עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד 12" עד 3000 יד שניה

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב נייד קל

ראיתי כמה דגמים שאלה איזה עדיף:

IBM x31

IBM x40

DELL D400

DELL x300

DELL D410

תודה

פורסם

הX40 מחשב מעולה עם 2 חסרונות:

א. סוללה קטנה גם יחסית לדגמי הX

ב. דיסק קשיח 1.8" שקצת פחות אמין מרוב דגמי הX וגם איטי יותר (4200)

בצד החיובי הוא מחשב קל וקטן מאוד (יותר משאר הXים עד לX60S) עם מסך מצוין ועדיף עשרות מונים לדעתי על הX31 (ועם מעטפת חיצונית מצוינת)

ליביו

פורסם

אני לא כ"כ מסכים עם ליביו בקטע של ה-X40 מול X31, ספציפית בקטע של המסקנה. לדעתי היתרון של ה-X40 (משקל נמוך) מתגמד לעומת החסרונות (הארד דיסק איטי, סוללה קטנה, מעבד איטי). ה-X40 משתמש במעבדים חדשים יותר (Dothan) לעומת Banias ב-X31, אבל המעבדים שהוא משתמש בהם הם מעבדי מתח נמוך שנועדו להקטין צריכת חשמל ולכן הביצועים שלהם נמוכים יותר.

לו ההשוואה הייתה ל-X32, שבא עם מעבדי Dothan רגילים לחלוטין, היתרון שלו לעומת X40/X41 היה הופך למוחץ, לפחות לדעתי. הייתי בהחלט ממליץ לפותח הדיון לנסות להשיג X32.

פורסם
  • מחבר

ומה עם הDELLים?

לא שווים לאומת IBM?

פורסם

לך רק על

asus eee pc

גם קל יותר מכולם-900 גרם

גם הכי קטן

גם עמיד יותר מכולם בזכות העדר דיסק מכני בעייתי לא אמין ורגיש לנפילות וזעזועים (יש לו "דיסק" מבוסס זיכרון-solid state disk )

גם מחיר מצחיק של כ-2300 שח בארץ

גם מבית טוב asus

גם זמן סוללה מכובד יחסית לגודלו -3.5 שעות.

לקנות מחשב נייד משומש שהיטלטל בדרכים וספג כבר אין ספור נפילות וזעזועים זה דבר טיפשי ובעייתי מאוד ,עדיף לך בהרבה לקנות מחשב חדש עם אחריות שהוא גם יותר טוב מכל הבחינות כמעט ובמחיר זול יותר מכל המחשבים יד שנייה שאתה יכול למצוא בארץ.

פורסם

x40 לא יותר איטי מX31.

ההפך, הX32 אכן יותר מהיר.

ליביו

פורסם

לך רק על

asus eee pc

גם קל יותר מכולם-900 גרם

גם הכי קטן

גם עמיד יותר מכולם בזכות העדר דיסק מכני בעייתי לא אמין ורגיש לנפילות וזעזועים (יש לו "דיסק" מבוסס זיכרון-solid state disk )

גם מחיר מצחיק של כ-2300 שח בארץ

גם מבית טוב asus

גם זמן סוללה מכובד יחסית לגודלו -3.5 שעות.

לקנות מחשב נייד משומש שהיטלטל בדרכים וספג כבר אין ספור נפילות וזעזועים זה דבר טיפשי ובעייתי מאוד ,עדיף לך בהרבה לקנות מחשב חדש עם אחריות שהוא גם יותר טוב מכל הבחינות כמעט ובמחיר זול יותר מכל המחשבים יד שנייה שאתה יכול למצוא בארץ.

יש לדבר הזה מסך 7" והארד דיסק 4 ג'יגה, אבל אם מוסיפים לו DISK ON KEY של איזה 8 ג'יגה הוא נהיה נחמד למוזיקה+אינטרנט.

רציתי לשאול אם זה באמת כזה שווה את המחיר .. זה מאוד זול וכנראה נותן תמורה טובה למחיר אבל האם זה מרגיש זול ? מאיזה חומרים הוא עשוי? איפה אפשר לראות אותו בארץ ?

פורסם

מבחינת איכות ומהירות הוא לא ישתווה לאף אחד מהקודמים, ולפי ידיעתי לא ממש מיבאים אותו לארץ (לא יבוא רשמי מה שבטוח) בשלב הזה.

ליביו

פורסם
  • מחבר

המחשב נועד לחברה שלי ללימודים-היא צריכה שמקלדת תיהיה נוחה כדי שתוכל לכתוב בכיתה

היה לה עד עכשיו DELL ששקל 3 קג שאותו מחרה כי הוא כבד לה אבל כן אהבה את המקלדת

ראיתי ביד שניה XPS 1210 ב3500 עם זה מה שרשם מי שמוכר אותו:

XPS M1210 מחשב מנהלים קל משקל, מסך 12 אינץ' מעבד 1.8 centrino ליבה כפולה, דיסק קשיח 50 GB סידי + צורב, זיכרון RAM 1 GB.

Processor: Intel Core 2 CPU T5600 @ 1.83GHz 1 GB DDR II SDRAM (4GB Max) 50GB Hard Drive Intel Pro/Wireless 3946ABG Wireless Network Connection 24X CD-RW/ DVD Drive 12.1 WXGA Display Win XP

האם מחשב הזה קל ואיך הוא מבחינת סוללה ?

פורסם

זו עסקה טובה.

המחשב קל מאוד, זמן הסוללה המקורי עם סוללת 6 תאים עומד על כ 3.5-4 שעות בשימוש קל, אבל אתה צריך לבדוק איזה כרטיס מסך כלול במפרט.

אם זה מובנה של אינטל, זמן הסוללה יהיה ארוך יותר.

פורסם

זה אחלה מחיר לאחלה מחשב.

במקומך הייתי לוקח.

ליביו

פורסם

מבחינת איכות ומהירות הוא לא ישתווה לאף אחד מהקודמים, ולפי ידיעתי לא ממש מיבאים אותו לארץ (לא יבוא רשמי מה שבטוח) בשלב הזה.

ליביו

בולשיט

אין שום צורך ביותר מ- eee לצורך גלישה ברשת , word ודברים דומים ש-99 אחוז מהמשתמשים עושים.

כדי להרוג יתוש אין צורך ברובה צייד ,מספיק עיתון מגולגל.

במחיר של מחשב יד שנייה ,שלך תדע מה עבר עליו, ניתן לרכוש מחשב חדש עם הרבה יתרונות שאין לאף אחד מרשימת הדגמים שהופיע קודם.

ניתן להשיג אותו ב-2300 ש"ח בארץ (זהירות ,לא לקנות בפלונטר חנות פושטת רגל סדרתית)

ראו:

http://zap.co.il/zapnewmodels.asp?Sog=C-PCLaptop&DB239046=239052&orderby=price

עדיף להזמין מחו"ל בעלות של +-350 $ :

http://search.ebay.com/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=eee+pc+asus&category0=

פורסם

דן , יקירינו ,

בשניה שהבחור יצתרך להריץ משהו מבוסס WINDOWS או משהו שלא בנוי במערכת הזו מראש - הוא יתחרט כנראה על הקניה הזו אל מול מחשב PC רגיל.

להזכירך , הEEE הזה מריץ לינוקס בגירסא מיוחדת אליו (ובבקשה אל תגיד לי שהוא גם יכול להריץ חלונות - יכולת תאורטית נחמדה אבל בזה הוא לא ממש מצטיין)

היתרונות מסתכמים בגודל ומשקל , החסרונות בעיקר בנוחות הקלדה וקריאה.

יש לי ניסיון עם לפטופ בגודל של הeee (תעיף מבט מה זה Casio Fiva 102) , ויש לי ניסיון עם לפטופ 12"

בעוד הראשון זה צעצוע נחמד לבדוק מייל ולקרא פורומים מקסימום , השני זה מחשב אמיתי קל ושימושי ביותר.

ובמקרה של הדל אקס פי אס - גם אחלה מחשב די חזק.??

אני הייתי לוקח את הסיכון הזה (אם הייתי יודע לבדוק טוב מה שלום מה שעומד מולי - לא כזה סיפור גדול) , זה אני וזה מה שאני עשיתי.

?

ליביו

פורסם

דן , יקירינו ,

בשניה שהבחור יצתרך להריץ משהו מבוסס WINDOWS או משהו שלא בנוי במערכת הזו מראש - הוא יתחרט כנראה על הקניה הזו אל מול מחשב PC רגיל.

להזכירך , הEEE הזה מריץ לינוקס בגירסא מיוחדת אליו (ובבקשה אל תגיד לי שהוא גם יכול להריץ חלונות - יכולת תאורטית נחמדה אבל בזה הוא לא ממש מצטיין)

היתרונות מסתכמים בגודל ומשקל , החסרונות בעיקר בנוחות הקלדה וקריאה.

יש לי ניסיון עם לפטופ בגודל של הeee (תעיף מבט מה זה Casio Fiva 102) , ויש לי ניסיון עם לפטופ 12"

בעוד הראשון זה צעצוע נחמד לבדוק מייל ולקרא פורומים מקסימום , השני זה מחשב אמיתי קל ושימושי ביותר.

ובמקרה של הדל אקס פי אס - גם אחלה מחשב די חזק.??

אני הייתי לוקח את הסיכון הזה (אם הייתי יודע לבדוק טוב מה שלום מה שעומד מולי - לא כזה סיפור גדול) , זה אני וזה מה שאני עשיתי.

?

ליביו

שמע אני לא מסכים איתך ובגדול

פותח הנושא לא מחפש desktop replacement

אלא בעיקר מחפש את הניידות והמחיר הזול ואין לו דרישות חריגות.

איך שלא תסובב את זה ,אין כרגע שום תחרות ל-eee בסקטור של ה- umpc

שאפילו מתקרב אליו (אלא אם כן אתה מוכן להוציא כ-12000 ¤)

לא סתם הוא נימכר כלהיט בארצות הברית (מעל מליון כבר נמכרו ויש אתרי משתמשים רבים שניתן לקבל תמיכה ,עצה והדרכה בכל עניין פעוט הכרוך בשימוש בו).

לא ברור לי מה האינטרס שלך לשלוח את הבחור לקנות מחשב ישן ,שלך תדע מה עבר עליו וכמה נפילות ,מכות וזעזועים הוא ספג .

לא כולם יודעים לבדוק כהלכה מחשבים יד שנייה בכלל ומחשבים ניידים בפרט.

אני אישית הייתי חושב אלף פעם לפני שהיתי קונה מחשב שולחני מאדם זר שאני לא מכיר.

ובכלל לא הייתי מעז אפילו לקנות נייד יד שנייה מחשב נייד שמטבעו עובר התעללות על בסיס יום יומי. בתור אחד שהיה לו ibm think pad וניזהר מאוד ,עדיין הנייד במשך הזמן נפל כמה וכמה פעמים בצורה רצינית וכתוצאה מכך הוא סבל מכמהו בעיות משמעותיות (וזה שים לב נייד שניחשב לעמיד במיוחד) כשהתברר לי שעלות התיקון היא מאוד גבוהה העדפתי פשוט להביא אותו במתנה לקרוב משפחה .(שלא יכול אליי בטענות .מתנה ..)

לך תדע מאיזה אדם הוא יקנה..

שנייה אחרי שהכסף מחליף ידיים ,אתה יכול לדבר ללמפה.

זה שמחשב נידלק ועובד לא אומר שהוא ימשיך לעבוד אחרי שעה מרגע קנייתו.

ה-eee אינו צעצוע ואין שום בעיה להריץ עליו window

הוא הרבה הרבה יותר חזק מפנטיום 3 שמריץ אצלי xp בלי שום בעיות .

ובכלל מי אמר שצריך בכלל xp ,

99% מהאנשים יכולים להריץ עליו windows 2000 professional

היה לי פנטיום 2 שהריץ windows 2000 professional יופי על 256 mb זיכרון.

האמת היא שה-eee מגיע עמוס בתוכנות מותקנות מראש שיספקו כמעט את כל האנשים

ויש גם open office ללינוקס בעברית שאפשר להתקין בחינם.

אני כרגע משתמש ב-windows xp ללא ממשק עברי וממש אבל ממש הוא לא חסר לי.

אבל עזוב את הדעות שלי בצד,קרא ביקורות אובייקטיביות ותחליט אך ורק על סמך העובדות

ולא על סמך השערות ודעות קדומות.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4044

Conclusion

In the end, the Eee PC is the single most impressive notebook we've seen priced below $400. The technical specs might look sub par, but the usability and overall performance of the Eee PC rivals notebooks costing several thousand dollars more. you can forget about playing Bioshock on this thing, but the Eee PC can do just about everything you need to do with a notebook while on the go

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים