עבור לתוכן

בעייה בדגם X-60 של IBM

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, בעבר נעזרתי בכם רבות וכולי תקווה שכך גם הפעם, כבר לפני שנה כמעט שאלתי שאלה דומה אבל מאחר והמחשב הנייד היה בשימוש אצל אבא שלי לא בדקתי את הנושא לעומק, בכל מקרה יש לו מחשב (שכרגע נמצא בשימוש יומיומי שלי), נייד של חברת IBM מדגם X-60, בדרך כלל שיש לי נקודת חשמל פנויה אני יושב איתו והכל סבבה, הבעיה היא שהסוללה שלו שאמורה להחזיק 4 שעות מתרוקנת בקצב מזעזע, לדוגמא כאשר עושים בוט למחשב וצריך לשים טביעת אצבע הוא עולה לאחר 2 דקות בערך במצב שהסוללה מוטענת לחלוטין, וכאשר הוא עולה זה יורד מייד בחמישה אחוזים וכך הלאה. אני בספק אם הסוללה מחזיקה יותר משעה.

מאחר ואני עשוי לקחת את המחשב לחול בעתיד, ומאחר וגם יש עליו אחריות (נקנה לפני שנה), אני רציתי לשמוע את דעתכם לפני שאלך ליצרן.

נאמר לי שיש תוכנות שעשויות להכביד על הסוללה, אני מנסה להסיר אותן מלעלות בבוט, אבל יש כאלה שהן חיוניות כמו הנורטון לדוגמא.

תודה רבה מראש.

פורסם

תעשה בדיקה לזמן הסוללה.

על סוללות האחריות היא לחצי שנה

אם עושים שימוש רב או שגוי בסוללה, היא אכן עלולה להתבלות או להתנוון תוך פחות משנה.

לדעתי, זה מה שקרה. הגיע הזמן לסוללה חדשה, ולטפל בה קצת יותר טוב.

פורסם

האחריות לסוללות היא לשנה.

בכל מקרה יש תוכנה בחבילת התוכנות של ה-X60, שנקראת Thinkpad Power Manager. היא יכולה לספק לך מידע על המצב של הסוללה שלך.

בהנחה שלא הסרת אותה, הפעל אותה באופן הבא:

* אם יש סימן ירוק של סוללה ב-TASKBAR שמראה כמה הסוללה טעונה - לחץ עליו עם העכבר (כפתור שמאלי) ובחר Launch Power Manager.

* אם אין - חפש אותה בתפריט ההתחלה, איפשהו ב-Thinkvantage.

בתוכנה לך לטאב של ה-Battery Information.

אם לא מופיע כלום תחת ה-Battery Details, לחץ על זה כדי לפתוח את כל הפרטים.

שים לב לדברים הבאים:

Full Charge Capacity (כמה מטען הסוללה מחזיקה)

Design Capacity (כמה היא אמורה להחזיק כשהיא חדשה)

Cycle Count (כמה מחזורי טעינה היו)

Temperature (כדי לוודא שאין התחממות יתר מסיבה כלשהי)

Manufacture Date / First Used Date (כדי לדעת עד כמה היא חדשה והאם ייתכן שיש עליה אחריות)

שים לב גם ל-Battery Condition (למעלה בצד ימין).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על העזרה,

עקרונית, הבעיה עם הסוללה הייתה מאז שאבא שלי קנה את המחשב, פשוט הוא לא משתמש בו הרבה ולכן זה לא ממש הפריע לו.

הנה בכל מקרה התמונה שלקחתי בזמן שהמחשב מחובר למטעו:

picno7.jpg

תודה לכם על כל העזרה.

פורסם

הסוללה שלך במצב מעולה, אבל זו סוללת 3 תאים.....

אני לא מצליח לראות מצב קיים שסוללת 3 תאים של 28 וואט תחזיק 4 שעות.

אבל מצד שני, היא אמורה להחזיק יותר משעה

איזה שימוש אתה עושה במחשב שהסוללה נגמרת כל כך מהר?

פורסם

פיקה איפה כתוב כמה תאים הסוללה ?

זאת הסוללה שלי , כמה תאים היא ?

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא כתוב כמה תאים, אבל אפשר לפי ה-Design Capacity לדעת.

הסוללה שלך (56.16Wh) היא 6 תאים. ב-T60 שלי יש סוללה של 9 תאים עם Design Capacity של 84.24Wh שזה בדיוק 1.5 משלך. כך אני יודע ששלך 6 תאים.

פורסם

מוזר, כתבתי תגובה, מה קרה לה? S:

בכל מקרה, QTTP ענה.

הסטנדרט של 6 תאים הוא 53-56 וואט

ככה ש 28.8 מן הסתם יהיה 3 תאים, ו 9 תאים ינוע בין 83-87 וואט (תלוי במתח הסוללה, יש 10.8 ויש 11.1 וולט)

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התשובות, עקרונית הנתון של ארבע השעות זה הנתון שאבא שלי אמר שאמרו לו ברגע שהוא בחר דווקא בסוללה הזאת, אני לא בדקתי לעומק כמה זמן לוקח לה להתרוקן לחלוטין, אבל היא מתרוקנת בקצב מפחיד, רק שמעלים את המחשב הוא יורד בחמש אחוזים, השימוש שלי במחשב כרגע הוא גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחק במשחקים מסויימים שלא רצים טוב על המחשב הישן שממנו אני כותב לכם כרגע (אני מסקר משחקי וידאו ולכן חשוב לי לשחק במכשיר עם ביצועים סבירים).

אשמח לשמוע הצעות לשיפור אורך החיים של הסוללה, וגם המלצות לסוללה שתתתאים למסך לעבודה של מספר שעות ללא הטענה.

תודה רבה לכולם.

פורסם

הדבר הכי חשוב לדעתי הוא לוודא שהמעבד לא רץ כל הזמן על מהירות מלאה אלא מוריד תדר כשהוא לא במאמץ. באותו Power Manager בטאב Power Scheme תוודא שה-Scheme הנבחר מגדיר את מהירות המעבד כ-Adaptive (עשה Edit במקרה הצורך). כמובן שבמשחקים זה לא ישפיע, כיוון שמעבד יתאמץ.

אפשר גם להוריד את הבהירות של המסך.

ואפשר גם לקנות סוללה 8 תאים למחשב הזה (שתהפוך אותו לטיפה יותר גדול וכבד).

פורסם

עם משחקים ואינטרנט (בהנחה שיש למחשב כרטיס מסך לא O/B ואתה גולש דרך WIFI) זמן הסוללה הגיוני לחלוטין

תלוי גם בבהירות המסך שאתה משתמש בה, אבל סוללת 3 תאים לא יכולה בשום מצב להחזיק מחשב פועל מעל שעתיים וחצי (בשימוש קל מאוד עם בהירות מסך על הכי נמוכה, WIFI כבוי ושימוש באוזניות, לא רמקולים)

פורסם

זה X60 , הכרטיס מסך ONBOARD.

בתור משהו שיש לו קצת יותר ניסיון כנראה עם סידרת X ממי שכתבו פה (מ30 עד הנוכחי) , על הסוללה הקטנה - המחשב מחזיק בלחץ שעה וחצי , אולי שעתיים בלי אינטרנט , ככה ששעה של עבודה פעילה לסוללה בת שנה - נשמע סביר ביותר.

לבחור ששואל איך לחסוך - תוודא שיש לך את הבאנדל תוכנות של IBM , הרבה שם זבל , אבל תוכנת הPOWER MANAGMENT שלהם דווקא לא רעה , וכמובן , אם הבלוטוט דולק - תכבה , את הWIFI תכבה כשאתה לא צריך ותוריד טיפה מהבהירות של המסך , אבל אל תצפה לניסים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם על התגובות והמידע הרב, פשוט מה שהיה נראה אבסורד בעיני הוא שאבא שלי אמר שהוא קנה את המחשב (במחיר של כמעט עשרת אלפים שקלים) אמרו לו שהסוללה מספיקה לארבע שעות של עבודה, בכל מקרה אני אנסה מספר דרכים שיאריכו את אורך החיים.

הקטע שנגיד הייתי רוצה להשתמש בו בכנסים בחול שאליהם אני רוצה לצאת, וזמן סוללה כזה יפגע בי.

תודה לכולם.

פורסם

הקטע שנגיד הייתי רוצה להשתמש בו בכנסים בחול שאליהם אני רוצה לצאת, וזמן סוללה כזה יפגע בי.

בהחלט ממליץ לך להשקיע בסוללה 8 תאים. תוכל לקחת אותה כשתרצה זמן סוללה ארוך, ובמקרים שבהם זה לא יהיה נחוץ לך, תוכל להישאר עם הסוללה הנוכחית כדי שהמחשב יהיה יותר קל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם, באמת הידע באתר הזה ראוי לכל התשבוחות.

בכל מקרה כמה סוללה כזאת אמורה לעלות?

אם אני לוקח את המחשב לאמריקה, אני אצטרך מתאם לחשמל?

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים