עבור לתוכן

PCs Aren't Good For Games

Featured Replies

פורסם

קח בחשבון שלפחות פה בארץ משחקי מחשב עולים חצי ממשחקים לקונסולה, כך שגם אם קונים הרווחים של היבואנים פה נמוכים יותר.

זה אומר שמי שקונה משחקים לקונסולות הוא למעשה סוג של פראייר צרכני..

• תגובות 92
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בחיים לא אוכל לשחק FPS כמו שצריך על קונסולה. אין כמו עכבר ומקלדת בשביל זה.

פורסם

דווקא השנה היתה הטובה ביותר למחשב מאז תחילת המילניום.

ואני צופה שזה לאו דווקא יפסיק, כי לחברות גדולות כמו NVIDIA ן-MICROSOFT וכל היצרניות של כרטיסי המסך וחומרה אחרת יש אינטרס שמשחקים למחשב ימשיכו לצאת - רק כדי שנמשיך לשדרג אותו..

עובדה ש-mass effect אוטוטו מגיע למחשב, אמנם באיחור, אבל מגיע.

ואל תשכחו שהמחיר למחשב שמריץ משחקים ב-high definition כל הזמן בירידה. מחשב חדש עולה היום כמעט כמו קונסולה בזכות הירידה במחירים. ב-3500 ש"ח אני קונה היום מפלצת שלפני שנה לא יכולתי אפילו לחלום עליה.

בעתיד מסכי מחשב יהיו 24 אינץ' ועוד קצת בעתיד גם 28 אינץ' ואז זה כבר ממש יהיה כמו משחק בקונסולה, יחד עם האופציות המתקדמות של המקלדת והעכבר.

בקיצור, מי שאוהב מחשב יישאר עם המחשב ומי שאוהב קונסולה יישאר איתה.

לא מדוייק ...הכרטיסים שלהן חיים ונושמים גם בתוך הקונסוליות עצמן .....

זה היה די סביר שהמחשב יאבד פלח גדול של משחקים ....ואני די שמח שזה כך ..האמתי .

באמת זה יותר כיפי ...

ואני לא רואה שזה ממש נורא שמשחב מעבד את הממונטום שלהם ...במחשחקים ....

ואני לא מבין למה את מתעצבנים שזה כך ...

פורסם

וואלה כמות התגובות הלא רלוונטיות או מסולפות פה פשוט .....

אני לא יודע מי טרח לקרוא את הדיון על כל חלקיו אבל תפסיקו להכניס לו מילים לפה, אין כאן קשר למלחמה של הקונסולות והפיסי מר דובי, ואין כאן שום בטן מלאה.

הבחור סך הכל אמר, והוא צודק, שלמחשבים יש בעיה, כרטיסי המסך שמגיעים על לוח האם פשוט לא מספקים בעליל ואינטל האחראית העיקרית לכך - כבר אמרתי שהוא צודק???!!!. הוא ממשיך ומדבר על פיתרון שהוא ייצור הגרפיקה דרך המעבד הראשי ואז נחזור לימים עברו בהם כמעט הכל היה תלוי במעבד ולא בכרטיס מסך, ואז כל משחק יעבוד אצל כולם, אולי בהגדרות גרפיות פחותות משהו, אבל עדיין החוויה תהיה זהה. הוא אומר שלמחשבים של היום יש פערי ביצועים של עד פי 100 וזה משהו שאי אפשר להיערך אליו, אלא אם אתה מוציא את אותו המשחק בשתי גירסאות נפרדות לגמרי - דבר בלתי הגיוני בעליל.

עוד לא קראתי מה קארמאק אומר אבל אני מאד מקווה שזה יהפוך להיות תלותי במעבד, זה יכול להיות מדהים ויש כבר כמה מודלים כאלו שעושים עבודה מדהימה (במאמר יש דוגמה על quake 2 או 3 שרצים על מעבד נטו ללא כרטיס תלת וזה פשוט מגניב).

פורסם

^^^^^^^^^^^^^^ מדובר על הפרש ביצועים של שמשם וארץ

מה שכרטיס מסך יכול לעשות ומה מחשב יכול לעשות ....

הכיוון הוא דווקא שמעבדים כמו בכרטיסי מסך יכולם לעשות את מה שהמעבד עושה ..ולהחליף אותו ...המעבד כיום התפקיד שלו זה לנהל את הכרטיס מסך .

(אגב הם הרבה יותר מהירים)

פורסם

וואלה כמות התגובות הלא רלוונטיות או מסולפות פה פשוט .....

אני לא יודע מי טרח לקרוא את הדיון על כל חלקיו אבל תפסיקו להכניס לו מילים לפה, אין כאן קשר למלחמה של הקונסולות והפיסי מר דובי, ואין כאן שום בטן מלאה.

הבחור סך הכל אמר, והוא צודק, שלמחשבים יש בעיה, כרטיסי המסך שמגיעים על לוח האם פשוט לא מספקים בעליל ואינטל האחראית העיקרית לכך - כבר אמרתי שהוא צודק???!!!. הוא ממשיך ומדבר על פיתרון שהוא ייצור הגרפיקה דרך המעבד הראשי ואז נחזור לימים עברו בהם כמעט הכל היה תלוי במעבד ולא בכרטיס מסך, ואז כל משחק יעבוד אצל כולם, אולי בהגדרות גרפיות פחותות משהו, אבל עדיין החוויה תהיה זהה. הוא אומר שלמחשבים של היום יש פערי ביצועים של עד פי 100 וזה משהו שאי אפשר להיערך אליו, אלא אם אתה מוציא את אותו המשחק בשתי גירסאות נפרדות לגמרי - דבר בלתי הגיוני בעליל.

עוד לא קראתי מה קארמאק אומר אבל אני מאד מקווה שזה יהפוך להיות תלותי במעבד, זה יכול להיות מדהים ויש כבר כמה מודלים כאלו שעושים עבודה מדהימה (במאמר יש דוגמה על quake 2 או 3 שרצים על מעבד נטו ללא כרטיס תלת וזה פשוט מגניב).

בכל דור כרטיסי המסך המובנים במחשב לא הספיקו? אז מה הוא מחדש פה?

וחוצמיזה, מי קונה כרטיס מסך מובנה למחשב שהמטרה היא גיימינג בעיקר. :screwy:

פורסם

קראתי את הטענה שלו בלינק, ואני חייב לציין שממש לא הבנתי בה הוא בכלל מנסה להגיד.

ברור שמחשב רגיל בא מהחנות ללא כרטיס גרפי, וברור שחלק גדול מהמחשבים כיום לא מסוגלים להריץ בכלל משחקים.

אבל זה בגלל שהכל תלוי במטרות של מי שקנה את המחשב. מי שקונה לצרכי משרד יקנה מחשב ללא כרטיס מסך, ומי שמעוניין להריץ משחקים יקנה מראש מחשב בעל כ"מ חזק.

לטעון שבגלל שמחשב "רגיל" בא מהחנות ללא כרטיס מסך (ולכן צריך לקנות אותו בנפרד) לכן הוא לא מיועד למשחקים - זה טיפשי כמו לטעון שבגלל שקונסולה באה מהחנות ללא מסך טלויזיה אז היא גם לא מיועדת למשחקים...

פורסם

ומי שמעוניין להריץ משחקים יקנה מראש מחשב בעל כ"מ חזק.

אתה אופטימי, מצב השוק לא ממש מיוצג פה בפורום והרבה אנשים שגם רוצים לשחק פשוט לא מבינים וקונים חרא מהחנות השכונתית / ערוץ הקניות. וגם בכרטיסי מסך במחשב יש לך רמות כלכך שונות שאתה כותב משחק אתה צריך להתאים לכולם, החל מכרטיסים כמו 8500 ועד ל 8800 אולטרה.

פורסם

לטעון שבגלל שמחשב "רגיל" בא מהחנות ללא כרטיס מסך (ולכן צריך לקנות אותו בנפרד) לכן הוא לא מיועד למשחקים - זה טיפשי כמו לטעון שבגלל שקונסולה באה מהחנות ללא מסך טלויזיה אז היא גם לא מיועדת למשחקים...

טענה טובה. שכנעת אותי.

פורסם

הוא פשוט טוען שהתודעה לגבי חשיבות כרטיס המסך בגיימינג נמוכה מידי

פורסם

העניין הוא נורא פשוט רוב משתמשי הפיסי פשוט גונבים/מורידים/מעתיקים (תיקראו לזה איך שאתם רוצים) משחקים לפי סי מבלי לשלם אז המפתחים עוברים לפתח לקונסולות ששם הרווח יותר גדול ואת האמת אם אני מפתח גם אני לא הייתי מפתח משחקים לפי סי אלה אך ורק לקונסולות בגלל הפראטיות.

ולא לשכוח שגם קל יותר לפתח משחקים לקונסולות מאשר לפי סי כי בפי סי החומרה משתנת כל הזמן ובקונסולות לא.

יצא לך לשמוע על המאגסון ?

הקונסולה הכל כך פופולרית הזאת הייתה בסך הכל זיוף של קונסולה מאוד מצליחה בשם NES

וזה מה שקורה לקונסולות פופולריות

היום לDS\360\WII\PSP יש המון פירטיות

רק לPS3 אין בינתיים אבל תאמין לי עובדים על זה

ואם הוא יצליח בסופו של דבר בטח גם לו יהיה הרבה פירטיות

אם גימרים יעזבו לגמרי את המחשב

אז הפירטיות בקונסולות רק תתחזק

למה אתה שואל ?-כי יש לזה ביקוש גדול

פורסם

ראבק קרירין, אולי תענה לעניין? אין לי בעיה שאתה אוהב קונסולות ואת נינטנדו בפרט אבל זה בכלל לא העניין כאן. בבקשה תפסיק להכניס את זה לכל חור. אין לזה כל קשר למה שנאמר בכתבה שעליה אנחנו מדברים.

ממש לא, קונסולה מגיעה עם כל הציוד מובנה והכל מותקן - איך אתה משווה למחשב? בוא נעשה השוואה פרטנית:

באתי הביתה הרכבתי את המחשב וניסיתי להריץ משחק, ירוץ? לא!

באתי הביתה חיברתי את הקונסולה, שמתי משחק, פועל? כן, תמיד!!! וכאן ההבדל

טענה טובה. שכנעת אותי.

תחשוב שוב

קראתי את הטענה שלו בלינק, ואני חייב לציין שממש לא הבנתי בה הוא בכלל מנסה להגיד.

ברור שמחשב רגיל בא מהחנות ללא כרטיס גרפי, וברור שחלק גדול מהמחשבים כיום לא מסוגלים להריץ בכלל משחקים.

אבל זה בגלל שהכל תלוי במטרות של מי שקנה את המחשב. מי שקונה לצרכי משרד יקנה מחשב ללא כרטיס מסך, ומי שמעוניין להריץ משחקים יקנה מראש מחשב בעל כ"מ חזק.

עם כל הכבוד אתם מדברים מחוסר ניסיון/ידע - אתם בכלל לא תופסים את נקודת המבט מזווית הראיה של ההדיוט, להלן כמה דוגמאות:

1.) יש לי מחשב במשרד/עבודה והנה יוצא משחק שמעניין אותי - בואו ננסה להריץ אותו ... איזה משחק עלוב, הוא לא רץ על המחשב שלי

2.) או הנה משחק מגניב, ספיידרמן /מכוניות - בוא נקנה מתנה לילד - אני לא מאמין שמשחק שעלה לי 50$/200 ש"ח לא רץ על המחשב. אני לא קונה משחקים יותר - אני מחר מחזיר לחנות ... חבר סיפר לי שבפלייסטיישן 2 אין לו בעיה , אולי אני בסוף אקנה כזה.

3.) שלום באתי לקנות מתנת יום הולדת - משחק מחשב. איזה מחשב יש לו, לא יודעת , למה זה משנה? טוב אז אולי אני אקח ספר ...

4.) אני איש עסקים - משקיע בחברת משחקים הרבה כסף , לא מבין כלום בתחום (תאמינו לי אני מכיר הרבה כאלה בחברה שלנו) ולא רץ לי, יש איזה הודעת שגיאה ,אני לא מבין בזה וכמו שאמר לי מישהו שבוע שעבר "לא ממש איכפת לי, תיפתרו את הבעיות שלכם"

והיד עוד נטויה עם אין ספור דוגמאות.

לכל מי שלא זוכר או יודע איך היה פעם אז בואו אני אספר לכם שפעם הכל היה תלוי במעבד. הכל היה עובד על כל מחשב (פרט לכמה חריגות שדרשו קצת יותר זיכרון על הכרטיס) - כרטיסי דו מימד היו זהים ולפיכך כל כרטיס הריץ כל משחק. הדאגות האמיתיות היו כשיצאו כרטיסי קול, דיסק קשיח גדול יותר, כונן דיסקים וכו'

ולפיכך אתם צריכים להבין שאנשים כמונו, שמבינים בחומרה הם מעטים, האדם שלא מבין בתחום רואה מודעה של אייבורי על מחשב ב-1500 ש"ח, אומר לעצמו מגניב, קונה ואחרי זה לא מבין למה המשחק לילד לא עובד. זורק את המחשב הבעייתי(מוכר כמובן) וקונה פלייסטיישן (או כל קונסולה אחרת שבה כל מה שאתה עושה זה לחבר לטלוויזיה, לשים דיסק ויאללה משחקים). על זה מדובר כאן, על אנשים שקונים מחשב ולטעמם הוא צריך להריץ הכל, לא איכפת להם שצריך כרטיס כזה או אחר, אין להם מושג מזה, הם מעוניינים בתוצאה הסופית - משחק שעובד, וכשזה לא קורה כשאומרים שמשחק מסויים עובד על המחשב, אז כועסים, ומחפשים פתרון אחר שעובד בלי תירוצים.

תבדוק סטטיסטיקות ותראה לכמה יש כרטיס מובנה, שלא לדבר על מחשבים ניידים שזה מה שיש ללא מעט מאנשי העסקים עליהם דיברתי קודם. כאן הנקודה ולכן לצערי טים סוויני צודק - על האנשים הללו הוא מדבר, בעוד שאם יש להם קונסולה כל אחד ואחד מהם הוא לקוח ללא שום סייגים, בעיות, או כל חושר תאימות אחרת, במחשב אחוז עצום מהקהל הפוטנציאלי הזה בכלל לא יכולים להריץ את המשחקים הללו ולכן הם לא קהל פוטנציאלי וכאן הבעיה - אם סבתא שנכנסת לחנות ורוצה לקנות ספיידרמן למחשב לא יכולה כי יש לו מחשב ישן או שהיא לא יודעת מה המפרט, כאן הבעיה, היא לא תקנה, הלך הכסף, הלך לקוח שלא יחזור יותר לחפש משחקים למחשב בעוד שסבתא אחרת שקונה לפלייסטיישן אין לה שום בעיה. קפיש? ? ? !!!

פורסם
אתה אופטימי, מצב השוק לא ממש מיוצג פה בפורום והרבה אנשים שגם רוצים לשחק פשוט לא מבינים וקונים חרא מהחנות השכונתית / ערוץ הקניות. וגם בכרטיסי מסך במחשב יש לך רמות כלכך שונות שאתה כותב משחק אתה צריך להתאים לכולם, החל מכרטיסים כמו 8500 ועד ל 8800 אולטרה.

שמע, אני מסכים כמובן שזה חיים יותר קלים לקנות קונסולה וזהו (כמובן שצריך להתלבט קודם בין XBOX ל PS ל WII...), מאשר להרכיב מחשב לפי מפרט שאתה בונה בעצמך. זה החסרון שיש בקנית מחשב לאנשים מסויימים, אבל היתרון לאנשים אחרים.

כשכתבתי "כרטיס מסך" התכוונתי בסה"כ לכרטיס שמיועד למשחקים, ולא האון בורד שבא יחד עם המחשב. לדעתי האישית אין צורך בכרטיס ממש יקר בשביל להריץ משחקים ברמה סבירה ולהנות מהם. וגם לא חייבים להחליף כרטיס כל חצי שנה.

אפשר כמובן לדבר אם זה שווה מבחינה כלכלית לשדרג כרטיס כל כמה זמן או לקנות קונסולה וזהו - אבל זו לא הנקודה. הטענה שמה פשוט נראתה לי מוזרה מאוד. לטעון שבגלל שמחשב "סטנדרטי" בא בלי כרטיס מסך ולכן לא יכול להריץ משחקים (ממש גילוי אמריקה, מה אני אגיד...) אז המחשב לא "מיועד למשחקים" נראה לי טיפשי למדי.

פורסם

DrizziTx אתה שוכח 2 דברים

1-בארצות מפותחות יותר בתחום יש תמיכה טכנית רצינית

ככה שיכולים להסביר לאותו אדם בטלפון למה המשחק לא עובד לו

2-גם כרטיסי OB כולל של נידים עוברים לDX10

והזיכרון שלהם גודל כל הזמן (נכון לוקחים זיכרון מערכת וזה איטי יותר אבל עדיין כמות גדולה בהרבה מהעבר )

עכשיו במילים אחרות מחשב חדש שאתה קונה היום

צריך להריץ את רוב המשחקים לפחות על הגדרות נמוכות

רק משחקים מסוימים כמו קריסיס לא ירוצו על מחשב מודרני כולל נייד (אני לא מדבר על מחשבים אם חומרה דור קודם)

זה שזה לא נוח כמו קונסולה זה נכון אבל שנים זה היה ככה

אבל תזכור שמחשב נותן לך עוד דברים חוץ ממשחקים והוא דבר מאוד נחוץ בהרבה בתים

לפחות עד שקונסולות יתנו יותר דברים כמו במחשב

או במילים אחרות

יש לך סלולרי ?

אתה מרגיש גם צורך לקונסולה ניידת ?

כי אני לא מרגיש צורך לקונסולה נידת שיש לי משחקים בסלולרי (אומנם לא ברמה גבוה אבל יש )

ולדעתי הרבה אנשים חושבים ככה וגם הרבה מאוד שיש להם כבר מחשב

אני אישית מעדיף משחקים בwii -אבל הרבה מאוד יסתפקו במחשב וזהו

הרבה מהם גם ישחקו רק קזואל וסיימס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים