עבור לתוכן

PCs Aren't Good For Games

Featured Replies

פורסם

אני צריך להגיד את מה שאמרתי קודם לכן, אני גיימר של PC ואין לי שום בעיות, לא היו לי בעיות שהRIG שלי ניהיה ישן, עדיין היה לי בסדר לשחק. עכשיו יש לי מחשב חדש ואני ממשיך להיסתדר [ומריץ עכישו משחקים על הגדרות מאוד גבוההות].

נ.ב,

גם לקונסולות כבר יש בעיות, לא רק למחשבים. צריך להזכיר שלקונסולות יש לפעמים בעיות FPS במשחקים [למשל ME בX360, כדוגמה], יש בעיות טכניות כמו טבעת המוות או שריטת דיסקים, יש פעמים רבות ניתוקים מהרשת [PSN בעיקר או XBOX LIVE], לפעמים עידכונים לא עובדים, וכדו'. בגלל שהקונסולות פחות "לינאריות" מפעם, יש יותר מקום לבעיות.

• תגובות 92
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

DrizziTx, מי שקורה את ההודעה שלך ממש יכול להתפלא איך אנשים בכלל מריצים משחקים על הפיסי, זה הרי נשמע מסובך כמו פיזיקת קוונאטים לפחות...

אבל ברצינות, נו ברור שלאדם מן הרחוב פשוט יותר לקנות קונסולה ולחבר לטלויזיה מאשר לקנות פיסי. בזה אין שום חדש תחת השמש. לעבוד עם פיסי דורש יותר מיומנות טכנית, ובעיקר יותר סבלנות ואורך רוח כדי לא לחטוף קריזה כל פעם שהפיסי עושה בעיות וקורס.

א-ב-ל, במידה ולא הבנת זה לא הדיון שלא נגמר על "פיסי מול קונסולה - מה עדיף?". כבר די ברור לכולם אני חושב שיש יתרון לכל פלטפורמה ושבסופו של דבר מה שטוב לכל אחד זה מה שנוח לו איתו, ושיש יתרונות וחסרונות לכל פלטפורמה.

אבל הטענה הגורפת ש"מחשבי פיסי פשוט לא מתאימים מעצם מהותם למשחקים מפני ש(שומו שמים! לא תאמינו מה גיליתי!!!11!) "אתה לא יכול להריץ משחקים חדשים על מחשב פיסי בלי שתקנה קודם כרטיס מסך" היא פשוט מגוכחת בעליל.

וזה שיש הרבה מחשבים שאין להם כרטיס מסך שיכול להריץ משחקים נובע מהעובדה הפשוטה שהם לא נקנו לשם מטרות משחקים, ומי שקונה היום מחשב ללא כרטיס מסך כדי להריץ משחקים הוא פשוט CLUELESS לגמרי (או: אידיוט).

ולגבי הדוגמה שהבאת לגבי הסבתא שקונה מחשב פיסי ולא יכולה להריץ עליו משחקים, אני מניח שאם היא הייתה הולכת לקנות קונסולה לנכד שלה היא הייתה קונה PS1 ולא מבינה למה אי אפשר להריץ עליו את METAL GEAR SOLID 4....

קאפיש?

פורסם

הנחות זה דבר יפה, אבל אני מדבר על עובדות. לכו תעבדו בתחום ואז תחזרו לדבר איתי. אתם פשוט לא מסוגלים לחשוב מחוץ להנחה הבסיסית שלכם שבאה מהעובדה שאתם בקיאים בתחום החומרה.

בכל מקרה כולנו יודעים איפה טים סוויני ואיפה כל אחד מאיתנו, הוא מדבר ממעמד ומניסיון, אתם מדברים מהנחות.

וקרירין, אני מעריך את הידע שלך בתחום הקונסולות ואת העובדה שאתה קורא המון ויודע המון על תחום הקונסולות, אבל כאן אתה עונה לי ממש לא לעניין. אני באופן אישי אמרתי את שלי. שיהיה לכם המשך דיון נעים. :smile1:

פורסם
הנחות זה דבר יפה, אבל אני מדבר על עובדות. לכו תעבדו בתחום ואז תחזרו לדבר איתי. אתם פשוט לא מסוגלים לחשוב מחוץ להנחה הבסיסית שלכם שבאה מהעובדה שאתם בקיאים בתחום החומרה.

תגיד לי לפתח משחק לסלולרי זה יותר קל ?

להסביר לאנשים איך להשתמש בממשק של הסלולרי זה קל ?

להסביר להם על המון דגמים שונים ומה מתאים למה זה קל ?

השוק לא פועל לפי קל

השוק פועל לפי רווח פוטנציאלי

פורסם

תגיד לי לפתח משחק לסלולרי זה יותר קל ?

להסביר לאנשים איך להשתמש בממשק של הסלולרי זה קל ?

להסביר להם על המון דגמים שונים ומה מתאים למה זה קל ?

השוק לא פועל לפי קל

השוק פועל לפי רווח פוטנציאלי

לפי הסדר:

כן

כן

לא צריך

אבל זו נקודה לא רלוונטית ולא קשורה - אתה שבוי של הטלפון ותקנה אותו בלי קשר למשחקים, הוא לא נתפס כמכשיר משחקים באותה צורה ואופן, העלויות שלו כלל לא קרובות - המשחקים שמפתחים לו רחוקים שנות אור מהעלויות של פיתוח משחק מחשב/קונסולה.

ודרך אגב, אתה מצדיק את מה שאני אומר, הרווח הפוטנציאלי הוא הכי גדול על הקונסולות כי שם כל קונה הוא לקוח ללא סייגים (כמו שכבר אמרתי) בניגוד למחשב ששם צריך להתחיל לבדוק בציציות מה יש לכל אחד שקנה.

פורסם

אתה אומר שהרווח הכי גדול בקונסולות

אז אני שואל

1-איזה קונסולות ?

2-גם אם זה נכון עדיין יש שוק גם לPC

3-היום אם מנועים גרפים שמתאימים למולטיפלטפורם +כלי פיתוח אחרים

לעשות פורט לPC יחסית מאוד זול

בנוגע למספר אחד אז

תיקח את הWII לדוגמה

חברת פיתוח צד שלישי צריכה להתמודד אם נינטנדו עצמה שמאוד דומיננטית בפלטפורמות שלה

בנוסף לעשות פורט מקונסולות חזקות יותר זה בעיה בWII

ככה שאם לא עושים פורט מקונסולות ה128 ביט שגם ככה לא מקבלות הרבה משחקים היום

צריך לעשות פורט קשה אם עלות פיתוח גבוה יחסית או לחלופין לעשות משחק בלעדי ולהתחרות במשחקי צד ראשון דומיננטיים

אם הDS הסיפור אותו הדבר

בנוגע לPSP מכירות המשחקים שלו גרועות

גם מכירות משחקי הPS3 בינתיים גרועות

הקונסולה היחידה שהיא בית חם כרגע מבחינת מכירות לחברות צד שלישי זאת ה360

וזאת הקונסולה שגם הכי קרובה למחשב ואפשר בקלות יחסית לעשות פורט מי ה360 למחשב ולהפך

ותנחש מה ?-זה מה שקורה המון בפועל

בקיצור מאחורי כל זה יש את העניין הכלכלי

לדוגמה ה360 היא בית חם לחברות צד שלישי

אבל הקונסולה מכרה עד היום פחות מי 20 מיליון יחידות

ואורך החיים המוערך שלה זה 5 שניים שיותר משנתיים כבר חלפו

עכשיו גם מיקרוסופט רוצה לפנות לקהל רחב יותר מה שאומר פחות מכירות משחקים על כל קונסולה נמכרת

מה שאני רוצה להגיד זה -שהעניין הכלכלי לא פשוט בכלל

יש דברים כמו קהל יעד \מספר חומרה שנמכר \וכו

ועובדה שלמרות הכל הPC עדיין מקבל הרבה משחקים גדולים

פורסם

אני לא אמרתי שצריך לזרוק את ה-PC לפח, אני רק אמרתי שסוויני צודק וכל מה שאתה אומר מצדיק את זה. ושוב בכלל פיספסת את הנקודה ואת המטרה שלשמה נפתח הדיון הזה שלא לדבר על ההתעלמות המוחלטת שלך מהפואנטה של סוויני.

להתווכח סתם בשביל הוויכוח לא מעניין אותי קרירין. אני הולך לשחק איזה משהו ולראות מכבי, ביי :silly:

פורסם

את האמת לא באמת קראתי את מה שהוא אומר

ורק ראיתי את הכותרת

בכל מקרה PC כן מתאים למשחקים גם אם הוא לא הפלטפורמה המועדפת כיום על חברות צד שלישי

פורסם

טוב אז לפני המשחק של מכבי אני רוצה להגיד משהו.

מחשב זה חרא, צריך כל שנה אם לא פחות משנה להחליף כרטיס מסך בהרבה כסף!

זאת גם סיבה טובה לקנות קונסולה, אפילו אם פעם ב.. יש בה קצת קירטועים עדיין החוויה אופטימלית.

מצד אחד מישהו פה אמר שלא צריך כרטיס מסך חזק ויקר כדי להריץ משחק חדש, אבל שכח לציין

שמשחק עם כרטיס מסך בינוני אמנם יעבוד אבל לא משהו ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות.

אני בסך הכל מנסה להריץ UNREAL 3 במחשב וברזולוציות נמוכות לא רואים טוב, ברזולוציות

גבוהות רואים טוב אבל הFRAME RATE דיי איטי עם כרטיס מסך 7600GS בן שנה בקושי

ובפורום כרטיסי מסך מה אומרים לי? שרק כרטיס מסך חדש שעולה בסביבות אלף שקל אני אוכל להרגיש

הבדל משמעותי.. יופי.. כל שנה להחליף כרטיס מסך ב1000 שקל

אז התשובה היא לא להשתמש במחשב למטרת משחקים (או לזרוק אותו) אלא אם כן

אתם אנשים עמידים.

עד היום הייתי משחק במחשב עם כרטיסי מסך בינוניים.. ומאז שעברתי לקונסולה קשה לי לוותר

על איכות, ההבדל הוא מהותי!

פורסם

את האמת לא באמת קראתי את מה שהוא אומר

ורק ראיתי את הכותרת

תספר לי משהו שלא ידעתי!

פעם הבאה אל תגיב על עיוור - הכותרת כאן היא מטעה ופרובוקטיבית, בדיוק כמו שפירסמו אותה ברשת למשוך קהל ... חבל, זה מנע דיון יותר רציני בנושא כואב

יאללה מכבי

פורסם

מחזק את האיש הירוק השרירי

זה באמת כיף ...אני נהנה מאוד עם PS2 למרות שהוא די ישן ....זה ממש כיף .....

אני לא מבין למה זה חשוב שמשחקים יעבדו על מחשב ...אני אישית לא מוצא סיבה לשבת מול מסך של 19 אינצ ושחק...

אני בכיוון של מקרן זה משדרג כל חוויה ...

פורסם

זאת גם סיבה טובה לקנות קונסולה, אפילו אם פעם ב.. יש בה קצת קירטועים עדיין החוויה אופטימלית.

מצד אחד מישהו פה אמר שלא צריך כרטיס מסך חזק ויקר כדי להריץ משחק חדש, אבל שכח לציין

אני בסך הכל מנסה להריץ UNREAL 3 במחשב וברזולוציות נמוכות לא רואים טוב, ברזולוציות

ובפורום כרטיסי מסך מה אומרים לי? שרק כרטיס מסך חדש שעולה בסביבות אלף שקל אני אוכל להרגיש

אתם אנשים עמידים.

עד היום הייתי משחק במחשב עם כרטיסי מסך בינוניים.. ומאז שעברתי לקונסולה קשה לי לוותר

אתה שוכח לגמרי שמשחקי קונסולות נעצרים ברמה מסוימת של גרפיקה

לאומת משחקי מחשב שמתקדמים יותר

וחוץ מזה זה מאוד לא נכון שצריך לשדרג כל שנה

בכלל לא

כן צריך להתפשר על הגדרות אבל זה בפועל מה שקורה גם בקונסולות פשוט בקונסולות

אתה לא רואה את ההגדרות

רק תיקח לדוגמה את COD4 בקונסולות

גם בPS3 וגם ב360 הוא לא רץ אפילו על 720P

במחשב לאומת זאת אתה יכול להריץ אותו בהגדרות גבוהות בהרבה -תלוי במחשב

אבל אם יש לך מחשב חלש יחסית אז אתה יכול להריץ אותו בהגדרות נמוכות

בעניין העלות תועלת

אז נכון למי שיש כבר מחשב בסדר לגלישה\עבודה וכו

אבל לא מתאים למשחקים ושדרוג יהיה יקר מידי

אז כרגע ודגש על כרגע עדיף לקנות קונסולה לפי הטעם שלו

אבל למי שאין בכלל מחשב-להשקיע +1500 שקל יותר על המחשב לאפשר גם להריץ משחקים טוב

ייתן לו עלות תועלת גבוה מאוד

פורסם

אתם אנשים עמידים.

מה לעשות שהתחלת עם כרטיס מסך חלש, אם היית קונה בתקופה הזאת כרטיס חזק כמו 1900XT, 1800XT, 7800GT יכולת עד היום להנות ממשחקים.

וחוצמיזה, תמיד אפשר למכור כרטיס-מסך ולשדרג בקלות יותר. ככה גם אני עשיתי עד שהגעתי היום ל-8800GTS אז מה? אני מליונר.

פורסם

יש לי חברים עם פנטיום 3 [וכרטיס מסך בהתאם] שהם PC גיימרס כבדים ואין להם שום בעיות. בכלל אין צורך להחליף כרטיס מסך כול שנה. היה לי מחשב במשך 6 שנים, החלפתי רק באמצע [בשנה ה3 בסוף בערך], וגם הוא בכלל לא היה בין החדשים\ הטובים באותה תקופה, והוא הספיק לי יופי עד שנה שעברה [אז כבר רק הוא התחיל לעשות בעיות]. חוץ מיזה תמיד יש OC [=

עכשיו יש לי את הGTS ואפילו קרייסס מספק אותי [יש לי את המחשב מהחופש הגדול, זה די הרבה זמן]. חומרה מחליפים רק כשהיא לא מספקת אותך, אובכן, אני צופה לכ.מ שלי בערך שנתיים וחצי +, ככול הניראה יותר.

פורסם

היה לי 6200 ושידרגתי ל7600.. ומה זה אם היה לי? אתה נותן לי שם של כרטיס מסך מאוד יקר..

קרירין, נניח שאתה צודק בקשר לCOD4 אבל עדיין הוא נראה מצוין לעומת הUNREAL 3 שבמחשב

שלי נראה על הפנים ובטח בXBOX יראה מצוין, למרות שאת הXBOX קניתי לפני שנה גם.. כמו ה7600 שקניתי

וכבר לא מספיק. לא היה אכפת לי להתפשר קצת על הגדרות אבל הUT נראה גרוע בכל מצב שניסיתי..

אני אצטרך כניראה לנסות ולחיות עם זה או לוותר.

N.Silent_Sword - אני גם השתדלתי לא להחליף, כניראה שאתה תמיד התפשרת על הגדרות בינוניות.

אבל איאפשר להתווכח עם העובדה שקניתי את ה7600 והUT לא נראה טוב עליו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים