עבור לתוכן

האם RAID 0 אפשרי בשתי קבוצות HDD שונים (במערכת אחת)?

Featured Replies

פורסם

שלום,

הייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות RAID (למשל RAID0) עבור 2 הארדיסיקים למערכת ההפעלה ובנוסף עוד קבוצה של RAID ל2 כוננים אחרים?

מדובר בלוח X38 של GIGABYTE כל הכוננים של WD.

תודה

פורסם

דגם מדוייק יעזור. אני עדיין לא נפגשתי עם בקר שלא מאפשר (לפחות) 2 זוגות RAID.

פורסם

אני עדיין לא נפגשתי עם בקר שלא מאפשר (לפחות) 2 זוגות RAID.

כנראה לא היית בעניינים בעידן ה-ICH5R, כשהבקר תמך בשני הארד דיסקים וזהו. אבל נכון, בימינו סביר שהבקר הכי פשוט יתמוך ב-4.

פורסם
  • מחבר

כנראה לא היית בעניינים בעידן ה-ICH5R, כשהבקר תמך בשני הארד דיסקים וזהו. אבל נכון, בימינו סביר שהבקר הכי פשוט יתמוך ב-4.

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=9019

כרגע יש לי שלושה דיסקים ב RAID 0

בנוסף- אני מעוניין לחבר שני כוננים אחרים בRAID 0 .

האמת לא יצא לי אף פעם לקנפג מערכות לRAID היייתי רוצה את הדרכתכם במקרה וזה אפשרי.

פורסם

תסתכל על הלוח אם שלי - הוא עם בקר ICH5R ותומך ב2 זוגות RAIDים.

פורסם
  • מחבר

תסתכל על הלוח אם שלי - הוא עם בקר ICH5R ותומך ב2 זוגות RAIDים.

אודה לך מאוד אם תתייחס לשאלה שלי ותמליץ

פורסם

אני לא מכיר לוחות אם של GIGABYTE אז קשה לי לענות לך. מקווה שמישהו אחר יוכל לעזור :-\

פורסם

ag43,

ה-ICH5R עצמו תומך רק בזוג SATA יחיד ל-RAID, אבל לוחות רבים, כמו שלך וכמו שלי (לי יש ה-P4P800-E DELUXE) הוסיפו בקר נוסף שלא מובנה ב-SOUTHBRIDGE.

(שוב שלא תחשוב שאני סתם מתווכח איתך למטרות ויכוח - אני פשוט אוהב דיונים פילוסופיים משעשעים שמרחיבים את האופקים של באי הפורום הזה, שיקראו את הדיונים שלנו ויחכימו מהם).

:xyxthumbs:

לשאלתך, צפיד:

במדריך של לוח האם אמור להיות כל המידע הנחוץ לבניית כל מערך RAID שהלוח תומך בו. אם משום מה אין ברשותך מדריך כזה, הורד אותו מאתר היצרן דרך אותו קישור שמופיע בלינק של נועה מחשבים.

פורסם
  • מחבר

ag43,

ה-ICH5R עצמו תומך רק בזוג SATA יחיד ל-RAID, אבל לוחות רבים, כמו שלך וכמו שלי (לי יש ה-P4P800-E DELUXE) הוסיפו בקר נוסף שלא מובנה ב-SOUTHBRIDGE.

(שוב שלא תחשוב שאני סתם מתווכח איתך למטרות ויכוח - אני פשוט אוהב דיונים פילוסופיים משעשעים שמרחיבים את האופקים של באי הפורום הזה, שיקראו את הדיונים שלנו ויחכימו מהם).

לשאלתך, צפיד:

במדריך של לוח האם אמור להיות כל המידע הנחוץ לבניית כל מערך RAID שהלוח תומך בו. אם משום מה אין ברשותך מדריך כזה, הורד אותו מאתר היצרן דרך אותו קישור שמופיע בלינק של נועה מחשבים.

האם יש משהו מסויים ב BIOS שזה צריך להיות מוגדר כך?

כדי להכנס להגדרות RAID זה CTRL+I בבוט אבל אח"כ איך אני בעצם לוקח שני כוננים ומאחד אותם תחת RAID 0 כאשר יש עוד קבוצה של כוננים בRAID במחשב?

פורסם

ag43,

צודק. אני אוטומטית חושב שבגלל שבלוח אם שלי עתיק כ"כ אז הוא המינימום שיש במה שהוא מציע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים