עבור לתוכן

צריך המלצה למסך חדש, 19" בעיקר למשחקים, תקציב עד 1500 - עריכה: 22" ותקציב גדל

Featured Replies

פורסם

שלום,

המסך הCRT הישן והטוב שלי מתחיל להיות מטושטש :(

אני צריך המלצה למסך נחמד, אני משחק משחקים ולכן צריך ביצועים סבירים.

לא צריך יותר מ17 אינץ, מקסימום 19 אינץ.

הסתכלתי במפרטים באתר וראיתי שמומלץ הsamsung 931BW 19 אינץ. הוא לא TN?

אני רגיל איכות תמונה של CRT \ זוויות צפיה של CRT...

למישהו יש הצעה אחרת למסך?

מבחינת מחירים נראה כבר לפי ההמלצות, אני מאמין שאני לא אעבור את ה1500. בכל מקרה תציעו גם אם זה יותר

פורסם

ערוך את הכותרת של הדיון ככה שתכיל את התקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

אפשרות נחמדה, אבל אני מעדיף 19 אינץ יותר איכותי

אני רגיל לעבוד עם 17 אינץ, אז הגודל לא קריטי לי.

שני המסכים (גם זה וגם זה שאני רשמתי) הם עם מסכי TN (לא בטוח לגבי זה, מישהו יכול לאשר?), ובהירות של 300, שני הנתונים לא הכי נראים לי.

למרות שבסופו של דבר אני לא מבין גדול במסכי LCD, אז אם אני טועה תקנו אותי בבקשה.

כרגע אני גם רק עם geforce 6200 (למרות שהוא זמני בגלל שהכרטיס הקודם הלך לי), הוא לא יעמוד משהו ברזולוציה של 22"

פורסם

לא נראה לי שקיים איזשהו 19" איכותי לא TN במלאי איפשהו בארץ.

אני מדבר על מסכים איכותיים כמו Viewsonic VP930 או Samsung 971P. או ב-20" ה-Philips 200W6CS.

בעיקרון כולם במסגרת התקציב שלך. מעשית, למרות שב-ZAP הם עדיין מופיעים, לא יצא לי לשמוע אף לא על חנות אחת שבהמת היה להם אותה במלאי בשבועות האחרונים, וגם היבואנים הצהירו שהמסכים האלה הורדו מפס הייצור ולא יובאו עוד.

פורסם

TN זה לא סוף העולם, ביחס גם של עלות-תועלת הוא אולי אפילו משתלם יותר. אני יכול להגיד לך שראיתי לפני שבוע באופיס דיפו כ-10 מסכים שונים בתצוגה, כולם TN, וה-932BF הציג שם איכות תמונה מעולה (ביחס למסכים האחרים ובכלל). גם אם איכות התמונה יותר טובה בפאנלים אחרים, אני לא יודע אם זה שהם עולים 40-50% יותר שווה את זה.

פורסם

אני מחזיק אצלי בחנות

כמה סוגים של LG אם אתה מעוניין תגיד לי דגם מסויים שאתה מעוניין של LG 19 אני אבדוק אם יש לי אותו

ויש לי דגם אולי אתם לא מכירים פה אבל הוא ממש מצויין זהו KTS 19 עם ציפוי זכוכית יפה ואיכותי עם רמקולים מובנים ב1050 ש"ח

פורסם

TN זה לא סוף העולם, ביחס גם של עלות-תועלת הוא אולי אפילו משתלם יותר.

להגיד ש-TN יותר משתלם ביחס עלות-תועלת זה בערך כמו להגיד שהמבורגר של מקדונלדס יותר משתלם ביחס עלות-תועלת מאשר סטייק אנטריקוט. זה יכול להיות נכון עבור אנשים מסוימים, אבל לא נכון אוניברסלית. זאת משום שאין פה מקום להשוואה כמותית שניתנת למדידה, אלא השוואה איכותית.

מה לעשות - יש אנשים שלא מסתכלים רק על כמות המזון , ולא מעניין אותם שבשיקולים של מחיר למשקל ההמבורגר יוצא פי 3 עדיף מהסטייק - כי הוא פשוט לא טעים להם.

גם במסכים זה ככה - יש כאלה שבעיית זויות הצפיה של TN לא מפריעה להם בכלל, ויש כאלה שהיא מפריעה להם מאוד, והם לא יכולים לעבוד מול מסך כזה בלי לסבול.

יש לי חבר שלא מכיר בכלל את כל ענייני הפאנלים. בעבודה הוא עובד מול L192P (פאנל VA). שאל אותי - מה כדאי לקנות לבית ב-1000 שקל? אמרתי לו - L1953TR (כי אין משהו אחר). קנה. שבועיים היה מרוצה. היום בא אליי ואומר שמפריע לו שאיך שהוא מזיז קצת את הראש הצבעים משתנים לו.

פורסם

להגיד ש-TN יותר משתלם ביחס עלות-תועלת זה בערך כמו להגיד שהמבורגר של מקדונלדס יותר משתלם ביחס עלות-תועלת מאשר סטייק אנטריקוט

להגיד ש-TN משתלם ביחס עלות תועלת זה כמו להגיד שפיאט פונטו משתלמת יותר מהאמר. אני עובד הרבה בלימודי בספרייה על מסך LCD TN פשוט (17 אינץ') והכל בסדר והצבעים טובים מאוד. אומנם, שאני בודק עכשיו, כשאני מזיז את הראש 30 סנטימטר הצידה הצבעים קצת משתנים, ואני יכול לראות את המסך מזווית של עד אולי 160 מעלות - אבל למה שאני אעשה את זה? שאני מול המחשב אני ישר מול המחשב, אני לא יושב באלכסון. איך אפשר לכתוב או לקרוא משהו מהמחשב בזווית של 160 מעלות? איך אפשר לשחק? למה שמישהו יעשה את זה? המקרה היחיד שזה יכול קצת להפריע זה אם מישהו ישב על המחשב ואני אשב לידו (ואני מניח שב-99% מהזמן אני יושב לבד) ואז הצבעים יהיו קצת פחות טובים. ובקשר לאלו שלא יכולים לשבת מול מסך LCD TN בלי "לסבול" - זה כמו להגיד שיש אנשים שלא יכולים לנסוע על מכונית שהיא לא מ-2007 לפחות בלי לסבול. לא צריך להגזים.

פורסם

Guy King, רק אחרי שמשווים מסך TN לאיכותי על המקום מבינים במה מתבטאים ההבדלים. ההבדלים העיקריים הם לא רק בזוויות צפייה אלא גם בעת צפייה בישיבה ממש מול המסך לגבי אחידות התאורה של פאנלים איכותיים המתקרבת ל-CRT יותר מאשר פאנלי TN בהם לרוב החלק העליון תמיד יותר כהה מהתחתון גם אם אתה לא עומד מעל המסך (זווית הצפייה האנכית יותר מוגבלת מהאופקית). עבור מי שהתרגל זמן רב לעבוד מול CRT, ייקל לו יותר עם מסך איכותי לכן יש אנשים שזה שווה להם להשקיע במסך איכותי. אם אתה לא מביניהם אז קח מה שבא לך מהתצוגה. לדעתי כמו שיש אנשים בעלי יכולת אבחנה מוזיקלית משתנה, כך גם מבחינה החוש הויזואלי. הרגישות בראייה היא אינדיבידואלית.

פורסם

ובקשר לאלו שלא יכולים לשבת מול מסך LCD TN בלי "לסבול" - זה כמו להגיד שיש אנשים שלא יכולים לנסוע על מכונית שהיא לא מ-2007 לפחות בלי לסבול. לא צריך להגזים.

אתה עושה את השגיאה הקלאסית של לנסות למדוד את כל העולם על פי עצמך. אתה חושב שאם לך משהו לא מפריע, אז זה לא צריך להפריע לאף אחד, וכל מי שזה כן מפריע לו הוא פלצן או מתקטנן.

הבאתי לך מקודם דוגמה של אדם, שמהיכרותי איתו אי-אפשר לקרוא לו פריק של מחשבים או פלצן של איכות בשום מצב. הוא אמר לי שמפריע לו העניין של זויות הצפיה (כמו שהסביר orleans השינויים מורגשים בקלות בתזוזות ראש אנכיות). מעולם לא דיברתי איתו על שום עניין שקשור בזויות צפיה ולא טרחתי אף פעם להסביר לו מה זה TN, מה זה לא TN, כך שאי-אפשר לטעון את הטענות הרגילות שהוא "חיפש" את ההבדלים בכוח, ואם הוא לא היה יודע, זה לא היה מפריע לו.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדלים בין ה931BW ל932BF.

חוץ מהמסך רחב \ מסך רגיל.

ובכל זאת, אופציות אחרות? ה931BW עולה "רק" 1000 שקל, לא שיש לי בעיה עם זה, אבל בהתחשב בעובדה שאני מוכן להוציא יותר, אין דברים יותר איכותיים?

אפילו אם זה יחרוג טיפה מהתקציב...

יש גם מקום ספציפי שאתם ממליצים לקנות ממנו, בהתחשב האחריות לפיקסלים מתים ודברים כאלה?

פורסם

אתה עושה את השגיאה הקלאסית של לנסות למדוד את כל העולם על פי עצמך. אתה חושב שאם לך משהו לא מפריע, אז זה לא צריך להפריע לאף אחד, וכל מי שזה כן מפריע לו הוא פלצן או מתקטנן.

תעשה טובה, כשמישהו מבקש פה מסך בפחות מ-1500 התשובה המיידית שלכם היא - "תוסיף עוד X שקלים בשביל לא לקחת פאנל TN". גם אם מישהו מבקש מסך ב-1200 תמיד תבוא התשובה, בדרך כלל ממנהל או ממישהו שמבין עניין, שתגיד שכל מסכי ה-TN הם אותו זבל ושאם הוא לא יקנה פאנל אחר אז זה גם ככה לא משנה מה הוא יבחר. אז אני מציג פה קצת איזון להגזמה הזאת. סך הכל, רוב צרכני המחשבים בארץ קונים מסכים עם פאנל TN, וגם מבין צרכני המחשבים המתוכחמים ומאלו שעושים הרבה שיעורי בית לפני הקנייה יש רוב לצרכני ה-TN, כמו שניתן לראות פה בפורום. מה המסקנה? שה-TN לא מפריע כלל לאנשים ושרובם לא מוכנים להעלות את התקציב שלהם במאות שקלים בשביל לקנות מסך עם פאנל שהוא מעל הבסיסי.

ובקשר לחבר שלך - יש המון תגובות בזאפ על כל מיני מסכי LCD עם פאנל TN. למשל הדגם הפופלארי הבא: http://www.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=410956. תקרא את הביקורת ותראה מה אנשים כתבו ב"חסרונות". מרפרוף לא מצאתי אף התייחסות לזוויות הצפייה. פה למשל: http://www.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=505474 רק 2 אנשים מתוך 14 מייצגים את זוויות הצייפיה והשתנות הצבעים כחסרון, מה שלא מנע מהם לדרג את המסך ב-4/5 וב-5/5.

פורסם

קודם כל, אני לא מאלה שמנסה לדחוף לאנשים בכוח מסך איכותי ויקר, אם לא ביקשו. אעשה זאת אם מדובר בהבדל של 200-100 שקלים, או אם הבן-אדם הגדיר בפירוש שדיוק צבעים או זויות צפיה רחבות חשובות לו. עובדה שהמלצתי לאותו חבר שביקש מסך ב-1000 שקל על ה-1953TR.

וחוץ מזה מה הקשר? אתה מתעקש לפספס את הנקודה. הנקודה היא לא האם מומחי הפורום מגזימים או לא בהמלצותיהם, אלא שאי-אפשר להכריע באופן כוללני ש-"TN לא מפריע לאנשים ומתאים לכולם". עובדה היא שיש כאלה שלהם הוא כן מפריע, והם לא כולם כאחד גרפיקאים.

פורסם
  • מחבר

עד כמה שזה נחמד המלחמה הקטנה הזאת בינכם, אני אשמח לקבל משניכם המלצות...

למסך TN טוב שקצת יותר מתקרב לתקציב שלי, וגם למסך מסוג יותר טוב, גם אם הוא חורג בקצת מהתקציב, התקציב גמיש.

אני אחזור על מה שאני רוצה:

לא צריך יותר מ19", מכיוון שאני מעדיף מסך 19 איכותי מ22 פחות.

זוית צפיה לא קריטית, אבל היא כן פקטור כי קורה הרבה שגם אני וגם עוד מישהו ליד המחשב.

איכות צבעים\מהירות תגובה חשובה.

אני אומר עוד פעם, אני רגיל לעבוד על CRT, שבו אין מריחות והאיכות צבעים מעולה...

מחיר גמיש, אבל בסביבות ה1500 שקל.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים