עבור לתוכן

חיבור לאינטרנט עם/בלי חייגן

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

יש לי שני מחשבים המחוברים לרשת דרך נתב של edimax.

עד עכשיו החיבור היה ללא חייגן.

פתאום, כששיניתי מסלול אצל הספקית, הכבלים החליטו להעביר אותי למסלול עם חייגן.

הקטע הכי דפוק הוא שהם לא אמרו על זה כלום ופתאום לא יכולתי להתחבר לרשת. לא ברור לי אם האשמה היא של הספקית או של הכבלים - אבל מי מהם שאחראי מציג פה חובבנות לשמה...

בכל מקרה, נציג של הספקית עזר לי להגדיר חייגן בראוטר ועכשיו אני יכול להתחבר לרשת.

עכשיו עולה השאלה - מה עדיף? חיבור עם חייגן או ללא חייגן?

האם בכלל יש הבדל כלשהו מבחינתי? אם כן מה ההבדלים? ומה עדיף לי לקחת? ולמה?

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

זה ממש לא קריטי... פשוט תגדיר אותו להתחברות אוטומטית כל פעם שהמחשב עולה וסגרת את העניין.

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא קריטי... פשוט תגדיר אותו להתחברות אוטומטית כל פעם שהמחשב עולה וסגרת את העניין.

תודה, רק רציתי לוודא כי פעם מישהו אמר לי שבחיבור ללא חייגן יש פחות ניתוקים.

אם צריך לשנות משהו בהגדרה בראוטר - אני אשמח אם תגיד לי איך.

ועוד שאלה - למה בעצם יש את שני סוגי החיבורים האלו ולא מסתפקים בסוג אחד שיתאים לכולם?

פורסם

אין דבר כזה "חיבור אחד שיתאים לכולם" כי לכל אחד יש צרכים שונים. בנוסף יעלה לספקיות הרבה כסף ומשאבים להפוך את כל הציוד שלהם למתאים לחיבור ללא חייגן. זאת שיטת עבודה שונה שתצריך החלפה ו/או התאמה של תוכנה וחומרה.

בכל מקרה, אתה לא צריך לשנות כלום בנתב חוץ מההגדרה של צורת החיבור, שכמו שאתה אומר בוצעה כבר (החייגן בנתב).

פורסם
  • מחבר

אין דבר כזה "חיבור אחד שיתאים לכולם" כי לכל אחד יש צרכים שונים.

תודה על התגובה.

אני אשמח להסבר מתי כל אחד מהחיבורים מתאים, ומה ההבדל ביניהם.

מעבר לכך שאני רוצה להיות בטוח שלא "נדפקתי" מכך שהליצנים האלה העבירו אותי לגלישה עם חייגן בלי לספר לי על זה, גם מעניין אותי להבין ולהכיר

פורסם

וואו חברים בבקשה אל תרשמו מה שאתם לא יודעים כמו "אין דבר כזה "חיבור אחד שיתאים לכולם" כי לכל אחד יש צרכים שונים. בנוסף יעלה לספקיות הרבה כסף ומשאבים להפוך את כל הציוד שלהם למתאים לחיבור ללא חייגן. זאת שיטת עבודה שונה שתצריך החלפה ו/או התאמה של תוכנה וחומרה", האם בכלל אתה יודע מה זה אומר חיבור ללא חייגן?

בוא אני יתן לך את התשובות הנכונות והן כל ספקית אינטרנט בארץ ברגע שמחברת אותך במסלול כבלים הם מחויבים לשלוח להוט קבצי שיוך שבתוכם ישנם פרטי החשבון שלך אצל הספקית וכתובת הMAC של המודם כדי שהוט יוכלו לשייך אותו לפול כתובות הIP של הספקית הנכונה כאשר אתה מעוניין לעבור ללא חייגן, ספקית האינטרנט שלך מחוייבת לשלוח קובץ שיוך שיש בו בקשה להעברה ללא חייגן, בעת החלפת חבילה או מודם ישנה בעיה בקובץ עקב שפרטים לא תואמים יש פשוט לפנות שוב לספקית האינטרנט שלך ולבקש לשלוח קובץ שיוך ללא חייגן עקב שכבר היית בו.

דבר שני חיבור ללא חיגן מונע ניתוקים שמגיעים עקב בעיות של לאגים (PING) גבוה בין שרתי הספקית ללקוח, הסיבה לכך היא שהחיבור נעשה אצל שרתי הספקיות בהוט ואינו עובר ניטור של ספקית האינטרנט שלך ולכן מקצר את דרכו.

דבר שלישי חיבור ללא חייגן הוא חיבור מתאים גם לנתבים מחו"ל.

דבר רביעי אין צורך בשום שינוי בשרתי הפסקית או חומרה כלשהי ומי שלא מבין שלא יטעה אנשים.

דבר רביעי ברגע שיש נתב יש תמיד גישה לאינטרנט בעת העלת המחשב אז אין שום צורך להגדיר כלום אבל יש לוודאות שבקטגוריית החייגן בנתב מסומן V באופציה

AUTO-RECONNECT.

פורסם

ההבדל בין חיבור עם חייגן לחיבור ללא חייגן הוא זניח. כשמדובר בעבודה עם נתב אז עוד יותר.

לגבי ציוד בספקית, ע"מ שהספקיות יכולו לספק לך שירותי ערך מוסף (סינון וירוסים ואתרים וכו') ללא צורך התקנת תוכנה וע"מ שיכולו לנטר את החיבור לכל מיני צרכים הן חייבות לבצע התאמות בציוד שלהן (כולל הוספה או החלפה). להגיד שאין צורך בשינוי הוא שמטעה.

מה שכן, זה לא משהו שצריך להעסיק את הלקוח כי מבחינתו זה שקוף.

מבחינת התאמה, חייגן מתאים למי שרוצה לשלוט על החיבור שלו יותר בקלות, למשל מי שרוצה לשנות IP לעיתים דחופות (אם זה למטרות לגיטימיות או לא). ישנם אנשים שלא רוצים שהאינטרנט יהיה מחובר כל הזמן, אם זה למנוע מהילדים להיות מחוברים כל הזמן. יש מקומות שמחליפים את המחשב המחובר לעיתים קרובות וזה בעייתי בחיבור ללא חייגן.

בגדול, זה לא ממש משנה באיזה חיבור אתה כל עוד אין לך בעיות.

פורסם
  • מחבר

טוב, קודם כל תודה על התשובות.

חששתי שאולי "דופקים אותי" עם חיבור פחות טוב, אבל נראה לי שאין לי ממה לחשוש ושבאמת כל עוד הכל עובד כמו שצריך אז אין שום בעיה שזה ישאר כך, ואם יהיו בעיות - כבר נטפל בהן...

בגדול, זה לא ממש משנה באיזה חיבור אתה כל עוד אין לך בעיות.

נראה לי שהמשפט הזה סיכם לי את ה"דילמה".

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים