עבור לתוכן

הסבר על מהירות של לוחות אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אז ככה אני קראתי את רוב הדברים על לוחות אבל עדיין לא הבנתי איך לבחור לי לוח אם מתאים

מה זאת אומרת אז ככה איזה מהירות ומה זה אומר לגביי המעבד האם אני יוכל לשדרג לי לוח אם למעבד יותר חדש שיצא .

כשאני קונה מחשב מה חשוב לדעת על הלוח -אם.

ואיך אני מתאים לי לוח אם למעבד ולזיכרנות.

מצטער שאני קצת מבלבל אני לא מבין בזה כל כך אז אשמח לעזרה

המחשב הוא למשחקים ולשאר הדברים אבל לרוב משחקים.

(חשוב לי לדעת איך לבחור לוח-אם מתאים לצרכים אלה )

פורסם

כדי לבחור לוח אם צריך להתחשב בפרטים רבים שקצרה היריעה מלפרט אותם כאן.

בד"כ ניתן להחליף למעבד מתקדם יותר על אותו הלוח אך זוהי גם שאלה של כדאיות שצריכה להישקל בזמן ההחלטה לאור הנתונים בשוק.

בכל מקרה הבחירה בלוח אם היא לפי התקציב והשימושים ומתחילה בהתאמת ערכת השבבים.

לכן, אתה צריך לפרט את התקציב והשימושים ויתאימו לך לוח אם ומעבד מתאימים, מכאן יגזרו גם שאר המרכיבים כמו מהירויות הלוח, זיכרון והתאמה לכרטיסי מסך (SLI/CrossFire).

פורסם

לפני עניין המהירות, יש את סוג התושבת. לסוגים שונים של מעבדים יש חיבורים שונים, הנבדלים פיזית מאלה של מעבדים אחרים. שני הסוגים הנפוצים כיום לשימוש ביתי הם 775 של אינטל, שמשמשת מאז ימי הזוהר של מעבדי הP4, וכן AM2 של AMD, המשמשת לרוב המעבדים מתוצרתה מהשנים האחרונות.

אחר כך מגיע עניין ההתאמה בין דגם נתון של לוח אם למשפחת מעבדים מסויימת. למעבדים שונים דרישות שונות הקשורות בעיקר לתקשורת עם שאר הרכיבים במערכת, ולכן ייתכן מצב בו לוח אם אינו תומך במעבד מסויים, על אף שפיזית התושבת מתאימה. סוג התושבת מצויין כמעט תמיד כנתון העיקרי של לוח האם בחנות או באתר היצרן - שם גם אפשר למצוא את רשימת המעבדים הנתמכים.

ועכשיו לעניין המהירות:

ערוץ התקשורת בין המעבד ולוח האם נקרא FSB, או FRONT SIDE BUS, המכונה פשוט "באס" לעיים קרובות. יש להבדיל בין תדר (מהירות) הבאס האפקטיבי, שזה הנתון המצויין בד"כ ע"י היצרן (800/1066/1333 במעבדי אינטל של השנים האחרונות) לבין התדר האמיתי כמו ש"רואה" אותו לוח, שהוא נמוך פי 4. הסיבה לכך היא פשוטה - בכל "פעימת שעון" מועברות בין הלוח למעבד 4 "יחידות" מידע, ולכן כדי לשקף את קצב העברת הנתונים האמיתי מכפילים את התדר ב4.

לכל מעבד יש תדר באס מסויים שהוא אמור לעבוד בו, בעוד שללוח האם בד"כ יש טווח מסויים של תדרים מתאימים - כאשר התדרים הנפוצים בשימוש בטווח הזה, הם אלה המצויינים בד"כ ע"י היצרן.

מש שנאמר עד כאן בעצם, זה ששלושת הדברים שצריך לבדוק כשמתאימים מעבד ללוח האם (או להיפך), הם

1. סוג התושבת, נתון שלמעשה מובלע בסעיף הבא,

2. התאמה למשפחת מעבדים מסויימת (למשל CORE 2 DUO),

3. תמיכת לוח האם בתדר הבאס של המעבד.

ולגבי הזכרונות:

אפיק התקשורת בין הזכרונות ללוח תלוי במהירות הבאס למעבד, ולרוב אינו ניתן להגדרה בנפרד אלא כמכפלה מסויימת של הFSB, שנקראת בד"כ "מחלק זכרונות", כאשר המספר מבטא את היחס בין תדר התקשורת לזכרון לתדר התקשורת למעבד. זה המקום להגיד שגם לזכרונות ישנו תדר אמיתי ותדר אפקטיבי, כאשר האפקטיבי גדול מהאמיתי פי 2 מסיבות הדומות לאלה שהוזכרו בהקשר של המעבד. ברוב הלוחות, כשמדברים על מחלק הזכרון, מדברים על היחס בין התדר האמיתי של המעבד לתדר האמיתי של הזכרון.

כשאומרים שלוח האם תומך בזכרונות 667/800/1066, וכן במעבדים בתדר 800/1066/1333, שזה המצב ברוב הלוחות למשתמש הביתי הממוצע כיום, מתכוונים בעצם לנתונים הטכניים הבאים:

1. לוח האם תומך בFSB (אמיתי) החל מ200 ועד ל333 - לרוב גם מעבר לכך, אבל זה כבר נכנס לתחום הOC

2. הלוח תומך במכפלות זכרון מ 2.66:1 (עבור מעבד 800 וזכרון 1066) ועד ל1:1 (עבור מעבד 1333 וזכרון 667)

שים לב שלעיתים קרובות תדרי זכרון מסויימים נתמכים רק עבור מהירויות FSB מסויימות, ולא לכל הטווח. בד"כ הדבר מצויין כהערה בסעיף "זכרונות" במפרט לוח האם.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

לא רק שעזרת לי אלה גם הצלחת לבחור לוח אם בשבילי תודה רבה על העזרה אשמח לתת לך את הבחירה שלי

לוח אם של גיגה בייט p35-ds3p

ומעבד -quad q6600

זיכרון של corsair 2 גיגה ואולי בשלב מאוחר יותר 4 גיגה

כרטיס מסך של nvidia 8800gt

וכמובן הארד דיסק של wd 500 +עוד 500 שיש לי כבר במחשב הישן בחיבור sata

מארז עדיין מתלבט

ספק כח שכחתי את החברה אבל משהו טוב 550 וואט

אשמח לתגובה ממך איך זה נראה לך למשחקים ושאר הדברים

פורסם

הלוח אם שבחרת טוב

המעבד.......טוב.......אבל כבר יש חדשים יותר ב 45 ננו שצורכים פחות חשמל

זכרונות של קורסאיר זה תמיד טוב

אבל למה הארד דיסק של WD? הSeagate Barracuda s.11 500GB,750GB הוא ההארד דיסק האיכותי ביותר היום ואוכל את ההארד דיסק של WD

בלי למצמץ פעמיים(אלא אם כן אתה מחשיב הארד דיסק של משתמש קצה כמו RAPTOR וכו.)

שנה את ההארד דיסק לא תתאכזב

בהצלחה

פורסם

לגבי לוח האם - זה הזמן להתייחס לתשובה שענה לך shlomom:

כל ההסבר בתשובה הקודמת שלי נוגע לקשר בין לוח האם לגבי תדר הבאס והזכרונות בלבד, כי זה מה ששאלת, אבל ישנם עוד הרבה גורמים שצריך להתחשב בהם - כאשר הכלל הוא לקנות את לוח האם הכי זול (כל עוד הוא מחברה טובה) שנותן לך את התכונות שאתה צריך - כגון מספר חיבורי כרטיס המסך, סוג הCHIPSET, האם הוא תומך בRAID, האם אתה זקוק ליציאות FIREWIRE וכולי.

מה כל זה אומר? שלוח האם שבחרת די טוב, אבל יקר. יש בו 2 סלוטים של כרטיסי מסך, שאחד מהם אתה לא צריך (בכל מקרה הלוח לא תומך בשני כרטיסי מסך בתצורת SLI המתאימה לכרטיס המסך שבחרת, מה גם שזה לא משתלם בכל מקרה). תוסיף את זה ליציאות FIREWIRE שלהבנתי אתה לא צריך ועוד כמה דברים קטנים - וקיבלת לוח אם היקר ב150 שקל מלוח מצויין אחר של אותה חברה, הGA-EP35-DS3, שכנראה יענה על הדרישות שלך (לרבות RAID) ואף יתאים יותר לאוברקלוק עתידי מאשר לוח האם שבחרת.

לגבי המעבד - באופן כללי, נכון לעכשיו עדיף ללכת על מעבד כגון 8400. ברוב המוחלט של היישומים כיום, הוא יתן לך ביצועים עדיפים עם פחות פליטת חום וצריכת מתח. יש לקחת הערה זו בהסתייגות, כמובן, שכן תמיכה מלאה ב4 ליבות כנראה תכנס לשוק התוכנה בזמן הקרוב - השאלה מתי ועד כמה.

לגבי הזכרונות - לא כתבת אילו זכרונות בחרת, למעט החברה, שהיא מעולה אבל בד"כ לא מצדיקה את המחיר. יעזור יותר אם תפרט איזה דגם זכרון בדיוק אתה שוקל לקחת. יתרה מזאת, אם מדובר בזכרונות במהירות 800, ואין לך סיבה לקחת משהו מעבר - במחירים של היום עדיף לקחת ישר 4GB של חברות כגון GSKILL שיעלו לך כ420 ש"ח.

לגבי הארד דיסקים - אם אתה רוצה לעשות RAID, אתה צריך דיסקים באותו נפח ועם אותו החיבור. רצוי אם כי בד"כ לא חובה שיהיו גם מאותה החברה. אם יש לך דיסק SATA (מהמחשב הישן) ודיסק נוסף SATA2 (לא נראה לי שמוכרים היום SATA1), התעבורה לשניהם תוגבל למהירות האיטית יותר מבין שניהם במקרה הטוב. רצוי שתשאל בפורום "אמצעי אחסון" כאן באתר מהן המגבלות בהגדרת RAID במקרה כזה - ואולי כל הדיון הזה מיותר, אם הישן שלך תומך גם הוא בSATA2.

ולגבי ספק הכוח: חשוב שתציין את החברה. גם לחברות טובות ישנם דגמים לא טובים. באופן כללי, למערכת כמו שלך אינך זקוק למשהו מעבר לספק 400W איכותי כמו LIBERTY של ENERMAX, או אם אתה רוצה קצת יותר מרחב נשימה - יש לCORSAIR ספק 450W מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים