עבור לתוכן

IBM מחודש\עודפים\תצוגה או DELL\HP\LG חדש

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

יש לי התלבטות קשה, אני צריך מחשב ואחרי מחשבות רבות החלטתי שאני צריך ניידות.

תקציב: 4000 שח פחות או יותר.

שימושים: בעיקר משרדי, אופציה למשחקים(לא רוצה לפסול לגמרי, עדיין יהיה לי קצת חופש מדי פעם)

יש חברה בשם ORIN-2000 שמוכרת ניידים של IBM מעודפים במחירים סבירים.

אז ההתלבטות היא :

א. מחשב נייד, מעודפים, IBM סדרת T דגמי ThinkPad . משלם על איכות + אחריות לשנה. אולם החומרה לעומת חברות אחרות מיושנת יותר.

ב. מחשב חדש תוצרת DELL\HP\LG חלק נותנים אחריות ל-3 שנים למרות שלפי מה שקראתי רק השנה הראשונה אכן תקפה על כל המחשב וחלקיו. מקבל

גם חומרה חדשה יותר מאשר IBM אבל מתפשר על איכות.

מה דעתכם ? להתפשר על חומרה ? להתפשר על איכות המוצר ? כי על פי מה שבררתי סדרת ה-T מאוד אמינה מבחינת ההגנות על חלקי מחשב, חומר מקיף איכותי וכדומה... אבל שוב יחסית ישנה.

תודה אנשים

פורסם

ממה שראיתי שם הזולים הם לא משהו. במיוחד שב-4K ניתן להשיג משהו כזה:

http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-t2130-120gb.htm

(ועבור 125 שקלים נוספים גם דיסק 160GB במקום 120GB: http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-t2130-160gb.htm).

סדרה T (ובכלל הלפטופים של IBM) מעולים ואמינים מאוד, אבל אני חושב שגם הדלים טובים מאוד.

פורסם

האיכות של ה-INSPIRON פחותה מזו של ה-THINKPAD, יחד עם זאת...

במקרה שלך דווקא, בגלל שאמרת שאתה לא רוצה לפסול אופציה של משחקים - עדיף לך ללכת על חומרה חדשה וכרטיס מסך (לא מובנה) חדש.

העניין הוא שב-4000 ש"ח תוכל להשיג CORE2DUO נחמד, אבל זה יהיה בעיה למצוא אותו עם כרטיס מסך לא מובנה. נגיד אתה לוקח משהו עם INTEL X3100 (או אפילו פחות - GMA950). ב-T42/T43 ישנים תוכל למצוא RADEON 9600/X300, שעל אף היותם ישנים עדיין יהיו עדיפים על המובנה. אבל המעבד יהיה רק PENTIUM M, שמה לעשות, ה-CORE(2)DUO עדיף עליו.

בוא תפרט יותר באילו ניידים ישנים מדובר (דגמים ומפרט) ומה המחיר, ואז נוכל להגיע להחלטה מחושבת יותר.

פורסם
  • מחבר

היי ותודה,

המפרטים של IBM הם אכן הדגמים שציינתה T42\T43 אבל אם אני אעלה ל4.5K אולי אוכל להשיג את ה-T60.

T43: עלות בין 3000 ל-4000

מעבד אינטל פנטיום 4 1.73 סנטרינו, מסך 14.1, כרטיס מסך Intel 900 , זכרון 512 במהירות 553MHz סוג DDR2 עם אפשרות הרחבה עד 3G.

60GB של הארד דיסק.....סוללת 6 תאים, משקל 2.35 . זה הנתונים העיקריים.

T42:

מחשב דומה ברוב המפרט עם שינויים קלים והשינוי במעבד 1.7 והכרטיס מסך RADEON 7500.

אופציה שלישית היא T60 אך אאלץ להעלות את התקציב ל4.5K במקרה הטוב.

אופציה רביעית היא על פי הביקורות כדאי לי ללכת על חדש של DELL שיעלה לי כ-4K.

אז מה אתם אומרים ?

פורסם

תראה. מצד אחד - אין ספר שאיכות הבנייה של הדל פחותה משמעותית, כיוון שסה"כ מדובר בלפטופ מאוד זול יחסית (יש לי אחד כזה בבית, ומרגישית שהגימור לא משהו).

מצד שני - אין ספק מה יתן לך יותר ביצועים.

פורסם
  • מחבר

תראה אני מנסה לגבש דעה לגבי מה עדיף, הדגשת את הסוגיה שאני כרגע נמצא בה.

מהנסיון שלך עם מחשב ה-DELL, האם הוא עדיין מספיק חזק ואמיד ? האם אפשר "לסמוך" על האחריות ?

אתה מתנייד איתו לפעמים ?

פורסם

הדל שייך לאבא שלי ונמצא בבית חודש וחצי.

לא יצא לנו להתנייד איתו - אבל הוא שוקל כמעט 3 קילו והוא די גדול יחסית (בגלל המסך הגדול) - זה לא הלפטופ האולטימטיבי לצורך העניין. אבל אם עיקר שימושו הוא במקום אחד ומפעם לפעם להעביר אותו, במיוחד אם אין בעיה עם משקל לא נורא כבד אבל גם לא קל הוא פתרון טוב מאוד.

עוד לא יצא לי להפיל אותו, לתת לו מכה או להשתמש באחריות - ואני מקווה שזה ימשיך כך ;) אבל אני כן יודע שנותני השרות של דל בארץ טובים מאוד.

פורסם

לא בדיוק.....

בנוגע ליחסי ציבור/שירות מול הלקוח, הם נוראיים (כלומר, כל מה שלא קשור למעבדה עצמה)

בכל הנוגע למעבדות שלהם (מעבדות CPM)- הם 10. ובתכל'ס, זה מה שחשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים