עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד עד 4 אלף.

Featured Replies

פורסם

שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד, שישמש בעיקר לצפייה בסרטים. התקציב הוא 4 אלף אבל זה ממש הגג של הגג, אין מצב להעלות מעל זה, וגם כי הצרכים לא דורשים יותר מדי - כמו שאמרתי בעיקר לסרטים, וגם כמובן מדי פעם אינטרנט או וורד, למשחקים או תוכנות גרפיקה כבדות הוא לא ישמש, לכן אין צורך בכרטיס גרפי טוב למשל. רק שיהיו בין כל הפונקציות החשובות אם אפשר (חיבורי USB, FIREWIRE וכו').

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעות.

ובאמת משהו לא ברור לי לגבי מערכת הפעלה בניידים - בד"כ כשניידים באים עם מערכת הפעלה, הבנתי שלא ניתן לפרמט מכיוון שהארדיסק / מחיצה (או מה שזה לא יהיה) מוסתר מהמשתמש ואין גישה אליה. מדוע עושים את זה ככה?? והאם באמת אין דרך לגשת למערכת ההפעלה ולהתקין מערכת הפעלה אחרת אם אני רוצה? ומה אם להוסיף מערכות הפעלה נוספות?

ולגבי המחשבים שבאים בלי מערכת מותקנת (כמו אלה שרשמת) אז שום דבר לא מוסתר שם ואפשר להתקין מה שרוצים כן?

פורסם

לא ממש הבנת נכון. מה שקורה זה שיש מחיצת שחזור חבויה, שבעת הצורך אפשר לגשת אליה מה-BIOS או באמצעות תוכנה מיוחדת של המחשב הנייד ולשחזר את מערכת ההפעלה המקורית של המחשב למצב כאילו הוא רק יצא מהמפעל.

אתה יכול לפרמט בעצמך ולהתקין איזו מערכת הפעלה שאתה רוצה, אתה יכול אפילו להשמיד את מחיצת השחזור החבויה (אם ממש חשוב לך לנצל את הכמה גיגות שהיא תופסת בדרך-כלל). כלים כמו Partition Magic ודומיה יודעים לעשות זאת בפשטות רבה. יכול להיות שגם מנהל הדיסקים של ה-Windows יכול.

פורסם
  • מחבר

מחיצת שיחזור? כלומר הקבצים של הוינדוס גלויים וניתנים לגישה?

והאם האחריות לא פגה אם אני מוחק אותה? (כי אם היצרן מחביא אותה הוא בעצם לא רוצה שתיגש אליה, לא?)

מוזר שאתה אומר את זה, כי דברתי כבר עם כמה וכמה מוכרים בחנויות וכששאלתי אותם אמרו לי שאי אפשר בכלל לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה אחרת (לפחות לא בדרך קונבנציונלית). אתה רוצה להגיד לי שהם לא מבינים מה הם מוכרים? :silly:

פורסם

מחיצת שיחזור? כלומר הקבצים של הוינדוס גלויים וניתנים לגישה?

לא, רק כחלק מתהליך שחזור אוטומטי.

והאם האחריות לא פגה אם אני מוחק אותה? (כי אם היצרן מחביא אותה הוא בעצם לא רוצה שתיגש אליה, לא?)

לא, הוא מחביא אותה כדי שלא תהרוס אותה בטעות. אמור לי מה הקשר בין אחריות על מחשב (חומרה) לבין מה שאתה כותב על ההארד דיסק שלך או מוחק ממנו?

מוזר שאתה אומר את זה, כי דברתי כבר עם כמה וכמה מוכרים בחנויות וכששאלתי אותם אמרו לי שאי אפשר בכלל לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה אחרת (לפחות לא בדרך קונבנציונלית). אתה רוצה להגיד לי שהם לא מבינים מה הם מוכרים? :silly:

כן, או לפחות שאני מבין הרבה יותר מהם.

פורסם

בכמה ניידים שאני ראיתי, היא אפילו לא חבויה...

פורסם
  • מחבר

אוקיי. ומה זה כשרשום FREEDOS - בעצם אין שם בכלל מחיצה חבויה, ואני יכול להתקין על זה כל מערכת הפעלה ?

תמיר לגבי המחשבים שהצעת:

-יש בהם יציאה לטלוויזיה? אני לא רואה באף אחד TV-OUT, השאלה היא אם יש לזה תחליף שאפשר איתו לשדר סרט למשל לטלוויזיה.

-לגבי רזולוציה- זו הכי גבוהה שיש במחיר הזה? ראיתי שב-DELL יש גם גרסה עם רזולוציה 1440x900, השאלה היא מה ההבדלי מחירים. פשוט חשבתי שאם המחשב הוא בעיקר לסרטים אז רזולוציה גבוהה זה יחסית חשוב.

-אני רואה שה-W566U הוא סנטה רוזה, עם נתונים עדיפים על ה-DELL, אז מה היתרונות של ה-DELL עליו? (חוץ מהאחריות הארוכה יותר).

פורסם

אני גם כן מתלבט לאחותי בין שני הדגמים שציינת.. אני חושב שחוץ מהאחריות אין בינהם הבדל.. חוץ שזה דל וזה ג'יגבייט.. שמעתי שדל טובים.. השאלה עם ג'יגבייט גם כן יש להם מחשבים אמינים וברמה?

פורסם

אוקיי. ומה זה כשרשום FREEDOS - בעצם אין שם בכלל מחיצה חבויה, ואני יכול להתקין על זה כל מערכת הפעלה ?

תמיר לגבי המחשבים שהצעת:

-יש בהם יציאה לטלוויזיה? אני לא רואה באף אחד TV-OUT, השאלה היא אם יש לזה תחליף שאפשר איתו לשדר סרט למשל לטלוויזיה.

-לגבי רזולוציה- זו הכי גבוהה שיש במחיר הזה? ראיתי שב-DELL יש גם גרסה עם רזולוציה 1440x900, השאלה היא מה ההבדלי מחירים. פשוט חשבתי שאם המחשב הוא בעיקר לסרטים אז רזולוציה גבוהה זה יחסית חשוב.

-אני רואה שה-W566U הוא סנטה רוזה, עם נתונים עדיפים על ה-DELL, אז מה היתרונות של ה-DELL עליו? (חוץ מהאחריות הארוכה יותר).

בכולם יש S-VIDEO שזה בעצם TV-OUT,חוץ מהדל שיש לו HDMI.

1280*800 זו רזולציה מספקת לצפייה בסרטים על 15.4.

לא חושב שיש 1440*900 בתקציב שלך.

היתרונות של הדל חוץ מזה שמדובר בתשלום עבור השם,הוא מצוייד בHDMI ושלט רחוק למדיה סנטר,ובעל שנת אחריות נוספת מול הגי'גבייט.

הגי'גבייט יחסית פחות מוכרים בשוק,ומציעים תמורה גבוהה עבור המחיר,אם תקרא קצת בפורום תראה שיש תגובות ממש טובות על הניידים שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים