עבור לתוכן

HOT הודיעה לספקיות האינטרנט: בתוך חודשים ספורים יבוטלו החייגנים

Featured Replies

פורסם

http://www.thecom.co.il/article.php?id=5218

הם הולכים להוציא ממיר שהוא גם מודם וגם מתאם טלפוני - הכל בקופסה אחת.

הבעיה: הספקיות לא יוכלו לתת את כל השרותים הנוספים שמתאפשרים רק ע"י חייגן (חבילה למשחקי רשת, סינון אתרים, אנטי וירוס רישתי וחבילות שונות ללקוחות עיסקיים)

פורסם

אין בכך בעיה באמת, אפשר עדיין לתת את כל השרותים הייחודיים האלה, פשוט ע"י מיפוי של מספר POOLים שונים של כתובות "ללא חייגן". עם זאת, זה יסבך את העניינים ויחייב אותם להגדיר כל לקוח בנפרד מול HOT (כמו שכתוב במאמר).

הלקוחות שאוהבים להחליף IP עם חייגן כדי לרמות את RAPIDSHARE יהיו הכי ממורמרים, אבל בעיקרון מגיע להם.

סה"כ חייגנים זו שיטה קצת ישנה ודבילית, וגורמת לבעיות עם נתבים מסוימים, כך שטוב שזה ייעלם.

איפה בדיוק קראת על ממיר שהוא גם מודם לאינטרנט וגם לטלפון? במאמר היה כתוב רק על מודם יחיד לטלפון ולאינטרנט. המודם קיים כבר עכשיו, פשוט התשתית שלהם לא הייתה מספיק טובה כדי להעביר על אותו קו גם אינטרנט וגם טלפון.

פורסם

לא בדיוק הבנתי, אבל המודל החדש הוא שמשתמשי הכבלים יהיו

ברשת NAT?

פורסם

לא. המודל החדש הוא שכולם יהיו מחוברים ב-DHCP ללא חייגן, כלומר ברגע שהמחשב/נתב מחובר למודם הוא מושך IP אינטרנטי אמיתי.

פורסם

MPLS?

אז למה בדיוק צריכים מודמים חדשים, בשביל הטלפוניה?

ומה אם אני "עדיין" עם הטלפון של בזק, אני לא מבין למה

כל הרעש והצלצולים.

(אני אבין אם אין תשובות, צריך להפנות את זה ל HOT)

פורסם

מה זה חייגן? :nixweiss:

אני לא מאמין שאנשים עדיין מתחברים לאינטרנט עם הדבר הזה. הייתי בטוח שזה קיים עדיין רק במדינות עולם שלישי.

דרך אגב, המודם החדש הזה הוא רק ללקוחות חדשים? אם הם מציעים לי להחליף את שני המודמים שלי במודם החדש, אז זה כדאי לי?

פורסם

MPLS?

אז למה בדיוק צריכים מודמים חדשים, בשביל הטלפוניה?

כן, MPLS.

כן, בשביל הטלפון זקוקים למודמים חדשים (למשל ה-Motorola SBV5121 המשולב) , אבל אני לא חושב שהם יחליפו מודמים בצורה גורפת לכל מי שאינו מנוי טלפון ואין לו צורך. גם אם כן - מה זה משנה לך? תקבל מודם חדש וטוב.

הרעש והצלצולים הם כי HOT החליטו שלא בא להם יותר לתמוך בתשתיות ה-PPTP וה-L2TP אלא שכולם ישתמשו ב-MPLS. בשביל הספקים זה אומר המון עבודה והם מתמרמרים. מזלה של נטוויז'ן שהתאחדו עם ברק, כי לדעתי להם בכלל לא הייתה שום תשתית ל-MPLS.

מה זה חייגן? :nixweiss:

אני לא מאמין שאנשים עדיין מתחברים לאינטרנט עם הדבר הזה. הייתי בטוח שזה קיים עדיין רק במדינות עולם שלישי.

חה-חה, מאוד מצחיק. בלי קשר לזה שמספר לא מבוטל של אנשים (גם ישראלים וגם לא) חושבים שישראל היא מדינת עולם שלישי, חייגן היא שיטה דווקא מאוד מקובלת (למשל ב-ADSL). בכבלים זה באמת לא קיים ברוב המדינות. בישראל כיום, רוב הלקוחות מתחברים בחייגן גם בכבלים, למעט לקוחות של 014.

דרך אגב, המודם החדש הזה הוא רק ללקוחות חדשים? אם הם מציעים לי להחליף את שני המודמים שלי במודם החדש, אז זה כדאי לי?

אני הייתי הולך על זה בהחלט. אם יש לך מודם טלפוניה חדש, כמו ה-SBV5121 שציינתי, אולי לא תצטרך להחליף כי הוא משולב. אני אישית ביום הראשון שחזרתי לבית הוריי וראיתי את שני המודמים על השולחן התקשרתי לתמיכה של HOT ושאלתי האם הם יכולים להעביר גם את האינטרנט דרך המודם החדש ולחסוך לי את הצורך להחזיק את ה-SB4200 הישן. תשובתם הייתה שהם היו שמחים לעשות את זה ולחסוך לעצמם במודמים, אבל התשתית שלהם לא מאפשרת כרגע העברת טלפון ואינטרנט על אותו קו מבחינת עוצמות. יכול להיות שעכשיו הם השתדרגו וזה כבר כן אפשרי.

פורסם

הפעם האחרונה שהשתמשתי בחייגן במחשב שלי היתה ב-Dial-up 56.6KB/s לפני הרבה מאוד שנים.

ב-ADSL השתמשתי בראוטר מההתחלה (אפילו לא חלמתי להגדיר חייגן).

עכשיו אני מחובר לאינטרנט של HOT בבזק בינלאומי (הייתי מרוצה מהם עוד מהזמן שהייתי מחובר ב-ADSL, אז לא החלפתי) עם MPLS.

המודם אינטרנט שלי הוא מודם THOMSON קטן בצבע אפור, והמודם טלפון הוא מודם TERAYON בצבע כחול שעומד על הצד. המודם המשולב החדש יותר טוב? איזה דגם הוא?

פורסם

הפעם האחרונה שהשתמשתי בחייגן במחשב שלי היתה ב-Dial-up 56.6KB/s לפני הרבה מאוד שנים.

ב-ADSL השתמשתי בראוטר מההתחלה (אפילו לא חלמתי להגדיר חייגן).

אז קנית נתב או שהגדרת את המודם של בזק כנתב, ואז הנתב מחייג בשבילך. זה לא שונה מהתקנת חייגן על המחשב, רק נוח יותר כי הנתב דואג להשאיר את החיבור פעיל גם כשהמחשב מכובה.

המודם אינטרנט שלי הוא מודם THOMSON קטן בצבע אפור, והמודם טלפון הוא מודם TERAYON בצבע כחול שעומד על הצד. המודם המשולב החדש יותר טוב? איזה דגם הוא?

לקרוא אתה יודע? הזכרתי אחד כזה כבר (בטח יש יותר).

פורסם
  • מחבר

הפרטים על המודם החדש מוזכרים כבדרך אגב בכתבה

כעת, בעקבות שינויים הנדסיים שעורכת HOT ברשת שלה, בהם המעבר למודם אחד לאינטרנט ולטלפוניה, היא מבטלת את המודל ועוברת לשיטה המקובלת והנפוצה בעולם של עבודה ללא חייגנים.

נתב משולב עם voip יש כבר ללינקסיס:

http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1116265541785&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=4178586843B01

תשלב מכשיר שיש גם ממיר בפנוכו, וזה מה שהוט יציעו

פורסם

היתרון בחייגן הוא שאינך מחוייב לסינגולריות מלאה ספק-תשתית.

לי יש שני חשבונות בשתי ספקיות שונות שבמקרה תקלה אצל הספקית עוברים בין אחד לשני.

ללא חייגן הגיבוי הזה לא יתקיים כי אהיה מנותב ישירות

גם אם הם עוברים למודמים משולבים עדיין יש להם המוני מודמים אצל הלקוחות.

בטווח הקצר-בינוני אין סיבה שלא ישאירו את המצב כמות שהוא.

פורסם
  • מחבר

זה מתבקש, לא? :silly:

נראה לי שזה גם ממיר

פורסם

זה מתבקש, לא? :silly:

לא, ממש לא. הממיר (כשמדברים על הממירים הדיגיטליים המתקדמים של HOT) הוא ציוד הרבה יותר מורכב ויקר (וגם גדול יותר) מאשר מודם. אין שום סיבה הגיונית להתקין ממיר אצל לקוח שרוצה רק אינטרנט או רק טלפון.

לא מן הנמנע שיהיה יצור כזה מתישהו, מה שבאמת יאפשר לחבר את מי שמשתמש בכל שרותיה של HOT בקופסה אחת. אבל אני לא חושב שהם יוותרו על המודמים הפשוטים בשביל הלקוחות שאינם מנויים על הטלוויזיה שלהם.

פורסם

זה לא רעיון טוב. מודם אינטרנט חייב להיות ליד המחשב. מודם טלפון יכול להיות בכל מקום (אין בעיה לשים אותו ליד המחשב או בקופסה אחת). אבל, ממיר חייב להיות ליד הטלוויזיה, והטלוויזיה לא חייבת להיות ליד המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים