עבור לתוכן

משחקים שהחברה אשר יצרה אותם (פיתחה לא הפיצה) פשטה את הרגל, חינמיים?

Featured Replies

פורסם

הכוונה, אפשר להוריד את גרסתם המלאה, ללא תשלום כמובן (מכל מקור שהוא) לפי החוק?

פורסם

העניין הוא כזה:

משחקים כאלה מוכרים בעולם המחשבים כ-Abandonware. מדובר בהגדרה לא רשמית לתוכנות שכבר לא נמכרות ונתמכות ע"י היוצר (וברוב המקרים מדובר בחברה שמזמן פורקה או פשטה את הרגל).

http://he.wikipedia.org/wiki/Abandonware

http://en.wikipedia.org/wiki/Abandonware

ברגע שבעל הזכויות מוותר על הזכויות על המשחק באופן רשמי (ומאפשר הורדה והפצה שלו בחינם), המשחק נחשב Freeware ולא Abandonware (כלומר יש תוקף חוקי להיותו חינמי).

מבחינה חוקית, אסור להפיץ כאלה משחקים באינטרנט.

מבחינה מעשית, אף חברה ככל הנראה לא תתבע מישהו אם הוא מפיץ את המשחק בחינם באינטרנט, או מכיוון שלאדם בעל הזכויות אין משאבים מתאימים, או שזה פשוט לא משתלם.

פורסם

אני רוצה להוסיף שלא תמיד כשחברה פושטת את הרגל המשחקים שלה הופכים לabandonware . לרוב הזכויות על המוצרים נמכרים לחברה אחרת.

קח למשל את 3DO שלפיראטיות היתה השפעה גדולה על פשיטת הרגל שלה. היא מכרה אתה זכויות על hero's of might and magic ל Ubi-Soft . אז Ubi-soft התחילה למכור את HOM&M3 ו 4 מחדש בזול ועשתה עסקה עם Nival (חברה שמפתחת משחקי אסטרטגיה בתורות) לפתח את HOM&M5 בשבילה. הזכויות פשוט עברו בעלות מחברה אחת לחברה אחרת.

פורסם

שניצל, שים לב שהוא מדבר על החברה שפיתחה את המשחק, לא החברה שהפיצה.

במקרה כזה הזכויות נשארות אצל החברה המפיצה (נניח, EA) גם אם החברה שפיתחה את המשחק (נניח.. Adeline) כבר לא קיימת.

נ.ב.

שניצל מדבר :smile1:

פורסם
  • מחבר

הבנתי מה שהייתי צריך.

רק הערה קטנה - הירוס 4&5 עם כל הרחבותיהם לא יגיעו לקרסוליים של סדרת הירוס של 3DO בטח שלא להירוס 2 שהייה הטוב ביותר מהסדרה ולא ל3 ולראשון...

פורסם

הירוס 4&5 עם כל הרחבותיהם לא יגיעו לקרסוליים של סדרת הירוס של 3DO בטח שלא להירוס 2 שהייה הטוב ביותר מהסדרה ולא ל3 ולראשון...

אני אוהב משחקי אסטרטגיה בתורות אבל heros אני לא כלכך אוהב (בכלל לא משחק). ושתדעה החברות האילו לא עושות משחקים בשביל הכיף הם רוצים לרוויח כסף ואחת הדרכים היא לעשות sequal .

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, אני לא יודע אם טעמת את הירוס 2\1\3, אבל אני יכול להבטיח לך, מה שאמרת תקף להבאים בסדרה, על 2 אי אפשר לאמר את זה, תנסה אותו אפילו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים