עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מחשב נייד *זול* לאופיס ואינטרנט עד 1400 שח!

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מחפשת מחשב נייד זול שישמש רק בבית לאופיס ואינטרנט. מעוניינת בנייד כדי שיהיה קל להזיז אותו ממקםו למקום. לא איכפת לי שיהיה כבד, ולא איכפת לי שהבטריה לא תעבוד לשעות ארוכות. מה שחשוב לי זה יותר זיכרון (לדעתי1 ג'יגה מספיק עם אופצייה להרחבה ל-2) ודיסק קשיח של 40 GB עם אופציה להרחבה ל80. המחשב פשוט ישמש לאופיס ואינטרנט בבית ויהיה נייד, ככה שאפשר יהיה להשתמש בו על הספה. מעבד וכרטיס מסך לא חשובים. XP בלדב, לא משנה איזו גרסה (HOME" PRO)

התעניינתי בASUS EEE בגלל חמידותו ומשקלו הקל, אבל המחיר שלו בהארץ (באיזר 2500) כבר גורם לי לחשוב לקחת נייד רגיל וזהו.

הציעו לי מחשב משומש של קומפק מדגם EVO N610C, בין 4. היה בשימוש לאופיס ואינטרנט בלבד ולא נויד מחוץ לבית (כך לפי המוכר). חיסרון אחד זה שצריך ללחוץ זק יחסית על המקשים. המחיר, ללא אופיס, כבלים, עכבר, ווינדוס, הוא 1400 ש"ח. ארצה לשמוע חוו"ד ובאופן כללי על איזה דגם תמליצו, והאם כדי להתעניין בניידים משומשים. במידה וכן, מה כדאי לבדוק ועל מה צריך להקפיד כדי שהמחשב לא יתמוטט לי חצי שנה אחרי. מה אורך החיים הממוצע של מחשב?האם צריך לדרוש תעודת אחריות של משהו שתעבור אלי? כבלים, סוללה? מצב המסך? איך בודקים ועל מה לשים דגש.

בתודה מראש

פורסם

שמעי אני לא מומחה כזה גדול לעניין,במידה והEEE מעניין אותך ויש לו גם יציאה למסך חיצוני הייתי ממליץ לך לקנות אותו דרך מישהו בחו"ל ובבית לעבוד איתו דרך מסך חיצוני גדול.

בקשר למשומש,בעיקרון האורך חיים של סוללות הוא 3 שנים,אמרת שאת צריכה את המחשב בבית אז בעיקרון זה לא כזה חשוב לך אבל בהחלט יכול להווצר מצב שהמחשב לא ידלק אלא אם כן הוא יהיה מחובר לחשמל.

עוד שיקול הוא מצבו של ההארדדיסק,הוא רכיב מכני שנוטה להתקלקל בשלב כלשהו,אז בתור בדיקה ראשנית הייתי מבצע סריקה לסקטורים פגומים ובהתאם מוריד תמחיר אם צריך ובעתיק משדרג להארדדיסק חדש ואולי לגדול יותר.

מסכים -אין דרך לחזות מה יקרה איתם,לרוב זה או שהם עובדים או שהם לא.

כבלים-בדקי מה אמור להגיע עם המחשב במצב חדש,בעיקרון רק כבלים ששיכים למטען אמורים לעניין אותך.

מקווה שעזרתי במשהו..

פורסם

1. יש לבדוק את המסך. עוצמת תאורה, לנענע אותו קצת על הציר שלו לבדוק שאין כבל רופף והוא לא מתחיל לרצד ולהתעוות כשמזיזים אותו.

2. לבדוק מצב סוללה - לכמה זמן היא מספיקה?

3. מצב הפלסטיקה של המחשב - לבדוק שהיא לא מתפרקת במגע ראשון, או שהוא לא חורק יותר מדי כשמחזיקים את המחשב מאחת הפינות.

4. לבדוק שהמאוורר של המחשב עובד.

5. כונן CD תקין.

6. אם יש אפשרות להריץ בדיקת מאמץ ולראות שהוא לא קורס/נתקע - מה טוב.

קחי בחשבון, שמלבד החלפת דיסק קשיח או זכרון - כל תיקון של המחשב יעלה הון תועפות.

פורסם

לי יש מחשב קונמפק פרסריו שהוא בין 5 שנים ....עובד מצויין אבל אני כבר הספקתי להרחיב זיכרון ו HD פעם אחת.

הסוללה כבר לא מחזיקה יותר מ 20 דקות ...ו ה CD לא עובד ...לפעמים ...

אלה מחלות שהיו לך עם מחשב ישן ...

לפי דעתי ...זה לא נורא ...ואפשר לחיות איתו ...בצורה הזו ...לשימושים כמו גלישה...תיכנות...סרטים ...

נכון שמרגישים איטיות ...אבל זה לא נורא ...לפעמים זה באמת די נוח לשבת בסלון על הרציפה עם כוס קפה ולגלוש ...

פורסם

בתקציב שלך לא תהיה ברירה אלא להתעניין במחשבים משומשים/מחודשים.

מחזק את כל מה שאמר Nemesis.

ספציפית לגבי ה-Evo N610c אני יכול לומר לא מעט, משום שיש לי אחד כזה, גם בן 5. הוא משמש בתור מחשב סלוני להוריי, עבור אותם דברים בסיסיים שציינת - אינטרנט ואופיס.

המחשב שיש לי הוא עם Pentium 4-M 1.8Ghz. הגיע עם 256MB זיכרון, הרחבתי ל-512. מריץ Windows XP. למטרות שציינת זה די והותר. אין צורך ב-1G זיכרון, בטח שלא ב-2G (למרות שה-Evo N610c כן תומך ב-2G זיכרון, הבעיה היא ש-DDR לניידים יקר משמעותית מ-DDR2 היום ופשוט לא משתלם להשקיע בכמות כזו). רוב דגמי ה-N610c הגיעו ללא מודול אלחוטי, אבל אפשר לקנות כרטיס PCMCIA פשוט (זה מה שאני עשיתי).

בגדול מדובר במחשב מסדרה עסקית רצינית, ובהחלט ייתכן שעם טיפול נכון הוא יחזיק שנים רבות (לראיה - שלי עובד כמו גדול). עם זאת, יחסית למחשבים עסקיים אחרים יש לדגם הזה בעיה רצינית אחת - פיזור החום שלו תוכנן בצורה לקויה מאוד והוא מתחמם בטירוף. לא הייתי רוצה לעבוד איתו כשהוא על הברכיים שלי לזמן ממושך. החלק שהכי מתחמם הוא דווקא האזור מתחת לפרק יד שמאל, שבו יושב הזיכרון.

כשהוא מתחמם, המאוורר גם פועל במלוא העוצמה והמחשב מרעיש. קרה לי גם שהוא נתקע (כנראה בגלל התחממות יתר), אבל רק לאחר שטחנתי אותו זמן רב ב-SUPERPI, לא בשום סיטואציה שאפשר להגיע אליה בעבודה משרדית רגילה. עוד חסרון שנובע מבעיית פיזור החום הוא שהכונן הקשיח מתחמם מאוד, מה שיכול לגרום לבעיות לאחר זמן רב. ב-5 השנים שהמחשב אצלי החלפתי פעמיים כונן קשיח בגלל סקטורים פגומים - פעם אחת לאחר כשנתיים במסגרת אחריות ופעם נוספת לאחר כשנתיים נוספות, ואז פשוט קניתי חדש, יותר גדול (80G לעומת 30G) ויותר מהיר (5400RPM לעומת 4200RPM), שיש עליו שלוש שנות אחריות, למקרה שהמחשב ידפוק גם אותו בשנתיים הקרובות.

בעיה נוספת שיש במחשב שלי ספציפית זו סוללה שתקועה על 0% ולא נטענת בכלל. זה קרה לאחר שהמחשב הושבת לכמה חודשים ללא כל שימוש: לפני ההשבתה הסוללה הייתה תקינה לחלוטין (החזיקה בקלות שעתיים+) וכשחזרתי להשתמש במחשב - זה מה שקרה. יכול להיות שהיא פשוט התפרקה יותר מידי, מעבר לנקודת האל-חזור. מצד שני יכול להיות שמה שנדפק זה מעגל ההטענה על הלוח. משום שהמחשב משמש בעיקר את הוריי שלא מניידים אותו לשום מקום, לא שווה לי לחקור את העניין ובטח לא להשקיע בסוללה/תיקון.

בסופו של דבר - הוריי די מרוצים מהמחשב, שכן רוב הזמן הוא עובד ללא דופי. את בעיית ההתחממות פתרתי באופן חלקי באמצעות סטנד שמרים את המחשב טיפה מעל השולחן, וכך יוצר אוורור טוב משמעותית בחלק התחתון (שם נמצא מאוורר היניקה). באופן כזה המחשב מתחמם ומרעיש פחות בעבודה שוטפת.

לסיכומו של עניין - לא מדובר בדגם מוצלח במיוחד (הכל בגלל בעיית החום, חוץ מזה אין שום דבר שלילי להגיד עליו) אבל ב-1400 יהיה לך קשה למצוא משהו טוב יותר. אם תשקיעי משהו קרוב ל-2000 אולי כבר תוכלי למצוא משהו בסגנון Thinkpad T40, שיהיה גם מהיר יותר וגם ללא אותה בעיית התחממות.

עריכה:

רק עכשיו שמתי לב לציטוט הזה שלך:

"ללא אופיס, כבלים, עכבר, ווינדוס"

כמה דברים פה לא מוצאים חן בעיניי. מה פירוש ללא כבלים? כבל מתח ומתאם במינימום חייבים להגיע עם המחשב ואין פה על מה לדבר בכלל. לגבי Windows: למיטב ידיעתי, כל המחשבים מסדרת Evo N610c נמכרו עם Windows XP ורשיון OEM שהוא חסר שימוש לכל מחשב מלבד לזה שהגיע מותקן עליו. תשאלי את המוכר איפה הרשיון הזה (גם אם במקרה מדובר בדגם ישן עם Windows 2000, הוא חייב לבוא עם רשיון). אם זה כמו אצלי, אז ה-Windows וכל הדרייברים מותקנים מתוך אוסף של 3 דיסקי שחזור, שגם כן מקבלים עם המחשב. כל זה חייב להיות בחבילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.