;jsessionid=Ln1VGNwz2lqCSvj86LnXvfnhFRCTTwr0vYFWzhQ1ytmwxh2n2sMb!2003409385?docId=5000294646

http://www.youtube.com/watch?v=59S4a2wpUpE

הטענה שלך ש"רק האליטה הכוזרית" היא טענת שקר, היא חלק מאלה שמנסים להסתיר את האמת, ואין לי מושג למה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים