עבור לתוכן

שדרוג מחשב (יש לי עד הערב להחליט)

Featured Replies

פורסם

אוקיי, המפרט הבסיסי הנוכחי שלי הוא (אני לא יפרט את הדגם המדוייק של כל דבר...)

MSI MS-6163 (i440BX)

pentium 500Mhz

voodoo 3 3000

HD לא זוכר תדגם אבל זה 12 ג'יגה של WD

החלטתי (מחוסר ברירה) לשדרג אותו.

דבר ראשון אני מוסיף עוד HD כי אני צריך הרבה יותר נפח. מה שאני צריך זה HD של 60 ג'יגה ו7200 RPM כמובן, ולא נראה לי שהלוח שלי תומך בATA בכלל, אז זה לא משנה.

ב-X יש את MAXTOR 60GB -7200 RPM - ATA 100 ב209$ (1120 שקל).

ב-Y יש את Maxtor 60GB 7200RPM ב153$ (832 שקל).

איך זה יכול להיות? אצל Y לא מצויין ATA, אבל לא נראה לי הגיוני שHD חדש יהיה בלי ATA, אז למה זה עולה הרבה פחות?

זה קורה גם עם סיגייט

SG Barracuda IV - 60 GB (ST360021A) - 7200 RPM - ATA 100 ב-X עולה 820 שקל

Seagate 60GB 7200RPM ב-Y זה 790 שקל.

אוקיי, אחרי ההשוואה הזאת אני צריך להחליט איזה מהם לקנות, זה משנה אם סיגייט או מקסטור?

אחרי שאני יחליט על ההרד דיסק אני ימשיך עם שאר השדרוג.

פורסם

SeaGate יותר מהיר יותר טוב יותר אמין.

פורסם

הדיסק של MAXTOR הוא ATA133

פורסם

מי אמר?

יש גם דגם של ATA100, ודווקא הרבה יותר הגיוני שזה הוא..

פורסם
  • מחבר

WTF ??? עזוב.

פורסם
  • מחבר

מי אמר?

יש גם דגם של ATA100, ודווקא הרבה יותר הגיוני שזה הוא..

הקדמת אותי ב9 שניות. שונא את זה.

פורסם

Seagate הרבה יותר אמין, ולפני כמה ימים בהשוואה SEAGATE עבר את מקסטור בכל המבחנים ללא יוצא מהכלל, למרות שSEAGATE היה ATA100 ומקסטור ATA133. תראה ATA זה מיצה את עצמו, רק עוד חצי שנה+ שיגיעו Serial ATA נתחיל לראות ביצועים באמת גבוהים לשוק הבייתי. וחוץ מזה שהדיסק של מקסטור שנמצא בארץ והוא 60GB, הוא ATA100 ולא ATA133. הדיסקים של ATA133 של מקסטור הגיעו רק ב20GB וב40GB.

פורסם
  • מחבר

Seagate הרבה יותר אמין, ולפני כמה ימים בהשוואה SEAGATE עבר את מקסטור בכל המבחנים ללא יוצא מהכלל, למרות שSEAGATE היה ATA100 ומקסטור ATA133. תראה ATA זה מיצה את עצמו, רק עוד חצי שנה+ שיגיעו Serial ATA נתחיל לראות ביצועים באמת גבוהים לשוק הבייתי. וחוץ מזה שהדיסק של מקסטור שנמצא בארץ והוא 60GB, הוא ATA100 ולא ATA133. הדיסקים של ATA133 של מקסטור הגיעו רק ב20GB וב40GB.

תוכל לתת לינק להשוואה?

פורסם

תעשו חיפוש בחדשות של HWzone..... הייתה השוואה בדיוק לפני כמה ימים.

דרך אגב, אם אתה לא רוצה להחליף את כל לוח האם, הייתי ממליץ לך (זה שקונה את הדיסק הקשיח של Seagate) לקנות בקר IDE בתצורת PCI ATA100. ואז תחבר את הדיסק הקשיח אליו ותוכל להנות ממנו (ATA100) כי הלוח שלך לא תומך בATA בכלל. הבקר עולה איזה 45 דולר, של פרומיס. מכניסים לחריץ PCI.. ודרך אגב, תשים את הדיסק החדש כדיבר ראשי במחשב שלך, זאת אומרת כונן C שעליו מותקנת מערכת ההפעלה וכל הקבצים, כדי שבכלל תוכל להרגיש הבדל במהירות.

פורסם
  • מחבר

תעשו חיפוש בחדשות של HWzone..... הייתה השוואה בדיוק לפני כמה ימים.

טוב

דרך אגב, אם אתה לא רוצה להחליף את כל לוח האם, הייתי ממליץ לך (זה שקונה את הדיסק הקשיח של Seagate) לקנות בקר IDE בתצורת PCI ATA100. ואז תחבר את הדיסק הקשיח אליו ותוכל להנות ממנו (ATA100) כי הלוח שלך לא תומך בATA בכלל. הבקר עולה איזה 45 דולר, של פרומיס. מכניסים לחריץ PCI

עזוב את הקטע עם הATA, אני יסתדר. ואגב, זה אתו אחד (זה שקונה את הHD).

ודרך אגב, תשים את הדיסק החדש כדיבר ראשי במחשב שלך, זאת אומרת כונן C שעליו מותקנת מערכת ההפעלה וכל הקבצים, כדי שבכלל תוכל להרגיש הבדל במהירות.

את זה אני יודע...

פורסם
  • מחבר

BTW, עדיין אף אחד לא עזר לי בנושא העיקרי של האשכול.

פורסם

לכל הקוטלים

תבדקו באתר של MAXTOR כל הסדרה של D740X היא ATA133 וזה הדגם שנימכר ב !!

פורסם

תבדקו באתר של MAXTOR כל הסדרה של D740X היא ATA133

ברור שכל הסדרה של D740X היא ATA133, דהה!

זה עדיין לא אומר שההרדיסק של חברת Maxtor, בנפח של 60GB, שנמכר בארץ, הוא מהסידרה הזאת..

פורסם

"עזוב את הקטע עם הATA, אני יסתדר. ואגב, זה אתו אחד (זה שקונה את הHD)."

חחחחחחחחחחח....... אם לא תקנה בקר ATA זה כאילו זרקת כסף לים. הביצועים שלו יהיו בתחתית שלי תמיכה של ATA66 לפחות!!!

דרך אגב המחיר של בקר ATA100 ירד ל39 דולר. בלמיר זה יוצא 210 ש"ח כולל מע"מ, מומלץ. זאת אומרת, תחשוב שאתה מחבר כונן שאמור לעבוד ב100MB לשניה (אני יודע שזה רק תיאורטי, אבל עדיין אם תשים אותו עם תמיכה בATA יותר נמוך הוא יעבוד יותר לאט) ואתה נותן לו לעבוד בUDMA שעובד בכלל ב33MB לשניה...

פורסם

אני יודע רק שהיו כמה שטענו שהוא ATA100 ואיפה שהוא בדק נמכר הדגם של ה-ATA133

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים