עבור לתוכן

ייבוא אישי של מחשבים ניידים - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

תודה ל-Pika007 על הסבר ממצה של התהליך:

הנה פירוט המסע להבאת מחשב נייד לארץ:

דבר ראשון, אם לא רוצים להידפק כפליים, פונים דבר ראשון למשרד התקשורת.

מקבלים את הטפסים, ואז מתבאסים כי לא יודעים איך למלא אותם-

בטפסים יש פרטים דרושים כמו "תדר התקשורת האלחוטית במגהרצים" (כלומר, לכתוב 2.4GHZ לא יהיה קביל. צריך לכתוב, לדוגמה 2435Mhz )

ו "הספק המשדר/מקלט במיליוואטים"

כמובן שבכל מקום שפוי לא יהיה כתוב את זה, אז צריכים לפנות ישר ליצרן.

במידה והיצרן עונה ומצליחים למלא את הטפסים-

שולחים למשרד התקשורת.

זמן התגובה של משרד התקשורת הוא עד 21 ימי עסקים, ולא מחייב שהם יתנו את האישור הרצוי. לפעמים הם מסרבים בלי לפרט למה.

אם מצליחים לקבל את האישור ממשרד התקשורת-

פונים למכון התקנים ומגישים בקשה לתקן על אותו מחשב. שולחים את המפרט המלא, הדגם המלא, מספר קטלוגי של היצרן, והאישור שקיבלת ממשרד התקשורת

משלמים אגרה על סך 136 ש"ח- ובד"כ מקבלים את התקן, זו פחות בעיה.

הלאה-

מזמינים את המחשב, ומשתמשים באחד השירותים כמו מאסטופ בשביל להביא את המוצר.

המשלוח בד"כ יעלה בסביבות ה 100 דולר בנוסף למחיר המוצר.

המוצר מגיע למכס, ושם נתקע. אחרי 3-7 ימים, עליהם נאלצים לשלם עמילות מכס בלי שום סיבה נראית לעין, נשלחים המסמכים שמודיעים שיש לך חבילה מחכה במכס

צריכים לשלוח להם את האישורים של מכון התקנים ומשרד התקשורת בפקס, ובד"כ לוקח להם עוד 3-7 ימים להגיב ולהודיע שהחבילה ניתנת כעת לשחרור.

עד לנקודה זו, אותו בישגדא שמנסה להביא את המחשב הנייד נאלץ לשלם בנוסף למחיר+משלוח גם בין 150 ל........ הרבה יותר (הסכום הגבוה ביותר שיצא לי לשמוע עליו הוא 630) דולר עמילות מכס על זה שהמחשב היה תקוע במכס כמה זמן שהוא היה תקוע.

השלב האחרון בסיפור הוא לגשת לבית המכס הקרוב, לשלם מע"מ בגובה 15.5% ממחיר המוצר+משלוח, ומזל טוב. אחרי מעל חודשיים של תהליך ארוך מייגע ויקר, המחשב אצלך.

הבהרה לגבי האישורים:

להתעסק עם משרד התקשורת זה כמו לנסות ללעוס פלדה. כואב וחסר טעם. לוקח להם המון זמן להגיב, הם בקושי עונים לטלפונים, ויש לא מעט מקרים שעל טעות הכי קטנה הם שולחים את הטפסים חזרה, ומבקשים למלא אתם שוב.

לגבי מכון התקנים- גם הם לא עונים בטלפון, אבל איתם אפשר לתקשר די בקלות בפקס.

אם מישהו גאון מספיק בשביל לנסות להביא את המחשב לפני שיש לו את האישורים, יש 2 אפשרויות-

1- יקח לו, כאמור, המון זמן להשיג אותם, ואז עמילות המכס מתנפחת לסכומים מפלצתיים

2- הוא לא יקבל אישור, ויאלץ או לנטוש את החבילה במכס ולאבד את הכסף, או לבצע משלוח יקר בטירוף חזרה לחו"ל, במידה והמוכר מוכן לקבל את הסחורה חזרה.

מעניין שהמשלוח חזרה לשלוח עולה פי 3 מהמשלוח לכאן.....

דבר ראשון, למודרים-

אני מציע שתשימו את ההסבר הזה בסטיקי, שואלים את השאלה הזו יותר מדי פעמים.

דבר שני, לפותחת הדיון-

עדיף שתפרטי תקציב ודרישות+בקשות מיוחדות, כבר נמצא לך משהו טוב.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מה קורה אם אני עצמי מתעתד לטוס ולהביא איתי את המחשב או שחבר (אמריקאי או ישראלי) מתכנן גיחה לארץ?

האם ניתן לבצע את התהליך עם משרד התקשורת לפני הטיסה ולשלם את 15.5% המע"מ בדלפק המכס בכניסה ללא עמילות מס כיוון שזה לא נשאר אצלהם רגע

אחד מיותר ודמי משלוח וכו'?

האם יינתן לי החזר מס על ה"Tax" ששילמתי על קנייתו בארה"ב?

במידה וכן זה דווקא יוצא משתלם לשלם 136 ש"ח למשרד התקשורת ו 7-8% מע"ם נוספים כהפרש (ה"Tax" בברוקלין לדוגמא הוא בערך 8.5%)

דרך אגב תודה על הדיווח לא ידעתי שצריך אישור ממשרד התקשורת

נ.ב. האם צריך אישור על כל דגם או רק על דגם שלא נמכר בארץ?

פורסם

ניתן לנסות להביא את המחשב איתך כמשומש, רק רצוי כמובן לשאת אותו איתך שלא באריזתו המקורית...

ולהלן חידודים ותיקונים למספר נקודות בעניין ההליך הנ"ל :

- זמן התגובה של משהת"ק הנו עד כ-25 ימי-עבודה (הנמנים בהתאם לימי-העבודה הנהוגים בשירות-הציבורי), ובעברית : עד כחודש ימים.

- למעשה, יש לפנות למשהת"ק בשני עניינים : פעם בעניין כרטיס-הרשת האלחוטי, ופעם בעניין כרטיס-המודם/פקס.

- יש לפנות למת"י ע"מ לקבל אישור לגבי התאמת ספק-הכוח/המטען של הציוד לתקן הישראלי.

- לכאורה יש לפנות גם למשהב"ט, ע"מ לקבל אישור על "עיסוק בהצפנה" (בעניין כרטיס-הרשת האלחוטי).

- ניתן ואף מומלץ מאד לבצע את כל הליכי האישרור הנ"ל מראש, כלומר עוד בטרם הוזמן הציוד ! (כך שהמכס לא יעכב את המשלוח - לפחות לא בעילה של היעדר האישורים הנ"ל, וכך לא יהיה צורך לשלם בעבור אחסנה).

- ניתן לעדכן המכס בכל הדרוש, ע"מ למנוע כל עיכוב, מיד כאשר נוצרים מסמכי-העסקה (חשבונית + מס' מעקב המשלוח).

---

עריכה : בימים אלו ממש, ולפי חוזר-מנכ"ל משהת"ק מס' 847 (76) מיום ה-08/04/2008, בוטל החיוב באישור פרטני מאת משהת"ק לעניין שחרור מהמכס של ציוד-תקשורת אלחוטי (לרבות, אך מבלי למעט : מחשב-נייד) המיובא ביבוא-אישי.

פורסם

מעניין....

יש לי חבר אחד שייבא מחשב נייד וחבר אחר בימים אלה בתהליך של יבוא אישי של מחשב נייד.

לדבריהם, כל העניין מאוד פשוט.

1. בוחרים מחשב נייד - רצוי כזה שנמכר בארץ

2. מדפיסים מפרט מאחת אתרי חנויות המחשבים בארץ

3. כותבים מכתב קצר שבו מסבירים שאת המחשב שאתם רוצים לייבא מוכרים גם בארץ.

4. ממלאים את טופס הבקשה לייבוא אישי של משרד התקשורת, מציינים שזה מחשב נייד עם כרטיס רשת כזה וכזה (נתונים מינימאלים לא צריך להיסחף בפרטים כגון: תדר מדויק והספקים)

5. מפקססים את המפרט + המכתב+ טופס בקשה לייבוא אישי למשרד התקשורת.

6. אחרי יום (אחד קיבל את האישור עוד באותו היום, ואחד למחרת !!!) מקבלים אישור ממשרד התקשורת לייבוא מחשב (לא כרטיס רשת).

וזהו, קונים את המחשב באינטרנט ומייבאים אותו בעזרת חברת משלוחים כגון usshops

תוך חודש יש לכם מחשב פצצה במחיר זול בטירוף.

עדכון:

אחרי יום ששלחתי את הפקסים למשרד התקשורת גם אני קיבלתי את האישורים, עכשיו רק נשאר להזמין

(Dell XPS M1530)

פורסם

עדכון- הדביק כבר לא רלוונטי, שר התקשורת פתח את שערי הארץ לייבוא ניידים חופשי.... רק לשלם מע"מ.

פורסם

עקב השינוי במצב, אני מסיר את ה"דביקות".

פורסם

תוכלו לפרט מה כן צריך לעשות עכשיו כדי להביא מחשב מחו"ל? רק להביא אותו, מבלי לבקש אף אישור, ואז רק להגיד במכס: "הבאתי מחשב, קחו את המע"מ?"

פורסם

כן.

פורסם

האם ביבוא אישי של מחשב מארה"ב עלולה להיות בעיה אח"כ עם התמיכה של וינדוס בעברית? הכוונה למחשב שמותקן עליו ויסטה 64 ביט.

פורסם

האם ביבוא אישי של מחשב מארה"ב עלולה להיות בעיה אח"כ עם התמיכה של וינדוס בעברית? הכוונה למחשב שמותקן עליו ויסטה 64 ביט.

כמובן שלא מקבלים אותו כבעל ממשק עברית.אם מדובר על גרסת האולטימט שניתן להוריד חבילת שפה עברית בצורה חוקית דרך מיקרוסופט אז לא אמורה להיות בעיה.

לגבי הגרסאות האחרות(אני חושב שגם לביזנס מותר להוריד MUI) השפה תהיה באנגלית מלאה,אלא אם כן המחשב יפורמט ויותקן עליו ויסטה בעברית.

פורסם

כל Windows תומך בעברית בצורה מלאה, גם אם הממשק שלו באנגלית.

פורסם

כל Windows תומך בעברית בצורה מלאה, גם אם הממשק שלו באנגלית.

כדי להיות בטוחה שהבנתי אותך נכון (ולפני שאני משלמת עוד 50$ על vista ultimate...) - האם אתה אומר שבעצם גם על 64 Vista Buisness אוכל להתקין תוכנות שהממשק שלהן בעברית, לכתוב מסמכים בעברית וכו'?

ואם כן - אז מה בעצם המשמעות של קניית hebrew enabled? (אם עדיין משתמשים במונח הזה בכלל...)

פורסם

המושג Hebrew Enabled נגמר ב Windows 98 (בעצם בME חחח)

משנת 1999 כל המערכות הפעלה תומכות בMultilanguage לקריאה וכתיבה, רק צריך להגדיר את העברית בלוח בקרה

פורסם

גם אם לא מגדירים עברית בזמן ההתקנה?

(הרי במחשבים ניידים מתקינים את windows במפעל, וכשאני מקבלת את המחשב אני רק מסיימת את ההתקנה. אם שם לא דאגו להכניס עברית כי קניתי את המחשב בארה"ב - האם עדיין אוכל להוסיף עברית כמו שאתה מתאר?) :s05:

פורסם

כן, ההגדרה של העברית במהלך ההתקנה היא אותה הגדרה שנמצאת באפשרויות שפה בלוח הבקרה - אפשר להתקין אותה בכל שלב.

הבעיה היא רק כשרוצים את הממשק עצמו בעברית (מי רוצה דבר כזה? :nixweiss:) ואז כמובן שצריך לבחור בעברית בשלב הראשון של ההתקנה, אבל גם את השפת ממשק אפשר לשנות עם חבילת הMUI כפי שהוזכר כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים