עבור לתוכן

הפעולות בעזה - הדיון הרשמי

Featured Replies

פורסם

אם ימשיכו ככה לפחות!! חודש רצוף זה יהיה טוב. יהרגו להם כמה אלפים ולאט לאט עזה תמחק :cool2:

כל יום אני שומע את המסוקים יורים מעל הבית שלי. אני תושב שדרות. וכל יום יש צבע אדום עם כמה מטחי קסאם.

אני מוכן להתמודד עם הקסאמים האלה כל עוד שבכל יום מורידים להם 30-40 ערבושים.

• תגובות 150
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בינתיים ,החמאס חוגג "ניצחון" בעזה :screwy: :screwy: :screwy:

תעמולה זולה. מנסים לא להראות חולשה. המפגינים בסך הכל פלסטינים רעבים שקיבלו מספר דולרים בשביל הפגנת נוכחות.

פורסם

הם לא צריכים תשלום בשביל להפגין (למרות שזה כן תעמולה כדי לא להראות חולשה) פשוט החמאסניקים נכנסים לבית ספר ומקומות עבודה ומנסים להוציא אנשים לרחובות להפגיןץ

פורסם

שטיפת מוח\ חינוך תראו סירטונים של ההפגנות כל ילד בן 8 צועק איזה משהו בערבית שבטח אומר איזה בדם באש נפדה את פלסטין קקי

ככה מחנכים את הילדים שם לשנוא את ישראל

פורסם

חוגגים "ניצחון"? :screwy:

רגע, צה"ל נכנס למבצע מוגבל עם כוח פצפון, סיים אותו, יצא, והם חוגגים "ניצחון"? S:

מעניין אם הם מצפים שהפעולה הגדולה שברק רוצה להוציא לפועל תהיה באותו היקף זעום....

פורסם

לא שמעתם את ההאזנות של צה"ל כשהם הרגו את שני החיילים?

לא אכפת להם כמה נהרגו כל עוד הם הצליחו להרוג אפילו אחד מאיתנו.

פורסם

חוגגים "ניצחון"? :screwy:

רגע, צה"ל נכנס למבצע מוגבל עם כוח פצפון, סיים אותו, יצא, והם חוגגים "ניצחון"? S:

מעניין אם הם מצפים שהפעולה הגדולה שברק רוצה להוציא לפועל תהיה באותו היקף זעום....

הכוח לא היה פצפון, זה אולי לא היה חומת מגן אבל היו כוחות גדולים של שריון, בשילוב של מאות חיילי חי"ר(גבעתי ונח"ל בעקר), הפצצות מתואמות של תותחנים ופגיעות נקודתיות מהאוויר. נכבש שטח לא קטן מהרצועה ועבר ניקיון יסודי, אבל עם כל הכבוד לצה"ל זה לא השפיע יותר מידי גם בשיא הפעולה נורו טילים לעבר שדרות, אשקלון והנגב המערבי. החמאס למד טוב מאוד מהחיזבאללה שכל עוד הוא מצליח לשמור על מאזן אימה ולשמר פנים לא משנה כמה הוא חטף חוטף ויחטוף הוא יראה כמנצח.

פורסם

, אבל עם כל הכבוד לצה"ל זה לא השפיע יותר מידי גם בשיא הפעולה נורו טילים לעבר שדרות, אשקלון והנגב המערבי. החמאס למד טוב מאוד מהחיזבאללה שכל עוד הוא מצליח לשמור על מאזן אימה ולשמר פנים לא משנה כמה הוא חטף חוטף ויחטוף הוא יראה כמנצח.

מילים כדורבנות!

לצערי בגלל זה לא שווה לסכן חילים צהל אם אפשרי כי חבל זה לא יעצור כלום.

פורסם

אני חושב שכניסה קרקעית מסיבית לרצועה תוביל לתוצאה הפוכה מזו שאנחנו רוצים להשיג - אם נכבוש את עזה, לא נוכל לצאת ממנה בעתיד הנראה לעין מבלי לחזור שוב למציאות הנוכחית.

הפתרון לדעתי הוא הרבה יותר פשוט - הצבת סוללת MLRS על גבול הרצועה שתהיה מחוברת למערכת איכון (כמו הנוריות שיש בצפון) - ברגע שמזוהה שיגור הסוללה מקבלת נ.צ. ויורה לעברו מטח. אם זה שוגר משטח פתוח - הטיל ייפול בשטח פתוח. אם זה שוגר משטח בנוי - הוא יהפוך לשטח פתוח. על פי כל כללי המלחמה מותר לכל אחד מהצדדים לירות לעבר המקומות שיורים עליו מהם ("אש למקורות הירי"). המערכת צריכה להיות אוטומטית לחלוטין כדי להמנע מהתחבטות בשאלה האם כתוצאה משיגור הטיל ייפגעו בלתי מעורבים או לא. כל מה שהמערכת (צה"ל, לצורך העניין) רואה זה נ.צ..

פורסם

אם זה שוגר משטח בנוי - הוא יהפוך לשטח פתוח.

אהבתי! :xyxthumbs:

פורסם

לקחת את ההצעה הדמגוגית שזרקתי לעברך אתמול ("ירי אוטומטי... לא אנחנו ירינו, אתם יריתם בעצמכם...") - זו דמגוגיה דן. אתה מציע לירות על אזרחים.

לא הצלחת עדיין לשכנע אותי שהם יכולים למנוע את הירי מהשכונה שלהם או שהם אשמים בזה.

אתה רוצה לירות (אני נגד) - תן להם זמן לפנות את השטח ואחרי שתודיע להם תירה.

בכל מקרה המלחמה לא צריכה להיות בקרבות נגד החמאס. כל מלחמה באש נגד גרילה סופה להסתיים בלא ניצחון, פשוט כי הארגון יוריד את הראש עד שיעבור זעם, וזה יחשב לו כניצחון.

מלחמה בגרילה יכולה להיות רק בניתוק הגרילה מהאוכלוסיה. אתה צריך לגרום לאוכלוסיה להעיף את הגרילה מהקרבה, בדיוק כמו שבלבנון "כועסים" עכשיו על חיזבאללה שגרם למדינה שם נזק של 10 מיליארד דולר בקיץ 2006 בלי שהם מבינים על מה.

איך אתה גורם לאוכלוסיה "לכעוס" על החמאס? זו השאלה.

אתה צריך להפוך את הרצועה לגהנום (עוד יותר ממה שהיא היום), כדי שלתושבים ימאס.

הדרך שלך היא אפשרית (כן, אחרי 1200 אזרחים הרוגים מישהו שם יחליט שנמאס לו), אבל אני מקווה שאף אחד בממשלה לא חושב כמוך.

אני הייתי סוגר להם סוף סוף סופית את החשמל והדלק, מכניס רק תרופות, אוכל ומים - ושיהרגו שם בפנים אחד את השני.

פורסם

אז מה הבעיה להודיע מראש שעשינו צעד כזה, ולתת השהיה של 5 דקות לפני שהסוללה מחזירה אש?

ד"א, אני מניח שאתה יודע ש MLRS זו סוללה מאוישת, ומן הסתם לא ישאירו ציוד כזה בשטח בלי השגחה.

פורסם
זו דמגוגיה דן. אתה מציע לירות על אזרחים

לא, אני מציע לירות על משגרי קסאם. עובדתית, בנקודה שממנה הרגע ירו עליך טיל - יש משגר ויש מחבל. אם המחבל הזה בחר למקם את המשגר על גג של בית יתומים, זאת בעיה שלו - אני לא יודע את זה וזה לא מעניין אותי.

אתה רוצה לירות (אני נגד) - תן להם זמן לפנות את השטח ואחרי שתודיע להם תירה.

אין בעיה, בכיף, אבל אפשר להסתפק בהודעה גורפת אחת לפיה כל נקודה שממנה נורה תלול מסלול לעבר ישראל היא יעד להשמדה החל מהרגע בו שוגר הטיל. זו התראה מספקת בשביל כל אדם ששכלו בראשו ולא רוצה להפגע.

כל מלחמה באש נגד גרילה סופה להסתיים בלא ניצחון

הטעות שלך היא שבניגוד ללבנון או לעזה לפני ההתנתקות, היום אתה לא נלחם שם מול גרילה. מי שעומד מולך זו אוטונומיה עם מנגנוני ממשל, עם מנגנונים צבאיים ועם אישי ציבור - שמחליטים מתי להפעיל את היכולות הצבאיות שלהם ונגד אילו מטרות. יתרה מזאת, אישי ציבור אלו נבחרו על ידי הפלשתינים עצמם, בבחירות דמוקרטיות.

ברגע שראש הממשלה של רצועת עזה יבין ששיגור קסאמים על ישראל מביא לו יותר נזק מתועלת, או ברגע שהציבור עצמו יבין את זה וידרוש מהממשלה להפסיק את הירי הזה, הירי ייפסק. ניתוק הדלק והחשמל לרצועה זה צעד הגיוני, מן הסתם, אבל הוא לא סותר בשום דרך את מה שאני הצעתי - אש למקורות הירי.

פורסם

האמת מלחמה באש נגד עזה כן יגיע ניצחון...

האזור לא כזה נכון ואם תאכיל אותם אש במשך מספר ימים אני מבטיח לך שההתנגדות לא תהיה קיימת....

פורסם

אני לא מבין למה ישות כמו עזה אמורה בכלל לקבל סיוע הומניטרי.

הסיוע אמור להגיע מישראל, לאותם אנשים שתומכים בחמאס, שחרט על דגלו לעשות מה שביכולתו בשביל להחריב את ישראל.

הסיוע כולו מהצד הישראלי אמור להפסק. אי אפשר מצד אחד לבכות על ישראל שלא מעבירה תרופות, מצד שני לתמוך בהרג אזרחיה. בנוסף, יש לחסל באופן ממוקד את היורים, את המקומות בהם מכינים ומאכסנים את הנשק, ויותר מכל - את ההנהגה הבכירה. לא ייתכן שאדם שמשתמש בכוח שניתן לידיו יעשה זאת בכדי לערער ביטחון של מדינה אחרת באופן אקטיבי מבלי שהאחרונה תאיים על חייו באופן שלא משתמע לשתי פנים.

ודן, עם כמה שהדעות שלי ימניות, הטרמינולוגיה שלך חולנית. "כל מה שהמשגר רואה זה נ"צ?" איפה הערכים שעליהם נבנה צבא ההגנה לישראל? זאת אומנם מלחמה, אבל להוציא להורג אזרחים ולהטיל את האשמה על המחבל שבחר לשגר את הטיל מעל לראשים שלהם זה פשוט חולה. במלחמה כוללת לא הייתי מסכים עם מה שכתבתי, אבל צריך לשים דברים בפרופורציה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים