עבור לתוכן

צריך מפרט מחשב לשימוש בסיסי ביתי, תקציב -2400ש"ח ( לא כולל מסך )

Featured Replies

פורסם

היי,

קונים לאחי מחשב חדש, התקציב הוא 2400 שקל, כל מה שאחי עושה במחשב זה לשמוע מוזיקה, לראות סרטים וקצת לקודד ולהוסיף כתוביות, שום דבר רציני.

יש כמה נקודות חשובות שאני רוצה לציין:

- אל תכניסו למפרט דיסק קשיח או ציוד היקפי.

- אחי הוא חולה מוסיקה וחייב לשמוע מוזיקה באיכות גבוהה, לכן אני שואל אולי כדאי להוסיף במפרט כרטיס קול, יש לו בנתיים ( במחשב הישן, והוא יכול להעביר לחדש ) כרטיס קול של creaive, אני חושב ש- Creative SoundBlaster 5.1, הוא מחבר למחשב שלו שני סטים של רמקולים שכל אחד מהם הוא 2.1, כך שקחו את זה בחשבון בקשר לכרטיס קול אם צריך ( אם יש כרטיס קול יקר, שיתן לו פונקציות מיוחדות, תציינו זאת ואולי אני אכלול את זה מחוץ למפרט ).

- בקשר לכרטיס מסך, אני רוצה להתייעץ איתכם אם לקנות לו את ה-8400/8500GT, צריך בכלל? מזה יתן לו? וד"א, יש לי בבית x300se שלא בשימוש שאני יכול לתת לו, זה גם יעשה את העבודה?

- בקשר למארז, אני ממש לא מתלהב מכל המארזים האלה שמציעים כא במחיר 300-400 שקל, הכל שטויות ( אולי חוץ מה-enermax ), אז אלא אם כן אני אחליט אחרת בהמשך, אני מבקש שתכניסו לי למפרט את המארז הזול והאיכותי 6A19.

- בקשר לספק כח, הייתי רוצה שתציינו ספק שיחזיק את המפרט שתתנו + את הכרטיס מסך 7800GT, כי אולי אני אעביר את הכרטיס שלי אליו בשביל לשחק לתקופות מסוימות.

- אם אתם מכנסים למפרט מעבד של AMD, תוכלו להסביר לי למה עדיף AMD על INTEL ( לפי מה שאני משער זה בגלל המחיר, אבל האם זה שווה את זה בכלל ).

- הייתי מעדיף לקבל מפרט מחנות בראשון כמו skypc.

תודה מראש,

יובל :xyxthumbs:

פורסם

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.2GHz(E4500) 800MHz/FSB 2MB - BOX ₪638

לוח אם:

GIGABYTE GA-G33M-S2L ₪519

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪181

זיכרון:

PQI 2048MB DDR2 800MHz CL5 ₪226

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ₪388

הרכבת מחשב:

ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1952

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

מפרט טוב עם כרטיס מסך מובנה על הלוח שיספיק לכל דבר חוץ ממשחקים, ספק חזק שיספיק ל7800GT שלך.

בקשר לכרטיס קול תתיעץ בפורום המתאים.

לא הכנסתי לך את הHEC כי בחנות שאני בונה בה מפרטים אין מוצרים שלך HEC, אז אם אתה רוצה תחליף את המארז+ספק לHEC.

אם אחיך מקודד הרבה סרטים ובאיכות גבוהה יש סיבה לשקול לשדרג למעבד E6750 שיכול להעלות קצת את מהירות קידוד הסרטים.

פורסם

היי,

קונים לאחי מחשב חדש, התקציב הוא 2400 שקל, כל מה שאחי עושה במחשב זה לשמוע מוזיקה, לראות סרטים וקצת לקודד ולהוסיף כתוביות, שום דבר רציני.

יש כמה נקודות חשובות שאני רוצה לציין:

- אל תכניסו למפרט דיסק קשיח או ציוד היקפי.

- אחי הוא חולה מוסיקה וחייב לשמוע מוזיקה באיכות גבוהה, לכן אני שואל אולי כדאי להוסיף במפרט כרטיס קול, יש לו בנתיים ( במחשב הישן, והוא יכול להעביר לחדש ) כרטיס קול של creaive, אני חושב ש- Creative SoundBlaster 5.1, הוא מחבר למחשב שלו שני סטים של רמקולים שכל אחד מהם הוא 2.1, כך שקחו את זה בחשבון בקשר לכרטיס קול אם צריך ( אם יש כרטיס קול יקר, שיתן לו פונקציות מיוחדות, תציינו זאת ואולי אני אכלול את זה מחוץ למפרט ).

- בקשר לכרטיס מסך, אני רוצה להתייעץ איתכם אם לקנות לו את ה-8400/8500GT, צריך בכלל? מזה יתן לו? וד"א, יש לי בבית x300se שלא בשימוש שאני יכול לתת לו, זה גם יעשה את העבודה?

- בקשר למארז, אני ממש לא מתלהב מכל המארזים האלה שמציעים כא במחיר 300-400 שקל, הכל שטויות ( אולי חוץ מה-enermax ), אז אלא אם כן אני אחליט אחרת בהמשך, אני מבקש שתכניסו לי למפרט את המארז הזול והאיכותי 6A19.

- בקשר לספק כח, הייתי רוצה שתציינו ספק שיחזיק את המפרט שתתנו + את הכרטיס מסך 7800GT, כי אולי אני אעביר את הכרטיס שלי אליו בשביל לשחק לתקופות מסוימות.

- אם אתם מכנסים למפרט מעבד של AMD, תוכלו להסביר לי למה עדיף AMD על INTEL ( לפי מה שאני משער זה בגלל המחיר, אבל האם זה שווה את זה בכלל ).

- הייתי מעדיף לקבל מפרט מחנות בראשון כמו skypc.

תודה מראש,

יובל :xyxthumbs:

אני חושב שאם הוא מרוצה מהכרטיס קול שיש לו, אז חבל לקנות כרטיס בנפרד. אם זה לא יספיק לו (לא מה שיש על הלוח אם, ולא מה שיש לו) אז שיקנה כרטיס קול בנפרד.

עדיף AMD לדברים האלה, כי זה באמת יותר זול, ואינטל טובים אמנם , אבל הם טובים בעיקר לOC. בסטוק הAMD עדיף במחיר לעומת אינטל.

לוחות אם גם הרבה יותר זולים. אתה יכול לקחת לוח אם מפוצ'ר מאוד של AMD ויעלה לך כמו לוח ממוצע של אינטל.

בקשר למפרט שמעליי, כך רק שני סטיקים של ג'יגה, על מנת שזה יינצל את הDual Channel.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות!

אין שום צורך בכרטיס מסך DX10 ב-400 שקל? זה לא יתן לי כלום?

בקשר לזיכרון, מה יתן לי זכרון של CL4? ומה הבעיה בזכרון שהוא נתן לי?

לא עדיף ללכת על ספק איכותי כמו ה-liberty 400w?

אתה יכול לומר לי במה יהיה ההבדל בין AMD ל-INTEL, כלומר במה הוא יורגש? ומה בסופו של דבר יהיה ההבדל במחיר?

אולי אפילו אפשר באותו מחיר לקנות מעבד ולוח אם ל-AMD ולקבל משהו אפילו יותר טוב?

אני לא עושה OC, ואני לא בטוח שאני צריך פיצ'רים, תפרט לי קצת יותר, אני לא מתכוון לעשות יותר מדי דברים "מתוחכמים" עם המחשב, מקסימום לשחק במשחקים אבל גם זה בספק ( אם יהיה לי כוח להעביר את הכרטיס מסך ).

פורסם

תודה רבה על התשובות!

אין שום צורך בכרטיס מסך DX10 ב-400 שקל? זה לא יתן לי כלום?

בקשר לזיכרון, מה יתן לי זכרון של CL4? ומה הבעיה בזכרון שהוא נתן לי?

לא עדיף ללכת על ספק איכותי כמו ה-liberty 400w?

אתה יכול לומר לי במה יהיה ההבדל בין AMD ל-INTEL, כלומר במה הוא יורגש? ומה בסופו של דבר יהיה ההבדל במחיר?

אולי אפילו אפשר באותו מחיר לקנות מעבד ולוח אם ל-AMD ולקבל משהו אפילו יותר טוב?

אני לא עושה OC, ואני לא בטוח שאני צריך פיצ'רים, תפרט לי קצת יותר, אני לא מתכוון לעשות יותר מדי דברים "מתוחכמים" עם המחשב, מקסימום לשחק במשחקים אבל גם זה בספק ( אם יהיה לי כוח להעביר את הכרטיס מסך ).

הצורך בכרטיס DX10 לא ממש קשור פה. אם אתה היית רוצה לשחק, אז הייתי מציע כרטיס מסך חזק עם תמיכה בDX10. זה בעיקר מה שזה משנה.

הכרטיסים של ה8400 וכו, נועדו בעיקר, לניגון סרטי HD, כשהמטרה היא להוריד עומס מהעיבוד של המעבד, ולהעביר אותו לכרטיס מסך.

אז בשבילך, זה לא ייתן כלום.

הבעיה בזיכרון שהוא נתן לך שהוא לא מגיע כשני סטיקים, אלא סטיק אחד. דבר שלא מנצל דואל צ'נל, זה משפר טיפה את הביצועים.

בקשר לספק, זה לא ממש משנה אצלך. הספק הזה מספיק טוב.

ההבדל בין AMD לאינטל הוא בביצועים בתפקוד תוכנות, כלומר, תוכנות עיבוד או עריכה וכו', לאינטל יהיה יתרון של 10 אחוז בערך. דבר שלא משמעותי בגרוש בעבודה משרדית. ההבדל יהיה בסביבות ה200-300 ש"ח.

ובקשר לשאלה שלך אם אפשר לקבל משהו יותר טוב בAMD אז כן.

פיצ'רים זה לא בהכרח דברים מיוחדים, זה תוספות של יציאות ללוח אם וכדומה.

מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 BOX

¤528

כמות:1

http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1205

לוח אם ASUS M2A-VM HDMI

¤395

כמות:1

http://skypc.co.il/product.asp?pid=31542

סה"כ מחיר לכל המוצרים:923¤

המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il

זה יכול להיות שילוב מעולה. לא תצטרך יותר מזה, אפשר לקחת אפילו מעבד הרבה יותר חלש אם תרצה. רק מראה לך שאפשר לקחת משהו הרבה יותר חזק, בהרבה פחות כסף . במיוחד כשזה לא משמעותי לך כל הקטע של אינטל. אתה לא מתכנן OC ואתה לא מתכנן עיבוד וכו'.. ככה שאני לא רואה טעם לאינטל.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מחשיב את E4500 לחלש יותר מ4800+?

בקידוד סרטים אפילו E4400 חזק במעט/שווה ל4800+ אז בטח שE4500 חזק ממנו.

xvid.png

קידוד מוזיקה:

itunes.png

WORD 2007

word.png

EXCEL 2007

excel.png

שים לב שכאן מופיע הE4400 שעוקף את 4800+, בעוד שהE4500 אפילו חזק מהE4400.

אני באמת חושב שעדיף לקחת כאן INTEL, כי בכל מקרה זה לא חורג מהתקציב, להיפך זה מתחת לתקציב ב400 שקל.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מחשיב את E4500 לחלש יותר מ4800+?

בקידוד סרטים אפילו E4400 חזק במעט/שווה ל4800+ אז בטח שE4500 חזק ממנו.

שים לב שכאן מופיע הE4400 שעוקף את 4800+, בעוד שהE4500 אפילו חזק מהE4400.

אני באמת חושב שעדיף לקחת כאן INTEL, כי בכל מקרה זה לא חורג מהתקציב, להיפך זה מתחת לתקציב ב400 שקל.

שוב פעם, בקידוד ודברים כאלה, לאינטל יש יתרון, אמרתי את זה. לעבודה משרדית, או שימוש בסיסי כמו שפותח הת'רד הגדיר את זה, אין צורך במעבד אינטל!

עוד 300 ש"ח בשביל שנייה נוספת שייקח לו לפתוח את הדפדפן, אני בספק אם זה מה שהוא ירצה.

AMD טובים מאוד, ולא חושב שיש כאן איזשהו צורך בintel.

זה לא שאנחנו בתקופת האבן ואנחנו מדברים על שינויים מהותיים שמה שציינת, ייקח לעשות אותו במשך שנים, סך הכל עוד מספר שניות, שפותח הת'רד, אפילו לא ציין שהוא מקודד דברים.

אם הוא ירצה לקחת אינטל אני לא אמנע ממנו, רק חשוב להגיד לו מה ההבדלים שידע שיש אופציה חלופית, שאני חושב, תהיה לו עדיפה כי אין לו טעם באינטל לטעמי.

פורסם
  • מחבר

האינטל עדין קצת קורץ לי, כי כמו שאמרתי, אולי אני אעביר את הכרטיס מסך שלי לאחי ואשחק במשחקים ( הוא חייל, ולא נמצא כל יום בבית ).

בקשר לכרטיס מסך, אמרתי כבר שאחי רואה סדרות על המחשב והוא מוריד אותן בד"כ באיכות מאוד גבוהה, גם HDMI חלקם. אז כדאי לקנות כרטיס? עד כמה ההבדל יורגש?

ומצטער על הבורות אבל לא הבנתי, מה משפר את הביצועים? שיש 2 סטיקים נפרדים של זכרונות?

ובקש לספק, אתה בטוח שהוא יחזיק כמו שצריך את המעבד ואת ה-7800GT אם אני אשים?

פורסם

אם התכוונת ל-HEC 400TRT הוא יחזיק מצויין את ה-7800GT.

ל-7800GT שלך אין תמיכה בפריסת HD לכן המעבד יצטרך לקחת את כל נטל העיבוד עליו מה שיצריך מעבד מעט חזק יותר.

E4500 הוא אופציה טובה, גם 4800X2 לא אמור לעשות בעיות מיוחדות.

אם אתה לא רוצה לקחת את הכרטיס של אחיך אתה יכול לקנות כרטיס פשוט דוגמת ה-2400PRO שכולל תמיכה בפריסת תוכן HD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים