עבור לתוכן

ייעוץ בקניית נייד (מחיר עד 9K, רצוי פחות...) שיתאים ל-CAD ו3D

Featured Replies

פורסם

הי לכולם,

אני סטודנטית לאדריכלות, ומתכננת לקנות מחשב נייד שישמש אותי גם בעבודת האדריכלות וגם בגלישה באינטרנט, מסמכים וכד'.

בעבודת האדריכלות שלי אני נדרשת להפעיל תכנות כגון: אוטוקד 2008, MAYA 2008, פוטושופ, אילוסטרייטור, סקצ'אפ ולעיתים גם 3D MAX. לרוב אני צריכה להפעיל בו-זמנית 2 או שלוש מהתוכנות הנ"ל, ולעיתים גם לפתוח במקביל תוכנות קלות יותר כמו וורד, אאוטלוק, מדיה-פלייר וכד'.

כיום יש לי מחשב HP מדגם Compaq nx7400 שלא מצליח לסחוב את התכנות הנ"ל כמו שצריך... :nixweiss:

השאלה שלי בעצם מתחלקת ל-3:

• אילו רכיבים עלי לקחת בחשבון עבור המחשב הנייד שאקנה (לדוגמא: זיכרון מומלץ, מעבד מומלץ, כרטיס מסך וכד')
  • האם יש לכם המלצה על מחשב ספיציפי שיתאים לצרכים שלי? (כמו שציינתי בכותרת, אוכל להוציא 9,000 ש"ח על המחשב אבל מן הסתם מאחר ואני סטודנטית אני מעדיפה להוציא פחות, במידת האפשר)
  • האם יש יתרון אמיתי בקניית מאק, או שבמידה ואני קונה נייד רגיל עם רכיבים דומים לזה שבמאק בעצם אין לו יתרון?

תודה רבה מראש!

פורסם

• אילו רכיבים עלי לקחת בחשבון עבור המחשב הנייד שאקנה (לדוגמא: זיכרון מומלץ, מעבד מומלץ, כרטיס מסך וכד')

כמה שיותר חזק - יותר טוב, מבחינת כל המרכיבים שפירטת. כמו כן, יש יתרון מסוים לכרטיס מסך מקצועי מסוג Quadro על פני כרטיס מסך רגיל למשחקים מסוג GeForce. כמובן שכרטיס מסך מובנה לא בא בחשבון לתוכנות התלת-מימד.

• האם יש לכם המלצה על מחשב ספיציפי שיתאים לצרכים שלי? (כמו שציינתי בכותרת, אוכל להוציא 9,000 ש"ח על המחשב אבל מן הסתם מאחר ואני סטודנטית אני מעדיפה להוציא פחות, במידת האפשר)

הייתי רוצה להציע לך את ה-Thinkpad T61p עם ה-Quadro 570M. מחשבים מעולים מבחינת ביצועים, איכות, נוחות, שירות והכל. הבעיה היא שהם מתחילים מ-10K, ואת מנסה להיכנס בפחות מ-9.

אופציה נוספת היא סדרת ה-Dell Precision. הם גם באים עם Quadro ואת יכולה לקנפג אותו עם 4GB זיכרון ואיזו מע' הפעלה שתרצי (מומלץ Vista Business או XP Pro). את גם מקבלת אחריות ל-3 שנים, כמו ב-Thinkpad. הבעיה היא שהדגמים עם כרטיסי המסך הממש טובים הם א) יקרים וב) באים עם מסכי 17", וזה לדעתי כבר הרבה מחוץ לגבולות של מה שאני יכול להגדיר כמחשב נייד. דגמי ה-14" וה-15" בקישור באים עם כרטיס מסך נחות משמעותית מזה של ה-T61p.

לבסוף, האופציה התקציבית יותר היא ה-Dell XPS M1530 עם ה-8600GT. הכרטיס הזה הוא גרסת ה"גיימרים" של ה-570M, ואמור לתת ביצועים דומים, למרות שאינו "תפור" לעבודה מקצועית (זאת הסיבה שהוא משמעותית יותר זול). כן, זה לא מחשב מסדרה עסקית (כמו ה-Thinkpad או ה-Precision), אבל הוא בהחלט רמה אחת מעבר למחשבים הזולים כמו ה-Inspiron, ה-HP Pavilion וה-Gigabyte למיניהם. וכמובן, את עדיין מקבלת איתו אחריות ל-3 שנים, ואפשרות לקנפג אותו זיכרון, הארד דיסק ומערכת הפעלה כרצונך.

• האם יש יתרון אמיתי בקניית מאק, או שבמידה ואני קונה נייד רגיל עם רכיבים דומים לזה שבמאק בעצם אין לו יתרון?

אין שום יתרון בלקנות Mac, אלא אם כן את רוצה מחשב לבן גדול ומכוער בלי כפתור ימני בעכבר. :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה!!

:)

האם לדעתך כדאי לנצל את שער הדולר הנמוך ולקנות מחשב כזה בארה"ב, או שעלולות להיות לי בעיות תאימות שפה/אחריות עם מהלך כזה?

ושאלה נוספת: האם ידוע לך אם יש Thinkpad במחירים נמוכים יותר, או שבמקרה כזה כבר עדיף לי ללכת על ה-Dell השלישי שהמלצת?

פורסם
  • מחבר

קיבלתי לגביו את האזהרה הבאה:

Selection of Intel Turbo Memory hard drive cache does not allow configuration with Wireless WAN. Please deselect if Wireless WAN is required.

מישהו יכול בבקשה להסביר לי למה הכוונה? ???

סליחה על הבורות...

פורסם

דבר ראשון לעבודת CAD אל תחסכי וקחי מחשב לפחות עם ה QUDRO FX 570.

לגבי רכישה בארה"ב המחירים שם זולים בהרבה גם ללא התחשבות בדולר החלש, כשמביאים בחשבון את מצב הדולר זה בכלל טירוף לא לקנות נייד שם.

האופציות המובילות הן סדרות ה MOBILE WORKSTATION של DELL, HP ו LENOVO.

האופציה המאוזנת ביותר והמשתלמת ביותר היא ה T61P של לנובו, שיעלה לך בחו"ל 7500 ש"ח כולל 3 שנות אחריות. אני לא יודע אם האחריות הזו תופסת בארץ או לא, במקרה של דל אני חושב שכן, כאשר במקרה של דל מחשב ה 15" הוא קצת יותר חלש מהלנובו ומחשב ה 17" יותר חזק.

לגבי רכישת MAC, יש הרבה יתרונות ברכישת MAC, אבל הדבר לא משתלם מבחינת עלויות, וכרטיס המסך שתקבלי הוא לא מסדרת ה QUADRO, כך שעבורך עדיף להישאר עם PC

פורסם

לארץ אין לך שימוש בWIRELESS WAN אז , אתה יכול בשמחה לבחור טורבו קש ... :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

במה הוא משפר את הביצועים של המחשב? האם זה שווה את ההפרש במחיר? (בהנחה שאני מריצה תוכנות כבדות על הלפ-טופ)

פורסם

האחריות על דגמי ה-Thinkpad כמעט תמיד תופסת בארץ. לדעתי גם לגבי ה-Dell Precision זה כך. לדעתי לגבי ה-XPS - לא, אבל אם כבר קונים בארה"ב, אין צורך להתפשר על XPS. בכל מקרה תמיד כדאי לברר לגבי דגם ספציפי.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התשובות - עזרתם לי מאוד. :xyxthumbs:

אני כנראה אלך על הדגם הראשון ש-QttP הציע - ה- Thinkpad T61p של Lenovo.

התחלתי את תהליך הקנייה שלו, ואני צריכה לבחור בין כמה אפשרויות של רכיבים שאני לא ממש מבינה מה המשמעות שלהם, אשמח אם תוכלו לעזור לי:

• האם מספיק לי לרכוש Intel® Core 2 Duo processor T9300 (2.5GHz 800MHz 6MBL2) או שעדיף שאחפש דגם עם קוואדרו בהתחשב בתוכנות הכבדות שאני מתכננת להריץ על המחשב?
  • מה ההבדל בין Genuine Windows Vista Business 64 לבין Genuine Windows Vista Business? הבנתי שעלי לבחור מערכת הפעלה של 64 סיביות אם אני רוצה שהמחשב ינצל את זכרון ה-4GB שלו, האם למערכת זו יש חסרונות על פני הפשוטה יותר (היא לא עולה לי עוד כסף)?
  • מה תפקידו של רכיב ה-Intel® Turbo Memory hard drive cache ? האם הוא ישפר משמעותית את ביצועי המחשב (עלי להוסיף 50$ עבורו)
  • עלי לבחור בין DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim לבין CD-RW/DVD-ROM Combo 24X/24X/24X/8X Max, Ultrabay Slim. האם ההבדל בינהם משמעותי?
  • בהנחה שאני מתכננת לעבוד עם המחשב הזה כמה שנים טובות... האם אתם חושבים שמשנה אם אקח PC Card Slot & Express Card Slot או PC Card Slot & Smart Card Slot? כנ"ל לגבי הבחירה של כרטיס הרשת האלחוטית - אני צריכה לבחור בין Intel PRO/Wireless 3945ABG לבין Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (supporting Centrino Pro) ולא ממש יודעת אפילו מה ההבדל, ולאן הטכנולוגיה הולכת להתקדם... לא הייתי רוצה למצוא את עצמי בעוד שלוש שנים עם מחשב יקר שבקושי מתחבר לאינטרנט.

עד כאן הרבה שאלות... .שוב המון תודה, התשובות עד עכשיו מאוד עזרו לי.

פורסם

obali,

איחדתי את הנושא הזה עם הנושא השני שפתחת. אנא רכזי את כל שאלותייך בנושא אחד (אנו משתדלים לשמור על מדיניות זו, כדי למנוע הצפת הפורום בנושאים רבים שקשורים ומסובכים זה בזה.

כדי לענות על שאלותייך:

האם מספיק לי לרכוש Intel® Core 2 Duo processor T9300 (2.5GHz 800MHz 6MBL2) או שעדיף שאחפש דגם עם קוואדרו בהתחשב בתוכנות הכבדות שאני מתכננת להריץ על המחשב?

אין אף מעבד Core 2 Quad (מרובע ליבה) לניידים. אל תתבלבלי בין זה לבין כרטיס מסך Quadro.

מה ההבדל בין Genuine Windows Vista Business 64 לבין Genuine Windows Vista Business? הבנתי שעלי לבחור מערכת הפעלה של 64 סיביות אם אני רוצה שהמחשב ינצל את זכרון ה-4GB שלו, האם למערכת זו יש חסרונות על פני הפשוטה יותר (היא לא עולה לי עוד כסף)?

זה נכון, שיש צורך במע' הפעלה 64ביט כדי לנצל 4GB זיכרון. מבחינת חסרונות, לעומת 32ביט - עשויות להיות בעיות תאימות עם תוכנה או חומרה ספציפית, אבל לדעתי מדובר בנושא זניח: כל תוכנה רצינית תעבוד ללא רבב על מערכת 64ביט, וגם לרוב החומרה המודרנית כבר יש דרייברים טובים. אני בפירוש ממליץ על Vista64 - מדובר בהשקעה לעתיד, גם אם כיום אין הבדל גדול.

מה תפקידו של רכיב ה-Intel® Turbo Memory hard drive cache ? האם הוא ישפר משמעותית את ביצועי המחשב (עלי להוסיף 50$ עבורו)

על ה-Turbo Memory תוכלי לקרוא כאן. בגדול זה אמור לשמש כרמת cache נוספת להארד דיסק להאצת תהליכים מסוימים. כמה זה משפיע בפועל - הדעות חלוקות. $50 זה מחיר סביר לשלם עליו, וכנראה יהיה לך יותר שימושי מה-Wireless WAN (שאני לא בטוח כי הוא בכלל תואם לסטנדרטים בארץ).

עלי לבחור בין DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim לבין CD-RW/DVD-ROM Combo 24X/24X/24X/8X Max, Ultrabay Slim. האם ההבדל בינהם משמעותי?בוודאי. ה-DVD Recordable צורב גם DVD, בעוד שה-Combo קורא רק CD. לדעתי בכל מחשב מודרני צריך להיות צורב DVD, לכן עליו את צריכה ללכת.

* בהנחה שאני מתכננת לעבוד עם המחשב הזה כמה שנים טובות... האם אתם חושבים שמשנה אם אקח PC Card Slot & Express Card Slot או PC Card Slot & Smart Card Slot? כנ"ל לגבי הבחירה של כרטיס הרשת האלחוטית - אני צריכה לבחור בין Intel PRO/Wireless 3945ABG לבין Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (supporting Centrino Pro) ולא ממש יודעת אפילו מה ההבדל, ולאן הטכנולוגיה הולכת להתקדם... לא הייתי רוצה למצוא את עצמי בעוד שלוש שנים עם מחשב יקר שבקושי מתחבר לאינטרנט.

כך או כך, בעוד 3 שנים כל טכנולוגיה שתהיה לך תאפשר לך להתחבר לאינטרנט, אל דאגה. :) בכל מקרה, אפשר בהחלט להשקיע ב-4965AGN - כי מספר הדברים התומכים ב-Wireless N היותר מהיר אמנם קטן כיום, אבל הוא ילך ויגדל. הייתי גם הולך על ה-Express Card במקום ה-Smart Card כי שימושיו יותר כלליים.

פורסם
  • מחבר

מצטערת על ריבוי ההודעות...

המון תודה על הסבלנות, נראה לי שאני כבר סגורה בדיוק על הדגם והרכיבים.

עוד שאלה טכנית - אם אני רוכשת את המחשב בארה"ב - אני צריכה לקנות מראש איזשהו מתאם מיוחד בגלל המתח החשמלי השונה בין ארה"ב לישראל? ההבדלים האלו עלולים לפגוע במחשב?

פורסם

כל מחשב נייד מגיע עם ספק כח שתואם לכל המתחים האפשריים, כך שלא תהיה בעיה.

אבל הכבל שמחבר בין הספק לשקע יגיע, מן הסתם, עם תקע אמריקאי שאינו תואם לשקע הישראלי. הכבל הזה סטנדרטי ואפשר להחליפו בלי בעיה (עולה משהו כמו 20 שקל). לחילופין אפשר להשתמש במתאם לתקע.

פורסם
  • מחבר

עלי גם להחליט האם להוסיף:

בלוטות' - האם זו טכנולוגיה שממשיכים להשתמש בה מעבר לסנכרון הטלפון הסלולרי?....

Integrated Bluetooth PAN [add $21.70]

--------------------------------------------------------------------------------

זהו רכיב שאני לא בטוחה מה המשמעות שלו מעבר לחיבור מהיר של המדפסת.... מה אתה אומר?

Wireless Personal Area Network

UltraWide Band (UWB) [add $52.50]

פורסם

BT מיועד גם לסנכרון ציוד היקפי כגון עכברים,אוזניות,דיבוריות,רמקולים וכדו'.

כרגע עדיין המוצרים שנתמכים ע"י הBT די יקרים,אבל היות שמדובר ברשת אלחוטית בעל טווח יחסית רחב אבל הוא חוסך כל מיני משדרי USB כגון לעכבר אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, עוד שאלה (מקווה שזה יסתיים בקרוב), הפעם על מסכים:

מה ההבדל בין 15.4 WSXGA+ TFT לבין 15.4 WXGA TFT? כמה אתם חושבים שמשתלם לשלם על ההפרש בינהם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים