עבור לתוכן

Q6600 Vs E8400

Featured Replies

פורסם

שניהם בערך אותו מחיר, ובבדיקות ביצועים פעם אחד לוקח ופעם השני.

איך אפשר לדעת את מי מהם כדאי לקנות?

שימושים:

פוטושופ

HD

אינטרנט

מה אתם אומרים?

פורסם

אני לא רוצה שתיתפוס אותי במילה אבל אלה אם כן השימושים שלך מישחקים (שבזה ה8400 מיצטיין) עדיף את ה q6600 שהוא טוב multi trhding (יענו הרבה מישימות וכאלה לדעתי זה טוב לפטושופ)בקיציר לך על ה q6600

פורסם

גם לי הייתה את ההתלבטות אבל בסוף החלטתי לקחת את E8400 מכמה סיבות.3 עיקריות הן: 1333 FSB, לכל ליבה 3MB וכמובן 45 ננו-מטר= צריכת חשמל נמוכה יותר ופחות חום. מה שאומר שתצתרך ספק פחות חזק ולא תצתרך להשקיע בגוף קירור מיוחד :jump:! ולסיכום עדיין אין תוכנות שיודעות לנצל את 4 הליבות ואינטל רוצה להוציא מעבדים חדשים אם תושבת חדשה----> CORE 2 DUO NOW QUAD CORE IN 2-3 YEARS

פורסם

ליבה כפולה בהחלט מספיקה להיום...מבחינת ביצועים לשימושים הנ"ל הם +- שווים.

מה שכן הE8400 מוביל במעט בגלל תהליך יצור קטן יותר וכו...

אין סיבה לא ללכת על הE8400...

פורסם

פרט לעריכה , עיבוד מוזיקה , גרפיקה .. ועוד פעולות מרובות נימים...

יש בעיה אחת שלא מתייחסים אליה בתהליך ייצור של 45nm יש זליגה עצומה מהליבה, דבר שעלול לקצר את חיי המעבד , לקצר את המערכת

ולגרום לצריכת חשמל רבה מעל לצפוי (כל זה ממרצה להנדסת חשמל, לא אני המצאתי את זה)

פורסם

אחי אני סטודנת להנדסת חשמל שנה ראשונה ואכן יש תהליך בעייתי בטרנזיסטורים כאשר מנסים להקטין אותם עוד ועוד לכן המעבדים בטכנולוגיית 3-4 ננו-מטר כבל לא יהיו על טרנזיסטורים אלה על משהוא אחר( אם אתה סקרן אז HP מפתחים עכשיו את Crossbar Latches) אבל אני ממש לא מאמין שאינטל היו מייצרים את המעבדים האלו אם כל הבעיות שציינת חוץ מזה שקראתי בהמון מקומות שהם מבטיחים חיי מעבד גדולים יותר ב 3 שנים +-. אז בתאוריה המרצה צודק אבל אנחנו רואים יום יום הצלחות.

פורסם

הצלחות תראה עוד שנה נגיד .. אחרי שהמעבד עבד , לא אחרי חודש בשוק.

ולגבי צריכת חשמל, פה אין ויכוח הזליגה יכולה להיות מאוד משמעותית בחשבון חשמל זה משתנה מליבה לליבה. אבל אני לא יודע להגיד כמה זה משפיע על חשבון החשמל המעבר מ 64nm ל 45nm

פורסם

פרט לעריכה , עיבוד מוזיקה , גרפיקה .. ועוד פעולות מרובות נימים...

יש בעיה אחת שלא מתייחסים אליה בתהליך ייצור של 45nm יש זליגה עצומה מהליבה, דבר שעלול לקצר את חיי המעבד , לקצר את המערכת

ולגרום לצריכת חשמל רבה מעל לצפוי (כל זה ממרצה להנדסת חשמל, לא אני המצאתי את זה)

את הבעיות זליגה..אינטל פותרת בעזרת טכנולוגיות שונות כגון ה-High-K וכו..

תאמין לי שחברה בסדר גודל כזה לא תוציא לשוק מעבד שמכיל בעיות שכאלו..

מה גם שיש מבחני ביצועים שמוכיחים את השיפור בצריכת החשמל וכו...

פורסם

הנקודה היא שלא אמורה להיות בבעיה כרגע. הבעיה עלולה להיווצר אחרי שנים של שימוש. זליגה זה דבר שמצטבר עם תיקעת מטענים באזורי מחסור ותהליכים דומים. הפריקה אינה אידיאלית ולכן יכולה עם הזמן להיווצר זליגה.

פורסם

כמה ייתרונות לטובת q6600 (לדעתי):

* מבחינת מחיר per ליבה, ה-Q6600 זול יותר.

* כמו שנאמר, המעבדים פחות או יותר שווים בהשוואות ביצועים בסטוק, אולם מהירות השעון של Q6600 נמוכה ב-600mhz לכל ליבה.

* אם משחק כלשהו תופס רק 2 ליבות בניצול 100%, הרי שמדובר ב-50% ניצול כולל על Quad - מספיק מרווח נשימה לשאר התהליכים ברקע.

- תיאורטית, אורך חיים של מרובע ליבות יהיה גבוה מזה של כפול ליבה, מהסיבה הנ"ל.

* מבחינת משחקים, לאחר OC לשני המעבדים ההבדל ביניהם נהייה זניח לעומת הצורך בכרטיס מסך Highend,

אך ביישומים התומכים בריבוי ליבות \ או סתם multitasking, ה-Quad כנראה ינצח.

אני כרגע ב-OC ל-3.2 עם Q6600

1600fsb linked synched - 800mhz ram

מתח - STOCK. אני בספק ש E8400 מומהר (מעל ל-4Ghz) יתן לי משהו שחסר לי עכשיו.

פורסם

* אם משחק כלשהו תופס רק 2 ליבות בניצול 100%, הרי שמדובר ב-50% ניצול כולל על Quad - מספיק מרווח נשימה לשאר התהליכים ברקע.

- תיאורטית, אורך חיים של מרובע ליבות יהיה גבוה מזה של כפול ליבה, מהסיבה הנ"ל.

תאוריה די שטותית, ת'אמת. יותר ליבות - יותר רכיבים - הסתברות גבוהה יותר לכישלון באחד מהם (וזה מספיק). שלא משכח שמרובע ליבות עובד בטמפ' גבוהות יותר מה שגם לא תורם לאורך החיים.

אבל בהחלט ה-Q6600 עדיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים