עבור לתוכן

חשיבות הצורות שעל לוח האם

Featured Replies

פורסם

שלום רב . אני סטודנט לתואר ראשון -מתמטיקה מחשבים . אני מעוניין לדעת את מה החשיבות של כל אחד מהיצרנים לחלקים השונים על לוח האם !! לדוגמה הסוללה שעל לוח בצורת עגול , הג'וק בצורת מלבן , המעבד בצורת מרובע . למה החלקים שהונים האלה לא צורות אחרות כמו משולש.

התייעצתי עם אנשי צוות בחברת HP והם גם מעוניינים לדעת את זת. תודה מראש לעונים.[br]פורסם בתאריך: 15.12.2007 בשעה 12:58:39

שלום רב . אני סטודנט לתואר ראשון -מתמטיקה מחשבים . אני מעוניילדעת את זת. תודה מראש לעונים.

ן לדעת את מה החשיבות של כל אחד מהיצרנים לחלקים השונים על לוח האם !! לדוגמה הסוללה שעל לוח בצורת עגול , הג'וק בצורת מלבן , המעבד בצורת מרובע . למה החלקים שהונים האלה לא צורות אחרות כמו משולש.

התייעצתי עם אנשי צוות בחברת HP והם גם מעוניינים [br]פורסם בתאריך: 15.12.2007 בשעה 13:06:47

לפירוט :

אם אנחנו מסתקלים על לוח האם .אז אנחנו מגלים הרבה צורות שונות (מרובע ,מלבן עגול......) מה החשיבות של צורות אלה? האם אפשר לשנות רכבים אלה ברכבים אחרים עם צורות אחרות?הסבר?! מעניין!!

פורסם

זה מה שקבוע המהנדסים והמפתחים עם השנים..כמובן שיש בזה גם התחשבות מבחינה מקום/תהליכי יצור וכו.

וחוץ מזה אני לא רואה למה לייצר שבבים בצורות של משולש..גם מבחינת מקום זה לא ראלי ויעיל ממש.

פורסם

לגבי מעבדים (וכל רכיב שמבוסס על חתיכת סיליכון אחת) הצורה תהחה צמיד מלבנית, זה נובע מאופן היצור של הסיליקון

פורסם

בקשר לשבבים - אני חושב שזה פשוט קשור לניצול מקסימלי של הסיליקון - כנראה מעשית בפיסת סיליקון בעלת צורה מרובעת נכנסים יותר "טרנזיסטורים" מאשר בצורות אחרות באותו הנפח.

בקשר לסוללה - אין לי מושג למה היא עגולה.

פורסם

למה סוללה עגולה, אני לא יודע אם זה נכון גם לסוללות של הלוח אבל סוללה בנויה ככה:

127132-2411p026-1b.jpg

שכבות שכבות סביב סוג של פחם אם אני לא טועה..

פורסם

בקשר לשבבים - אני חושב שזה פשוט קשור לניצול מקסימלי של הסיליקון - כנראה מעשית בפיסת סיליקון בעלת צורה מרובעת נכנסים יותר "טרנזיסטורים" מאשר בצורות אחרות באותו הנפח.

בקשר לסוללה - אין לי מושג למה היא עגולה.

האמת שכל השבבים מיוצרים דווקא על פלטה עגולה אבל הסיבה למרובעות של השבבים היא יותר פשוטה. השבבים מיוצרים בכמות גדולה על פלטה של סיליקון (או כל חומר אחר) ואז הפלטה הזאת מנוסרת כדי להפריד בין כל השבבים. לנסר תמיד יותר קל ויותר מדויק לנסר בקו ישר מאשר בכל דרך אחרת ולכן כל השבבים מיוצרים להתאים באיזור מרובע.

תהליכי הייצור לא נובעים מאיזשהו קיבעון מחשבתי של מהנדסים אלא מנסיון לייעל את תהליכי הייצור ולמקסם את התנובה של התהליך.

אלה היו 60 שניות על תהליכי ייצור של רכיבי אלקטרוניקה :)

פורסם

צורת כל רכיב נגזרת מהצרכים ואופן השימוש בו וגם מטכנולוגית היצור.

אין קשר בין צורת הצ'יפ בתוך רכיב אלקטרוני כגון מעבד או כל IC אחר לבין העובדה שהוא מרובע. גודל הצ'יפ קטן מאוד יחסית לאריזה וניתן היה לעצב אותה בצורה אחרת.

כעקרון ישנם אריזות IC עגולות וגם צורות אחרות (ראה כאן וכאן) והם נועדו לצרכים מסוימים. ככלל נראה לי שמרבית ה IC מרובעים כי זה יותר נוח לסידור ותכנון המעגל.

לגבי סוללות, שוב ישנן כמובן סוללות בצורת תיבה - ראה סוללת 9V או סוללות לסלולריים. האריזות בד"כ מכילות בפנים צבר של סוללות עגולות בצורה זו או אחרת. מרבית הסוללות (וקבלים) עגולות בגלל שיטת היצור שהיא ליפוף של שכבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים