עבור לתוכן

המלצה לראוטר לניהול רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום, הייתי רוצה לקבל את המלצת חברי הפורום לראוטר אלחוטי המיועד לנהל רשת ביתית.

הרשת כוללת 2 מחשבים, אחד DESKTOP עם כרטיס רשת רגיל (10/100) והשני LAPTOP עם כרטיס רשת אלחוטי.

כמו כן הייתי רוצה לחבר LAN HD של WD, עם חיבור חוטי 10/100/1000. (הדיסק הקשיח הזה מיועד להיות משותף ברשת לכל המחשבים).

וכמו כן ברצוני לחבר לרשת גם את מחשב ה MEDIA CENTER. כל תוכן המדיה אמור להיות מרוכז על HD רשת המוזכר למעלה.

כלומר ברשת זו אמורה להיות תעבורה גדולה של מידע במקביל לכל המחשבים בבית. כמו כן לפחות אחד מהמחשבים מחובר לרשת שיתוף קבצים באופן קבוע.

על הנתב להיות בעיקר אמין, מהיר ואמיד לעומסים גבוהים שכן הוא הולך לנתב את כל תעברות הרשת. לנתב יהיה מחובר גם מודם כבלים שדרכו לכל מחשב תהיה גישה לאינטרנטץ כמובן שהרשת חייבת להיות מאובטחת והייתי רוצה שהנתב יכלול אזשהו פיירוול מובנה די רציני.

אני לא מבין גדול בתחום ולכן כאשר ראיתי את ההיצע הענק שיש בחנויות קצת התחלתי לאבד את הכיוון בחיפוש שלי.

אני אודה לכם מאוד אם תמליצו לי על נתב שעומד בדרישות.

לגבי התקציב.. כמובן שכמה שיותר זול יותר טוב, אבל איני מובן להתפשר על איכות. כלומר התקציב תלוי באיכות המכשיר ודיי גמיש. תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

HELLO? PLEASE? SOMEBODY?

פורסם

כל ראוטר שיצא בשנה האחרונה יהיה לך טוב מה שכן מומלץ ללכת על חברות אמינות כמו EDIMAX, LINKSYS,DLINK וכו

מבחינת אבטחה את כולם ניתן לפרוץ העניין בגלל היותם אלחוטיים העניין הוא שאתה בתור אדם פרטי אין אינטרס רציני לפרוץ לך לרשת

פורסם
  • מחבר

האם לעובדה שבתוך הרשת הביתית שלי יש תנועה מאוד רצינית של מידע אין השפעה כאן?

לדוגמה, מעבר במקביל של מספר קבצים גדולים למספר מחשבים ברשת בו זמנית... האם אין הבדל בין אם הדיסק הזה מחובר ב 100Mbps או ב Gigabit? חשבתי שאולי זה יגרום לאיטיות ואם כן אז האם יש איזשהו ראוטר אלחוטי עם לפחות ערוץ אחד חוטי של ג'יגה?

, או שצוואר הבקבוק כאן הוא לא הערוץ רשת אלא ההארד דיסק עצמו?

פורסם

WRT54GL המעולה עם החלפת קושחה יהיה נהדר

פורסם

האם לעובדה שבתוך הרשת הביתית שלי יש תנועה מאוד רצינית של מידע אין השפעה כאן?

לדוגמה, מעבר במקביל של מספר קבצים גדולים למספר מחשבים ברשת בו זמנית... האם אין הבדל בין אם הדיסק הזה מחובר ב 100Mbps או ב Gigabit? חשבתי שאולי זה יגרום לאיטיות ואם כן אז האם יש איזשהו ראוטר אלחוטי עם לפחות ערוץ אחד חוטי של ג'יגה?

, או שצוואר הבקבוק כאן הוא לא הערוץ רשת אלא ההארד דיסק עצמו?

צוואר הבקבוק לא קשור לערוץ בו תעבוד אלא למהירות שהראוטר מסוגל להעביר ברשת הפנימית וכמובן למהירות שהדיסק הקשיח יכול להעביר בצורה אלחוטית (חשוב! לא המהירות של הדיסק הקשיח עצמו אלא מה המהירות שהוא מסוגל להעביר באלחוט מכיוון שהוא התקן חיצוני שלא מחובר בכבל למחשב)

פורסם
  • מחבר
צוואר הבקבוק לא קשור לערוץ בו תעבוד אלא למהירות שהראוטר מסוגל להעביר ברשת הפנימית וכמובן למהירות שהדיסק הקשיח יכול להעביר בצורה אלחוטית (חשוב! לא המהירות של הדיסק הקשיח עצמו אלא מה המהירות שהוא מסוגל להעביר באלחוט מכיוון שהוא התקן חיצוני שלא מחובר בכבל למחשב)

אני מתכוון לחבר אותו לנתב בצורה חוטית.

כלומר לפחות את ה100 מביט עד לנתב אני מאפשר להארד דיסק, העניין הוא שלדיסק הזה יש אינטפייס של 10/100/10000 והוא מסוגל להעביר באופן חוטי גם ג'יגהביט של מידע, אבל בגלל שהוא מחובר לכניסה של 100 לנתב אני מגביל אותו כאן ל 100. בגלל זה שאלתי אם יש נתבים שיש להם כניסה של ג'יגה חוטי...

אגב שאלה נוספת, האם MIMO דורש כרטיס רשת אלחוטי מיוחד שגם הוא תומך בטכנולוגיה זו? ואם יש לי מחשב עם כרטיס WIFI רגיל, האם הוא יגרום להאטה של כל הרשת האלחוטית ויגביל אותה?

פורסם
  • מחבר

אין מישהו שיודע את התשובה?

פורסם

יש ורוב הסיכויים שהסיבה שלא ענו לך היא שענו על השאלות האלו כבר הרבה פעמים וחיפוש היה נותן לך את התשובה.

יש נתבים שיש להם חיבור ג'יגה ביט, אבל הם עולים 700-1000 ש"ח.

אם אין צורך מיוחד עדיף לקנות נתב פשוט יחד עם מתג ג'יגה ביט.

לעבוד עם MIMO צריך כרטיס מתאים, אחרת תעבוד במהירות של תקן G.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. - בכל אופן, הנה כמה נתבים שאני יכול לבחור אחד מהם.

אנא המליצו לי מה הכי מתאים לצרכים שלי.

• D-Link DI-624 AirPlus 2.4GHz 108Mbps
    Edimax BR-6215SRG 54Mbps + 2 Usb Port for NAS Printer
    Linksys WRT54GL 54Mbps Cabe/DSL
    Edimax BR-6216MG 4 port 54Mbps Broadband MIMO
    Netgear WPN-824 108Mbps RangeMax
    3Com 3CRWER200-75 108Mbps Cabel/DSL

האמת שלא אכפת לי יותר מדי איזה מהם לקנות העיקר שיעמוד בדרישות. ומכיוון שאני לא מכיר אותם ואין לי נסיון בנושא אני שואל אותכם.

תודה רבה למגיבים.

פורסם

הייתי מוסיף לרשימה שלך את ה-LINKSYS WRT54GL שהוזכר וכן את ה-EDIMAX 6204WG הזול והמצוין.

כמו כן הייתי מוריד את ה-6215 וה-6216 של EDIMAX. הם יקרים יותר והערך המוסף שלהם לא יהיה שימושי ברשת שלך.

כמו שאמר ענר - חבר לכל אחד מהנתבים האלה מתג GIGABIT, ונתב דרכו את התעבורה ברשת הפנימית - ותקבל את מירב הביצועים שתוכל.

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר בעצם שכל אחד מהנתבים שברשימה, למעט מה שהמלצת להוריד הוא טוב לי.

אז מתוך מה שנשאר, שזה:

D-Link DI-624 AirPlus 2.4GHz 108Mbps

Linksys WRT54GL 54Mbps Cabe/DSL

Netgear WPN-824 108Mbps RangeMax

3Com 3CRWER200-75 108Mbps Cabel/DSL

Edimax BR-6204WG 4 port AP 54Mbps

מה הכי מומלץ? ולא כ"כ ברור לי למה חלק מהנתבים הם 108Mbps וחלקם 54Mbps והאם הנתון הזה צריך להשפיע על הבחירה שלי.

בגדול עכשיו נשאר רק לצמצם את הרשימה לנתב אחד שלדעתכם הוא הטוב ביותר. אנא עזרו לי בזה.

פורסם

108 מסל"ש זה רוחב הפס של תקן שנקרא SUPER G, שהוא שיפור של תקן G הרגיל שעובד ב54 מסל"ש.

בעולם האמיתי תקן G יעבוד בסביבות ה20 מסל"ש והSUPER-G בסביבות ה40 או 50. מה שזה בעצם אומר שלרוב השימושים זה מיותר, מה גם שהעלות הנוספת גדולה מהתועלת.

להקמת רשת קטנה עם ביצועים טובים ומחיר נמוך אני ממליץ על ה3CRWER100-75 (לא ה200) של 3COM או הBR-6204WG של אדימקס.

אם הולכים על משהו יותר רציני, בפחות מ400 ש"ח אפשר למצוא את הBR-6504N של אדימקס. עכשיו יצא לי קצת לקרוא עליו ביקורות והוא נראה כמו נתב ממש טוב מבחינת יחס מחיר/תועלת: הוא מהדור החדש, ככה שהוא יותר חזק מהWRT54GL, הוא draft N אם זה חשוב לך והוא זול יחסית.

לצערי אין לי נסיון אישי איתו, אבל בשביל 80 ש"ח יותר הייתי קונה אותו במקום הWRT54GL. (כל עוד אתה מוכן להשקיע מעל ל300 ש"ח על נתב, השניים הראשונים עולים כל אחד בסביבות 200 ש"ח ואם אין לך דרישות גבוההות מהרשת - ישרתו אותך נאמנה).

פורסם
  • מחבר

תודה. אני קצת מאבד את הכיוון מרוב המידע כאן. המחיר לא היה שיקול רציני מלכתחילה אצלי. אני מכן להוציא עד 500 ש"ח אך לקבל תמורה הולמת למחיר הזה.

כפי שאני רואה מההמצלות כאן בפורומים אין איזשהו נתב "אולטימטיבי" שנחשב לטוב ביותר בעיני הרוב (כמו שכולם יודעים שמרצדס הוא הרכב הטוב ביותר).

אז אני כנראה אלך על הנתב שעליו ממליצים כאן הכי הרבה. והוא הלינקסיס אם אני לא טועה.

תודה רבה לכולם. אני אשמח אם יש עוד משהו שהייתם רוצים להוסיף.

אגב - לגבי SUPER-G, האם מהירות הרשת האלחוטית כאן נקבעת על פי רכיב הרשת האיטי ביותר?, כלומר האם אם לדוגמה יש לי 3 מחשבים המחוברים ברשת אלחוטית על נתב SUPER-G כאשר 2 מתוכם תומכים ב SUPER-G ואחד לא תומך, (עובד על 54 רגיל), האם גם התקשורת בין 2 המחשבים התומכים בSUPER-G זה תוגבל ל54 בגלל שיש מחשב שלישי המגביל את הרשת?

פורסם

כפי שאני רואה מההמצלות כאן בפורומים אין איזשהו נתב "אולטימטיבי" שנחשב לטוב ביותר בעיני הרוב (כמו שכולם יודעים שמרצדס הוא הרכב הטוב ביותר).

וודאי שאין. נדיר מאוד שיש דבר כזה, שכולם יסכימו שהוא הטוב ביותר. ואגב הסיבה היחידה שנראה לך, כאילו יש הסכמה לגבי מרצדס, היא שטרם יצא לך לשאול "מה הרכב הטוב ביותר" בפורום מכוניות כלשהו. בטוח מגוון הדעות שם לא קטן מאשר פה (וזה אירוני, שכן השם שלך הוא שמו של רכב אחר שרבים יסכימו שהוא מעולה.) ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים