עבור לתוכן

אפשרי לאחד שני כוננים קשיחים לכונן וירטואלי אחד?

Featured Replies

פורסם

אני אסביר.

יש לי שני כוננים קשיחים, אחד של 200GB, השני של 320GB.

הם מחולקים כך:

כונן 1:

C: 20GB/200

D: 180/200

כונן 2:

H: 320/320

האם אני יכול לקחת את ה320 ג'יגה של כונן H ולהוסיף אותם לכונן D שהם יהיו כונן אחד?

אם זה חשוב: כונן 200GB - של WD 7200RPM, כונן 320 של HITACHI 7200RPM.

תודה. :xyxthumbs:

פורסם

לא ! ובעצם בשביל מה זה חשוב או טוב ? (סתם כדי לדעת).

ניתן לאחד 2 כוננים פיזיים במערך Raid 0 או Raid 1 והם ייראו ככונן אחד (ואז תוכל לחלק למחיצות Partitions)

פורסם
  • מחבר

כדי שאם יש לי תיקייה של נגיד סרטים, אני רוצה שהם יהיו בתיקיה אחת במקום לחלק אותם על שתי תיקיות בשני כוננים. :smile1:

פורסם

אם הבנתי אותך נכון - כונן D וכונן H מכילים סרטים ואתה רוצה לאחד אותם לתיקייה אחת.

אין דרך לאחד 2 כוננים לוגיים השייכים ל 2 דיסקים פיזיים שונים.

גם אם תצליח לחבר את 2 הדיסקים במערך Raid 0 (שני הדיסקים אמורים להיות זהים)

תקבל דיסק אחד (זה מה שמערכת ההפעלה תראה) בנפח 400GB חפי החישוב: 400 = 200 * 2

(לפי הדיסק הקטן 2 * 200) כך שאתה לא מרוויח כמעט כלום.

אם יש לך הרבה סרטים שאתה לא מעוניין למחוק, אין מנוס בשלב כזה או אחר מלשדרג או להוסיף דיסק קשיח.

פורסם

קשור אך OFF TOPIC

שאלה קצת ילדותית אבל אם אני מחבר שני דיסקים של SATA 1 במקביל

הם יוכלו לתת לי ביצועים עדיפים על SATA 2?

ובכלל עד כמה ניתן לשפר את המהירות של כתיבה קריאה של נתונים בRAID בהשוואה לשימוש בלעדיו

תודה לכל העונים

GOV

פורסם

גם בחיבור רגיל ההבדלים בין Sata1 ל Sata2 אינם מורגשים (תאורטית Sata2 מהיר פי 2).

חיבור במערך Raid 0 יישפר מאוד את הביצועים (נפח הדיסק שיוצג יהיה כפול) כי הכתיבה והקריאה מתבצעת במקביל ל 2 הדיסקים.

אך אם דסיק אחד קורס, אין דרך לשחזר את הנתונים.

לכם במקרה של Raid 0 רצוי גיבוי לדיסק חיצוני או פנימי נפרד.

(בכל מקרה, חשוב שיהיה גיבוי לדיסק פיזי נפרד לכל מי שהנתונים בדיסק יקרים לו).

פורסם
  • מחבר

גם בחיבור רגיל ההבדלים בין Sata1 ל Sata2 אינם מורגשים (תאורטית Sata2 מהיר פי 2).

חיבור במערך Raid 0 יישפר מאוד את הביצועים (נפח הדיסק שיוצג יהיה כפול) כי הכתיבה והקריאה מתבצעת במקביל ל 2 הדיסקים.

אך אם דסיק אחד קורס, אין דרך לשחזר את הנתונים.

לכם במקרה של Raid 0 רצוי גיבוי לדיסק חיצוני או פנימי נפרד.

(בכל מקרה, חשוב שיהיה גיבוי לדיסק פיזי נפרד לכל מי שהנתונים בדיסק יקרים לו).

מזה בעצם RAID0? אתה יכול להסביר קצת?

פורסם

כתוב על RAID בסטיקי וגם יש הסבר די טוב בויקיפדיה.

לגבי חיבור כמה דיסקים פיזים ביחד, אם הם בגדלים שונים ניתן לעשות את זה ע"י שימוש ב JBOD שזה כמו RAID0 רק מאפשר גדלים שונים.

לגבי חיבור "מחיצות" יש אופציה ב NTFS לשימוש ב JUNCTION POINT שזה שם דיסק שלם בתור תיקיה בדיסק אחר (אבל עדיין רואים את שניהם):

http://support.microsoft.com/kb/205524

פורסם

חשוב לציין ששימוש בRAID0 מסוכן.

הסיבה לכך היא שקבצים נכתבים על שני ההרדיסקים במקביל.

במידה ואחד הכוננים מתקלקל, כל החומר של הכונן השני גם הולך.

פורסם

איחוד של דיסקים שונים תחת אות אחת נקרא JBOD - מערכי RAID זקוקים לדיסקים באותו נפח ויתכן ויחיבו אותך להתקין את המערכת מחדש.

אולם, כדי לממש כל סוג של מערך דיסקים יש צורך בתמיכת בקר חומרתית. במקרה של הלוח שלך המבוסס (אם לא טעיתי) על nForce 430 לא ניתן לבצע JBOD.

ראה כאן: Media Shield User's Guide בעמוד 6 Hardware support

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי לוח EVGA SLI 3 עם CHIP NVIDIA 970 SSLI . האם אפשר בביוס להגדיר RAID JBOD ולהתקין מערכת. תודה.

פורסם

איחוד של דיסקים שונים תחת אות אחת נקרא JBOD - מערכי RAID זקוקים לדיסקים באותו נפח ויתכן ויחיבו אותך להתקין את המערכת מחדש.

אולם, כדי לממש כל סוג של מערך דיסקים יש צורך בתמיכת בקר חומרתית. במקרה של הלוח שלך המבוסס (אם לא טעיתי) על nForce 430 לא ניתן לבצע JBOD.

ראה כאן: Media Shield User's Guide בעמוד 6 Hardware support

יש לי מבוסס לוח אם מבוסס אנפוס 4 הישן ויש לי בקר רייד מובנה פשוט (אבל קיים ומובנה)

nForce 4

על לוח אם של אסוס A8N פרמיום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים