עבור לתוכן

הצעה למסך חדש -העדפה 22 אינץ' עד בערך 2300 שקל

Featured Replies

פורסם

ה-226CW בעל פאנל TN. הוא אינו איכותי כמו ה-Dell

אני חושב שאני אלך על הדל בסופו של דבר אבל האם בטוח שאני אקבל אותו עם ה-s-ips?(אני מדבר על פורמט רגיל)

תוכל למצוא כאן הדרכה.

פורסם

אני חושב שאתם סתם קוטלים את ה-226BW, כיום הוא נחשב כאחד ממסכי ה-22 אינצ' הטובים והאיכותיים ביותר למרות פאנל TN שלו.

ההבדלים בין הדל לסמסונג לא כאלה משמעותיים שיצרום לכם בלב..

קצת מהאתר הזה: http://www.digitalversus.com/article-358-2104-36.html

יתרונות וחסרונות של הסמסונג, לפי אתר זה החסרונות של הסמסונג כלל לא נראים בעיני כ-חסרונות.

Pluses

Very good reactivity, the current best

Very impressive colors (dE at 2.4)

Design, VGA + DVI with HDCP inputs

Matte panel

Minuses

The base isnt vertically adjustable

No 100 Hz mode (although, no monitor has one yet)

No zero dead pixel policy

Narrow viewing angles, especially vertically

Slightly accentuates compression defects in movies

אני יכול לחיות עם "חסרונות" אלו.

פורסם

אז תקנה אותו בכיף עם הזוויות הצרות שלו, כפי שצויין בחסרונות. בכל מקרה, יחס ניגודיות סטטי לא ייתן צבע שחור כהה כמו ב-VA, ועומק הצבע עדיין נחות: 6bit לסרטים ותמונות . זה שהוא טוב - זה ביחס ל-TN אחרים, לא למסכים שמבוססים על פאנלים VA או IPS. שים לב שהסוקר מתייחס ל-931BW שגם הוא TN ומציין שהוא מקביל באיכותו ל-226BW. לדעתי הוא גם קצת מגזים עם קביעתו שהמסך מתאים לעיבוד תמונה. בסה"כ כשמדובר על גיימינג בהיקף גדול הוא יכול להנות מבחינת גודלו, אך אני לא מאמין שלרוב הגיימרים יש שימוש של 100% מהזמן לגיימינג במשך שנים, וכי איזה גיימר לא עובד עם מסך מחשב ליישומי טקסט ממושכים? ולכן כאן באים מסכי 20" מבוססי VA או IPS לענות על איזון מושלם בין כל השימושים בחלוקה שווה: גיימינג, סרטים, קריאת טקסט ובחלק מהם עריכה גרפית.

אם זה מה שאתה מתכוון לעשות - לשחק כל הזמן, אז תוכל לחיות עם החסרונות שכלל לא מפריעים במשחקים.

הסוקר מתייחס לפאנל MVA, שמראה פחות גרעיניות בתנועה במקביל לזוויות צפייה רחבות. הוא גם מציין שלשימוש משרדי 20" רגיל הינו המועדף עם פנל MVA ו-IPS. בזמנו EIZO S2231W לא היה קיים והסיכום שה-226BW הטוב ביותר ב-22" בתחום דיוק בצבעים ואיכות תמונה כבר לא אקטואלי.

הכל זה עניין של גודל נקודה גדול יותר בגלל תוספת של 1" לכל קצה אלכסוני. אתה לא מרוויח ב-22" שום דבר לעומת 20" מבחינת שטח עבודה - בדיוק כמו במקרה של 26" / 27", לעומת ה-24" שגם בהם מפסידים את יתרון החלקת הפונטים.

פורסם

אני לא בא להשוות בין הדל לסמסונג, המלצתי לגיסי על הדל 20 עם פאנל SIPS, אני מתלבט בין השניים, הדל איכותי ולפי מה שראיתי בעיני הסמסונג לא נופל ממנו והיה נעים לי לעין. אני פשוט נוטה יותר לכיוון ה-22 אינצ'.

כשאני מתיישב על המחשב שלי בבית חצי מהזמן אני משחק וחצי השני צופה בסרט או גולש קצת.

ה-סמסונג 226BW אינו איכותי כמו ה-DEL אך אני חושב שהוא מספק את הסחורה כמו שצריך.

פורסם

ההשוואה בין מסכים כאלו צריכה להתבצע כששניהם מוצבים זה לצד זה כל אחד מחובר ב-DVI למחשב משלו, באותם תנאי תאורה וכיול בהירות זהה. כך אפשר להבחין בקלות בהבדלים באחידות התאורה, זוויות צפייה ורפרודוקציית צבע עם אותו יישום שיציג אותו טקסט או תמונה יישום וגם הקרנת סרט זהה באיכות גבוהה למשל. כל תנאי התרשמות אחרים לא יכולים לתת בסיס אמין להשוואה נכונה. אני התרשמתי משני מסכים באותם תנאים בחנות לפני התלבטויות בין VP930 ל-S1931 וכך היה קל להבחין בהבדלי האיכויות של שני פאנלים VA.

פורסם
  • מחבר

רגע,אז בין הסמסונג TN לדל S-IPS יש הבדל במשחקים בכלל?

או שכל ההבדל בין הפאנלים הוא בתמונות\סרטים שהם לא השימושים שלי במחשב?(אלא משחקים וגלישה).

פורסם

TN נראה חרא, נקודה. פשוט כשמשחקים נוטים לא לשים לב לזה.

פורסם

רגע,אז בין הסמסונג TN לדל S-IPS יש הבדל במשחקים בכלל?

או שכל ההבדל בין הפאנלים הוא בתמונות\סרטים שהם לא השימושים שלי במחשב?(אלא משחקים וגלישה).

במשחקים לא יהיה הבדל וגם בתמונות, בסרטים לדל יש זוית צפיה של 175 מעלות ולסמסונג 160, זה לא מה שיהרוס לך את הצפיה בסרט כי הרי רובנו יושבים מול המסך ולא בזוויות שכאלה.

אני מציע לך ללכת לבדוק את 2 המסכים האלה בחנות ותבחר מה נראה לך, הרי שם המשחק זה - מה טוב לך לעין.

פורסם

בסרטים רואים הבדל אבל זה לא משנה לחווית המשחק.

בתמונות וסרטים רואים יפה את ההבדל בין מסך שמציג 262 אלף גוונים לבין מסך שמציג 16.7 מליון.

לא ידוע לי על מקום שמציג את הסמסונג והדל.

יש לשים לב לא להתבלבל עם הדגם דל E207WFP הנפוץ שבאמת אין הרבה הבדל בינו לבין הסמסונג.

פורסם

בסרטים רואים הבדל אבל זה לא משנה לחווית המשחק.

בתמונות וסרטים רואים יפה את ההבדל בין מסך שמציג 262 אלף גוונים לבין מסך שמציג 16.7 מליון.

לא ידוע לי על מקום שמציג את הסמסונג והדל.

יש לשים לב לא להתבלבל עם הדגם דל E207WFP הנפוץ שבאמת אין הרבה הבדל בינו לבין הסמסונג.

התכוונת ל-226BW שיש לו 262 אלף גוונים?

אני מניח שלא.

פורסם

אכן borsood התכוון ל-226BW.

תקרא פה אודות עניין עומק הצבע הנחות, כמות הצבעים שמושגת במרמה במסכים מבוססי TN ושאר הבעיות שלהם. מסך שנותן לך 8 סיביות לערוץ צבע הוא הרבה הרבה יותר טוב מאשר 6 סיביות לסרטים ותמונות.

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/5/

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_b/3/

המשך הוויכוח אודות נחיתותם לעומת פאנלים איכותיים הוא עקר. למי שמוכן להשקיע 2300 ש"ח ומבקש לדעת איפה הכסף שלו ייתן תמורה אופטימלית למגוון שימושים רחב, תמיד יקבל פה את אותה התשובה: במסכים עם פאנלים איכותיים ולא ב-22" עם פאנל TN לא משנה מי מייצרו.

פורסם

ההשוואה בין מסכים כאלו צריכה להתבצע כששניהם מוצבים זה לצד זה כל אחד מחובר ב-DVI למחשב משלו, באותם תנאי תאורה וכיול בהירות זהה. כך אפשר להבחין בקלות בהבדלים באחידות התאורה, זוויות צפייה ורפרודוקציית צבע עם אותו יישום שיציג אותו טקסט או תמונה יישום וגם הקרנת סרט זהה באיכות גבוהה למשל.

אני קניתי לא מזמן סמסונג 971P ועשיתי השוואה דומה למה שנאמר פה עם המסך הקודם שלי סמסונג 730B שהיה בזמנו אחד המסכי TN הטובים בשטח.

באמת שמשווים מסך מול מסל רואים הבדל משמעותי בצבעים ובזוויות הצפיה (במיוחד מעלה-מטה הגרוע בTN). אחרי משחק עם הצבעים ה 730B התקרב קצת בדיוק הצבעים ל 971P אבל כמובן שלא הצליח לסגור לגמריהפער והיה עדיין הבדל בולט יחסית.

כמו כן, ן גלישה עם ה 971P פתאום גיליתי מחדש כמה גוונים שעוותו במסך הקודם, במיוחד אתרים עם צבעים בהירים כמו סגול בהיר (שהוצג בקודם יותר ככחול בהיר) וכו'. לפני כן הייתי מרוצה מאוד מה 730B למעט זווית הצפיה.

גם צפיה בתמונות דיגיטליות כאשר משתמשים שחיבור DVI ובמסך איכותי , נותנים תמונות יפייפיות ומאוד מדויקות.

בקיצור, אני מבין את ההתלבטות עם 22" שזה אחלה גודל לעבוד איתו לטעמי, וחבל שאין מסכים איכותיים באמת בגודל זה.

ולגבי מה שאמרו ש 20 ו 22 הם למעשה אותו דבר בגלל הרזולציה הזהה זה לא ממש מדויק, היה לי 17 אינץ ו 19 אינץ ואני יכול להגיד שאומנם הרזולוציה זהה אבל זה "לא אותו דבר" למשל שפותחים מסמך וורד אני לא רוצה לעבוד עם פונט קטן מידי, כך שב19 אני יכול להציג חלק גדול יותר מהמסמך שהייתי מציג ב 17.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים