עבור לתוכן

בושה לAthlon XP 1900+

Featured Replies

פורסם

http://www.gamepc.com/reviews/hardware_review.asp?review=xeonvsamp2&page=8&mscssid=&tp=

חשבתי שAthlon XP 1900 כבר יעקוף את זה פנטיום 4 2GHz.

ואל תגידו שזה XP 1600+ כי רשום שם Athlon XP 1.6GHz וזה כמובן 1900+.

AMD כבר צריכים להוציא את הדור הבא, הם יותר מידי נסחבים.

אחד הדברים שAMD מכחישה הוא שAthlon XP/T-bird הם בעצם מהדור של פנטיום 3. יש להם מזל שהם מצליחים להתמודד עם הפנטיום 4 בינתיים. כמובן שיותר שווה AMD כי הוא יותר זול אבל בכל זאת, בלי הדור הבא שלהם הם לא יהיה במחשבי המותג החזקים ביותר, זה בטוח. וזה גם דיי ברור שAthlon XP 2000+ לא יעקוף את הפנטיום 4 2.2GHz שיצא בקרוב.

AMD עשו לדעתי טעות כשהם עבדו על פאלומינו/Athlon XP כי הם סתם משכו את החוט עוד קצת ועוד קצת ובסוף אינטל היקרה מנצחת. אם היו משקיעים זמן ומרץ היו יכולים להוציא את הדור הבא (אני לא מדבר על Hammer, במפה שלהם יש מעבד אחר שאמור להוות את הדור הבא למחשבים ביתיים. להאמר ייקח הרבה זמן עד שהוא ייכנס לשוק הביתי).

AMD בכלל לא עומדים בקצת בזמן האחרון. לפני שיצאו הפנטיום 4 2GHz ו1.9 אז AMD היו ממש מצויינים כי הם הובילו והכל והיו בתזמון הנכון. הם מוציאים מעבדים במהירויות שעון נמוכות שלמרות שהם מול פנטיום 4 יותר מהירים באותה מהירות שעון, זה לא עוזר כי אינטל כדי לשמור על מעמדה מוציאה את הפנטיום 4 במהירויות שעון גדולות כשלבסוף הם מנצחים.

בקצב הזה עוד שנה שנתיים AMD תיפול ואינטל תחזור להיות מונופול.

פורסם

אתה מוכן להסביר לי מי האידיוט שקונה מעבד לפי ה"ביצועים" שלו במשחקים?

פורסם

http://www.gamepc.com/reviews/hardware_review.asp?review=xeonvsamp2&page=8&mscssid=&tp=

חשבתי שAthlon XP 1900 כבר יעקוף את זה פנטיום 4 2GHz.

ואל תגידו שזה XP 1600+ כי רשום שם Athlon XP 1.6GHz וזה כמובן 1900+.

AMD כבר צריכים להוציא את הדור הבא, הם יותר מידי נסחבים.

אחד הדברים שAMD מכחישה הוא שAthlon XP/T-bird הם בעצם מהדור של פנטיום 3. יש להם מזל שהם מצליחים להתמודד עם הפנטיום 4 בינתיים. כמובן שיותר שווה AMD כי הוא יותר זול אבל בכל זאת, בלי הדור הבא שלהם הם לא יהיה במחשבי המותג החזקים ביותר, זה בטוח. וזה גם דיי ברור שAthlon XP 2000+ לא יעקוף את הפנטיום 4 2.2GHz שיצא בקרוב.

AMD עשו לדעתי טעות כשהם עבדו על פאלומינו/Athlon XP כי הם סתם משכו את החוט עוד קצת ועוד קצת ובסוף אינטל היקרה מנצחת. אם היו משקיעים זמן ומרץ היו יכולים להוציא את הדור הבא (אני לא מדבר על Hammer, במפה שלהם יש מעבד אחר שאמור להוות את הדור הבא למחשבים ביתיים. להאמר ייקח הרבה זמן עד שהוא ייכנס לשוק הביתי).

AMD בכלל לא עומדים בקצת בזמן האחרון. לפני שיצאו הפנטיום 4 2GHz ו1.9 אז AMD היו ממש מצויינים כי הם הובילו והכל והיו בתזמון הנכון. הם מוציאים מעבדים במהירויות שעון נמוכות שלמרות שהם מול פנטיום 4 יותר מהירים באותה מהירות שעון, זה לא עוזר כי אינטל כדי לשמור על מעמדה מוציאה את הפנטיום 4 במהירויות שעון גדולות כשלבסוף הם מנצחים.

כל כך הרבה בולשיט..

נתחיל:

טוב שלא הבאת פה בנצ'מרק של Q3!

לידיעתך, הפנטיום 4 תמיד ינצח בQ3 כי זה משחק שהמנוע שלו רעב לרוחב פס!

איך אתה יכול לומר ש"AMD נסחבים"???

לעומת אינטל, הם עובדים בקצב כפול!

בשנתיים האחרונות, AMD הוציאו 3 דורות של מעבדים ואינטל?

מאז המרוץ לג'יגהרץ, הפנטיום 4 נשאר אותו פנטיום 4 חרא (למעט שינוי סוקט) ואילו AMD הוציאו מעבד חדש.

ומה הקשר למחשבי מותג? מחשבי מותג זה דרעק לא נורמלי! וחוץ מזה, הם מוכרים מה שטוב להם ולא מה שטוב ללקוחות.

ולמה לעזאזל זה כל כך ברור שהXP2000+ לא יעקוף את ה2.2 של אינטל?

פעם אחרונה שבדקתי, ה1800+ עקף את ה2Ghz של אינטל בכמות לא קטנה של אחוזים, אז למה שה2000+ לא יעשה אותו דבר ל2.2?

ורק שתדע, המעבד החדש של AMD גם הוא לא כל כך רחוק (Thoroughbred, לא Hammer).

ועל זה:

אני בכלל לא יודע איך להגיב...

כאילו, זאת בדיחה מטומטמת נכון? אתה לא באמת התכוונת לזה?

אין לAMD שום סיבה בעולם להוציא עכשיו מעבד של 2Ghz! המעבדים הנוכחיים שלהם מתחרים יופי במעבדים של אינטל וימשיכו להתחרות בהם עוד הרבה מאוד זמן, לפחות עד שייצא הThoroughbred.

אתה לא קולט שהמאבק הוא לא על מהירות השעון? זה שאינטל הוציאו מעבד 2Ghz לא אומר כלום, כלום!!!

בקשר למעמד של אינטל - היא איבדה אותו לפני הרבה הרבה זמן, כשהחליטה להוציא את הפנטיום 4 לשוק.

AMD תיפול עוד שנה?

LOL!!!

פורסם

מה הבולשיט שהXP לא מנצח את ה2GHZ ?

לא רק שהוא מנצח אותו הוא גם ינצח את ה2.2GHZ.

פורסם
  • מחבר

"מאז המרוץ לג'יגהרץ, הפנטיום 4 נשאר אותו פנטיום 4 חרא (למעט שינוי סוקט) ואילו AMD הוציאו מעבד חדש."

AMD הוציאו מעבד חדש. לא דור חדש. Athlon XP הוא לא יותר מT-bird שעבר שיפוץ.

ובכלל AMD מצויינים, למעבדים בטווח מחירים שלהם. אבל אני אומר שלמערכות הכי הכי שיש כרגע פנטיום 4 2GHz.

ובואו נגיד ככה, זה לא תירוץ שQ3 רץ יותר מהר על פנטיום 4. נבהיר כמה דברים:

1. הוא לא המשחק היחיד שרעב לרוחב פס. יש הרבה כאלה, אולי על כל אחד מאלה תגידו את זה ? כמעט כל משחק חדש שיוצא רעב לרוחב פס. מה לעשות.....

2. שאף אחד לא יגיד שQ3 מותאם למעבדי פנטיום 4/3 כי קודם כל הוא לא תומך בSSE2, הוא תומך בSSE. דבר שני, גם Athlon XP תומך בSSE וזה עדיין לא מנע מפנטיום 4 לנצח אותו.

AMD צריכים קצת להעלות בקצב של מהירויות השעון.

ורק שתדעו, שלקנות מחשב פנטיום 4 2GHz עם זיכרון 512MB RDRAM זה כבר לא יקר כמו פעם. זה בערך 150-200 דולר יותר ממה שעולה מערכת 512MB DDR וAMD 1900+.

חוץ מזה, פנטיום 4 זה דור חדש לגמרי וזה בסדר גמור שאינטל לקחו את הסיכון בזה שקצת ירדו הביצועים בהתחלה. כי עכשיו הם מסתדרים יופי. הבעיה היחידה של הפנטיום 4 זה המחיר. חוץ מזה הוא יהיה מעבד מצויין. נכון שבהתחלה המעבדים באמ היו זבל סוקט 423 וכל מה שמסביב אבל ברגע שהם יציאו את הפנטיום 4 המשופר עם 533MHz באס אני חושב שזה יהיה המעבד הכי מהיר. אם לAMD באמת היו תוכניות כל כך מזהירות לשוק הביתי, הן כבר היו מפרסמות כמה פרטים על עמבדים העתידיים שלהם.

שלא תבינו אותי לא נכון, Athlon XP מצויינים אבל עדיין לשוק המחשבים הכי חזקים אי אפשר לומר ב100% שהם המעבדים הכי טובים, ושהם עדיפים על פנטיום 4.

פורסם
  • מחבר

ובקשר לזה

":מה הבולשיט שהXP לא מנצח את ה2GHZ ?

לא רק שהוא מנצח אותו הוא גם ינצח את ה2.2GHZ. "

אני מתערב שהפנטיום 4 2.2 ינצח את XP 2000+. קודם כל כי XP 2000+ יעבוד על מהירות 1.67GHz. מה זה 1.67 ????????? אם כבר שיוציאו 1.7 . זה לא שהם מונופול שהם יכולים להרשות לעצמם את זה...

ודבר שני, מעבדי AMD הוכיחו שהם יכולים להשתוות בביצועים למעבדי למעבדי פנטיום 4 אם הם במהירות השעון בערך 400-300MHz פחות מהפנטיום 4. וגם אז יש לפעמים סטיות (גם לפנטיום 4......).

עכשיו בוא נבדוק מה פער מהירויות השעון בין 1.67GHz לבין 2.2GHz. התשובה : 530MHz !!!

אתה באמת חושב שבמהירות הזאת Athlon XP ינצח כשבפער של 400MHz כמו שראינו במבחנים עכשיו הוא בקושי עבר את פנטיום 4 ?????????

(תפסיקו לתרץ על Q3 כי כבר הסברתי בהודעה הקודמת למה זה לא נכון. ואם לAMD אין מספיק רוחב פס לQ3 אז למשחקים יותר חדשים בטח שלא יהיה, פירושו פנטיום 4 יוביל בכל המשחקים החדשים. לפחות לגיימרים פנטיום 4 יהיה יותר חזק)

עכשיו זה לא רק שיהיה ביניהם הבדל של 530MHz, אל תשכחו שהפנטיום 4 2.2 יפעל כנראה בבאס של 533MHz והוא יהיה מבוסס על נות'ווד כך שהוא יהיה קצת יותר משופר מהפנטיום 4, וגם יהיה לו מטמון מוגדל. אז הוכחתי שגם בלי קשר למגה הרצים, פנטיום 4 יעבור שיפור של בין השאר מטמון גדול (שזה מה ששומר את AMD מעל אינטל דרך אגב, בהרבה מקרים) וגם באס של 533MHz. וגם בלי זה, עם הפרש של 530 מגה הרצים XP 2000+ בחיים לא ינצח.

ולמי שלא יודע, הם יצאו בערך באותו זמן.

אני לא מעריץ אינטל או משהו, אבל עדיין AMD פישלו כאן.

מה לעשות.

אם כבר, הם היו צריכים ישר להוציא את XP 2000+ ישר עם יציאת כל מעבדי Athlon XP וכך לשמור על עצמם במקום ראשון. בזמן הזה הם היו עובדים על הדור הבא או על מעבד משופר של Athlon XP שיוכל להגיע למהירויות שעון גבוהות. וגם עוד משהו, אם הם היו עוברים ל0.13 סיליקון היה להם הרבה יותר קל להגיע למהירויות שעון גבוהות. אבל הם לא יכולים כי ייקח הרבה זמן לבנות מפעל חדש. אבל זה ייקרה ביום מן הימים.

פורסם

WTF?

באף מערכת מחשב חלומית שאני ראיתי לא היה פנטיום 4 2GHZ וגם כשעשו OC לבאס שהוא יהיה 533MHZ הAMD ניצח .

פורסם

איזה שטויות AMD חייבים להעלות כל פעם ב-67MHZ כי זה חצי מהמכפלת.

פורסם

מתי תקלוט שמי שקונה מעבד לפי הביצועים שלו במשחק, כל משחק, הוא פשוט אידיוט?

פורסם

נכון. :)

פורסם

אפילו אם מסיבה בלתי ברורה, האת'לון היה עוקף את הפנטיום 4 בהפרש של 9,000 אחוזים בכל המשחקים הקיימים, זה לא אומר כלום. כנ"ל במקרה ההפוך.

את מי מעניין איזה מעבד מוציא fps גבוה יותר במצב שבו ה-fps הממוצע עומד על כ-200fps ?

במשחקים, תמיד משחקים ברזולוציה\רמת פרטים הגבוהה ביותר שכרטיס המסך מסוגל לעבוד בה, ולהוציא כ-80fps. כל fps מעל זה, פשוט מיותר.

במצב הזה, ההשפעה של המעבד היא אפס. לא אפסית - אפס.

פורסם

אה, ותפסיקו כבר להגיד שכל פעם שמישהו מזכיר את המילה "פנטיום 4" או "אינטל" כולם קופצים עליו...

הפנטיום 4 הוא מעבד גרוע, איטי, ויקר.

לא בפני עצמו, אלא לעומת המתחרים שלו.

כמובן שהוא לא "משהו איטי".. חתיכת סיליקון שמסוגלת לבצע כלכך הרבה דברים, בקצב שאף אחד לא חלם עליו עד לפני כמה שנים, זה ממש לא "משהו איטי".

אבל - קיים מעבד נוסף. חתיכת סיליקון נוספת. היא מבצעת דברים בקצב יותר מהיר, ואפילו עולה פחות.

זה מה שהופך את חתיכת הסיליקון הראשונה לקניה גרועה, וזהו.

מה יהיה בעוד שנה? שנתיים? את מי זה מעניין?

פורסם

וגם אפקט המחיר

כשפנטיום 2 ג'יגה יצא הוא עלה 3000 שקל

כש 1800 יצא והשווה עליו פלוס מינוס (גם ככה רבים על חצאי אחוזים) הוא עלה אחרי 3 שבועות 1300 ש"ח.

אני מסכים לאבד אחוזים בודדים במשחקים במקום לבזבז עוד 1700 ש"ח

וגם אם ה2 ג'יגה הוזל הוא עדיין בהפרש מחיר גדול

פורסם

הפרש עצום.

פורסם
  • מחבר

נתחיל לפרש את מיליון השטויות שנאמרו פה:

"WTF?

באף מערכת מחשב חלומית שאני ראיתי לא היה פנטיום 4 2GHZ וגם כשעשו OC לבאס שהוא יהיה 533MHZ הAMD ניצח . "

אה כן ? ברור שלא תראה שום פנטיום 4 2GHz במערכת חלומית כי לא שווה למכור אותו כי הוא נורא נורא יקר. חוץ מזה במחשבי מותג כמו דל הוא כן נמצא..... אבל מחשבי מותג זה משהו אחר. בחנויות כמו פנדה וזיגזג לא תראה אף פעם מחשב חלומי עם פנטיום 4 כי הן יודעות שזה יצא מאוד יקר ולא רווחי (מבחינת רווח, שתדעו שהחנויות מרוויחות יותר על AMD) וגם יעורר נגדם אנשים. חוץ מזה, מי דיבר רק על הבאס 533 ???????????? והמטמון ? אתה יודע כמה המטמון משפיע על הביצועים של המעבד בלי קשר למשחקים ? יש אומרים שהמטמון של AMD זה אחד הדברים ששומר אותם מעל אינטל בתוכניות כמו אופיס וכו'...... (אם זה מעניין מישהו, לAMD יש פער של בערך 5% על פנטיום 4 באופיס. כי AMD זה מדור קודם(פנטיום 3)). אני לא יודע מה הקשר, אבל אני יודע שזה קיים.

ובלי קשר למטמון, אני רוצה לראות השוואה של פנטיום 4 עם באס 533MHz שראית. הציטוט הזה נשמע לי מוקרץ :

"וגם כשעשו OC לבאס שהוא יהיה 533MHZ הAMD ניצח "

אני רוצה לראות איפה בדיוק ראית OC של פנטיום 4 לבאס של 533MHz ואני גם מאוד רוצה לדעת באיזה מהירות שעון שמו אותו, ומול איזה את'לון בדקו אותו.

נ.ב.

בקשר לבאס של AMD שאמרת שהם חייבים לעלות כל פעם ב67MHz, זאת בעיה שלהם ולא של אף אחד אחר. אז שתיציאו מעבד 1.7 משהו... אבל הם מתקדמים מאוד לאט בקצב שעון ובסופו של דבר הם מפסידים. ושוב, תראה לי בבקשה את המאמר הזה שבו עשו לפנטיום 4 OC לבאס 533MHz.

ונעבור לציטוטים הבאים :

"מתי תקלוט שמי שקונה מעבד לפי הביצועים שלו במשחק, כל משחק, הוא פשוט אידיוט? "

אמ......... גיימר. מי שמשחק. אני תכף אסביר את עצמי.

"אתה מוכן להסביר לי מי האידיוט שקונה מעבד לפי ה"ביצועים" שלו במשחקים? "

האידיוט הזה הוא הגיימר...... עכשיו להסבר:

מי שקונה מערכת חזקה כזאת לא קונה אותה לשנה. קונים אותה להרבה זמן. אז היום הוא עוקף את AMD רק ב10 פריימים לשניה. ומה ייקרה במשחקים הכבדים של עוד שנתיים ? אז ה10-15 פריימים האלה יהיו משמעותיים. (תחשבו קדימה)

ונעבור לציטוט הבא :

"וגם אפקט המחיר

כשפנטיום 2 ג'יגה יצא הוא עלה 3000 שקל

כש 1800 יצא והשווה עליו פלוס מינוס (גם ככה רבים על חצאי אחוזים) הוא עלה אחרי 3 שבועות 1300 ש"ח.

אני מסכים לאבד אחוזים בודדים במשחקים במקום לבזבז עוד 1700 ש"ח

וגם אם ה2 ג'יגה הוזל הוא עדיין בהפרש מחיר גדול "

והציטוט הבא (אני מתייחס לשניהם) :

"הפרש עצום."

ותגובה :

נכון........ צודקים. הפנטיום 4 עולה הרבה יותר. מבחינת עלות/תועלת AMD יותר שווים. לא אמרתי אחרת..... מבחינת ביצועים למערכות הכי חזקות יש הבדל הרבה פעמים לטובת אינטל.

וEnc0der, אתה אומר כל הזמן מי בוחר מעבד לפי הביצועים שלו במשחקים. מה גורם לך לחשוב שבעבודה רגילה עם המחשב (תוכנות למשל. גם בפוטושופ ובכל תוכנות העריכת וידאו והתמונה פנטיום 4 ניצח את AMD, אתה יכול לקרוא בהשוואה הזאת) AMD יהיה יותר מהיר מפנטיום 4 ?

זה לא שבמשחקים פנטיום 4 מנצח ובעבודה רגילה עם תוכנות AMD ממש קורע את הפנטיום 4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים