עבור לתוכן

התלבטות בין מארזים, עד 400 ש"ח בלי ספק: HEC 6A21, YY-5603 או משהו אחר?

Featured Replies

פורסם

שלומות,

עברתי על כל מיני מארזים, הרצתי חיפוש בפורום ובפורומים אחרים וקראתי ביקורות, ועדיין אני מתלבט בין כמה מארזים. אודה אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות. אני מחפש מארז בתקציב של כ400-300 שקל (או בסביבות 600 שקל לספק ולמארז). כנראה ללוח אם GA-73PVM-S2H עם מעבד E2180, בלי כרטיס מסך נוסף. העיצוב לא משנה לי יותר מדי, מעדיף מארז כמה שיותר שקט. החלטתי ללכת על ספק ZM360B-APS של זלמן.

בינתיים סיננתי לי את המארזים הבאים: Yeong Yang 5603, HEC 6AR6, HEC 6A21, Thermaltake Matrix. אני נוטה למארזים של HEC - הבנתי שהם פחות או יותר זהים, חוץ מהעיצוב - אבל מצאתי כאן בפורום הודעה של מישהו שרומז שהמארזים האלה לא שקטים ולא עמידים במיוחד, וכך שוב חזרתי לנקודת ההתחלה. ואולי יש עוד איזה מארז באיכות סבירה ויחסית לא יקר שפיספסתי? כל הצעה תתקבל בברכה. ואם יש הערות לגבי הספק שבחרתי (אולי זאת לא בחירה מוצלחת במיוחד?), אשמח לקרוא.

פורסם

ספק כוח יספיק לך גם ה - FSP 300W PN כי המחשב שלך לא צורך כמעט כלום.

לגבי מארז, 6A19 יהיה בסדר.

פורסם
  • מחבר

תודה. כאמור גם ככה העדפתי את HEC. אבל האם 6A19 עדיף על 6A21 (אני מעדיף את המראה של 6A21)? ואולי שווה להוסיף עוד איזה מאה שקל ולקנות משהו כמו Enermax Chakra או, נגיד, Coolermaster RC532/533/534/330? המבחר הזה ממש מבלבל, במיוחד כשאני לא מבין כלום במארזים ??? :).

אני יודע שספק של 300W יספיק, אבל אני רוצה ספק שקט ואיכותי וחסכוני כמה שיותר - לפחות היעילות המוצהרת של הזלמן 80% מינימום, ו-FSP אם אנ'לא טועה - 70%.

פורסם

לא שווה לך להוסיף עוד כסף לספק בשביל המפרט הזה, זה לא ישתלם לך ולא תרגיש בהבדל.

ה - 6A19 וה - 6A21 זה אותו המארז מלבד הפאנל הקדמי.

אפשר לקחת מארז יקר יותר וטוב יותר אם אתה רוצה, הכול תלוי ברצון ובצרכים שלך מהמארז.

פורסם
  • מחבר

אהמם... לגבי הספק תודה, קיבלתי, אולי באמת אחסוך קצת על זה.

לגבי המארז: אין לי בעיה להוסיף עוד איזה 100-200 שקל למארז, אבל גם אין לי יותר מדי דרישות. כמו שרואים, אני לא הולך לבנות מחשב פיצוץ (מעבד צנוע, כרטיס מסך מובנה, שני דיסקים קשיחים וכנראה סטיק זיכרון אחד). כן הייתי רוצה שהמארז יהיה כמה שיותר שקט, אשים קירור ארקטיק פריזר למעבד ומאווררי Glacialtech 12cm למארז. השאלה היא האם בתוספת של 100-200 שקל אפשר לקבל מארז יותר איכותי, בעיקר מבחינה אקוסטית. במלים אחרות - האם המארזים הנ"ל (או מארז אחר במחיר דומה), Enermax Chakra או CM 330/532/533/534, יותר איכותיים מה-6A19 או 6A21 של HEC, שעולה בערך ב-150 שקל פחות. לא נראה לי שיש לי טעם להשקיע במארז יותר מ-400 שקל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה דניס, עזרת לי מאד! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים