עבור לתוכן

RTCW, הסוף.

Featured Replies

פורסם

טוב, כפי שיהיה ניתן להבין מהשורות שיכתבו עבר הרבה זמן מאז שעברתי את "מכאוב המשאית בכניסה לבסיס...", ועכשיו הגיע הזמן לכתוב התרשמות כללית על המשחק, שהוא די טוב, למען האמת, רק הבעיה שלו, כמעט כמו של כל משחקי המחשב בימינו, היא הדרך שבה מפתחי המשחק החליטו לסיים אותה.

הדרך שבה המשחק זורם היא מעולה, לדעתי, בכל שזה נוגע להתקדמות השחקן במשחק. אני מדבר על התיחכום שיש במשחק זה לגבי הסתננות לשטחי אויב, והאפשרות בשלבים מסויימים לשמור על השקט, גם בלי להכשיל את המשימה. דוגמא לכך היא כאשר צריך להסתנן לתוך הסחר, עם אפשרות לשמור על השקט בכדי שההתקדמות תהיה חלקה יותר. המפתחים גם השקיעו מחשבה בכך, שההפוגות האלה של התקדמות שקטה, מהוות מעין אטנחתות מאשקן רצוף, שממש לא חסר במשחק הזה. דבר זה, מהווה שילוב מצויין במשחק פעולה.

היות ושיחקתי במאקס פיין(מכאוב מאקסימאלי)לאחרונה, זה קשה מאוד להמנע מלערוך השוואה בין שני המשחקים, שכן עלילותיהם והרקע שלהם שונה. אולם, אני חושב שאם הכותבים של מאקס פיין היו עושים דבר דומה לזה שישנו בRTCW כאשר נכנסים לחדר או מתקדמים ליד חלון, אני חושב שזה היה בין הדברים שהיו הופים את מכאוב מאקסימאלי, למשחק קצת יותר מעניין. לדעתי, ויכול להיות שרק לדעתי, RTCW הוא משחק הרבה יותר מתוחכם ממאקס פיין בכל הנוגע לרעיונות כיצד לעבור מקומות, לפתוח דלתות וכו'. אני לא יודע לגבי אנשים אחרים, אבל בRTCW היו כמה מקומות שהיית צריך קצת להפעיל את הכרוב שנמצא אצלי קצת למלעלה, לפחות יותר מאשר במכאוב מאקסימאלי.

העלילה, היא לא רעה, למרות שהיא קצת שאובה מהדמיון, ולכן זה משאיר אצלי דעה מעורבת בעניין הזה. היתרון היחידי שאני מוצא אצל מכאוב מאקסימאלי על פני RTCW, זה העלילה הראליסטית יותר שיש לראשון על פני האחרון.

העלילה כסיפור בדוי על הרייך השלישי ומעין קונספראציה שמתרחשת בתוכו, היא לא רעה כסיפור בדויני, אבל לא מעבר לזה, ואני לא מהאנשים שאוהבים מדע בדיוני.הדבר נראה כאילו מפתחי המשחק לקחו סיפור על מרגל/חייל קומנדו אמריקאי שנשלח מעבר לקווי האוייב לחבל בצורות שונות במאמץ המלחמתי של גרמניה הנאצית, ובאיזה שהוא שלב במהלך כתיבת העלילה החליטו להוסיף את הפאן המיסטי(של מערות הקבורה) והטכנולוגי(של בניית הסופר רובוטים והמעבדה). עם הפאן המיסטי לא היית לי כ"כ בעייה דווקא, אלא יותר עם הפן הטכנולוגי עתידני, מפני שהדבר נראה, כאילו, יוצרי המשחק הוסיפו את פאן זה לעלילה כדי שהם יוכלו ליצור משחק עם אקשן בסגנון Half Life. עד כאן מבחינת העלילה עצמה באופן כללי. כשמדברים על השתלבות העלילה במהלך משחק הפעולה, אני חושב שהיוצרים של RTCW הצליחו לעשות עבודה הרבה יותר טובה מאשר הכותבים/מפתחים של מכאוב מאקסימאלי, שבמהלך המשחק באחרון ישנם יותר מדי קטעי דיבורים, שנראה כי הם מודבקים בצורה גסה למהלך משחק הפעולה.

עדיין, לRTCW וכמו לשמחקים רבים בשוק חסרה היכולת לקשר את סוף המשחק לעלילה ורצף העניינים במשחק, וזה נראה כאילו תעשיית המשחקים לא התקדמה הרבה מאז ימי "הנסיך הפרסי" "מונטזומה" ו"חללויות בחלל". אבל מה? לפחות את ה"מאסטר"(כמו שהיו קוראים לדמות החזקה בסוף כל קבוצות שלבים בימים ההם) של סוף כל שלב היוצרים של RTCW הצליחו לחבר בצורה די יפה; כמו למשל הצורה שבה מחברים את שני האבירים שקמים מהקבר לפני שנפתחת איזה דלת, או כאשר יש את הזומבי עם הלהות בכל הגוף אשר יורק אשר. אולם, עדיין שום דבר לא השתנה מן ה"נסיך הפרסי" ועד RTCW(רק שאצל האחרון קיים הנסיון האינסופי לאמריקניזציה של מלחה"ע השנייה, כפי שהיא נעשית כמעט בכל אמצעי אחר), שהשחקן הוא הגיבור, שלאחר קרב עם ה"מאסטר הסופי", בין אם זה היינריך ה-I, צורר פרסי שכלא את "אהובת ליבך" בארמוך גבוה, או איזה חללית ענקית שיורא חלליות יותר קטנות, מציל את העולם. מהבחינה הזאתי, אני חושב שאכזבה מסוג זה משותפת כמעט לכל השחקנים בימינו, שישנו משחק עם עלילה טובה, אקשן טוב אבל? סוף מלאכותי.

• תגובות 31
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Hmpf

RTCW הוא באמת אחלה משחק, אבל לא הייתי אומר שהוא מאתגר יותר מדי את החשיבה.

הרי לא צריך להיות גאון כדי להבין שצריך לחסל את השומר שמפעיל את האזעקה, כדי שלא יפעיל אותה או כדי ללכת במסלול "אלטרנטיבי" שמוצע כבר בתדריך המשימה.

RTCW הוא משחק shooter טוב, הוא מהנה והעלילה שלו מורכבת בצורה טובה.

אבל בתור משחק שמתיימר להיות המשך לWolf 3D האגדי, לא הייתי אומר שהוא מצטיין מדי.

הדבר שאני הכי שונא במשחקים שאמורים להיות ריאליסטיים הוא הפן הבדיוני. לא היה מקום במשחק לזומבים ו/או לרובוטים הענקיים.

במקום זה, אפשר היה להפעיל טיפה יותר את הדמיון ולהחליף את הזומבים במשהו טיפה יותר ריאליסטי, כמו איזושהי יחידת קומנדו גרמנית.

הרובוטים יותר נסבלים אבל עם הזמן מתחילים לעצבן.

הסוף של המשחק הוא כנראה החלק הכי מעצבן בו; הבוס האחרון אמור להוות את האתגר האולטימטיבי לשחקן אבל הוא נופל בצורה משמעותית מהבוסים הקודמים.

הבוס האחרון הוא הבוס הקל ביותר במשחק כי כדי לנצחו לא נדרש השחקן לשום דבר חוץ מריצה במעגלים תוך החזקה של הכפתור השמאלי של העכבר.

בסך הכל, RTCW הוא אחלה בתור Shooter אבל הוא לא יותר מזה, למרות שהיה לו פוטנציאל.

פורסם
"חללויות בחלל".

???

כאב מקסימאלי, lol, ;D

לא חשוב, ההתרשמות שלי מהמשחק היתה הרבה פחות חיובית.

עלילה לינארית לגמרי ולא מקורית ומפתיעה בשום שלב מהמשחק

שום חידוש כול שהוא אשר גורם לך להימשך קדימה

אפילו לא פיתול אחד בעלילה

לא קרה פעם אחת שהייתי צריך לחשוב...

הבוס האחרון >:( (gkpl)

ai...

אין מה להגיד, סתם משחק...

מקס פיין חידש (כאב מקסימאלי, זה הרג אותי lol) היה נחמדף והיה מאוד משחרר וכיפי, לא שrtcw לא היה כיפי, הוא באמת היה נחמד, אבל מקס פיין לא מיחזר את הכיף, היה משהו חדש בוא, ככה שגם אם מהלך המשחק היה די חדש גוני היה נחמד ביותר חוץ מזה שזה היה ממש מצחיק איך כול המשחק המפתחים ניסו להיות רציניים...

rtcw... לא חידש כלום, כלום, סתם משחק... להעביר את הזמן...

נ.ב.

medal of honor, פה יש משחק איכותי, כול כך איכותי!! אני עכשיו משחק בוא, אני הרבה יותר נהנה ממנו מאשר מrtcw.

נ.ב.ב.

כאב מקסימאלי, rotflmao

פורסם

מקס פיין, לא חוזר על עצמו???

WTF?

שיחקנו באותו משחק?

פורסם

חוזר גם חוזרף אבל נשאר כיפי

פורסם

RTCW זה זבל של משחק!!!!

באתי מוכן עם ליבי נפשי ועכברי הנאמן לשחוט לבתר ולהרוג איזה נאצי או שניים אבל מה? יוצא עלי זומבי ימחשמו חטף שני קולטים לביצים!

והיינריך??? זה לא קצת מוגזם.??????

אולי היו צריכים לקרוא לו פרפןפלוגן?????(חביתה)

הוא סתם הולך הוא לא ירה עלי לא העיף עלי כלום ק ניסה לפגוע בי עם החרב!!

אז רצתי בעיגולים ופרקתי עליו את כל הציוד שהיה לי!

אין מה להשוות משחק זה ל MP כי MP הוא אחד המשחקים הכי טובים ששיחקתי בהם זה שנים!

בקרוב אקל את MOHAA ואז אגיד לכם מה דעתי עליו!

פורסם

mp מעולה, moh, מדהים.

פורסם

למי אכפת מהמשחק.

העיקר שיש MULTIPLAYER.

:bash: :AR15: :lsvader: :2gunsfiring_v1: :2gunsfiring_v1: :AR15: :bash:

פורסם

אני ציפיתי למשחק הרבה יותר טוב

אחרי הכל הוא ממשיך את wolf 3d

פורסם

אני ציפיתי למשחק הרבה יותר טוב

אחרי הכל הוא ממשיך את wolf 3d

גם אני בהתחלה לא אהבתי אותו בגלל שהוא היה היורש ולא הרשים אותי במיוחד.

אבל אני כבר שלושה חודשים משחק בו יום יום(אני נשמע כמו מכור?), אבל המישחקיות שלו הרבה יותר טובה ממה ששיחקתי עד היום(ותאמין לי שאני בן 23 היום ומגיל 3 יש לי מחשב)שיחקתי מספיק משחקים בשביל לדעת מה זה משחק טוב.

נ.ב

WOLF 3D הוא המשחק השני בסידרה! ו-RTCW הוא השלישי.

פורסם

לצערי (או שלא?) עדיין לא יצא משחק FPS שיכול להתחרות ב-DOOM 1...

האווירה בדום כל כך טובה, שאני מעדיף אותו אפילו היום על פני כל אותם סאמים רציניים למינייהם..

פורסם

האווירה בדום כל כך טובה, שאני מעדיף אותו אפילו היום על פני כל אותם סאמים רציניים למינייהם..

LOL

איך אפשר להשוות משחק כל כך קלאסי למשחק שמנסה לחקות אותו בצורה עלובה???

:-X

פורסם

DOOM1...המשחק הראשון ששיחקתי...

מה שאהבתי במיוחד במשחק זה שכמה שהסתובבת מסביב למי שהרגת, הרגליים שלו תמיד פנו אליך. ;D

פורסם

אין ספק שדום הוא קלסיקה בפני עצמה (ואני קצת מופתע שזה המשחק הראשון ששיחקת)... אבל אני לא מדבר על זה... לשום משחק נגד המחשב אין לך יותר מידי אתגר... אין מה לעשות המחשב פועל בתבניות ומאד קל לצפות אותו לאומת משחק שמשחקים בו 10-30-50 מוחות אנושיים, המשחק הופך בלתי צפוי והרבה יותר מאתגר\מעניין... אתה יכול לשחק את אותו שלב 100,000 פעם, וכל פעם האויב יתנהג אחרת וישנה את המשחק לגמרי... אם תשחק משחק נגד המחשב אתה תשתפר והוא לא! אתה תנצח כל פעם... נגד אנשים חיים אתה כל הזמן צריך לשמור על כושר(תמיד יש מישהו יותר טוב ממך)...

פורסם

לפי דעתי אתה לא צודק, doom היה משחק עם נשמה, באמת קלסיקה אמיתית ומשחק מעולה. אבל בכל זאת, אני משחק half life או deus ex, ואני לא מרגיש שחסר לי שום דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים