עבור לתוכן

סרטי HD וכרטיס מסך גרוע.

Featured Replies

פורסם

AXP 3000 יציג אולי 720P אבל לא יותר מזה.

לי יש Athlon 3200+.

אם יש לך קישור לסרטון 1080p חוקי אני אשמח לנסות ולקרוא תיגר על הקביעה הזו שלך (יש אולי טריילרים להורדה בכזו רזולוציה?).

פורסם

http://www.apple.com/trailers/

תבחר את האלו שב HD שם.

אני לא מצליח להוריד את הטריילרים כקבצים. זה רק אני או שהאתר פשוט לא מאפשר את זה?

בכל מקרה, אתה כנראה צודק.

הוא פותח את הקבצים ב-quicktime, וכשהוא מנגן אותם אכן יש קפיצות קטנות פה ושם (למרות שיש סיכוי שזה כרטיס המסך שעושה קצת בעיות לאחרונה, אני מאמין שזה באמת המעבד).

קבצים שהם 720p מנוגנים בלי בעיה.

מתוך האתר של apple:

Recommended Hardware Configurations for H.264 High Definition (HD) Playback

For 1920x1080 (1080p) video at 24 frames per second:

QuickTime 7 for Windows:

3.0 Ghz Intel Pentium D (dual-core) or faster processor

At least 1GB of RAM

64MB or greater video card

Windows XP Service Pack 2 or Vista

האם זה אומר שה-quicktime יודע לנצל ריבוי ליבות?

האם מצאתי תירוץ לשדרג את המחשב?... :)

אני לא זוכר בדיוק מי כתב פה, אבל אין שום קשר בין מעבד כפול ליבה לאפשרות להציג תוכן HD.

כפי שכתב פה משהו, וגם אני אומר מנסיון אישי, מעבדים חדי ליבה יכולים להריץ סרטי HD כמו גדולים כל עוד יש מספיק זכרון

והכרטיס מסך תומך ברזולוציית HD (לא בהכרח תמיכה חומרתית במקודדי HD, אלא רק ברזולוציות)

חשוב לציין שהדרישות להצגת סרט HD משתנות ממפרט למפרט. מנסיוני, Athlon XP 3xxx, 1GB RAM וכרטיס מסך X800 או 6600 מריצים סרטי HD בקלות, לכן מפרטים החזקים מאלו יחזיקו אף הם.

אגב, לי יש Athlon 3200+, עם 1 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך 6600GT (שהמאוורר שלו הלך ולכן עושה בעיות לאחרונה).

האם יש סיבה נראית לעין שאני לא אצליח לנגן סרטי 1080p בקידוד x264 ?

פורסם

יכול להיות, יותר הגיוני שזה סתם לא עולה כסף להגיד את זה. גם היתרון ב 2 ליבות זה שאם פתאום משהו אחר רץ (ברקע או לא) מערכת ההפעלה יכולה לזרוק את ניגון ה HD לליבה אחת ואת כל שאר החרא לליבה השניה.

פורסם

שווה לבדוק דרישות מערכת לניגון סרטים כאלה בלינוקס.

אני מאמין שהסיכוי קלוש שזה יתאפשר אבל אני לא רואה הרבה אופציות אחרות :nixweiss:

פורסם

אני לא זוכר בדיוק מי כתב פה, אבל אין שום קשר בין מעבד כפול ליבה לאפשרות להציג תוכן HD.

כפי שכתב פה משהו, וגם אני אומר מנסיון אישי, מעבדים חדי ליבה יכולים להריץ סרטי HD כמו גדולים כל עוד יש מספיק זכרון

והכרטיס מסך תומך ברזולוציית HD (לא בהכרח תמיכה חומרתית במקודדי HD, אלא רק ברזולוציות)

הנתון הזה הוא הפשטה של הנתונים שמצאתי במספר פורומים מובילים בתחום, אפשר לומר במילים אחרות "כל מעבד מודרני" (כל המעבדים השולחניים המודרניים היום הם כפולי ליבה או יותר, או בפשטות - E2180 או את'לון 4000 או יותר). הגישה בבחירת ציוד לפתיחת תוכן HD היא תמיד לחומרה, משום שכל ירידה באיכות או בקצב הפריימים לא מתקבלת (להבדיל ממשחקים, בהם ניתן פשוט להוריד את הפירוט) ומשום שלא ניתן לצפות מראש את רמת או סוג הקידוד של הסרט (ככל שרמת הדחיסה ואיכותה גבוהים יותר, כך נדרש יותר כוח עיבוד לפתוח אותה).

השילוש שהצגתי לפותח השרשור אמור להחזיק גם על הספק הנוכחי שלו, משום שהוא ככל הנראה יצרוך פחות חשמל מהציוד שיש לו כיום (מעבד סלרון מדור קודם, לוח אם מיושן וכרטיס מסך דיסקרטי). צריכת החשמל הכוללת המשוערת של הציוד שהצגתי היא לכל היותר 120 ואט. גם אם נוסיף לזה דיסק קשיח מיושן, כונן תקליטורים וכמה התקני USB, עדיין לא נגיע ל-200 ואט תחת עומס.

פורסם

חבר, המחשב שלך לא יריץ במצבו הנוכחי תכני HD

וותר על זה

לך על DVDRIPS וזהו

רוצה להריץ HD? תשקול לקנות מחשב חדש

שדרוג? לא בא בחשבון , חבל על הכסף , אין רכיב אחד במחשב שלך ,ששווה להמשיך להשקיע

פורסם

תכלס על מסך מחשב רגיל גם השוני ל HD לא כזה משמעותי.

פורסם

תכלס על מסך מחשב רגיל גם השוני ל HD לא כזה משמעותי.

אני שמח לראות שאני לא היחיד שחושב כך...

על צג 17" אני לא רואה הבדל בין גרסאות 720p (רזולוציה 1280*720) לבין סתם divx-ים ברזולוציה 624*352

על צד 24" אני כן רואה את ההבדל (אבל עד שיהיה לי כזה...)

פורסם

לי דווקא רואים הבדל רציני על ה-VP930 שלי, אבל בטלוויזיה בסלון לא רואים כל כך..

אני מתאר לעצמי שזה תלוי בפאנל של המסך והאיכות שלו.

אבל אם רואים - אז יש הבדל גדול. זה פשוט עולם אחר.

פורסם

על מסך שפורפרת 19 אינץ' שלי רואים הבדל אדיר, לא צריך LCD באלפי שקלים בשביל להנות מ-HD...

פורסם

לדעתי כל הבעיה שלו היא חוסר בזכרון RAM.

אתם קצת מגזימים בכבדות של סרטי HD ואפילו FullHD. הרצתי סרטי 1080p ללא בעיה בכלל בלי שום מעבד כפול ליבה וכרטיס mid-end ישן(ע"ע מפרט).

כמובן שהמפרט שלי יותר חזק משלו אבל לדעתי עדיין הבעיה היא רק בזכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים