עבור לתוכן

מהו לוח האם המושלם לP4

Featured Replies

פורסם

מישהו שאני מכיר מתעקש לקנות מחשב מבוסס P4

על איזה לוח אם של חברת אינטל הייתם ממליצים?

פורסם

תתעקש על זה. תראה לו חומר מכל מני אתרים, תראה לו מחירים ותביא אותו אל הפורום הזה.

פורסם

אף אחד מהם. asus.

פורסם
  • מחבר

אף אחד מהם. asus.

איזה דגם?

פורסם

P4T-E..... הדגם החדש שגם תומך במעבדי סוקט 478/נורת'ווד וגם זכרונות RDRAM. קניה לא רעה, במיוחד כשמחירי זכרונות RDRAM ממש נמוכים...

פורסם

מאד נמוכים, מה אני אגיד לך... אתה לא מבין שזו טכנולוגייה מתה ?

::)

פורסם

בוא לא נגזים.....

זה לא טכנולוגיה מתה

היא פשוט עולה יותר מהשווי שלה.......

פורסם

קודם כל היא לא מתה, עוד צפויים לבוא דגמי 1066MHz ואינטל הולכת להוציא ערכת שבבים תואמת כך שהטכנולוגיה עוד לא מתה. ואפילו שיעבור החוזה עם רמבוס, אני מאמין שאינטל עדיין תמשיך לייצר ערכות שבבים עבור RDRAM מהסיבה, שהוא הזיכרון שמביא הכי הרבה ביצועים לפנטיום 4 שלה. תבינו, עד שפנטיום 4 לא יעבוד עם זכרון DDR PC3200 שזאת אומרת פועל בבאס של 400MHz, לא יהיה מתחרהנ לRDRAM מבחינת הפנטיום 4. תמיד הפנטיום 4 יעבוד טוב יותר עם זכרונות RDRAM כי יש להם רוחב פס של 3.2GB. רק כשלDDR יהיה את הרוחב פס הזה אז אינטל תוכל לחשוב לנטוש את RDRAM. וPC3200 DDR יהפוך לסטנדרט רק עוד חצי שנה+ כך שאנחנו צפויים עדיין לחידושים בנוגע לRDRAM. אה ועוד משהו. הרוחב פס של 3.2GB שיש לRDRAM זה רק עכשיו, בדגמים שנמכרים עכשיו במהירות של 800MHz. תחשוב מה יהיה הרוחב כשיצאו זכרונות 1066MHz. זאת אומרת שDDR יגיע לרוחב פס של RDRAM רק עוד חצי שנה (כשיצאו זכרונות PC3200), רק שאז, RDRAM יבוא ברוחב פס יותר גדול ובבאס 1066MHz. כמובן שDDR יותר טוב, אבל עדיין בשביל הפנטיום 4 זכרונות RDRAM יישארו לשלוט בשוק הגבוה, לפחות לשנה הקרובה. זה לא שאני חושב שRDRAM יותר טוב, אני חושב שלפנטיום 4 לשנה הקרובה (לפחות) הוא יהיה יותר טוב.

בקשר למחירים, הם ירדו. הם כבר לא עולים מאות דולרים יותר מDDR.... היום לקנות זכרון 256MB RDRAM (שזאת אומרת שני זכרונות של 128MB, כי RDRAM בא בזוגות) יקר ב30-40 דולר יותר מלקנות זכרון DDR 256MB. נכון שזה יותר יקר, אבל לא בהרבה. לקנות פנטיום 4 זאת כבר לא קניה גרועה כמו שזה היה לפני 3-4 חודשים, כשאז גם המחירים של המעבדים (שדרך אגב, גם הם ירדו משמעותית, לדגמים היותר נמכרים כמו 1.6GH ו1.7GHz דווקא יש מחירים סבירים, בערך כמו AMD) היו מאוד גבוהים וגם של הזכרונות. כמובן שמי שמבין עדיף AMD, אבל מי שלא, קניה של פנטיום 4 היא בהחלט לא גרועה.

פורסם

יש לי את הלוח של ASUS דגם P4T-E.

לדעתי זה הלוח הטוב ביותר שפנטיום 4 יכול לדמיין, הלוח הזה פשוט מדהים. פעם שמעת כונן פלופי עם ביצועים?

כולנו מכירים את הכונן פלופי האיטי, ובכן תשכח מהמילה "איטי" עם הלוח הזה, הפלופי אצלי ->> מטוס <<- ובסה"כ מדובר בכונן פלופי מעפן במהירות מדהימה, דבר שמוכיח על מהירות הלוח.

דוגמא נוספת:

למי שמכיר את התוכנה ghost, ובכן עשיתי ghost מדיסק לדיסק והגעתי למהירות של 300 מגה בייט בדקה!!!

עשיתי הרבה ghost בחיים שלי והמהירויות שהייתי מגיע היו 180-220 מקסימום עם דיסקים קשיחים דומים (7200).

כמו-כן הלוח הזה תומך בפנטיום 4 עתידי מהירויות של למעלה מ2.2 גיגה הקיים היום. לי אישית יש פנטיום 4 2000 northwood.

לקנות אך ורק את הלוח הזה!!

פורסם

זה אכן לוח טוב. אבל גם לוח nForce לדוגמה למעבדי Athlon XP הוא מצויין. היית באותו מחיר יכול לקנות Athlon XP 2000+ שהוכח בכל מבחן ביצועים אפשרי (99%) שהוא מנצח את פנטיום 4 2GHz נורת'ווד. את 2.2 לא תמיד כי הוא נועד להתחרות מול 2GHz ולא מול 2.2, למרות שגם את זה הוא עושה בכבוד. אבל לפחות עשית בחירה טובה, גם לוח אם הכי טוב שיש לפנטיום 4 (חוץ מזה של אביט, אבל הוא לא נמכר בארץ) וגם מעבד ממש טוב וגם זכרון RDRAM, מיצוי של הפנטיום 4 עד הטיפה האחרונה.

פורסם

פלופי כמדד ביצועים, המממ....?

פורסם

פלופי כמדד ביצועים, המממ....?

אכן כן.

הפלופי שלי פועל כל כך מהר שקשה להאמין. עכשיו תשאל את עצמך איך זה יכול להיות הרי זה בסה"כ פלופי סטנדרטי, זה לא SCSI או משהו כזה, מה גורם לו להיות כל כך מהר? זה בטח לא בגלל הרמקולים היפים שיש לי....

אבל חוץ מזה נתתי עוד דוגמא של ghost.

2 דיסקים קשיחים 7200 על הלוח של אינטל 850GB הגעתי בghost ל220 מגה בייט לדקה ועם הלוח שלי הגעתי ל300.

פורסם

עד שפנטיום 4 לא יעבוד עם זכרון DDR PC3200 שזאת אומרת פועל בבאס של 400MHz, לא יהיה מתחרהנ לRDRAM מבחינת הפנטיום 4. תמיד הפנטיום 4 יעבוד טוב יותר עם זכרונות RDRAM כי יש להם רוחב פס של 3.2GB.

LOL

:lol:

ל - 400MHZ DDR יהיה אותו רוחב פס כמו של ה-RDRAM 800MHZ. תביא את ה-Latency בחשבון, ומה תקבל?

פורסם

למעשה זיכרון DDR200 מספק אותו רוחב פס כמו RDRAM 800Mhz

אבל כיוון שהפנטיום 4 יכול לגשת באפיק כפוך לשתי מודלים של RDRAM באותו הזמן

אז צריך זיכרון DDR400 כדי להשתוות

או שיעשו ציפסט בעל ערוץ כפול ל DDR - SDRAM (מה שלמרבי ההפעתה יעשו)

ואז השימוש בזכרנות DDR-SDRAM יתן הרבה יותר רוחב פס מ RDRAM

כד DDR400 נותן פי שתיים רוחב פס מ RDRAM 800Mhz.

פורסם

אין סיכוי ש-ddr sdram יגיע למהירויות של rdarm ,יש היום זכרונות rdram עם רוחב פס של 1066 ו-1200 mb וקצב

העברת נתונים של 4.2gb לשנייה ו-9.6 לשנייה כאשר הדגם הראשון עובד ב-32bit והשני ב-64bit וגם ב-32bit כך

שאני לא רואה ש-ddr ישתווה או יעבור את מהירות ה-rdram כנ"ל לגבי ביצועים ליישומים שדורשים רוב פס רחב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים