עבור לתוכן

הפיגוע האחרון שהיה בישיבה הדתית שינה את דעתכם לאמונה בה'?

Featured Replies

פורסם

הבנתי שהרוב המוחלט פה לא מאמין בה' או באיזשהי דת..

אז איך לעזאזל נברא העולם? מאבולוציה? ואיך נוצרנו מקוף?

ועוד שאלה אתם מאמינים בניסים?!

לא יודעת איך נברא העולם, זה לא אומר שהתשובה לכל מה שאני לא יודעת היא "אלוהים". זה שווה מבחינתי לכך שפעם אנשים ייחסו דברים שהיום אנו מבינים ככוחות טבע/מחלות וכד' ל"אלוהים" והיום יודעים את מקורם. בני אדם ממש מפחדים לחשוב שאין מישהו ששומר עליהם, שאין הכוונה, שהכל צירופי מקרים או פשוט התרחשויות שקורות לך בגלל הבחירות שלך. זו מחשבה ממש מלחיצה בן אדם שהרגילו אותו מאז ומתמיד ש"הכל משמיים". בגלל זה כנראה מחזירים בתשובה אוהבים לנצל אנשים בשעת חולשתם, בבתי-חולים או אנשים בדכאון קשה וכד'.

ולא, אני לא מאמינה בניסים. אני מאמינה שshit happens או שלא.

• תגובות 115
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אה אז נגיד וזה המפץ הגדול שבטעות נוצר עולם אז גם הוא אחראי מתי השמש תצא ומתי הירח והכוכבים?!

ואם אתה מאמין שנוצרת מהקוף אתה לא מבין כמה אתה טועה..

ולדעתי מה שקרה במלחמת המפרץ בשנת 1990 זה נס גלוי- אני לא יודע להגיד כמה בדיוק טילים שיגרו עלינו אבל מה שאני יכול להגיד לך שמספר ההרוגים

היה 1 וגם זה לא מטיל .. הוא שם את המסיכה ולא הוציא את הפקק והוא נחנק.. אם זה לא נס אז תגיד לי אתה מה זה נס?

ושדרות פוולל קסאמים זורקים עליהם ורק פעם ב.. אתה שומע על מקרה של הריסת רכוש או פציעה..

ד"א בתנ"ך כן רשום ללבוש ציצית וכיפה זה דבר שיותר מאוחר אמרו לשים כדי שתהיה הבדלה בין מי שקורא לעצמו דתי לשאר-שידעו מי דתי..

וזה שחבר שלך עושה מה שנוח לו זה לא אומר שככה זה כולם..

פורסם

המפץ הגדול זה לא טעות.

מתי השמש והירח תצא? קצת אסטרונומיה בחייאת, כוכבים מסתובבים במסלולים מוגדרים שנוצרו עקב יחסים קבועים בינהם, קיימות מערכות שונות משלנו ללא אפשרות לחיים הדומים אלינו, וקיימות איספור מערכות עם אפשרות לחיים. בדיוק למדתי באסטרופיזיקה איך ומתי נוצרו הכוכבים אחרי המפץ הגדול

קיימות הרבה תורות ותשובות בנושאים שפשוט צריך ללמוד קצת יותר לעומק.

סתכל, אם בודקאים ממצאים ארכיאולוגיים מוצאים בני אדם עם תכונות פיזיולוגיות של קוף. הכוונה לא ההומו ספיאנס שאנחנו כיום אלא גרסאות קודמות יותר שקרובות לקופים.

נס גלוי? שילוב של מספר גורמים

הטילים שלהם לא היו משו (מבחינת דיוק ויכולות תקיפה)

היתה לנו מערכת הגנה סבירה

ידענו איך להתגונן

וקצת מזל כמובן, שהיה די חסר עם גראדים לדוג'

פעם ב? חחח נראה לי אתה מנותק.. בשבוע האחרות מתו בני אדם, בתים שלמים נהרסו, פוגעים גראדים בתחנת כוח, פוגעים קאסמים בתחנות דלק, סבתא שלי גרה באשקלון נפלו על העיר פול גראדים ופגעו ברכוש בשווי מליוני שקלים

ובכל מקרה אלוהים לא התגלה לאף אחד אחרי חורבן הבית לפי התנך, אז כל הפירושים\הערות\מה שהוסיפו אחר כך זה חירטוטים מהתחת

או שהוא בכלל עשה ברית עם ישו(ע) והם הלכו לשתות קפה ביחד

פורסם

יש הרבה תורות שמנסות להסביר והכל זה חרטא הכי מעצבן שאתה מחפש תורות שיסבירו לך איך נוצר מה והכל זה תיאוריות ואתה הולך רחוק..

נגיד והיינו "מוכנים" למלחמת המפרץ עדין אני לא מבין איך לא קרה כמעט כלום..

מלחמת יום כיפור שהיתה הפתעה גמורה עד היום מנסים להבין איך ניצחנו עכשיו בוא תגיד שגם פה היינו מוכנים והיה לנו צבא חזק - בולשיט..

וטילי גראד שמגיעים לאשקלון בינתיים ב"ה נראלי שלא קרה כלום ומקוה גם שלא יקרה כלום לאף אחד אבל זה באמת כתוצאה מההתנקות ואל תדאג

אשקלון זה לא המקום הכי רחוק שהם יגיעו..

ואולי הקופים באמת דומים לנו זה עדין לא מוכיח שאנחנו באנו מהם

פורסם

אה אז נגיד וזה המפץ הגדול שבטעות נוצר עולם אז גם הוא אחראי מתי השמש תצא ומתי הירח והכוכבים?!

ואם אתה מאמין שנוצרת מהקוף אתה לא מבין כמה אתה טועה..

ולדעתי מה שקרה במלחמת המפרץ בשנת 1990 זה נס גלוי- אני לא יודע להגיד כמה בדיוק טילים שיגרו עלינו אבל מה שאני יכול להגיד לך שמספר ההרוגים

היה 1 וגם זה לא מטיל .. הוא שם את המסיכה ולא הוציא את הפקק והוא נחנק.. אם זה לא נס אז תגיד לי אתה מה זה נס?

ושדרות פוולל קסאמים זורקים עליהם ורק פעם ב.. אתה שומע על מקרה של הריסת רכוש או פציעה..

ד"א בתנ"ך כן רשום ללבוש ציצית וכיפה זה דבר שיותר מאוחר אמרו לשים כדי שתהיה הבדלה בין מי שקורא לעצמו דתי לשאר-שידעו מי דתי..

וזה שחבר שלך עושה מה שנוח לו זה לא אומר שככה זה כולם..

comic relief מצויין, נהנתי מכל מילה.

בולשיט טהור כמובן, ואין אפילו טעם לפתוח על זה דיון כי על כל מה שאני אגיד אתה פשוט יכול לאמר "זה רצון האל".

פנאטים מכל סוג הם פתטיים, העובדה שאתה מבטל הוכחות מדעיות בהינף יד פשוט מצחיקה.

פורסם

הוכחות מדעיות תעשה טובה..

קל לך להאמין למדענים גויים שמוכרים לך שטויות כדי לסלף את הדת אבל להאמין לחכמים יהודים זה כבר הגבול זה כבר שטויות נכון?

אני ממש לא פנאט אני פשוט רושם מה שאני חושב ..

פורסם

קל לך להאמין למדענים גויים שמוכרים לך שטויות כדי לסלף את הדת אבל להאמין לחכמים יהודים זה כבר הגבול זה כבר שטויות נכון?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

למדענים יש הוכחות הגיוניות שכל מסכנה נובעת מדבר מוכח להגיוני קודם לכן, להאמין באלוהים זה ניחוש אחד גדול. זה שמישהו לא מצליח להבין מחקר כלשהו לא אומר שהוא לא נכון, פשוט צריך ידע מוקדם בכל נושא

איך ניצחנו ביום כיפור? די זיינו לנו את הצורה.. לפחות גולדה התפתרה בניגוד לאולמרט השובב הזה

הכל תאוריות? כן. אם אנחנו דומים לקופים לא אומר שבנו מהם. קיימים מחקרים מדויקים אובייקטיבית שמוכיחים את זה פזיולוגית\היסטורית. כנ"ל כוכבים

אחת הסיבות שהלכו להאמין באלוהים היא שלא ידעו את התשובות, או לא הבינו אותם במקרה שלך. צריך להיות די מומחה בזאולוגיה\פזיולוגיה או מה שמתאים שם. ואז יהיה לך ברור כשמש ב100% שבאנו מהקוף

לבסוף, תנעלו את הדיון זה הפך לטמטום, הלכתי לחדר כושר נתראה עוד שעתיים, ו.. :lol:

פורסם

לא, אני מאמין לחכמים יהודים.

לאלה מהטכניון והאוניברסיטה העיברית למשל.

החשיבה שלך מקובעת באמונה עיוולת שאינה מבוססת על דבר חוץ מהצורך שלך להרגיש "שייך" לחברה שבה גדלת.

בכל אופן פה אני מסיים, כבר לפני דיי הרבה זמן הבנתי שוויכוחים ,עם אנשים שמקובעים בחשיבתם ולא מאפשרים לדיון נורמאלי להתקיים, לא מגיעים לשום מקום.

פורסם

לא מעט מגדולי המדענים בעולם הם יהודים (אהמ אהמ איינשטיין )

אפשר לראות את זה גם ברשימה המכובדת של פרסי הנובל למדע שניתנו ליהודים.

ביקשו לא להתחיל פה "מלחמות דת", אז בבקשה אל תנסה להחזיר פה אנשים בתשובה. כל אחד ומה שנוח לו.

אני לדוגמה מאמין שיש איזשהו כוח עליון שמזיז דברים בעולם הזה, אבל לא שיש איש בשמים שמסתכל על כל פעולה שלי.

לגבי מבנה היקום, אם אתה רוצה, אשמח להסביר לך על למה היקום נראה כמו שהוא נראה, למה גלקסיה בנויה כמו שהיא בנויה, ולמה מערכת השמש נראית כמו שהיא נראית.

דבר אחד בטוח בכל מקרה, העולם לא נברא לפני 5000 שנה. רוצה הוכחה? תסתכל הלילה לשמים, זו ההוכחה שלי.

ובאותה נשימה-

במלחמת לבנון לא פישלנו בגלל שאנחנו "לא מאמינים מספיק". יש לזה שלל סיבות, ולפי ההתנהלות של המבצע האחרון בעזה- מסתבר שגם הצליחו להפיק כמה לקחים שימושיים.

פורסם

לא מנסה להחזיר אף אחד בתשובה כי אני יודע שאני גם לא אצליח ..

אני עוד מקובע? טוב שיהיה ..

מלחמת לבנון היה מה שהיה אני לא זה שיסיק מסקנות..

בכל אופן אני רואה שאין טעם להמשיך להתווכח כי כנראה נוח לאנשים להאמין בתורות כאלו ואחרות אז לבריאות..

פורסם

כי מתו בני ישיבה שכל החיים שלהם זה להתפלל, לשמור את המצוות וכו'.

אני רק רוצה לוודא שאתה לא מבין לא נכון - זאת ישיבה של חבר'ה שמתגייסים לצבא, וכנראה תורמים למדינה יותר מהאדם הממוצע.

לומר "אמונה אתאיסטית" זה קצת... כשל לשוני... אבל חפיף.

אני לא מבין אבל איך השואה דווקא יכולה לערער את "חוסר האמונה" של אתאיסט... או שהתכוונת לעורר, ואז אני מסכים איתך.

ממש לא כשל לשוני. אתאיזם הוא אמונה בדיוק כמו דתות. אתאיזם היא האמונה באי קיום של אל, בגדול.

אני נוסע כל שבת למק' לאכול צ'יזבורג.

ועל זה תקבל עונש "משמיים" בצורת דום לב בגיל צעיר :-\

בכל אופן אני רואה שאין טעם להמשיך להתווכח כי כנראה נוח לאנשים להאמין בתורות כאלו ואחרות אז לבריאות..

זה בדיוק העניין, לכל אחד נוח להאמין במשהו אחר, אם אתאיזם או אמונה באל - בקרב כל אחת מהקבוצות האלו, יש כאלה שיקבלו אמונה שונה משלהם, ויש כאלה שזה נורא ירגיז אותם, או סתם יעורר בהם זלזול / שנאה... זה הכל, פחות או יותר...

פורסם

לפי דעתי הדתות בעולם עושות רע בעולם הזה

המוסלמים חושבים שהאיסלם צריך להיות מופץ בכל העולם ועקב זה הם רק עושים פיגועים על כל קריקטורה או העלבה עליהם

יש כפיה דתית במדינות שלהם בצורה קיצונית מאד שגורמת להרג רב של אזרחים

הדת היהודית חושבת שהיהודים הם העם המובחר ומפה באה השחצנות של העם היהודי באירופה ובכלל ובגלל זה שנאו אותנו שם בעצם עד היום

שלא נדבר על הכפיה דתית שיש בארץ

למה זה טוב?

רק מלחמות הרוגים וסבל

תראו את הדת השלישית הנצרות כיום אין כפייה אין שחצנות שהם הכי טובים או המובחרים אין כפיה דתית במדינות שהנצרות בה שולטת

תענוג

אתה מוכן לצאת מהראש של "היהודי הקטן שמבין שהכל באשמתו?" אם היית מקשיב אפילו טיפה בבית הספר היית רואה שהדת שאתה כל כך מעריך, היא זו שהפיצה את שורשי האנטישמיות בכל העולם.

איזה כפיה דתית יש בארץ? לפי מה שאני רואה הכפיה החילונית הרבה יותר מורגשת.

לא הדתות בעולם עושות רע, אלא אנשים כמוך, שמסרבים לחשוב עד הסוף ולראות מה באמת נכון ובמקום זה רק למצוא תמיד אותו תירוץ ולהאשים את הדת באופן אוטומטי כי ככה הם נשמעים יותר אינטליגנטים.

פורסם

איזה כפיה דתית יש בארץ?

תסתכל בבקשה מה ש"ס עושים בממשלה.

השטות של צנזור האינטרנט לדוגמה. כולנו יודעים שזה לא הולך להועיל בכלום, ומי שמעוניין לסנן אתרים יכול לעשות את זה בעצמו מאוד בקלות.

ויש עוד הרבה מאוד דוגמאות מאיפה שזה בא.

אפשר לראות את זה אפילו ברחובות |:

הייתי בחיפה באחת השבתות, שיחקתי ב PSP שלי בזמן שישבתי בתחנת אוטובוס וחיכיתי למישהו, וברוב חוצפתי לא הנמכתי את הווליום לאפס.

פתאום איזה חרדי צועק לעברי "כופר מתועב" (להשתמש בחשמל בשבת? חס וחסה!)

החזרתי לו ב "משתמט מפגר".

ופה בא הקטע שממש אהבתי- "אלוהים עוד ידאג לך ולכל דומיך"

אפשר לדעת מי מינה אותו לדובר הרשמי של אלוהים?

לא האמנתי שאדם מטומטם כזה עוד קיים.

פורסם

לא קראתי כאן הכל.

א. הכי מצחיק לראות חברה שיש להם שאלות אבל מה הבעיה? שהם מתרצים לעצמם את התשובות.

ב. היה אחד שכתב.[ אולי לא בדיון הז]ה שבגלל שהיה פיגוע בישיבה דתית זה אומר שבני הישיבות צריכים ללכת להתגייס לצבא. אז יוצא מזה שאם נלך לפי הראש של אותו אחד שאמר את זה הוא הפיל את עצמו בפח. כי אותה ישיבה כולם שם הולכים לצבא ואם היה דוקא שם פיגוע בישיבה כזאת זה אומר ששאר הישיבות החרדיות לא צריכות להתגייס. זה לפי הכיוון ראש של אותו אחד שנפל בפח.

אבל באמת הכי מצחיק לראות חברה שמתרצים לעצמם כל מיני תשובות . אני יותר מתחזק לא לאמין בה' כי היה פיגוע בישיבה.

כל אלה שאומרים כך . הרי זה נובע מחוסר ידע . ומחוסר שלא לדעת את האמת. כדי לחיות כהפקר כמו הבהמה

MassiveAmmo למה לך להתאמץ יותר מדי אחי? ראיתי את כל השאלות שהם אומרים [ומתרצים לעצמם] זה שאלות כאלה קלות שהמרצים מתרצים עליהם בקלילות.

פורסם

כמו הבחור שמעליי, לא קראתי אף תגובה.

אין שום קשר בין רצח תלמידי הישיבה לאלוהים, העולם בנוי מטוב ורע ויסוד האיזון הוא יסוד חושב ביהדות, אלוהים לא אחראי על מי שמת ומי שנשאר בחיים, אלוהים ברא עולם, ברא מין אנושי, תכנן את היצורים, אלה הנכחדו ואלה החיים, צייר ופיסל את צורתו של כל אחד ואחת מהם, ואפשר פשוט לעמוד מול מראה ולשאול את עצמנו, למה יש 2 אוזנים משני צדי הראש?, למה יש לי 2 עינים ומתחתם אף?, ולמה יש לי פופיק במרכז הבטן?, מי שם אותו שם?, תשאלו את עצמכם את השאלות האלה רק לפעם אחת, תאמינו לי שאבולוציה ומקריות לא יהיו תשובות מספקות אבל נעזוב את זה.

בכל אופן ללא קשר, כל החילונים שדנים כאן בשאלה שמוצגת בראש הנושא, קודם תלמדו יהדות, מהו איזון בין טוב ורע ואז "תדונו" בנושאים תורניים.

כי זה עצוב אנשים כאן שלא יודעים בכלל על מה הם מדברים, מתווכחים ומתרצים כמו רבנים מוסמכים.

אלוהים ברא סוגים שונים (גם זה קטע של איזון), מן המין האנושי, מן הראוי שגם הוא וגם האדם השפוי ירצו וירדפו את השלום ואת האהבה, וילמדו להסתדר בעצמם, כי אבא שלהם לא יכול לשמור עליהם כל דקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים