פורסם 2008 באפריל 2717 שנים פשוט קשה להאמין.קראתי שם קצת, ויש שם כמה שבאמת "חסר להם בורג".הם רושמים שם, שהשתמטות לא תפריע לך בחיים,ושימו לב, תוכלו אפילו לזכות בתוכנית (האהובה על כולנו) "כוכב נולד".
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים כול האנשים באתר שם שמנסים להשתמט או מעודדים את זה, צריכים להירקב בגהנום. :pissed: :pissed: אבל התחלה טובה תהיה שלילה מידיית של האזרחות שלהם והעפתם לעזה.
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים כול האנשים באתר שם שמנסים להשתמט או מעודדים את זה, צריכים להירקב בגהנום. :pissed: :pissed: אבל התחלה טובה תהיה שלילה מידיית של האזרחות שלהם והעפתם לעזה. גדול ,לא חשבתי על רעיון כל כך טוב, האמת היא שזה רעיון היגיוני והיד עוד נטוייה! כאחד שסיים את השירות הצבאי כמו שצריך אני אומר שחייב לעשות את זה , למרות שלא כל כך נהנתי בשירות כי המערכת לפעמים מוזרה, אבל חייב לעשות את זה, אתה חי פה, למה לא?
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים אני חושב שהטיפול בבעיית ההשתמטות צריך להיות גם במובן החברתי... הצגת התופעה כמבישה, אנוכית ועלובה (עניין התופס תאוצה עם הקמפיינים האחרונים המוצגים בתקשורת).וגם בפן האזרחי... לדוגמא:משתמטים לא יוכלו לקבל רישיון רכבישלמו מיסים גבוהים יותרמקומות עבודה יפסלו את העסקתםוכו'אני חושב שהתופעה האגואיסטית הזאת היא אחד הסממנים הכי בולטים לניוון החברתי שלאט לאט מתפתח לנו בארץ. בו טיפוח עצמי וכוכבנות אינסטנט רומסים ערכים כמו אחריות קבוצתית וחברתית.חשוב לזכור שבאמת אין לנו ארץ אחרת... וכל מי שחושב אחרת שיפתח ספר היסטוריה בסביבות השנים 1938-44... הצבא שלנו מאז ומתמיד היה הבסיס החברתי הכי איתן שעליו נשענה המדינה... ולא מתוך בחירה אלא מתוך הכרח... הלוואי שנגיע כבר ליום בו לא נחיה בחשש לקיומנו ונהנה משלוות עולם כמו מדינות סקנדינביה... אבל המציאות שלנו היא אחרת ועד שלא נגיע לשם עלינו למלא את חובתינו למדינה ולעצמנו... כי בסופו של דבר, היה ותפרוץ מלחמה נוספת, למי יפנו המשתמטים להגנה? לאו"ם? לאירופאים? ואפילו ארה"ב לא. מדינת ישראל ניצחה את כל מלחמותיה בזכות החוסן החברתי שלה ואל לנו להרדם במשמרת.
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים ^^צודק מאוד,אנשים אשר משתמטים, מחפשים כל דרך לא להיות בצבאלא צריכים לקבל זכויות במדינה שלנו,הם פשוט לא מבינים את החומרה של הדבר.בושה וחרפה
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים וגם בפן האזרחי... לדוגמא:ישלמו מיסים גבוהים יותר - לא בדיוק, אבל משהו כמו מי שכן עשה שירות ישלם מיסים נמוכים יותר. זה כן.מקומות עבודה יפסלו את העסקתם- תלוי באופי העבודה, אבל בהחלט מקובל.משתמטים לא יוכלו לקבל רישיון רכב- חד וחלק לא. זה שהוא לא עשה צבא לא אומר שצריך לגמור לו את החיים. היום בלי רשיון רכב אתה לא יכול למצוא עבודה נורמליתבשביל למגר את תופעת ההשתמטות, יש בראש וראשונה לטפל בבעיות בצה"ל, אלו שגוררות להשתמטות.לפני חצי שנה בערך הייתי מתרעם ומתלהם לשמע המילה "השתמטות"אחרי שהמערכת הדפוקה הזו הספיקה לדפוק גם אותי עוד לפני שהתגייסתי, אני כבר מבין מה עובר בראש של חלק מאלו שבסופו של דבר משתמטים, וגם בראשי חלפה פה או שם המחשבה.בסופו של דבר החלטתי לנסות לתמרן את דרכי אל תפקיד קצת שונה באופיו ממה שתכננתי בהתחלה. עדיין באמצע הדרך.
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים לדעתי, לשרת בצבא צריכה להיות זכות ולא חושב, ולעבור לצבע מיקצועי, שזה יחשב למקצוע של ממש.היום הצבא מחזיק סתם המון גובניקים, שבצבא רק ביגלל שחייבים ובכל מקרה לא תורמים הרבה.
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים היום הצבע מחזיק סתם המון גובניקים עציצים, שבצבא רק ביגלל שחייבים ובכל מקרה לא תורמים הרבה.לא שאני מזלזל בג'ובניקים חס וחלילה, יש טונות של תפקידים חשובים, אבל עם זאת- יש מספר בלתי מבוטל של "עציצים" ללא תפקיד ממשי, בכל מקום.
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים אני חושב שהטיפול בבעיית ההשתמטות צריך להיות גם במובן החברתי... הצגת התופעה כמבישה, אנוכית ועלובה (עניין התופס תאוצה עם הקמפיינים האחרונים המוצגים בתקשורת).לצערי הרב כרגע קורה בדיוק ההפך. כאשר השתמטות הופכת למקובלת יותר מיום ליום. כאשר מישהו יוצא על נפשי מהצבא ישר אומרים לו : ווי איזה גבר אתה, איך עשיתה את זה.ויש לנו כמובן את "גיבורי התרבות שלנו" שרובם משתמטים. ראו בר רפאלי, ראו מיה בוסקילה(שלא עושה עלי רושם השירות המקוצר שלה שנועד לצרכי מכירות תקליטים פנימים שלה,ובמהלכו היא פשוט תשיר לחיילים שירים), ראו את האיך קוראים לו שזכה בכוכב נולד שלא רק שלא התגייס, גם הטיף להשתמטות. והדבר הכי גרוע הוא שבניגוד למה שאמרת התקשורת דווקא מעודדת את זה בכך שהיא ממשיכה לתת להם במה.
פורסם 2008 באפריל 2717 שנים דבר ראשון שהממשלה תרוויח את אמון העם.אני התגייסתי מחזור אחד אחרי המלחמה ותקשיבו לי טוב,אחרי הביזיון הזה שייזדיינו כולם,תקראו לי אנוכי,שר הביטחון שלי היה כתב במחנה ומגדל חצילים בילדותו,כל צמרת הממשלה הורכבה מאימפוטנטים ששמאלמרט הביא כי הוא הרגיש שניסו להפריד את הסופרגלו שהחזיק את התחת שלו מחובר לכיסא.מתו כל כך הרבה חיילים-בגלל טימטום.תקראו:44 אזרחים הרוגים,2,000 אזרחים פצועים,300,000 פליטים.119 חיילים הרוגים,400 חיילים פצועים,2 חיילים חטופים.2 חטופים!עדיין חטופים!!עבר כבר שנתיים והם לא פה!!תכניסו את זה טוב טוב לראש שלכם,אם יחטפו אותכם,אתם לא חוזרים הביתה!!!
פורסם 2008 באפריל 2817 שנים אתה מתבלבל בין ברק לאולמרט.אולמרט היה כתב צבאי בעיתון "במחנה" (ועל הדרך, כל המשפחה שלו שמאלנית מובהקת, מאלו שצועדים בת"א זורקים ביצים על חיילים וצועקים "די לכיבוש", כמו שהבת שלו הדגימה כ"כ יפה)ברק היה לוחם בסיירת מטכ"ל, פיקד על סיירת מטכ"ל, טיפס בסולם הדרגות לרמטכ"ל, וכרגע יש לו ארון מלא מדליות ועיטורים.קרא קצת-http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%94%D7%95%D7%93_%D7%91%D7%A8%D7%A7בכל הנוגע אליו כאיש צבא אין מה להגיד. כראש ממשלה- זה סיפור אחר, אבל גם לפעם אחרת.
פורסם 2008 באפריל 2817 שנים אתה מתבלבל בין ברק לאולמרט.אולמרט היה כתב צבאי בעיתון "במחנה" (ועל הדרך, כל המשפחה שלו שמאלנית מובהקת, מאלו שצועדים בת"א זורקים ביצים על חיילים וצועקים "די לכיבוש", כמו שהבת שלו הדגימה כ"כ יפה)ברק היה לוחם בסיירת מטכ"ל, פיקד על סיירת מטכ"ל, טיפס בסולם הדרגות לרמטכ"ל, וכרגע יש לו ארון מלא מדליות ועיטורים.קרא קצת-http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%94%D7%95%D7%93_%D7%91%D7%A8%D7%A7בכל הנוגע אליו כאיש צבא אין מה להגיד. כראש ממשלה- זה סיפור אחר, אבל גם לפעם אחרת.תקרא את ההודעה שלי שוב.אני מדבר על התקופה של המלחמה,שפרץ היה שר ביטחון.כנראה התבלבלתי בין אולמרט לפרץ,שעכשיו מקריאה קצרצרה אני רואה שהוא היה חימושניק,מתאים לדפרניק הזה.בכל מקרה,התגובה שלך לא הבינה אותי [או שלא הסברתי נכון,שיהיה].
פורסם 2008 באפריל 2817 שנים יש כמה דברים דיי תמוהים בכל העניין הזה. איך לצנזר פורנו ודעות של אנשים אפשר, אבל לצנזר אתרים שמטיפים להשתמטות לא מצנזרים?!אגב, דבר שכן נראה לי בעייתי. אני לא עשיתי שירות צבאי מלא (ולפני שמישהו יקפוץ, זה לא בגלל שקמתי יום אחד בלי מצב רוח ואמרתי לעצמי "מספיק"). מה שממש מפריע לי זה שבימינו כל מי שלא עשה שלוש שנים מקבל או תגובה של "יואו איזה גבר אתה" שזה לדעתי ביזיון שאין כמותו. אין שום כבוד ושום ערך בלא לשרת את המדינה שלנו. או מקבלים תגובה של "משתמט". לא כולם משתמטים. נראה שאיפשהו בכל התהליך והבלגאן, אנשים שוכחים שיש אנשים שבאמת לא יכולים לשרת בצבא. בין אם מסיבות פיסיות, ובין אם מסיבות נפשיות. יש באמת אנשים שלא יכולים. דוגמא שממש הרתיחה אותי היא אחד מהחברים שלי שלא משרת בגלל מום בלב. הוא קיבל פרופיל 21 ביום שהוא הגיע לצו ראשון. והחליט שהוא רוצה להתנדב. הלך,התנדב לצבא. ומה התגובות שהוא קיבל? "משתמט, ברחת, ובשביל הפוזה אתה מתנדב לשנה". צריך לשמור על פרופורציות ולדעת להבדיל בין משתמש, לבין מישהו שלא עושה שירות צבאי מלא\בכלל. לא כולם משתמטים, אחרת לא היה את העניין של השחרור על פרופיל בריאותי.אני בדעה של צריך להתגייס וצריך לעשות כל מה שיכולים כדי לתרום כמה שיותר, וקודם כל ליחידות הקרביות. ולדעתי הרבה יותר אגואיסטים אלא שמתגייסים ויושבים בקרייה 6 שעות ביום ולא עושים כלום, מאשר אלא שלא מתגייסים בגלל סיבות לגיטימיות. פשוט כי אותם הג'ובניקים (לא כולם, אלא אותם עציצים) לא תורמים כלום, רק מבזבזים כספי מיסים, וכל זה מהסיבה האגואיסטית שיהיה רשום להם שהם עשו צבא כשלמעשה הם לא עשו יותר מאף אחד מאותם משתמטים.Anatoli.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.