עבור לתוכן

[בקשה] מחשב נייד לסטודנט, תקציב - עד 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני סטודנט ומעוניין לקנות מחשב נייד. התקציב הוא עד 4000 ש"ח בערך,ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים אם זה ממש משתלם, העדיפות היא כמובן למחיר כמה שיותר נמוך (יחס עלות-תועלת הטוב ביותר, עד כמה שאפשר) - בכל זאת, אני סטודנט תפרן, מה שנקרא...

אני אשתמש בפורמט המומלץ כדי לפרט מה מי מו -

1. מה התקציב? כאמור, עד 4000 ש"ח בערך, מעדיף כמה שפחות, אך ניתן לחרוג בכמה עשרות/מאות שקלים, אם זה משתלם.

2. מטרות המחשב? בעיקר עבודות סטודנטיאליות - הקלדת הרצאות (אולי כדאי שתהיה לו מקלדת שקטה, כדי לא להפריע לסטודנטים אחרים בזמן ההרצאה... ; גלישה באינטרנט; הפעלת ישומי אופיס; חשוב שיוכל להריץ תוכנה שנקראת SPSS למי שמכיר (תוכנה לעיבודים וניתוחים סטטיסטיים). משחקים - מניח שזה יהיה נחמד לשחק, אבל אני מבין שבמחיר כזה אני לא יכול לצפות למכונת ביצועים... ככה שזה יהיה בונוס נחמד, אבל רק בונוס. צפייה בסרטים יכול להיות נחמד מדי פעם.

3. גודל המסך? מניח שבינוני, לא גדול מדי - הוא לא אמור לשמש כתחליף למחשב שולחני; לא קטן מדי - אין לי צורך במחשב אולטרא נייד או משהו בסגנון.

4. משקל רצוי?כאמור, הוא ילקח למכללה, אז מניח שעדיף משקל נמוך, אבל לא חובה - אני מתאמן ;)

5. האם נדרש זמן סוללה ארוך?כנ"ל תשובה לשאלה הקודמת - ישמש להרצאות של שעה וחצי, לא בטוח שיהיה לי זמן להטעין את הסוללה בין הרצאה להרצאה, אך מניח שאוכל מדי פעם לחברו למקור חשמל בהרצאות. עדיפות לזמן ארוך כמה שיותר, מן הסתם.

6. יציאות מיוחדות? לא משהו שאני יכול לחשוב עליו.

7. בלוטות? יכול להיות נחמד מאוד, בהחלט לא חובה/לא הכרחי.

8. גודל מינימלי של כונן קשיח? כמובן, כמה שיותר גדול יותר טוב, אבל אין לי צורך בהארד דיסק ענק. מניח שהמינימום יהיה 80-120GB בערך.

9. צורב DVD? - רצוי

6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא חושב, אני לא מתכנן לטוס לחו"ל בקרוב.

7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? מעדיף שלא יהיה מחשב של HP, יש לי רתיעה מסויימת מהמוצרים שלהם. חשבתי בכיוון של Gigabyte,דל או לנובו. כמובן שאני פתוח לגם להצעות של החברות אחרות. מעדיף לקנות בKSP בנתניה - אני קונה שם כבר שנים. אם למישהו יש המלצה לחנות אחרת באיזור נתניה, או אם זה ממש מציאה - איזור השרון, אשמח גם לקבל.

אני מניח שזהו, יצא קצת ארוך, אבל כנראה שזה נחוץ. תודה רבה לכל מי שיעזור!

פורסם
  • מחבר

מקפיץ...

Anyone? Please...

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת?

אני יודע שזו לא השאלה הכי מעניינת בעולם, אבל זה יכול ממש לעזור לי :)

פורסם

סביב 4K באתר של KSP תוכל למצוא כמה דגמים של DELL VOSTRO 1500/INSPIRON 1525 או GIGABYTE W566U. יש שם גם LENOVO N200, אבל כל הדגמים שראיתי באים עם גיגה זכרון בלבד, ועולים אותו דבר כמו דגמים עם 2G של המתחרים, אז אין סיבה.

החסרון של כל הדגמים האלה הוא זה שהמסך הוא 15.4" וזה מחשב די גדול וכבד. הייתי ממליץ לך ללכת על דגמים עם 14", אבל הם מועטים יותר ומחיריהם קרובים יותר ל-5K...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה!

שאלה נוספת - יש עדיפות לדגם מסויים, או שכולם טובים באותה המידה? איזה אמות מידה צריכים להיות לי כשאני בא להבחין בין שלושת המחשבים האלה?

אגב, אם יש עסקה טובה יותר בחנויות אחרות אז גם אין לי בעיה, אני לא נעול על KSP.

פורסם

לדעתי, כל אלה הם פחות או יותר באותה רמה. ה-INSPIRON קצת דק יותר וקל יותר מה-VOSTRO ויש בו HDMI.

אם אתה רוצה ביקורות מקיפות על שניהם, נסה לקרוא כאן:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4000

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4175

ה-GIGABYTE נחשב מכן די טוב גם כן, אך אין לי מידע השוואתי עליו לעומת האחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים