עבור לתוכן

קניית מחשב נייד בחו"ל

Featured Replies

פורסם

היי

אני מעוניין לקנות מחשב נייד מסוג XPS M1530 .בארץ הוא נורא יקר (בסביבות ה 9000 ש"ח)

אז בדקתי באתר הרשמי של Dell והמחיר הוא בסביבות 1500$ שזה זול בהרבה.

חשבתי לקנות אחד דרך האינטרנט ולשלוח אותו לדוד שלי, והוא ישלח לי את זה דרך UPS.

מה אתם אומרים, כדאי? מישהו ניסה פעם לעשות משהו דומה?

פורסם

אם תיפול על משרד התקשורת, הם עלולים לגרום לך להצטער שבכלל נולדת.

פורסם
  • מחבר

אם תיפול על משרד התקשורת, הם עלולים לגרום לך להצטער שבכלל נולדת.

למה? מה הם יעשו לי?

פורסם

יש במחשב הנייד כרטיס רשת אלחוטי, ומודם.

משדר אלחוטי ומודם דורשים תקינה ואישור של משרד התקשורת לייבוא.

עלולה להיות בירוקרטיה מסורבלת להפליא.

פורסם
  • מחבר

אבל אם זה דגם שנמכר בארץ? עדיין תהיה בעיה?

פורסם

תהיה לך האמא של הבעיות.....

אתה צריך להכין מראש אישור ממשרד התקשורת, מה שלוקח לבד 21 ימי עסקים, לא משנה אם נמכר בארץ או לא, כל עוד יש בו משדר/מקלט 2.4Ghz (מה שמתייחס גם ל BT וגם ל WiFi)

ואז מתחילה הפרוצדורה הארוכה והמפרכת:

להזמין את הנייד בדל, הקונפיגורציה שעולה בארץ 9000 שקל עולה שם 1600 דולר (עם 2 ג'יגה זכרון, 8600M GT, ויסטה פרימיום, וכו' וכו')

משלוח 25 דולר Ground ups לבית של דוד שלך

משלוח של חבילה בגודל כזה לישראל תעלה 110 דולר ועוד 20 דולר ביטוח לכל 1000 דולר או חלק מ 1000 דולר שווי של החבילה כל עוד מדובר במכשיר אלקטרוני רגיש

כלומר, משלוח וביטוח לחבילה של 1600 דולר זה כ 150 דולר.

עד פה 1775 דולר

מרגע שזה מגיע לארץ, מע"מ 15.5% על 1750 דולר (את ה 25 הנוספים כבר שילמת בארה"ב, ככה שזה לא נכנס. ולמה 1750? כי שטר המטען מכיל שווי+מחיר משלוח)

סה"כ כולל משלוחים מכס ומע"מ- 2055 דולר על המחשב+הובלה+מכס

אבל!

מרגע שהמחשב מגיע עד שאתה מגיע למכס אחרי ששולחים לך את ההודעה (אם טורחים לשלוח לך....) עובר זמן שבו הם מחכים לאישור ממשרד התקשורת

על הזמן הזה אתה משלם עמילות מכס....

עמילות מכס על שבוע וחצי במקרה של מחשב נייד (וסמוך עלי, זה יקח שבוע וחצי עד שתעבור את הפרוצדורה) עלולה להגיע ל 100$ נוספים.

סה"כ אחרי כל הבלאגן- כ 2155 דולר

בשער קניה של 3.92 ש"ח (היציג הוא 3.8, אבל שערי הקניה נעים בין 3.9 ל 4)

8447.6 ש"ח

חסכת כ: 550 ש"ח

איבדת: אחריות ל 3 שנים.

לא שווה את זה.

-את כל הפרטים והפרוצדורות אני יודע כי גם אני חשבתי להביא מחשב נייד מחו"ל לא מזמן, אבל בסוף הסתדרה לי קומבינה נחמדה של רכישה ישר דרך היבואן, ככה שבסופו של דבר יצא לי 300 ש"ח הפרש סה"כ.....

הערות נוספות:

- גם אם תתקשר למכס אחרי שהמחשב הגיע, לפני שהם שלחו הודעה זה לא מופיע להם במחשב- ולכן יגידו לך שזה עדיין לא הגיע (משמע- אין דרך להתחמק מתשלום עמילות מכס)

-המכס עלולים להעלות את המוצר לבדיקה פיזית, ומשם והלאה שלמות החבילה ותכולתה לא מובטחת.

-התהליך לקבלת אישור ממשרד התקשורת לא תמיד עובר חלק, ולעתים הם גם יכולים לא לתת לך אישור. זה תלוי בשיקולים של משרד התקשורת, ואלוהים יודע איך הם עובדים.

פורסם

ואם אני קונה שם את המחשב הנ''ל,ואומר להם שהוא שלי,שבאתי איתו לשם,

הם גם יעשו בעיות?

(אני אומר זאת כי אולי אח שלי יקנה לי מארה''ב).

רועי.

פורסם

תזרקו את הארגז, תשמרו כל מה שבפנים, תכינו מראש סט מדבקות בעברית (עולה כ 15 ש"ח בכל מקום) להדביק על הנייד (שהוא מגיע לארץ תקלף את הזבל הזה ותעשה חריטה איכותית)

ושילכו עכשיו להוכיח שלא באמת הבאת את הנייד הזה מהבית. לקנות שם ולהביא לפה פיזית זו לא כ"כ בעיה.

פורסם

תזרקו את הארגז, תשמרו כל מה שבפנים, תכינו מראש סט מדבקות בעברית (עולה כ 15 ש"ח בכל מקום) להדביק על הנייד (שהוא מגיע לארץ תקלף את הזבל הזה ותעשה חריטה איכותית)

ושילכו עכשיו להוכיח שלא באמת הבאת את הנייד הזה מהבית. לקנות שם ולהביא לפה פיזית זו לא כ"כ בעיה.

:lol:

תודה! :xyxthumbs:.

פורסם

מחזק את הדרך השניה.

להביא במשלוח זה פשוט לא משתלם , כי חוץ מה3 שנים אחריות שתאבד - תאבד גם בערך 3 שנים מהחיים שלך על עצבים.

פורסם

מחזק את הדרך השניה.

להביא במשלוח זה פשוט לא משתלם , כי חוץ מה3 שנים אחריות שתאבד - תאבד גם בערך 3 שנים מהחיים שלך על עצבים.

אשכרה. אחרי שפעמיים הייתי צריך לנסוע למכס בת"א כדי לשחרר פריטים שהוריה של בת-זוגי שלחו לה (כולל טבעת משומשת עם אבן מלאכותית שהגנבים רצו תשלום מע"מ עליה כאילו הייתה חדשה), אמרתי שפעם הבאה שאהיה שם אני אביא M16 וארסס את כולם.

:kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

מאבס לאללה,

הייתי בטוח שזה משתלם... נו טוב, נחכה שמישהו יקפוץ לביקור.

אגב, מה אתם אומרים על המחשב, פצצה לא?

פורסם

לדעתי באמת לא שווה לחסוך 550 ש"ח ולאבד אחריות 3 שנים, פה בראץ במידה וקורה משהו למעבדה, תמיד אפשר לפנות ליבואן או לדל...

אם תביא מחו"ל למי תיפנה????

פורסם

לדעתי באמת לא שווה לחסוך 550 ש"ח ולאבד אחריות 3 שנים, פה בראץ במידה וקורה משהו למעבדה, תמיד אפשר לפנות ליבואן או לדל...

אם תביא מחו"ל למי תיפנה????

כנראה שלא קראת את כל הדיון,

אבל לייבא מחשב נייד מחו''ל עולה יותר מאשר לקנות מחשב נייד בארץ.

המשלוח והמס כבר יעלו מינימום 1K ש''ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים