עבור לתוכן

הראוטר יכול להחליף את תפקיד הנטלימיטר בהגבלה ?

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי ראוטר של EDIMAX קוי BR-6104K שמחובר ממני לעוד 2 מחשבים שאותם אני מגביל במהירות של 50K הורדה ו4קיי העלאה בכל מחשב ע"י התוכנה NETLIMITER .

השאלה אם אני יכול לעשות את אותו הדבר דרך הראוטר הזה , ואם כן מה שם האפשרות הזו בהגדרות של הראוטר ואיך מכוונים אותה ?

תודה .

פורסם

אין שם אפשרות כזו. יש ראוטרים ביתיים שמכילים בתוכן הגבלות כאלה, אבל הם לא מתקרבים לגמישות ולדיוק של Netlimiter.

פורסם

הקושחה DD-WRT מאפשרת לעשות את זה. אתה יכול שם להגביל לפי כתובת IP, כתובת MAC או אפילו לפי הפורטים הפיזיים בנתב (חיבורי ה-ethernet).

ב-2 הראשונים זה לא בדיוק הגבלת מהירות, אלא מתן עדיפות - אתה יכול לתת להם עדיפות נמוכה, ככה שכאשר אין תנועה אחרת הם יקבלו רוחב פס מלא, אבל כשיש המידע שלהם יעבור בעדיפות נמוכה יותר (בפועל, פחות מהר).

לא יודע אם היא תומכת בראוטר שלך, שווה לבדוק.

אני משתמש בה על Linksys WRT54GL.

תכלס שווה לקנות ראוטר אחר רק בשביל להתקין אותה, כי אף ראוטר ביתי מהקופסא לא נותן מה שהיא נותנת.

פורסם

לא יודע אם היא תומכת בראוטר שלך, שווה לבדוק.

היא לא.

תכלס שווה לקנות ראוטר אחר רק בשביל להתקין אותה, כי אף ראוטר ביתי מהקופסא לא נותן מה שהיא נותנת.

לא מסכים, כי כמעט לאף אחד אין צורך ברוב הדברים שהיא נותנת.

פורסם

לא מסכים, כי כמעט לאף אחד אין צורך ברוב הדברים שהיא נותנת.

מחזק, אין שום אופציה שקיימת בנתב הזה שלא קיימת בנתבים אחרים, אלא בשינוי קושחה וגם אז לא באופן יוצא מן הכלל.

Lord_Northakh, מה שאתה מדבר עליו נקרא QoS... ואין שם אפשרות להגביל את רוחב הפס, אלא כמו שאמרת לתת עדיפות, השיפור ביצויעם שזה נותן הוא אפסי ובנתבים זולים לפעמים פוגע החיבור... עדיף להשאר עם הNETLIMITER.

פורסם

מחזק, אין שום אופציה שקיימת בנתב הזה שלא קיימת בנתבים אחרים, אלא בשינוי קושחה וגם אז לא באופן יוצא מן הכלל.

הסכמנו על משהו. ;)

פורסם
  • מחבר

OK תודה .

:xyxthumbs:

פורסם

Lord_Northakh, מה שאתה מדבר עליו נקרא QoS... ואין שם אפשרות להגביל את רוחב הפס, אלא כמו שאמרת לתת עדיפות, השיפור ביצויעם שזה נותן הוא אפסי ובנתבים זולים לפעמים פוגע החיבור... עדיף להשאר עם הNETLIMITER.

תודה לך. באמת שבתור מישהו שמשתמש בזה, הייתי צריך שתגיד לי שקוראים לזה QoS. אולי תספר לי גם מה הראשי תיבות? כי באמת שאני אוהב להספים פורומים בנושאים שאני כלל לא מבין בהם.

ולעניין:

השיפור הוא לא אפסי כלל. זה כלי חזק ביותר שעובד מצויין. אני משתמש בו (כמו רבים אחרים) למשל כדי לתת עדיפות נמוכה לתעבורה של תוכנות שיתוף קבצים כמו ביט-טורנט לעומת דברים אחרים. ככה למשל לא צריך בכלל להגביל את ה-upload בתוכנת השיתוף. היא מנצלת את כל רוחב הפס, אבל ברגע שאני עושה משהו אחר, זה מתעדף את זה ככה שאני מקבל מה שצריך. ושוב, זה עובד נהדר - ממש לא "שיפור אפסי".

באופן דומה אפשר לעשות את זה על מחשבים ברשת הביתית ולקבל אחלה תוצאות. לא אמרתי שזה שקול לשימוש בתוכנה - כתבתי במפורש שזה לא הגבלת מהירות אלא משהו אחר. הצעתי את זה כפתרון חלופי ואני עדיין חושב שזה עדיף בהרבה על פתרון בתוכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים