עבור לתוכן

איך אפשר לעלות את הקצב רענון למעל 75MHZ?

Featured Replies

פורסם

כמובן, המסך פיזית לא מסוגל להציג יותר מ-60 תמונות לשנייה, אז מה שקורה בפועל זה שכ.המסך שולח למסך 75 תמונות בשנייה והמסך מציג רק 60 מהם, כלומר 15 פריימים בשנייה הולכים לאיבוד בין כ.המסך למסך, דבר שיכול לגרום לקפיצות קטנות (או כאבי ראש) בזמן תצוגת סרטים/משחקים.

פורסם

כמובן, המסך פיזית לא מסוגל להציג יותר מ-60 תמונות לשנייה, אז מה שקורה בפועל זה שכ.המסך שולח למסך 75 תמונות בשנייה והמסך מציג רק 60 מהם, כלומר 15 פריימים בשנייה הולכים לאיבוד בין כ.המסך למסך, דבר שיכול לגרום לקפיצות קטנות (או כאבי ראש) בזמן תצוגת סרטים/משחקים.

תודה שיניתי אותו ל60Hz אבל מה שמוזר למה היצרנים של המסכי LCD לא עושים מסכים שמעל ל60Hz או שככה זה בגלל שהגבישים לא מסוגלים מעל ל60 פריימים?

פורסם

זאת המגבלה של הטכנולוגיה, לא ממש ירדתי לסוף העניין אבל זאת מגבלה פיזית.

עד כמה שידוע לי, קיימות כבר כמה טכנולוגיות שמאפשרות עקיפה של המגבלה הזאת, אבל כרגע הן לא מיושמות עדיין.

פורסם

יש מסכי LCD שעובדים ב-100HZ, אבל הם מעטים ויקרים.

פורסם

640X480 רלוונטית רק אם אתה עדיין משחק Starcraft (כמו שאני עושה). :lol:

אבל גם רענון של 100Hz בשולחן עבודה (וברזולוציות גבוהות יותר גם 85Hz) מספיקים כמעט לכל צורך אנושי.

הממ, שלושת המשחקים התחרותיים הכי טובים שנעשו אי-פעם (StarCraft, Counter-Strike, Quake 3 Arena) עובדים ב640x480, בQ3 הרזולוציה לא משנה במיוחד אבל קצב הרענון הוא קריטי כי מנוע המשחק לא מוגבל 100 כמו במשחקים אחרים, לכן ב640 למשל אני יכול לשחק על 160 הרץ ו160 פריימים לשנייה, וההבדל הוא עצום.

זה לא ש100 הרץ לא מספיק, הוא כן. אבל ההבדל עדיין ניכר בינו לבין 160.

זו גם אחת הסיבות שאני מחכה עד שהמסך שלי ימות סופית בטרם אקנה מסך LCD, מסכי LCD פשוט לא מסוגלים להריץ משחקי פעולה במיטבם כפי שמסכי CRT יכולים. זו עובדה מוגמרת.

עריכה:

לא שאני מנסה להתחיל כאן וויכוח מה עדיף, התגובה שלי בדיון הזה נגעה מלכתחילה רק להנחה השגויה שמסכי CRT לא יכולים להגיע לקצבי רענון גבוהים כמו 180. כשבפועל הם כן.

פורסם

זו גם אחת הסיבות שאני מחכה עד שהמסך שלי ימות סופית בטרם אקנה מסך LCD, מסכי LCD פשוט לא מסוגלים להריץ משחקי פעולה במיטבם כפי שמסכי CRT יכולים. זו עובדה מוגמרת.

כיום, העובדה הזאת כבר לא כל כך מוגמרת אם בכלל...

פורסם

אז עד אם הבנתי נכון ה LCD הורסים את העיניים הרבה יותר מCRT שכל הזמן התלוננו עליו?

פורסם

לא, הם לא הורסים אם מכוונים את הבהירות שלהם כמו שצריך. הטקסט של LCD נשאר חד בכל מצב עד שהם שובקים חיים. לכן אני לא ממש בעד CRT היום למרות שהוא טוב מהקופסא, אבל השחיקה ההדרגתית של ציפוי הזרחן הפנימי לא עושה חסד לעיניים במהלך שנות חייו.

רוב האנשים שרגילים לבהירות של CRT יכולים לכוון ללא בעיה את הבהירות של LCD למספיק נמוכה גם בעזרת הפחתת ערוצי ה-RGB במקביל אם המכוון בהירות הגיע לרמה הכי נמוכה והבהירות עדיין לא נמוכה מספיק עבור המשתמש (הפחתת RGB במקביל גורמת לבעיות אחרות לפעמים אבל זה לא שייך לנושא).

למעשה מקובל לחשוב שכיוון קצב ריענון של 160 הרץ גומר מהר יותר את הציפוי הפנימי של מסך CRT, מה שגורם לכך שהבהירות, ניגודיות ורפרודוקציית הצבע משתנים לרעה בפרק זמן קצר יותר בהשוואה למצב בו המסך כוון ל-100 הרץ. ב-100 הרץ לא רואים ריצודים בכלל בשעה שב-85 יש כאלו המרגישים ריצוד קליל (אני מביניהם). מיותר לכוון יותר מ-100 הרץ ב-CRT או לקצב רענון שונה מ-60 הרץ ב-LCD, כי למשחקי FPS מהירים החשיבות של חוזק כרטיס המסך ומאפיין ה-Input Lag משפיע על רצף הולם של קצב הפריימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים