עבור לתוכן

-שאלה-מה עדיף LCD או מקרן לסרטים ולקונסולות

Featured Replies

פורסם

מקרן קונים כשיש תקציב לזה, ותקציב למקרן זה אומר 5 ספרות + עוד איזה אלפייה למסך + תקציב מתמשך למנורות להחלפה (כמו שציינו פה, מחיר מנורה כזאת יכולה להגיע ל-50% מערך המקרן).

ותאמין לי, אתה לא רוצה לראות 100" על 800X600, גם לא חצי מזה.

תסלח לי אבל אתה פשוט מדבר שטויות..

שאלה - יש לך ניסיון אישי עם מקרנים?

עד לפני זמן לא רב, מקרני HD Ready (כלומר 720p) היו מעבר לתקציב של האדם הממוצע.

מקרנים ברזולוציה של 800x600 היו סטנדרט עד לפני שנה-שנתיים, ועלו בסך הכל באיזור ה-8K ש"ח (ואפילו פחות, אבל אני מתעלם ממקרנים גרועים ב-6K).

היום, מקרני 720p החליפו אותם ופשוט נכנסו לאותה רמת מחירים, פחות או יותר.

אני מבטיח לך שמקרן 800x600 נראה נפלא בסרטים. מניסיון אישי.

ברור שזה לא HD, אבל מי בכלל הכיר HD עד לפני שנה-שנתיים? לטעון ש"אתה לא רוצה לראות 800x600" (רזולוציה גבוהה יותר מרזולוציה של DVD!) זו פשוט שטות, שלדעתי נובעת מהעובדה שאתה מדמיין 800x600 על מסך מחשב ושוכח שאין שום קשר בין השניים.

אתה ככל הנראה גם שוכח שאתה לא יושב במרחק של מטר ממסך 100". גם לא 2 מטר. וגם לא 3.

צפיה במסך 100" ממרחק של 4 מטר זו חוויה שונה לחלוטין מצפיה במסך 20" ממרחק של מטר וחצי.

זה לא מיועד לקריאת טקסט, זה מיועד לצפיה בסרטים!

אף אחד לא חייב לקנות מקרן "ב-5 ספרות" (מה גם שאתה גורם לזה להישמע באיזור ה-50K לפחות... תנסה להגזים עוד קצת).

מקרן טוב עולה באיזור ה-8K.

מקרן מצויין עולה באיזור ה-10-12K.

מקרן HIGH-END עולה באיזור ה-15-20K. וזה גם המחיר של מסכי ה-LCD ברמה גבוהה, אך בגודל של חצי מזה ואפילו פחות.

אני לא מדבר על מקרנים Ultra High End בעשרות אלפי שקלים, הם לא מעניינים ולא מיועדים כלל לשימוש ביתי.

מנורה, אגב, עולה בין 1,000 ל-2,000 ש"ח. ממש לא 50% מערך המקרן.

והיא נגמרת אחרי אלפי שעות.

מקרן זה לא טלוויזיה, הוא לא פועל 24/7. יש לי מקרן כבר תקופה של כ-5 שנים, והוא עובד הרבה. אני אפילו לא קרוב לסוף חיי המנורה המקורית.

אם לפותח הת'רד יש תקציב מספיק בשביל מקרן טוב, והסביבה שלו מתאימה לזה (מקרן חייב חדר חשוך!) - לדעתי אין בכלל מה להשוות בין מקרן ובין LCD 32" כשזה נוגע לסרטים...

לדעתי עצם ההשוואה אפילו קצת מעליבה.

הסיבות היחידות לבחור ב-LCD על פני מקרן הן:

א. תנאי הסביבה לא מתאימים - סלון מואר, חדר קטן מדיי, מרחק ישיבה קצר מדיי וכו'.

ב. שימושים לא מתאימים - צפיה בטלוויזיה בעיקר. אין טעם.

ג. התקציב מאוד נמוך (כמו במקרה שלנו) - ומקרן פשוט לא נכנס.. אבל היי, זה כבר לא ממש קשור..

פורסם

טוב תודה לכולם למישהו יש LCD ספציפי להמליץ?

samsung R81B או hitachi 32A01

פורסם

כמה שטויות עפות פה... אתם מבלבלים תשכל.. כ"כ הרבה פשוט מדהים.

MILFORD CUBICE צודק, אם יש לך חדר חשוך ו6-7K זה ממש עלבון להשוות בכלל בין מקרן לLCD.

אתם מבלבלים תמוח. ברשותי מסך 37' של חברה ג'נרית, HDREADY. האיכות מדהימה, הוא אגב מחובר למחשב (HD3850) עם VGA כי אין DVI, ולא מתאים לי לשרוף 150 שקל על כבל HDMI. אני רואה סרטי HD מכל הסוגים ובכל האיכויות. אין הבדל בין המסך הזה למסך 37' FULL HD של טושיבה. קשקוש, אני שם לב להבדלים וזה פשוט מדהים מה שהמסך הזה נותן לי.

לפותח הדיון, הסיבה היחידה שעליך לרכוש מסך FULLHD היא שHD READY כמו שלי - לא כ"כ מספיק למרות שאני מסתדר.

אם היית שואל אותי היית אומר לך קפוץ על הLCD '42 הראשון שתמצא בתקציב שלך עם אחריות של יותר משנה.. (כלומר שנתיים לפחות) זה קשקוש אין הבדל באיכויות של המסכים השונים ברזולוציות כאלה, בין אם זה סרטים או משחקים או אפליקציות כמו WINDOWS VISTA או INTERNET EXPLORER.

מקווה שהבנת תמסר אם לא, הנה בקצרה - תקנה LCD גדולה וזולה, יהיה בסדר אל דאגה.

פורסם
  • מחבר

תודה לא יודע מה הייתי עושה בלעדייכם חחח :)

פורסם

תעדכן אותנו מה החלטת בסוף...

פורסם
  • מחבר

LCD חח ותודה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים