עבור לתוכן

שידרוג מחשב ביתי עד 1300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום

ברשותי מחשב אינטל פנטיום 4 בן 4 שנים עם לוח אם MSI 865PE NEO2 וכרטיס מסך GeForceFX5200 זיכרון DDR

כרטיס המסך שלי נשרף ולכן אני שוקל להחליף את הרכיבים הנ"ל ברכיבים חדשים יותר. ברשותי ספק כונן קשיח וצורב חדשים.

אבקש לקבל את המלצתכם לרכיבים שווי ערך לרכיבים הנ"ל אך כמובן עדכניים.

חשבתי על מעבד ליבה כפולה של אינטל אך איני יודע איזה לוח אם וכרטיס מסך ברור לי שאצטרך גם זיכרון DDR2 לפחות 1G.

המחשב משמש לאופיס אינטרנט סרטים עריכת וידאו ביתי ומשחקים לא כבדים במיוחד, חשוב לציין שלפני שנשרף לוח האם המחשב למרות שהוא ישן ואיטי קצת ענה על הצרכים.

התקציב סביב 1000-1200 ש"ח

תודה

חיים

פורסם

מעבדים Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box AM240DCB ¤ 385 1

לוחות אם Asus M2A-VM ¤ 357 1

זיכרונות Digma 1GB DDR2-667Mhz D21G667DI ¤ 109 1

כרטיסי מסך Palit Radeon 2600Pro Sonic 256MB DDR3 HDMI PCI-E Retail ¤ 409 1

סה"כ: 1260 מTMS

מעבד כפול ליבה (2X4000) של AMD.

לוח מצויין לתקציב הזה.

1GB זיכרון של דיגמה - אם יש אפשרות להגדיל במעט את התקציב,הקיט של TRANSCEND 2GB ב230 ש"ח מומלץ מאוד!

כרטיס מסך הטוב ביותר עד 400 ש"ח.

פורסם

ערוך את הכותרת כך שתכיל את תקציב השדרוג.

פורסם
  • מחבר

שוב שלום

עשיתי קצת בירורים ויש לציין שאני עוד יותר מבולבל.

אני מנסה להתכנס סביב:

מעבד: Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box AM240DCB

לוח אם: איזה טוב יותר Asus M2A-VM או Gigabyte M56S-S3 AM2 GM56SS3 ?

זיכרון: אקח 1G 800MHZ של KINGSTON או OCZ

כרטיס מסך יש לי כמה אופציות:

Palit Radeon 2600Pro Sonic 256MB DDR3 HDMI PCI-E Retail לא שמעתי על חברה זו.

Gigabyte Nvidia Geforce 8400GS 256MB (Up To 512MB) Retail

LEADTEK WinFast PX7600GS TD256M PCI לא שמעתי על חברה זו.

האם תוכלו לעזור לי להתכנס סופית

תודה

פורסם

איזה ספק כח - קיים כרגע אצלך?

הAsus M2A-VM הכי משתלם, משאר הדגמים (שציינתה).

אין צורך לקנות זיכרונות במהירות של 800NHZ, אם לא מתוכנן OC.

ה2600PRO גירסת Sonic, הכי חזק משאר הדגמים (שציינתה).

שני החברות טובות (LEADTEK וPalit), אבל כפי שידוע לי Palit נותנת רק שנת אחריות אחת (לפחות ברוב הכרטיסים).

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות מה זה OC

פורסם

מהו אוברקלוק?

קודם כל, אני אתייחס למונחים :

Overclock = OC = אוברקלוק = המהרה = האצה

מטעמי נוחות, מעתה והלאה אני אתייחס לאוברקלוק במונח "OC".

OC הוא תהליך שבו ניתן לגרום לרכיב מחשב כלשהו, או מספר רכיבים בו זמנית, לעבוד במהירות גדולה יותר מאשר המהירות שבה הוא הוגדר לעבוד על ידי היצרן.

לדוגמא, ניתן ברוב המקרים לגרום למעבד 2.4GHz לפעול במהירות 2.8GHz או כרטיס מסך במהירות 430MHZ לעבוד ב470MHZ.

כל רכיב ורמת הOC שלו.

על אילו רכיבים ניתן לעשות OC?

הרכיבים הנפוצים ביותר שעוברים OC הם המעבד, לוח האם, הזכרונות וכרטיס המסך (אם כי עשו OC לXBOX360).

אז מה זה בעצם נותן לי?

ביצוע OC לרכיב כלשהו יתרום בדרך כלל לשיפור בביצועי המחשב. OC למעבד/לוח אם/זכרונות יתרום לביצועי המחשב .

OC לכרטיס המסך יתרום רבות לשיפור הביצועים במשחקי מחשב תלת-מימדיים ובחלונות VISTA.

מה הסיכונים?

לפני שמתחילים בתהליך ה-OC לרכיב חומרה כלשהו, יש לדעת מה עלולות להיות התוצאות של המעשים שלכם.

נתחיל מכך, שברוב המקרים OC לרכיב כלשהו מבטל את האחריות שיש עליו, ולכן אם חלק כלשהו נשרף לכם כתוצאה מ-OC ולא מוכנים להחליף לכם אותו בחנות, זאת זכותם. עם זאת, ברוב המקרים קשה לדעת האם רכיב כלשהו עבר OC ולכן יהיה קשה לחנות להוכיח שעשיתם OC. בכל אופן, אסור לכם להסתמך על זה ומומלץ לדעת היטב מה אתם עושים.

סיכון נוסף הוא שריפת/קלקול רכיב מחשב כלשהו, אפילו אם הוא לא עבר OC ישירות. לדוגמא, OC לא זהיר/לא נכון למעבד, עלול לגרום לשריפת לוח האם או הספק או כל רכיב אחר שנמצא במחשב. עם זאת יש לציין כי פעולת ההמהרה הולכת ונהיית פופולארית ופשוטה יותר. זה ממש פשע לא לנסות לבצע המהרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים