עבור לתוכן

סרטי HD וכרטיס מסך גרוע.

Featured Replies

פורסם

לא ידעתי כל כך איפה למקם את זה, אשמח אם תעבירו למקום המתאים.

יש לי על המחשב סרט באיכות HD ובקידוד X264 כאשר אני מפעיל אותו עם הנגן VLC הסרט פשוט נתקע למשך חצי דקה כל 5 שניות.

האם יש איזשהיא דרך לתקן זאת מבלי לשדרג חומרה?

המפרט שלי הוא:

GeForce 5200FX

Celeron D

256 MB RAM

פורסם

לשחק כדורגל כשהמחשב הוא הכדור.

הכרטיס מסך שלך - פשוט זוועה. היה לי איתו לפני בערך 5 שנים(!)

תשדרג את הגרוטאה שלך (נסיתי שזה יהיה בעדינות)

גם אם תעשה סלטה משולשת באוויר הוא לא יריץ HD.

כרטיסי מסך זה לא עסק יקר כיום, (בכלל במצבך עדיף מחשב שלם חדש)

מוכן? נהדר.

לא מוכן? תשאר מאחורה עם טכנולוגיה נחותה.

פורסם

אני לא חושב שזה ממש קשור,אולי בגלל שיש הארדיסק שהוא איטי,וקשה לו להריץ קובץ כבד כמו סרטי HD ששוקלים מעל 4 ג'גה

לי גם אין כרטיס מסך כזה טוב ,Mobile Intel® 965 Express Chipset Family

במחשב הנייד,ועדיין אני רואה סרטי HD מעולה,ממש מעולה...ככה שלא נראה לי שיש קשר לכרטיס מסך,אולי כן,אני לא כזה בקיא בזה.

פורסם

כדי לראות סרטי HD כמו שצריך אתה צריך מחשב יותר חזק. צריך כ. מסך ומעבד יותר חזקים, כמו כן יותר זיכרון.

פורסם

אני לא חושב שזה ממש קשור,אולי בגלל שיש הארדיסק שהוא איטי,וקשה לו להריץ קובץ כבד כמו סרטי HD ששוקלים מעל 4 ג'גה

לי גם אין כרטיס מסך כזה טוב ,Mobile Intel® 965 Express Chipset Family

במחשב הנייד,ועדיין אני רואה סרטי HD מעולה,ממש מעולה...ככה שלא נראה לי שיש קשר לכרטיס מסך,אולי כן,אני לא כזה בקיא בזה.

כמובן שאתה לא בקיא, זה לוח אם (ולא כרטיס מסך). כנראה שיש לך 8400GS, שבאמת אין לו בעיה עם HD.

פורסם

תחליף מעבד וזיכרון, הכרטיס מסך פחות מהווה בעיה

פורסם

תחליף מעבד וזיכרון, הכרטיס מסך פחות מהווה בעיה

יותר משתלם להחליף את כל המחשב. (עלות\תועלת)

בנוסף לזאת, הוא יהיה צריך מאד להתאמץ כדי למצוא חלקים שיתאימו לו ללוח אם.

אם לא מבינים, עדיף לא לדבר מאשר להגיד שטויות.

פורסם

יתכן וכרטיס מסך של AMD המכיל UVD (מפענח אוניברסלי) כגון ה-HD2400, יפתור לך את הבעיה. אולי.

לא סביר שמדובר בבעית דיסק קשיח (אם הוא תקין), משום שאפילו סרט של 4 ג"ב דורש העברת נתונים של 1-2 מ"ב לשניה לכל היותר.

אפשרות נוספת היא שהזכרון שלך נגמר (יש לך מעט מאוד זיכרון), המחשב נאלץ לעבור להשתמש בקובץ ה-swap והפעולות שלו נעשות מאוד איטיות.

אולם הכי הגיוני שהמעבד שלך פשוט לא עומד במשימה, המינימום להצגת תוכן HD בקידוד X264 הוא מעבד ליבה כפולה מודרני (כגון ה-AMD 4000 ומעלה או ה-E2160 ומעלה של אינטל).

חבילת שדרוג כמו זאת המפורט מטה תאפשר לך הצגת תכני HD ללא קושי, משחקים בסיסיים ואפילו ויסטה עם אירו.

מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box

₪338

כמות:1

http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1215

לוח אם ASUS M2A-VM

₪304

http://skypc.co.il/product.asp?pid=31540

זיכרון SuperTalent DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15

₪220

http://skypc.co.il/product.asp?pid=T8UX2GAC5

סה"כ מחיר לכל המוצרים:862₪

המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il

HENZ, לא לכולם יש את התקציב שלך, יש אנשים שחושבים על כל שקל או שיש להם פשוט סדרי עדיפויות אחרים בחיים. ההתבטאות הראשונה שלך הייתה מאוד מעליבה ומתנשאת (וגם התגובה השניה שלך לא משהו, בפעם הבאה לספור עד 10 לפני שלוחצים על ה-SEND).

פורסם

fungiman, מי אמר לך שהספק שלו יתאים לכל הדברים האלה. ובלי כרטיס מסך אין לזה הרבה פוטנציאל. (ה 5200FX לא תומך בלוח)

פורסם

VLC ידוע כנגן שעובד רע מאוד ובמיוחד על מחשבים ישנים.

מחשבים חדשים יכולים לנגן איתו ברמה סבירה אבל ברור שזה לא המקרה שלך..

אתה צריך להוריד codec (בתשלום) שנקרא coreavc אם אני לא טועה, ולאחר שתתקין אותו הוא ינגן סרטי 720p יפה מאוד (זה עובד גם על הפנטיום 4 הישן שלי)

מסרטי FULLHD אתה יכול לשכוח.

עריכה..

גלשתי לאתר של coreavc וראיתי את דרישות המערכת שלהם להצגת X264. מסתבר שהמפרט שלך חלש מדי אפילו לסרטי 720p..

מצטער..

האתר: http://www.coreavc.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28

פורסם

המינימום להצגת תוכן HD בקידוד X264 הוא מעבד ליבה כפולה מודרני (כגון ה-AMD 4000 ומעלה או ה-E2160 ומעלה של אינטל).

רק הערה קטנה - לי יש מעבד חד ליבתי Athlon 3200+ והוא מציג HD בקידוד זה כמו גדול.

פורסם

harpaz - גם סרטי 1080P? כי יש לי חבר עם מעבד דומה, וגם עם CoreAVC סרטים כבדים מגמגמים לו.

לפותח הת'רד - כרטיס המסך פחות עקרוני.. איך שלא יהיה אתה לא יכול לשדרג לכרטיס עם תמיכה חומרתית כי אין לך PCI-E, וגם אם תמצא כזה שתומך ב-AGP עדיין הם דורשים סירבול רציני כדי שזה יעבוד כמו שצריך עם סרטי mkv.

בעיקרון יש לך מעט מדי זיכרון ומעבד חלש מדי.

השילוש שהזכיר fungiman יריץ גם סרטי 1080P עם הכרטיס מסך המובנה שלו, מניסיון.

בימים אלו גם מגיעים לחנויות לוחות עם צ'יפסט עדכני יותר של AMD שגם לא יקרים מדי.

פורסם

harpaz - גם סרטי 1080P? כי יש לי חבר עם מעבד דומה, וגם עם CoreAVC סרטים כבדים מגמגמים לו.

האמת שאני ממש לא זוכר מה היתה הרזולוציה של הסרט ההוא כיזה היה די מזמן, אבל אני נוטה להאמין שזה היה 720p כי רוב הקבצים שעברו אצלי הם כאלה.

דבר נוסף - אין לי שמץ של מושג עם אילו קודקים אני עובד, אבל אלו קודקים חינמיים (לא שילמתי ולא גנבתי), אז זה כנראה לא CoreAVC.

בכל מקרה, הטענה היתה כללית לגבי תכני HD בקידוד X264, ואם הייתי צריך להמר הייתי אומר שרוב הסיכויים שגם לפותח הת'רד יש סרט 720p ולא 1080p (זה כמובן רק ההימור שלי שלא מבוסס על הרבה...).

פורסם

טיפה סדר:

סרטי HD אלו סרטים ברזולוציה גבוה בהרבה יחסית לרזולוציית שידור הקיימות עד כה, כגון: NTSC,PAL.

סרטים אלו מגיעים במס' רזולוציות: 720p,1080p,1080i, לדוגמא, 720p זוהי הרצזולוציה 1280x720

בקשר לכך שהסרטים מקרטעים:

סרטי HD דורשים יכולת עיבוד של כרטיס המסך, המעבד אף הוא נכנס לתהליך במידה

ולכרטיס מסך אין תמיכה בקידודי x264 (או כל קידוד HD אחר) בחומרה.

בנוסף, סרטי HD דורשים כמות זכרון גדולה יחסית במידה, שוב, במידה ואין תמיכה חומרתית בהצגת תוכן HD.

הווכנה בתמיכת חומרה היא שהכרטיס מסך מבצע את רוב פעולות העיבוד לפני הצגת הסרט ומציג את הסרט עצמו.

במצב ואין תמיכת חומרה, המעבד (CPU) צריך לעשות את החישובים הנכונים בכדי להציג את הסרט.

חשוב לציין שעדיין הכרטיס מסך חייב לתמוך את הרזולוציה שאותה אתה רוצה להציג.

בכל מקרה, המחשב שלך לא יכול בשום אופן לתמוך בHD. הסיבה לכך היא:

- כרטיס מסך חלש שלא סוחב את אפילו 720p

- מעבד חלש, שכוח העיבוד שלו נופל בעשרות מונים (אם לא במאות) ממעבדים מודרניים

- כמות זכרון קטנה מאוד.

אני לא זוכר בדיוק מי כתב פה, אבל אין שום קשר בין מעבד כפול ליבה לאפשרות להציג תוכן HD.

כפי שכתב פה משהו, וגם אני אומר מנסיון אישי, מעבדים חדי ליבה יכולים להריץ סרטי HD כמו גדולים כל עוד יש מספיק זכרון

והכרטיס מסך תומך ברזולוציית HD (לא בהכרח תמיכה חומרתית במקודדי HD, אלא רק ברזולוציות)

חשוב לציין שהדרישות להצגת סרט HD משתנות ממפרט למפרט. מנסיוני, Athlon XP 3xxx, 1GB RAM וכרטיס מסך X800 או 6600 מריצים סרטי HD בקלות, לכן מפרטים החזקים מאלו יחזיקו אף הם.[br]פורסם בתאריך: 25.03.2008 בשעה 22:03:45

לפותח הת'רד - כרטיס המסך פחות עקרוני.. איך שלא יהיה אתה לא יכול לשדרג לכרטיס עם תמיכה חומרתית כי אין לך PCI-E, וגם אם תמצא כזה שתומך ב-AGP עדיין הם דורשים סירבול רציני כדי שזה יעבוד כמו שצריך עם סרטי mkv.

בעיקרון יש לך מעט מדי זיכרון ומעבד חלש מדי.

השילוש שהזכיר fungiman יריץ גם סרטי 1080P עם הכרטיס מסך המובנה שלו, מניסיון.

בימים אלו גם מגיעים לחנויות לוחות עם צ'יפסט עדכני יותר של AMD שגם לא יקרים מדי.

טעית ידידי.

Sapphire הוציאה לאחרונה כרטיס מסך HD3850 בחיבור AGP. זהו הכרטיס מסך בחיבור AGP החזק ביותר בשוק.

הוא תומך HD ויש לו יכולת עיבוד מעולה. הוא יכול לקלות לסחוב 1080p ואף 1080i.

בלי קשר, גם עם הכרטיס מסך הזה, אני לא בטוח שהמחשב שלו יסחוב סרטי HD בגלל שהמעבד והזכרון מהווים צוואר בקבוק.

פורסם

כרטיסי המסך HD של החברות לא תומכים בכל סוגי הפורמטים הקיימים ובמיוחד פחות בפירטאים שהם הפופלארים ביותר. AXP 3000 יציג אולי 720P אבל לא יותר מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים