עבור לתוכן

מארז כמה שיותר שקט במינימום כסף,ללוח אם מיקרו סוקט 478-NSK4480/SOLO/HUSH/SONATA3

Featured Replies

פורסם

איזה מארז ניתן למצוא בכמה שפחות כסף, שלא ישמעו אותו.

בתוכו אמור להיכנס אינטל סלרון 2.4GHZ סוקט 478, לוח אם מיקרו, 2 כוננים אופטים, 2 כוננים קשיחים, כרטיס מסך FX5200.

מצד אחד יש את הSOLO, ומצד שני יש את הHUSH ומצד שלישי את ה NSK4480.

השאלה מי יותר שקט והאם זה מורגש.... אני מניח שהסולו, אבל הוא מגיע עם מאוורר 120מ"מ ועוד 2 של 92מ"מ מה שעבור להיות חסרון בהשוואה לHUSH שאין לו מאווררים קטנים כאלו. באמת מעניין איך המארז חרישי אם יש לו 2 מאווררים 92מ"מ.

תגובות יתקבלו בברכה, במיוחד מבעלי ניסיון.

:)

טוב האשכול הזה מופנה בעיקר לבעלי ניסיון כי תיאוריה כאן לא כל כך עוזרת לי.

קראתי כבר בsilentpcreview מס' נושאים שמצאתי בחיפוש שם + את דף הנושא על כל מארז בnewgg.com.

המחירים שיוצאים לי הם כאלו (לאחר משלוח) :

400 ש"ח לAntec Sonata

400 ש"ח לHUSH של Nzxt

400 ש"ח לNSK4480 של Antec (שמגיע עם ספק כח 380W של אנטק, שאין לי צורך בו, אבל הוא מגיע עימו.)

500 ש"ח לSOLO של Antec

בגדול כמו שאמרתי אני צריך מארז שיהיה כמה שיותר שקט, בכמה שפחות כסף.

לוח מיקרו סוקט 478 מעבד סלרון 2.4 כרטיס מסך FX5200 כונן פלופי 2 כוננים אופטיים ספק כח 200W.

המארז הפשוט שיש לי כרגע (מאז קניית המחשב, משמע עוד מעט ימלאו לו 5 שנים) לא שקט ולא רועש, הוא באמצע עם נטייה בינונית לכיוון מטה(פחות רועש) ואני צריך את השקט הזה שהמארזים האלו יכולים לספק ע"פ מה שהבנתי. ולכן אני עושה סקר שוק מה עדיף.

זה המחשב הראשון שלי (יש לי שניים כפי שניתן להבין) ואוטוטו שה2007WFP יגיע לפנדה [חוסר במלאי ואין צפי מתי יגיע, לצערי. אני מקווה שיגיע מהר ככל שניתן.] יחד עם מקלדת הWAVE הארגונומית של לוג'יטק ועכבר ב100 ש"ח שאני אקנה , אני אקים רשת חוטית-קווית בין שני המחשבים באמצעות ראוטר, שגם שלחתי כאן אשכול להתייעצות ולא קיבלתי תשובה. אבל זה אח"כ.

לפי הביקורות והמחירים שקראתי הSOLO שקט מהNSK4480, חלק טוענים שמרגישים זאת חלק טוענים שההבדלים מזעריים עד אפסיים (עניין סובייקטיבי), ולגבי הHUSH הביקורות אומרות שהוא שקט בפני עצמו ללא השוואה לשניים הקודמים. עפ"י הבנתי הSOLO השקט ביותר מהשלושה פה, ולגביי השניים זה כבר אני לא יודע.

לכן אני צריך לדעת מה עדיף לי, בכל זאת אל תשכחו שמדובר במערכת ישנה יחסית להיום וחלשה, אני לא חושב שלהשקיע 500 ש"ח על מארז משתלם לי, ולכן אני צריך לשקול כל מארז לפי עלות/ביצועים-שקט.

שאלה חשובה יותר זה האם המחשב יהיה שקט בתוך כל אחד מהמארזים האלו (לא לשכוח שיש מאוורר של אינטל 40 ס"מ כפי שזה נראה לי או 60 ס"מ על המעבד) שהוא הגורם העיקרי לרעש.

פורסם
  • מחבר

רבאק.... מאז שדניס לא כאן אין כאן תגובות לתשובות?

הפורום ניהיה מתתתתתת...

אולי מישל או גיא יצילו אותי ויעזרו לי ?

פורסם

קודם כל, חפרת פה על מארזים כל כך הרבה.

יש לך המון דיוני סרק על מארזים..

תבצע חיפוש ותקרא דעות וניסיון על מארזים שונים.

אתה צריך להבין שעם מארז לא מתחתנים. אין בעיה שתבצע השוואות, תקרא ביקורות ותשאל.

אבל זה בסה"כ קופסת פח. מה שעושה את הרעש במארז הוא המאוורר ולא המארז.

כמובן שיש מארזים שיש להם יכולת טובה לספוג רעש, אבל המאוורר הוא זה שעושה את ההבדל.

כשהמאווררים אצלי יורדים ל800-700RPM המארז שלי ממש שקט, ורק בלילה עם חלון ודלת סגורים אני מצליח לשמוע אותו (ואני גר במושב, אין פה רעש של עיר).

אם אתה מחפש שקט מופתי תקנה מארז זול יחסית ותשים בו מאווררים איכותיים - או שתגדיל את התקציב שלך.

אתה יכול לקבל הכל במחיר כזה, תצטרך להתפשר איפשהו על משהו.

ולדעתי ההתפשרות הכי טובה מבחינת ביצועים/רעש/מחיר הוא הCM690.

בגלל זה הוא המארז שבחרתי לי, ואני ממליץ לך עליו.

ועוד הערה:

לדעתי הקירור של הכרטיס מסך והמעבד יהיו רועשים.

אז לא חשוב איזה מארז תבחר, לדעתי אם לא תטפל בקירור שלהם, שום מארז לא יהיה לך שקט.

אצלי מה שמייצר את הרעש בלילה הוא דווקא הקירור על הכרטיס מסך, שנחשב לשקט (AC )

פורסם
  • מחבר

שבת שלום.

השוואות קראתי, ביקורות קראתי בפורומים בחו"ל, גם דף מוצר של כל מארז קראתי בNEWGG ובCNET.

אבל אין משהו עדיף מתגובה כאן, בעברית, עדכנית, של מישהו עם ניסיון, נכון למחירים הקיימים.

קראת מה אני צריך? מה אתה מציע לי את הCM690 שכל אחד מהמארזים שרשמתי שקטים ממנו.

מבחינת יחס עלות/תועלת בכללי אני יודע שאין מתחרים לו בתקציבים האלו, אבל למטרות שלי הוא לא מתאים.

אינטל סלרון 2.4, כרטיס מסך FX5200, לוח אם מיקרו. משהו כאן זקוק לביצועים של קירור? על מה אתה מדבר ידידי?

לכרטיס מסך אין קירור, הקירור 40cm או 30cm או 20cm כמה שזה לא היה שם, נהרס (מגעים של החוט/ים) וזרקתי אותו, כי באמת הוא היה רועש לאחר שהיו בעיות במגעים. ככה שאפשר להגיש שהוא "פאסיבי". הקירור של המעבד ולא כתבתי זאת, אבל עכשיו אכתוב - הוא זה שנראה לי "מספק" לי את רוב הרעש.

פורסם

קודם כל, לפני שאתה קונה מארז, תפתור את הבעיה:

http://tms.co.il/product/4367

Arctic Cooling Super Silent 4 Ultra

קירור שקט מאוד ובעל ביצועים זהים (אולי אפילו טובים יותר) מקירור הסטוק של אינטל, ובמחיר זול מאוד (60 שקלים).

יש גם קירור יותר טוב בתקציב נמוך (88 שקלים):

http://tms.co.il/product/603

Zalman 7000B CNPS7000B-Cu LED

אפילו מגיע עם לד. ממליץ לך אם אתה רוצה לשמור על ביצועים טובים ושקט.

אחרי שקנית את הקירור, וראית שהרעש עדיין מציק לך תחשוב על מארז.

הצעתי לך CM 690 כי מארז זה משהו שנשאר איתך להרבה מאוד שנים.

אולי המחשב החדש שתקנה יצטרך קירור טוב?

אם אתה משוכנע שאין לך צורך בקירור טוב, אני ממליץ לך על ה

http://tms.co.il/product/1789

Compucase HEC 6A19 Black NO PSU

מארז מצוין בתקציב נמוך. שים לו שני מאווררי 120 שקטים או שני מאווררי PWM.

סה"כ יצא לך 350 שקלים ותקבל מארז טוב ושקט בגלל המאווררים.

פורסם
  • מחבר

תוכל למצוא לי קירור מפנדה/אייבורי/KSP כי בפנדה המחירים יקרים יותר מTMS, ואולי בפנדה תמצא אלטרנטיבות עדיפות.

קירור כמה שיותר זול, שיהיה שקט ככל שניתן, אודה לך.

לגבי מה שהבאת:

שניהם קירורים 92mm, ושניהם שקטים עד חרישיים? איזה שקט יותר? (בכל זאת אל תשכח שאני רוצה לצמצם כמה שניתן את ההשקעה על המחשב, זה המחשב הישן שלי והחלש שלי).

לגבי ה6A19:

ציטוט - המלצה של מישהו שקנה

"חשוב להגיד, לא הייתי ממילץ לאנשים לקנות מארז זה אם ברצונם לישון כשהוא פועל.. הוא די רועש.. אפשר לסבול אותו אבל הוא די רועש. הייתי ממליץ לקנות את השטיח של AKASA או לקנות מארז אחר ^_^ ."

פורסם

כמו שכבר נאמר, עדיף להשקיע קודם בהחלפת הרכיבים הרועשים במחשב, ולאחר מיכן אם אפשר להשקיע במארז שקט.

אז אם אתה יורד מהעיניין של לקנות מארז, תוכל להחליף את הרכיבים הרועשים במחשב שלך בכסף שתחסוך.

הקירור השקט ביותר שתוכל להשיג למעבד שלך הוא ה- Scythe Ninja, והוא מומלץ מאד אם אתה מוכן להוציא עליו 200 שקל.

הספק שלך רועש? אם כן ספק FSP 300W שקט יחסית למחיר שלו והוא עולה פחות מ-100 שקל

הכונן הקשיח שלך רועש? אולי כדאי גם להחליף אותו באחד חדש וגדול יותר.

בכל מקרה אם אתה מעוניין לקנות מארז, ה-CM690 אינו מומלץ.

הוא לא נחשב שקט ואין לך צורך כלל בביצועים שהוא נותן.

יש לי גם את ה-SOLO וגם את ה-HUSH ואני יכול להמליץ על שניהם למחשב שקט.

אני הייתי מעדיף לשלם יותר עבור ה-SOLO משום שאיכות הבניה שלו גבוה יותר

שני מאווררים של 92mm מקדימה ידחפו אותה כמות של אויר כמו מאוורר 120mm אחד

שאל אותי אם יש לך שאלות ספציפיות לגביהם.

פורסם
  • מחבר

אני בכלל משנה כיוון, כי אני יכול להשיג את הסונוטה 3 ב400 ש"ח (ללא ספק, ספק אני אקח את ה200W שלי), וע"פ כמה שאלות וטלפונים הבנתי שהוא עדיף מהSOLO ומהNSK4480 ומהHUSH.

ככה שגם המראה שלו מתאים לי, גם המחיר שלו מצויין בשבילי, גם אני קונה מחנות מקומית. ולא פחות חשוב אהבתי את זה שאפשר לנעול אותו מקדימה (אני רואה טוב מקום למפתח כזה?)

אם כבר שאלות על מאווררים:

איזה עדיף ושקט מכל אלה?

Arctic Cooling AF12025L 120MM Case Fan

40 ש"ח

אחריות:72 חודשים

Arctic Cooling Arctic Fan 12L Case Fan

40 ש"ח

Arctic Cooling Arctic Fan 12 PWM Case Fan

50 ש"ח

Arctic Cooling AF12025 120MM Case Fan

מאוורר 120 ממ שקט מבית AC - מאפשר גם הכנסת אוויר

57 ש"ח

Zalman Case Fan ZM-F3 120mm

51 ש"ח בפנדה, 49 ש"ח בביט-טק אחריות שנה

Arctic-Cooling AF Fan 120 Exhaust/Intake LOW NOISE

מחיר בחנות: 46.00 ¤ ביט-טק אחריות שנה

את הביג-טייפון אני יכול להביא ב150 ש"ח, השאלה אם זה הדגם החדש שלא מתאים לי, או הישן. משתלם?

פורסם

לדעתי הוא לא עדיף מהסולו מבחינת שקט, יתכן שהוא מאוורר טוב יותר.

כל המאווררים שציינת מאד רעשים בלי הורדת מתח.

בדוק אם החנות יכולה למכור לך מאווררים של Scythe במהירות של 1200RPM ומטה

והגוף קירור של TT גם לא שקט בכלל ועדיף מאד להוסיף 50 שקל ל-NINJA

פורסם
  • מחבר

לדעתך? קצת בעייתי. אם היה לך ניסיון זה משהו אחר.

טילפנתי ל4 חנויות, רובם אמרו לי שהSONATA השקט מבין הארבעה. גם המבנה שלו אטום בהשוואה לסולו.

בנוסף,לסולו עוד יש 2 מאווררי 92mm מה שמהווה חיסרון לעומת 2 של 120mm (מבחינת רעש כמובן).

הביג-טייפון בכלל לא שקט ? אתה בטוח? עפ"י שאלות ששאלתי כאן בפורום הבנתי שהוא שקט מאוד.

מוזר,מוזר מאוד.

איך אפשר להוריד להם מתח ככה סתם? אם לא איזה עדיף בכל זאת מהשישה? הזלמן או אולי הארקטיק PWM (שלפי מבנה צורתו נועד להוצאת אוויר)?

לגבי קירור, נראה לי שאני ארד מהעץ, הביג טייפון הוא נראה לי הדגם החדש מה שלא מתאים לסוקט 478, האם בכל זאת שווה להשקיע עליו 150 ש"ח למחשב החדש? או שהפריזר שעולה 105 ש"ח יהיה אלטרנטיבה מועדפת? איזה יותר שקט ומועיל?

פורסם

נשמע שאתה קצת מזלזל, אמרת שקראת ביקורות ב- SPCR אני בסך הכל מסכם.

יש להם גם ביקורת על ה- Big typhoon.

הורדת מתח אפשר בעזרת אחד מאלו

1. בקר מאווררים

2. לוחות אם מסויימים (בעיקר של אסוס) שכוללים פיצ'ר להורדת המתח ביציאות.

3. מתאם 3 פינים עם נגד (אפשר לקנות ב-eBay)

4. אפשר להוציא 7V מחיבור מולקס. קיימים מדריכים לכך.

בדוק באתר של TT אם הקירור מתאים

אני יודע שה Scythe Ninja מתאים והוא גם ממש שווה תוספת של 50 שקל

הפריזר בוודאות לא מתאים לסוקט שלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים