עבור לתוכן

הגדלת הרוחב פס ע"י התחברות לשתי ספקיות?

Featured Replies

פורסם

השאלה היא כזו-

כרגע אני מחובר לספקית כלשהי (014, 1.5 אם זה משנה) ויש לי אפשרות לקבל חיבור לנטוויז'ן בחינם (גם 1.5). האם יש דרך "לשלב" את הרוחב פס ככה שיהיה לי בעצם 3 מגה ע"י התחברות לשתי הספקיות בו זמנית?

אם יש אפשרות, אני מניח שאצטרך להגדיל את הרוחב פס בכבלים. אני צודק?

תודה, בז'נגלו.

פורסם

לא צריך שתי ספקיות מספיקים שני חשבונות שונים על שני קוי טלפון נפרדים

לדעתי יש ראוטרים שיודעים להתחבר לשני מקורות נפרדים

אם אתה רוצה לעשות את הכל על אותו קו הטלפון כנראה בלתי אפשרי

פורסם
  • מחבר

אני מחובר דרך כבלים- HOT.

פורסם

לא , אתה לא יכול.

מהרבה מאוד סיבות ...

דבר ראשון אתה חייב לעבוד BGP :)

פורסם

לא חייבים BGP. אפשר גם בלי BGP אבל פחות עדיף.

אפשר עם סיסקו, אפשר עם sbox בגירסה 7.5, אפשר הרבה דברים.

פורסם
  • מחבר

מכיון שאני לא מכיר את המושגי רשת האלו, אשמח להסבר עליהם.

ואם כן אפשרי בלי תוספת חומרה גם אם קצת מסובך, אשמח להסבר איך.

תודה.

פורסם

תקרא כאן

כמו שאתה מבין, תזדקק לשני נתבים, שני כרטיסי רשת, ו-2 תשתיות (לא, אי אפשר לעשות את זה רק עם קו אחד של הוט...)

פורסם

לא חייבים BGP. אפשר גם בלי BGP אבל פחות עדיף.

אפשר עם סיסקו, אפשר עם sbox בגירסה 7.5, אפשר הרבה דברים.

פרט והסבר , זה מעניין :)

איך הפאקטים ידעו לחזור דרך שניי ספקי תשתית שונים לאותו מקור ללא BGP?

(הראוטר אומנם יכול לנהל את זה כשהוא משתמש בכתובות (השונות) שיש לו בכל אינטרפייס אבל ה DELAY שונה ועלולים לחזור פקטים בסדר לא רציף.)

ובכלל מניסיון מסויים שיש לי בנושא בגלל DELAY שונה בין ספקים שונים נהוג גם במצב שעובדים BGP ועוברים דרך שניי ספקים על מנת לקבל REDUNDNCY

נהוג לעשות הפרדה בשימוש בין הקוים ולא להשתמש בהם באופן שקוף .

לפני מספר שנים הדבר היחיד שכן עבד בצורה טובה (חלוקת פקטים)היה שניי קווי נלן מחוברים לאותו סיסקו באותו ספק .

פורסם

פרט והסבר , זה מעניין :)

איך הפאקטים ידעו לחזור דרך שניי ספקי תשתית שונים לאותו מקור ללא BGP?

(הראוטר אומנם יכול לנהל את זה כשהוא משתמש בכתובות (השונות) שיש לו בכל אינטרפייס אבל ה DELAY שונה ועלולים לחזור פקטים בסדר לא רציף.)

ובכלל מניסיון מסויים שיש לי בנושא בגלל DELAY שונה בין ספקים שונים נהוג גם במצב שעובדים BGP ועוברים דרך שניי ספקים על מנת לקבל REDUNDNCY

נהוג לעשות הפרדה בשימוש בין הקוים ולא להשתמש בהם באופן שקוף .

לפני מספר שנים הדבר היחיד שכן עבד בצורה טובה (חלוקת פקטים)היה שניי קווי נלן מחוברים לאותו סיסקו באותו ספק .

כי זה לא BGP...

זה יותר Load Balancing..

הנתב מוציא אותך מהרגל הפחות עמוסה אולי מפעיל שם IGRP או משהו בסגנון.

אבל הפקטות חוזרות לאותה הרגל ממנה הן יצאו..

כלומר משני קוי מגה וחצי לא תוכל לקבל שלושה מגה,

אבל אתה תוכל להוריד פעמיים במגה וחצי.

פורסם

כי זה לא BGP...

זה יותר Load Balancing..

הכל BGP בסופו של דבר :) (מכויוון שאת הכתובות החיצוניות של כל אינטרפייס מפרסמים ב BGP וכך מנהלים את הLOAD אליו מהאינטרנט

[באינטרנט אני מתכוון למה שמחוץ לספק ומחוץ ללקוח מכוון שכל השאר מנוהל עם ניתוב סטטי])

אבל לא זה מה שניסיתי לומר כאשר נתתי דוגמא של LOAD BALANCING PER PACKET

אני כיוונתי לכך שרק במצב הזה שיתוף קוים עבד חלק לפניי כמה שנים כאשר ניסיתי.

הנתב מוציא אותך מהרגל הפחות עמוסה אולי מפעיל שם IGRP או משהו בסגנון.

אבל הפקטות חוזרות לאותה הרגל ממנה הן יצאו..

כלומר משני קוי מגה וחצי לא תוכל לקבל שלושה מגה,

אבל אתה תוכל להוריד פעמיים במגה וחצי.

כאן אתה מדבר על האופציה שהנתב מנהל את זה ללא BGP .

זה בדיוק מה שאמרתי , ללא BGP זו לא התוצאה של הפיכת שני קוים לאחד.

דרך אגב , היום אתם מכירים מחוברים דרך שני ספקי אינטרנט (עם BGP וכתובות "אמיתיות") שמשתמשים בשקיפות בשניי הקוים ?

זה היה אפשרי פשוט לא תמיד יציב מכיוון שאי אפשר לשלוט בכך שלא תגיע חבילה 40 לפניי חבילה 39 ... ברצף התקשורת.

נ.ב - יש חיים מחוץ ל D-SPOT ? :)

פורסם

אם שני הקווים מחוברים לאותו נתב בספקית האינטרנט, אפשר לעשות load balance עם static route.

BGP הוא מקרה פרטני של פרוטוקול ניתוב. להגיד "הכל בסופו של דבר זה BGP" שקול להגיד שכל מערכת הפעלה היא לבסוף windows.

אבל,

אתה צודק. עם BGP זה קל ופשוט כל עוד הנתב שלך תומך בזה.

לא צריך שני נתבים כדי לעשות חלוקת עומסים, אם כי זה עדיף לצרכי שרידות.

לשאלה מה זה BGP: מדובר בפרוטוקול ניתוב. פרוטוקול ניתוב הוא שיטת עבודה של נתבים לפיה נתב יכול ללמוד על רשתות וללמד נתבים אחרים. היתרון ב-BGP הוא שהוא מאוד גמיש וניתן לשחק עם הרבה מאוד אפשרויות. החיסרון הוא שהוא כבד מבחינת משאבים ושצריך לקנות נתבים יקרים יחסית (לא 300 ש"ח) שתומכים בו.

פורסם

יופי של דיון יש לנו כאן. רק קצת תאורטי משהו.

הנה מוצר שיעשה את העבודה:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=478748

יקר משהו.

פורסם

למה אתם טוענים שזה לא אפשרי לחבר שני חשבונות על אותו קו?

לי יש שני חשבונות בבזק בינלאומי, אחד של הדירה ואחד של הבית, וכשאני בבית אני מחבר את המודם למחשב (בUSB), וגם ללפטופ (דרך כבל רשת שיוצא מהמודם), במחשב אני נכנס דרך החשבון של הבית

ובלפטופ דרך החשבון של הדירה... (רק בגלל שאין לי כח לשנות הגדרות או ליצור חייגן נוסף...)

פורסם

אז אתה בעצם מפצל קו אחד (מודם=קו אחד) בין שני מחשבים. הבחור אוצה לעשות את ההפך :)

פורסם

אם שני הקווים מחוברים לאותו נתב בספקית האינטרנט, אפשר לעשות load balance עם static route.

BGP הוא מקרה פרטני של פרוטוקול ניתוב. להגיד "הכל בסופו של דבר זה BGP" שקול להגיד שכל מערכת הפעלה היא לבסוף windows.

STATIC ROUTE זו הדרך שהשתמשנו בה לא אמרתי אחרת .

לגביי השורה שניה ,ממש לא :)

לפחות לא מה שאני מנסה לומר (אפילו אם לא מצליח לי כמו שאני רואה)

אני מדבר על הבעיתיות באיזון נתיב החזרה כאשר אתה "מפרסם PULL כתובות עצמאי ב BGP דרך שניי ספקיות שונות ותשתית שונה ללא מקדם שמעדיף דרך אחת על השניה.

והכל בסופו של דבר BGP נאמר מכוון שבכל מקרה (אלה אם כן אתה גולש ברשת הפנימית שלך) ה IP שיש לך כאשר אתה גולש באינטרנט מפורסם ב BGP לעולם ,והשרת של CNN מחזיר לך תשובה כאשר את הניתוב חזרה פרסומי ה BGP של הספקית שלך קבעו.

כל IP שקיים באינטרנט מפורסם ל BACKBONE ב BGP ,

(יש יוצאים מהכלל ברשתות שמחוברות אחת לשניה אולי במצבים מיוחדים )

אני עדיין ממתין לתשובה ממך לאיך לעשות את זה ללא BGP :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים