עבור לתוכן

שני כוננים קשיחים נעלמו לגמרי מהחשב יחד עם תכולתם.עזרה דחופה נחוצה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

היום כשחזרתי מבצפר גיליתי לחרדתי שכונן F,בו אני מאחסן בו את קבצי המוזיקה שלי,נעלם מהמחשב.לאחר מכן גיליתי שגם כונן D נעלם.

כרגע אני על סף התמוטטות עצבים.הסיוט הכי נורא שתמיד שחשבתי שלעולם לא אחווה אותו,מתרחש ברגעים אלו.מעולם לא התמודדתי עם סיטאוציה כזו וקשה לי מאד לעכל אובדן של מעל 80 ג'יגה של מוזיקה שנאספה במשך שנים.

השאלה שלי היא האם יש פתח לתקווה?האם יש מצב כלשהו בו אני אוכל לשחזר את המידע שנעלם?

יש לציין שההיעלמות הכוננים לא נובעת מפירמוט.

פורסם

האם 2 המחיצות היו על אותו דיסק קשיח פיזי?

האם הוא מזוהה במנהל ההתקנים? האם הוא מזוהה בביוס?

אם לא, תבדוק אותו במחשב אחר.

אם גם שם לא, תתחיל לחפור באדמה.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה,אך האם תוכל להיות קצת ברור יותר?לא ברור לי מה זה ביוס ואיך אני מגיע למנהל ההתקנים.

וכשאתה אומר לבדוק על מחשב אחר,משמע להעביר את ההארדיסק למחשב אחר?

פורסם

ביוס (BIOS) זה המסך הגדרות (SETUP) של לוח האם, בדר"כ הוא עם רקע כחול ובדר"כ מגיעים אליו בלחיצת DELETE בתחילת הפעלת המחשב (לפני טעינת הוינדוס).

מנהל ההתקנים זה החלון שמראה את כל החומרה והדרייברים שיש בוינדוס, אתה מגיע אליו ע"י לחיצת כפתור ימני על "המחשב שלי" -> "מאפיינים" -> "חומרה", ומשם למנהל ההתקנים.

וכן, לבדוק את ההרדיסק במחשב אחר דורש לחבר אותו למחשב אחר ::)

כמובן תוך כדי שמוודאים שמבחינת הג'אמפר הוא לא מתנגש בכלום ומוגדר טוב.

בכלל את כל השלבים הפיזיים או שינוי ההגדרות מומלץ לבצע עם מישהו שהתנסה בזה פעם,

מבחינת "צפיה" כמו שהצעתי לך בהגדרות וכו', אין שום בעיה שתבצע בעצמך כל עוד אתה לא שומר שינויים ביציאה מהביוס וכו'.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר.בשני המקומות הכוננים לא מופיעים.מחר טכנאי אמור לבוא אליי לנסות להציל את זה,אני מחזיק אצבעות.

יש למישהו מושג איך דבר כזה יכול לקרות,ששני כוננים פשוט נעלמים להם ככה סתם?

פורסם

אם הדיסק לא מופיע בביוס, הוא תקול בצורה שרוב הסיכויים טכנאי "רגיל" לא יצליח לשחזר ממנו כלום.

זה יכול לקרות בגלל קצר, למשל. הדיסק נשרף, לא חסר סיבות.

פורסם
  • מחבר

אני מתחיל להצטער שזה לא קרה בעקבות פירמוט,כי הבנתי שבמקרה כזה לא חסרות דרכים לשחזר את הקבצים...

פורסם

לפי מה שהבנתי זה לא 2 כוננים שנעלמו, זה כונן אחד בודד שהיה מחולק ל2 מחיצות.

בכל אופן, ברוב המקרים שההרדיסק כבר לא מזוהה בביוס אז זאת בעיה מכנית\אלקטרונית ורק חברות שחזור יכולות לשחזר את המידע (יש להם אחוזי הצלחה מדהימים, אבל המחירים בהתאם).

פורסם
  • מחבר

כל עוד יש פתח של תקווה אני מוכן להיאחז בו,וגם לשלם במידת הצורך.אחרי הכל,80 ג'יגה של מוזיקה זה לא משהו שהולך ברגל...

יש לך מושג אולי על איזו חברה מומלצת ומה המחיר?

פורסם

טיקטק ומיסטי ממה שאני יודע שולטות על התחום

אבל קח בחשבון שהמחירים הם בעיקר לעסקים ולא ממש לשוק הפרטי

www.tictac.co.il www.mitsy.com

פורסם

אל תשכח שברגע שאתה שולח את הדיסק הקשיח לבדיקה החברה נותנן לך פירוט על העיה, עלו וכמות הזמן שנדרש לתיקון

אם מדובר בבעיה לוגית בלבד ניתן לבצע את זה לבד עם אותם אחוזי ההצלחה או אחוזי הצלחה קרובים אבל אם מדובר בתקלה מכאנית/אלקטרונית/פיזית אז אין מה לעשות וצריך להשתמש בשרות המעבדה של החברה.

שוב כמו שנכתב פה קח בחשבון שמדובר בכסף לא קטן.

פורסם
  • מחבר

אם זו בעיה לוגית אני מאמין שהטכנאי יוכל לפתור אותה מחר.בכל אופן עצם העובדה שאני יודע שיש לי את האופציה לשחזר את המידע די מקלה עליי,גם אני בסופו של דבר אחליט לא להשתמש בה,כי לפי מה שאני רואה המחירים הם במאות דולרים :<

פורסם

בשביל לא לקרוע את השערות על הראש במקרה כזה המציאו צורבים ודיסקים חיצוניים לגיבוי.

תנסה לנתק את הדיסק מלוח האם ולחבר שוב. תנסה לחבר אותו למחשב אחר. אולי הבעיה היא לאו דווקא בדיסק אלא בכבל/לוח, לך תדע.

פורסם

המלצתי לך היא : כבה את המחשב - עד שיגיע מישהו שמסוגל לבדוק מה קרה שם, ותקווה שהטכנאי שהזמנתה לא יגרום נזק נוסף למידע היקר שלך באמצעות התעסקות-יתר (שסביר יותר כי תגרום נזק למידע מאשר כל פעולה שעשיתה עד עכשיו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים