עבור לתוכן

התלבטות בין ספקי כוח OCZ Vs Enermax

Featured Replies

פורסם

בעקבות אי מציאת מתאם 6 פינים ל 8 פינים PCI-E וההצהרה של EVGA על אי שימוש במתאמים מסוג זה אשר יכולים לגרום לשריפת הכרטיס

אני כנראה נאלץ לקנות ספק חדש.

ככל הנראה אני נוטה לכיוון Enermax GALAXY DXX 1000 1000W Modular cables או הדגם של 850W(למרות שיש ביניהם 100 ש"ח הבדל)

בנוגע ל OCZ לא ראיתי ספק שלהם אשר בא עם 8 פינים ל PCI-E(אפילו הדגם OCZGXS1010 בעל הספק 1010W).

פשוט לא יאומן שצריך לקנות ספק חדש למרות שהספק הנוכחי שלי יחזיק הכול

להלן קישור לשאלה על הספק 1010W:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=36709

פורסם

מה שישרף זה לא הכרטיס מסך אלא הכבלים והמחבר מתאם בין 6 ל- 8 פין.

שטח חתך החוטים והפינים שמחבר מיועדים להעברת ערך זרם מסויים.

כאשר יצרן הכרטיס החליט על מעבר ממחבר 6 פין למחבר 8 פין זה נבע מהצורך לחלק את צריכת הזרם הנצרך כדי לא להביא לידי התכת הבידוד של החוטים ו/או המחבר עקב התחממות בעטייה של צריכת הזרם הגדולה.

אגב, אנרמקס מספקת מתאם בין מחבר 8 פין שמשמש את כל כרטיסי המסך לבין המחבר החדש שבו עושה כעת NVIDIA שימוש בכרטיס 9800GX2.

צביקה

פורסם
  • מחבר

אם המחבר ישרף אז זה יפגע בכרטיס בעקבות התחממות יתר של הכבילה , השאלה היא האם אפשר לסמוך על המתאם והאם הפרשי הזרמים וההספקים בין חיבור ה 6 פינים ל 8 יגרום לתגובה מסוימת?

עריכה:

אני לא מאמין ש Nvidia פשוט לא נותנת פרטים על המחבר החדש שלה פעם ראשונה שאני שומע כי ישנו מחבר בין 8 פינים(שנמצא בספקים) ל 8 פינים

לחיבור הנוכחי בו 9800GX2 משתמש בו.

פורסם

למיטב ידיעתי, אפשר לחבר את מחברי ה 6 פינים לחיבורי ה 8 פינים- וזה עובד כמו שצריך.

נראה לי באמת הזוי שתצטרך לקנות ספק חדש. זה כמו להחליף אוטו בכלל פנצ'ר בגלגל.

פורסם
  • מחבר

ככה או ככה אני יקנה ספק חדש כנראה את ה 850W EGA850EWL Galaxy PSU

אסור לחבר את השש ובטח ובטח לא מפצל מ 6 ל 8 בגלל הספקים וזרמים שונים אשר יכולים לגרום נזק בלתי הפיך לכרטיס ולחיווט

לא משהו שהייתי רוצה שיקרה

פורסם

ל- PIKA

גם ספק כח ישן עם מחבר ATX של 20 פין עובד על לוחות אם.

שאל וענה לעצמך מה הטעם מצאו יצרני הלוחות לעבור למחבר 24 פין?

לחוט חשמל יש שטח חתך וככל ששטח החתך גבוה יותר כך ההתנגדות של החוט קטנה.

ועכשו נעבור למספרים לשם המחשה.

אם לחוט יש התנגדות של 0.1 אוהם, אזי כאשר עובר בו זרם של 10 אמפר, נופל על פניו מפל מתח של 1 וולט

משמעות הדבר היא שלצרכן שאליו מגיע החוט נותר פחות 1 וולט מהמתח שאמור היה להגיע.

אם נחבר שני חוטים, אזי ההתנגדות תרד בחצי ל- 0.05 אוהם ומכאן שמפל המתח יהיה 0.5 וולט.

עכשו ברור יותר מדוע הוסיפו חוט נוסף בכרטיס המסך?

אפשר היה כמובן להעלות את שטח החתך של החוט לקטר גדול יותר ולהשתמש במחבר שהפינים שלו יכולים לעמוד בזרמים גבוהים יותר

אך זה לא נושא כאן.

צביקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים