עבור לתוכן

Pavilion מול Thinkpad: אותו מחיר, הבדל גדול במאפיינים. איפה התעלומה?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה קיבלתי הצעת מחיר למחשב נייד Lenovo Thinkpad R61 בעל המפרט הבא:

מעבד: C2D T7300 2Ghz

זיכרון: 2GB

כ. מסך: Intel X3100 shared

מסך: 14.1

דיסק קשיח: 120GB

מחיר: כ-6300 ש"ח

לעומתו, ראיתי את HP Pavilion dv6680ej בסביבות אותו מחיר, עם מעבד טוב יותר, דיסק גדול יותר וכ. מסך טוב יותר:

מעבד: C2D T7500 2.2Ghz

זיכרון: 2GB

כ. מסך: GeForce 8400M

מסך: 15.4

דיסק קשיח: 160GB

מחיר: כ-6300 ש"ח

נראה של-HP יש את כל מה שאפשר לבקש ממחשב נייד ברמת המחיר הזו. התירוץ הרשמי שקיבלתי מהמוכר למחיר הזול הוא ש-"HP מוכרים בכמויות לא נורמליות, ולכן מרשים לעצמם להוריד מחירים".

לי נראה הגיוני יותר שה-HP נופל מה-Lenovo בכל התחומים האחרים, ולכן מציע מפרט עשיר במחיר דומה. אני צודק?

מה אתם אומרים? איזו קנייה משתלמת יותר?

פורסם

הthinkpad קטן יותר וקל יותר.

כלל אצבע שעובד לא רע - קטן יותר = יקר יותר.

כשתצתרך לסחוב מחשב נייד שבוע שלם על הגב בין הרצאות - תבין למה.

ליביו

פורסם

ה Pavillionים של HP זו הסדרה הביתית, איכות החומרים פחות טובה, העיצוב שונה לגמרי, המשקל גבוה בהרבה, ועוד. זו טעות להשוות מחשב מסדרה עסקית למחשב מסדרה ביתית......

אם אתה כבר משווה בין לנובו ו HP, תשווה את ה Thinkpad R series לסדרת NC של HP.

הסדרה הביתית של לנובו נקראת Lenovo 3000, שבה נמצא את ה N100, N200, V200, ועוד דגם או שנים (הדגמים שמתחילים ב N, אגב, זוועתיים מאין כמוהם)

פורסם

אני לא חושב שאפשר להשוות את ה-R ל-NC.

את סדרת ה-T כן.

פורסם

אין כמעט הבדל בין ה-T ל-R כיום.

וגם כשהיה - ההבדל היה בעיקר בעובי ובמשקל. לא באמינות, לא בעמידות ולא בשום דבר אחר. בטח שאי-אפשר להשוות את ה-R ל-Pavilion.

פורסם

ברור משקל ! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הthinkpad קטן יותר וקל יותר.

כלל אצבע שעובד לא רע - קטן יותר = יקר יותר.

לא ציינתי שקיבלתי הצעת מחיר ל-R61 דומה לזה שלעיל, עם מסך 15.4". כל המאפיינים פרט למסך הם אותם מאפיינים, אבל המחיר שלו גבוה יותר - כ-6700 ש"ח.

אז הנה, מחשב באותו גודל של ה-HP, ויקר יותר... אבל בסדר, הבנתי למה אי אפשר להשוות את הדגמים. אני אלך על Lenovo.

תודה שעזרתם לי להחליט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים