עבור לתוכן

להנות משתי העולמות, ביצועי מערכת של RAID0, והמידע החשוב מוגן ב RAID1

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב חדש עם הלוח: Gigabyte GA-P35-DS3P שתומך ב- INTEL RAID MATRIX.

עכשיו, אני מאוד רוצה להנות מהביצועים של RAID 0 ששם יהיו כל ההתקנות של המשחקים, מערכת ההפעלה, תוכנות וכד'...

אך מצד שני יש לי איזה 300GB של תמונות, סרטים ומוזיקה שצריכים רק מקום אכסון בטוח ואין לי שום צורך בהגברת הביצועים בשבילם

ואני פוחד מאוד לאכסן אותם ב RAID 0 שלא ילך איזה דיסק והלך כל המידע.

יש לי היום במחשב הישן 2 דיסקים SATA1 שכל אחד מהם הוא 120GB ואני רוכש עם המחשב החדש עוד 2 דיסקים SATA2 של 500GB כל אחד.

חשבתי אם אפשר ליצור מערך ששני הדיסקים שיש לי של ה 120GB יחוברו ביחד כ RAID0 וכך אקבל מחיצה אחת של 240GB להתקנות שצריכים ביצועים(המשחקים, מערכת ההפעלה, תוכנות וכד'...), בנוסף לכך את שני הדיסקים של ה 500GB החדשים שאקנה יהיו מחוברים כ RAID 1 וכך אקבל משניהם ביחד עוד מחיצה אחת שהיא אומנם רק 500GB אך שם ישב כל החומר החשוב (תמונות, סרטים ומוזיקה ) וכך אשן בראש שקט.

מה דעתכם?

האם קיים מערך כזה? ואם כן, האם אפשר לישם אותו בלוח אם הזה?

האם יש אלטרנטיבות טובות יותר?

פורסם

אין שום צורך באופציית ה MATRIX כדי ליצור שני מערכים במקביל. היא מיועדת כדי ליצור כמה מערכים על אותם כוננים.

למשל אצלי, יש לי 3 כוננים של 250GB שמתוכם 430GB הם ב RAID5 וכל השאר ב RAID0.

אתה יכול ליצור את שני המערכים האלו במקביל בלי בעיה. אבל:

1.

משום שיש לך שני כוננים של 120GB ישנים, הייתי מציע לך לבדוק את הביצועים שלהם קודם.

יכול להיות ששני הכוננים האלו ב RAID0 לא יתנו ביצועים גבוהים משמעותית מכונן אחד חדש.

2.

RAID1 היא שיטה מאד אמינה אך בזבזנית בשטח אחסון.

אם כבר עכשיו יש לך 300GB של מידע חשוב, הגיוני ש- 500GB יגביל אותך בעתיד הלא רחוק.

3 כוננים של 320GB ב RAID5 יצא אומנם ~200 שקל יותר אבל יהיה לך 640GB זמין.

מצד שני, הביצועים לא יהיו גבוהים משמעותית והשרידות של המערך תפגע.

פורסם
  • מחבר

OK אחלה.

יודע מה, נעזוב את שני הדיסקים הישנים שלי, חשבתי על משהו שנראה הכי מתאים לי ואני רוצה לקנות עכשיו 4 דיסקים של 500GB.

האם אני יכול ליצור מערך את המערך הבא:

-מחיצה אחת של RAID0 בגודל 200GB שמורכבת מכל ארבעת הדיסקים כאשר היא לוקחת 50GB מכל אחד.

-שתי מחיצות נוספות שכל אחת מהן תיהיה RAID1 בפני עצמה, כל אחת תיהיה בגודל של 450GB ובעצם כל מחיצה מורכבת משני דיסקים.

כך ב- RAID0 יהיה לי 200GB שמורכבים מ 4 דיסקים בו זמנית ובעצם הביצועים של המערך יהיו הרבה יותר טובים מאשר עם 2 דיסקים.

וב- RAID1 יהיה לי סה"כ 900GB בתור "מחסן" בטוח למידע החשוב שלי עם הסיכון הנמוך ביותר לתקלה.

מה דעתכם והאם זה אפשרי?

פורסם

ממה שראיתי ביקורות על הבדלי הביצועים בין רייד 0 לבין הארדיסק יחיד, הבדל הביצועים הוא אפסי. מערכת הפעלה נטענת מהר יותר ובערך בזה זה מסתכם. מה הטעם...? סתם ים כסף. אני מניח שבגלל שאתה קונה כבר בכל מקרה 4 כוננים קשיחים אז אתה אומר למה לא, אם כבר יש. אם זה באמת המצב, שכח ממה שאמרתי.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שאף אחד פה לא יכול לעזור?

בחיפוש לא מצאתי תשובה, בבקשה אם יש מישהו שמבין בזה, מנהל הפורום או כל אחד אחר בבקשה

תעזרו לי. כבר הזמנתי את המפרט הכולל 4 דיסקים של 500GB והלוח אם הזה כפי שמפורט במפרט שלי באתר.

פורסם

מה שאתה רוצה (חלוקה של RAID לפי מחיצות ולא כוננים פיזיים) אפשרי ב-RAID תוכנה, אבל זה פתרון די עקום ולא מומלץ (אתה תלוי בתוכנה ובכשלים האפשריים שלה, יש לך תקורה של ניהול מחיצות, התוספת לביצועים אינה גדולה כמו ב-RAID חומרתי, וכל זה ביחד הופך את העסק לספק כדאי, ספק סתם מסורבל.

במקרה שלך, כשיש 4 כוננים זהים של 500GB, הכי פשוט ויעיל זה לעשות בין כולם RAID0+1 - יהיו לך שני זוגות של RAID0 אמיתי בחומרה, שמגובים ביניהם ב-RAID1, מה שייתם לך 1000GB נפח בסה"כ (לעומת 1100 בשיטה שלך, לא הבדל גדול), ושילוב של ביצועים משופרים ואמינות משופרת עבור כל הנתונים שלך.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה רוצה (חלוקה של RAID לפי מחיצות ולא כוננים פיזיים) אפשרי ב-RAID תוכנה, אבל זה פתרון די עקום ולא מומלץ (אתה תלוי בתוכנה ובכשלים האפשריים שלה, יש לך תקורה של ניהול מחיצות, התוספת לביצועים אינה גדולה כמו ב-RAID חומרתי, וכל זה ביחד הופך את העסק לספק כדאי, ספק סתם מסורבל.

במקרה שלך, כשיש 4 כוננים זהים של 500GB, הכי פשוט ויעיל זה לעשות בין כולם RAID0+1 - יהיו לך שני זוגות של RAID0 אמיתי בחומרה, שמגובים ביניהם ב-RAID1, מה שייתם לך 1000GB נפח בסה"כ (לעומת 1100 בשיטה שלך, לא הבדל גדול), ושילוב של ביצועים משופרים ואמינות משופרת עבור כל הנתונים שלך.

אני מבין למה אתה מתכוון אך במקרה שלי נראה לי שאתה טועה.

אם אעשה RAID0+1 על כל 4 הכוננים שלי אין ספק שהביצועים ישתפרו בכל ה1000GB שיהיו במחשב אך השיפור יהיה כמו ב RAID0 עם 2 כוננים.

בשיטה שלי השיפור בביצועים אומנם יהיה רק על ה 200GB שאקצה ל RAID0 אך כך השיפור יהיה של 4 כוננים! פי שתיים בביצועים!

אומנם ב 900GB של ה RAID1 לא יהיה שיפור כלל אבל זה נועד לאכסון מידע בלבד ולכן השיפור לא רלוונטי מבחינתי.

תראה, ה RAID0 שאני רוצה להקים הוא כן RAID חומרתי מכוון שהמחיצה שאקים ממנו מורכבת בפועל מ 4 כוננים פיזים שבהם כל המידע מחולק שווה בשווה בין הכוננים ולכן לא תיהיה פגיעה בביצועים. אומנם כל כונן בפועל הוא 500GB ואני מקצה רק 50GB מכל אחד למחיצה של ה RAID0, אך מבחינת ביצועים זה אותו דבר, קריאה וכתיבה מ 4 כוננים פיזים בו זמנית של מידע המחולק בינהם.

לגבי ה RAID1, גם פה המערך מורכב מכוננים פיזים ולכן הוא גם כן RAID חומרתי, מדובר בשני זוגות של כוננים פיזים, כל זוג יתן לי מחיצה של 450GB וסה"כ אקבל 900GB בשני מערכים של RAID1, בכל זוג נכתב כל חלק מאותו המידע לשני הכוננים בו זמנית וכך נוצר גיבוי על הכוננים.גם פה אומנם כל כונן בפועל הוא 500GB ואני מקצה רק 450GB מכל אחד, אך כך המטרה שלשמה קיים RAID1 עדיין עומדת בעינה וזה שרידות המידע משום שכל פיסת מידע כתובה פעמיים לכל כונן פיזי ואם כונן אחד מבין זוג כוננים נדפק אז כל המידע מגובה בכונן השני.

כמובן שמספיק וכונן אחד הלך לעולמו אז כל המידע המאוחסן במחיצה של ה 200GB שב RAID0 יאבד, אך המידע שיאוחסן שם הוא לא יהיה מידע חשוב בעיני (התקנות בלבד שניתן להתקין מחדש), אך הביצועים של ה RAID0 בכל מה שקשור למערכת ההפעלה, משחקים ושאר התקנות יהיו ביצועים טובים משום שנדרש הרבה פחות זמן בקריאה וכתיבה מ 4 כוננים פיזים בו זמנים כאשר המידע מחולק בינהם.

מטרתי ב- RAID1 היא להשתמש בו לאכסון בלבד של מידע חשוב, העיקר מבחינתי זה שהמידע שנמצא שם מגובה פעמיים בשני כוננים פיזים.

עכשיו אחרי שאני כל כך בטוח בעצמי (או לפחות מקווה) אתם בעלי הניסיון תסבירו לי אם אני צודק או שפיספסתי משהו...?

פורסם
  • מחבר

חברה מה קורה איתכם? קצת עזרה...

אני צריך לקבל את המחשב מחר וב TMS מחכים לתשובה שלי מה לעשות לגבי מערך ה RAID.

בבקשה תעזרו לי להבין אם מה שאני רוצה זה מומלץ, היתרונות חסרונות.. אולי עדיף לי להקים RAID מסוג אחר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים