עבור לתוכן

הפיגוע האחרון שהיה בישיבה הדתית שינה את דעתכם לאמונה בה'?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני מאמין למה שקרה לך זה קרה להרבה אנשים במצב של מוות קליני

אבל אין קשר בין הה' שלך למה שקרה לך

אחרת איך תסביר שזה קורה גם לנוצרים ולמוסלמים ולא משנה למי עוד

אם זה היה קורה רק ליהודים הייתי חוזר בתשובה מזמן

אז אל תשייך מה שקרה לך לה' שלך כי אין קשר

גם אני מאמין בה' אבל לא ה' בקונוטציה של דת

אלה של טבע

הרי כל העולם הזה לא נברא ע"י כלום

יש משהו שגורם לדברים לקרות אבל זה לא ה' שאתה מאמין בו שצריך להתפלל אליו וכו'

• תגובות 115
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ולמה לא להכיר פשוט בעובדה שאתה לא יודע ולהשלים עם זה? למה להאמין בכלל במשהו?

פורסם

לפי היהדות אדם שמת לא הולך לגן עדן. גן עדן זה מקום שבו אדם וחווה שכנו עד שגורשו (לפי היהדות כמובן) וזהו. אין התייחסות נוספת לכך בתנ"ך.

ואותי מגעילים בני אדם יהירים, שבטיפשותם "נגעלים" ממי שלא מאמין בסיפורים שהם מאמינים בהם. אל תדאג, אלוהים לא נפגע מזה שאני לא מאמין בו. אם הוא כ"כ גדול ואינסופי לא צריך להיות אכפת לו אם מישהו מאמין בו או לא. ואם כן אכפת לו אז שישלח לי ברק, או מלאך או לא יודע מה.

אתה כל כך טועה,אבל מה לעשות אין לי איך להוכיח את זה.

רק שתדע לך שהדבר הראשון שחשוב לה' זה שיאמינו בוא.

אחר כך זה ליהיות אנשים טובים ולעשות מצוות,זה לא חייב ליהיות תפילות בבית כנסת או כל דבר כזה,כל אחד והדרך שלו.

פורסם
  • מחבר

אני אמרתי שאני לא יודע במה להאמין כי לא הוכח כלום

אבל אמרתי שאני מאמין בה' בקטע של כוח עליון קרא לזה איך שאתה רוצה

אני בטוח שיש פה כוח עליון

יש לזה הוכחות

קח אחת

מחר יצא חיסון לאיידס יום למחרת יהיה מחלה חדשה שלא תיהיה לה תרופה

כוח עליון נכון?

בזה אני מאמין[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 03:27:47

אני חוזר ואומר - מי אתה שתגיד מה הוא רוצה (נגיד שהוא קיים)

מי אתה?

אתה חוצפן

פורסם

את הדגלים של החמאס צריך להוריד במיידית, את הסוכת אבלים לא.

אין לך שום זכות לקרוא לי פתטי חביבי, אני לא יורד עלייך, אל תרד אתה עליי, בוא נשמור על תרבות דיון.

ומה זה "אנשים שחושבים כמוני"? סוכות אבלים על מחבלים יביאו את מותה בטרם עת של המדינה? אני בספק שלכך התכוונת, אז נמק בבקשה.

MassiveAmmo - מאיפה אתה יודע שמה שהכי חשוב לה' הוא שיאמינו בו? חשבתי שנסתרות דרכי האל...

פורסם

אתה כל כך טועה,אבל מה לעשות אין לי איך להוכיח את זה.

אחר כך זה ליהיות אנשים טובים ולעשות מצוות,זה לא חייב ליהיות תפילות בבית כנסת או כל דבר כזה,כל אחד והדרך שלו.

רק תדע לך שאם אתה מאמין באלוהים - אז התיימרות שלך לדעת מה אלוהים רוצה מבזה אותו. איך אתה - יצור כ"כ קטן ואפסי, יכול לדעת מה אלוהים רוצה?

ויודע מה - נגיד שאלוהים רוצה שאני אאמין בו. מה הוא יעשה לי אם אני לא אאמין בו? הוא יעניש אותי בעולם הבא אתה אומר? ולמה לא עכשיו? מה מונע ממנו? רוצה לתת לי תשובה על זה? מה, אתה שוב מתיימר לדעת מה אלוהים רוצה או חושב? בכל מקרה, אז אם הוא לא יעשה לי כלום עכשיו אז אני מגיע למסקנה שאו שהוא לא קיים - או שהוא קיים, וזה לא מזיז לו מה אני חושב. או - שהוא קיים והוא לא מה שאתה חושב שהוא.

תאמין לי, העולם הרבה יותר מעניין ברגע שאתה מאפשר לעצמך לחשוב לבד.

ד"א - זה מזכיר לי ברכה ידועה ביהדות - שאומרת, בגרסאות שונות - "אלוהים יהיה איתך", "אלוהים ישמור עלייך" וכו'.. לי זה נראה כמו מתן פקודות לאלוהים, או הבטחות בשם אלוהים, וזאת חוצפה מדהימה. אם ככר, ראוי להגיד - "אני מקווה שאלוהים ישמור עלייך", או "אני אתפלל לאלוהים ואבקש שישמור עלייך". ברכה כמו "אלוהים ישמור עלייך" היא כמו הצהרת עובדה לגבי העתיד, בלי לשאול את דעתו של אלוהים בעניין הזה.

פורסם

אני אמרתי שאני לא יודע במה להאמין כי לא הוכח כלום

אבל אמרתי שאני מאמין בה' בקטע של כוח עליון קרא לזה איך שאתה רוצה

אני בטוח שיש פה כוח עליון

יש לזה הוכחות

קח אחת

מחר יצא חיסון לאיידס יום למחרת יהיה מחלה חדשה שלא תיהיה לה תרופה

כוח עליון נכון?

בזה אני מאמין[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 03:27:47

אני חוזר ואומר - מי אתה שתגיד מה הוא רוצה (נגיד שהוא קיים)

מי אתה?

אתה חוצפן

זה לא משנה מי אני,זה משנה מה אני עברתי ומה אני ראיתי.

דברים שאם אתה היית עובר אתה היית מדבר כמוני,תאמין לי.

פורסם
  • מחבר

את הדגלים של החמאס צריך להוריד במיידית, את הסוכת אבלים לא.

ומה זה "אנשים שחושבים כמוני"? סוכות אבלים על מחבלים יביאו את מותה בטרם עת של המדינה? אני בספק שלכך התכוונת, אז נמק בבקשה.

MassiveAmmo - מאיפה אתה יודע שמה שהכי חשוב לה' הוא שיאמינו בו? חשבתי שנסתרות דרכי האל...

אתה יודע מה מעצבן בך

אני יגיד לך

שאתה מזלזל בדברים הקטנים כאילו הם כלום ולא צריך להתייחס אליהם

כמו שחשבו על בואו של ערפאת מלבנון לעזה

או על עלייתו של חמאס לשלטון או עוד מליארד דוגמאות מההיסטוריה

על סוכת האבלים אני יענה לך

נגיד עכשיו צהל נכנס לבית של ההורים של המחבל הורס אותו מעיף את המשפחה קיבינימט מהמדינה

הערבי הבא שיחשוב לעשות פה התאבדות יחשוב יותר טוב ולא ימהר לעשות את זה

לעומת עכשיו שערבי כועס שרוצה לעשות פיגוע נגדנו אומר לעצמו "אני יעלה לשמיים יהיה בגן עדן עם 70 בתולות או כמה שזה לא יהיה להורים שלי לא יקרה כלום עדין יקבלו כסף מביטוח לאומי עדין לא ישלמו ארנונה והרבה אנשים יבואו לכאוב את מותי בבית הורי

הבנת?

אם לא פרוש[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 03:37:05

זה לא משנה מי אני,זה משנה מה אני עברתי ומה אני ראיתי.

דברים שאם אתה היית עובר אתה היית מדבר כמוני,תאמין לי.

גם נוצרים עברו את מה שאתה עברת ואני לא רואה אותם חובשי כיפה עכשיו

אם תגיד לי שה'/מלאך דיבר איתך ואמר לך שתאמין בו ותתפלל אליו אני עכשיו חוזר בתשובה

אני בטוח שלא

קרא לך אולי מה שקרה להרבה אנשים במצב כזה הלכו באיזה מנהרה עם הרבה אור ראו כמה דמויות וחזרו לחיים זהו זה לא הוכחה לדת שאתה מאמין בה

פורסם

רועי חדד - שמח שאני מעצבן אותך, אתה פשוט לא יכול לנהל דיון נורמלי הא? למה לקלל אותי לעזאזל, אני קיללתי אותך? ההתנהגות שלך מתמיה במקרה הטוב ומקוממת במקרה הרע.

שוב, האם תסכים איתי שמשפחתו של נתן זאדה(המחבל היהודי משפרעם) התאבלה? האם אתה יכול לבוא לומר להם, למרות הזוועות שהוא עשה, "נו נו נו אסור לכם להתאבל כי הבן שלכם היה בן אדם רע שרצח אנשים חפים מפשע"? ברור שלא, אותו דבר לגבי המחבל הערבי.

אני נוטה להסכים שצריך למנוע גיוליי התאבלות "המוניים" וגדולים מדי, בטח כאלה עם אפיון פוליטי הנוגד את קיומה של מדינת ישראל, אבל מפה ועד לומר למשפחה שאסור להם להתאבל יש קו גדול.

אה וד"א, ברגע שחמאס עלה לשלטון אני "ניבאתי" שיהיו צרות, זה היה ברור כשמש, אז אל תנסה לצייר אותי כאדם נאיבי, כי אני לא.

MassiveAmmo - מה עברת? למען תועלת הדיון, זה יעזור אם תאמר.

זה שאתה ממשיך לומר כל הזמן "עברתי משהו מדהים" לא כ"כ משכנע.

וכמו שכבר אמרו כאן, תזכור שגם בני דתות אחרות עוברים דברים מדהימים, וגם אנשים מושחתים מן היסוד, אז קשה לחשוב שמדובר במעשה מכוון, אלא אם במעשה מופיע חזיון של אדם שאומר "Jew Inside".

פורסם

אמונה היא אולי הדבר האינדיווידואלי ביותר שניתן לחשוב עליו בגדר התודעה. אי אפשר להסביר את זה, אין טעם לנסות להסביר את זה.

סרט מדהים שיכול להמחיש אמונה: The Mist

פורסם

רק תדע לך שאם אתה מאמין באלוהים - אז התיימרות שלך לדעת מה אלוהים רוצה מבזה אותו. איך אתה - יצור כ"כ קטן ואפסי, יכול לדעת מה אלוהים רוצה?

ויודע מה - נגיד שאלוהים רוצה שאני אאמין בו. מה הוא יעשה לי אם אני לא אאמין בו? הוא יעניש אותי בעולם הבא אתה אומר? ולמה לא עכשיו? מה מונע ממנו? רוצה לתת לי תשובה על זה? מה, אתה שוב מתיימר לדעת מה אלוהים רוצה או חושב? בכל מקרה, אז אם הוא לא יעשה לי כלום עכשיו אז אני מגיע למסקנה שאו שהוא לא קיים - או שהוא קיים, וזה לא מזיז לו מה אני חושב. או - שהוא קיים והוא לא מה שאתה חושב שהוא.

תאמין לי, העולם הרבה יותר מעניין ברגע שאתה מאפשר לעצמך לחשוב לבד.

ד"א - זה מזכיר לי ברכה ידועה ביהדות - שאומרת, בגרסאות שונות - "אלוהים יהיה איתך", "אלוהים ישמור עלייך" וכו'.. לי זה נראה כמו מתן פקודות לאלוהים, או הבטחות בשם אלוהים, וזאת חוצפה מדהימה. אם ככר, ראוי להגיד - "אני מקווה שאלוהים ישמור עלייך", או "אני אתפלל לאלוהים ואבקש שישמור עלייך". ברכה כמו "אלוהים ישמור עלייך" היא כמו הצהרת עובדה לגבי העתיד, בלי לשאול את דעתו של אלוהים בעניין הזה.

איך אני יודע? כי הוא כניראה רוצה שאני ידע,אני לא יודע למה הוא רוצה שאני ידע אבל זה המצב.

אם לא תאמין בוא הוא לא יעניש אותך עכשיו,הוא גם לא יעניש אותך בעולם הבא כי לא עושים דבר כזה.

אתה תרד בחזרה לעולם בגלגול חדש ואתה תענש על כל הדברים הרעים שעשית בגלגול קודם.

ואתה תצעק "למה זה מגיע לי? לא עשיתי שום דבר רע לאף אחד!"

ואתה לא תדע למה אתה סובל ככה כי באמת אתה לא עושה שום דבר רע,אבל זה התיקון שלך. אחריי החיים האלה שתמות שוב,אתה תשאר למעלה.

והוא לא מעניש אותך כבר עכשיו לא בגלל שלא אכפת לו אם תאמין בוא או לא,אלה כי אתה צריך להאמין באמת,מתוך רצון ולא מתוך פחד.

פורסם
  • מחבר

אז מה שבעצם אתה אומר זה שאלה שמתו בפיגוע מתו כבר עלו לשמיים ה' שלח אותם בחזרה לעשות תיקון ושוב לקח אותם וכל זה ללא ידיעתם שלפי מה שאתה אומר הם אמורים לדעת כי הרי הם היו בתיקון לפני שמתו

בואנה אחי אתה חי בסרט

סרט רע[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 03:50:19

ו Judas Iscariot אל תשווה בין הזאדה הזה לבין המחבל הזה

אתה שוכח שזאת המדינה שלנו

אתה שוכח שרק אנחנו רוצים שלום והם לא

אתה שוכח הרבה דברים וחבל ואני שוב מזכיר לך שבבית של האבלים היה דגל חמאס שהדעות שלו זה להעיף אותנו לים

אני לא רוצה ולא מנסה לשכנע אותך כי אני יודע שאין סיכוי אז תשאיר את זה ככה

פורסם

אני חייב להסכים עם רועי חדד, פשוט עם כל מילה.

ברגע שאנשים היום ועכשיו יפסיקו להסתכל על העולם הבא ויעריכו את החיים שיש להם כאן עכשיו אולי העולם הזה יראה יותר טוב.

פשוט הכל נהיה מזוייף בדתות האלה, כולם חיים בשביל למות ומחפשים תירוצים למחלות שלהם\אישיות גרועה\אנטישמיות\וכו' דרך הדת, כי זה הכי נוח וקל (ע"ע ש"ס)

אתה יכול להאמין שיש כח עליון, וזה בסדר גמור אבל להתחיל לדבר בשמו ומה הוא עושה ואיך הוא מאיים במוות וגהינום על אנשים שאוכלים בייקון זה כבר מחלת נפש. תשאירו את זה אצלכם בצורה אישית כמו שאני מאמין בצורה אישית בדברים משלי, ואז לא תהיה שום בעייה בכלל וכולם יוכלו לחיות בשקט.

עכשיו, למי שקורא לעצמו "יהודי-דתי", בבקשה, תפסיקו להתפלא שכל העולם לא מחבב אתכם.

כל שיחה שלי עם דוסי נגמרת ב " ימח שמם של כל הגויים " , שזה אמירה גזענית ומגעילה.

עם זאת הפיגוע שהיה בישיבה זה דבר נורא ביותר שדורש פעולת נגד נרחבת.

1. להרים אפצ'י ולהוריד את הבית הפלסטיני מאמצע המדינה. זה כמו שבין לאדן יפתח מסעדה ליד הפנטגון. אני לא מבין למה בכלל צריך לדון בזה, אבל זה כבר ממשלה של תבוסתנים חסרי אישיות והגיון אז בכיף..

2. אין לתת תעודלות זהות כחולות לכל מי שמשתייך איסלאם נ-ק-ו-ד-ה- דת שמהללת רצח וטרור של כל העולם, כן כן, אין מה לעשות, סורי, ואל תביאו לי איזה פלצן שאומר שכיף לו לעשות שיעורי בית עם החבר היהודי שלו. מרוב שיש כל כך קצת כל פעם שיש אחד מביאים אותו בחדשות וזה קורה פעם בשנה.

פורסם

אז מה שבעצם אתה אומר זה שאלה שמתו בפיגוע מתו כבר עלו לשמיים ה' שלח אותם בחזרה לעשות תיקון ושוב לקח אותם וכל זה ללא ידיעתם שלפי מה שאתה אומר הם אמורים לדעת כי הרי הם היו בתיקון לפני שמתו

בואנה אחי אתה חי בסרט

סרט רע

זה לא מדוייק בכלל,זה לא משהו קבוע.

יש כאלה שלא עושים תיקון בכלל ויש כאלה שעושים אפילו 3 פעמים,זה הכל תלוי במה שאותו בן אדם עשה בחיים שלו.

ועוד משהו,יש ילדים שעד גיל 4 אפילו יכולים לזכור מה הם היו בגלגול קודם.

אבל תשמע אני לא מצפה ממך להתייחסות רצינית כי כל מה שאתה יכול לחשוב עליו זה איך לסובב את הדברים שאני אומר ל: :kopfpatsch:

וזה בסדר,אני לא מצפה שכל החיים שלך אתה לא תאמין ובגלל כמה תגובות פתאום תשנה את דעתך.

פורסם

יש גם נוצרי שראיתי בדיסקברי שיכול לשבת בבית בארה"ב ולראות מה אתה עושה ואיפה אתה נמצא בישראל.

אני יכול לפתוח גם ספר בישול ולהתחיל להצליב מילים ולהגיע למספר שיוביל למשפט " אלוהים קיים " אם אתה רוצה .. אבל זה יקח כמה שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים