עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לכונן קשיח שאני רוצה להרכיב כ - Slave

Featured Replies

פורסם

מה המצב אנשים ?..

יש לי דיסק קשיח ממחשב ישן בחיבור IDE של 30 GB של Maxtor ויש בו ג'אמפר (נראה לי זה על Master כי זה היה הדיסק הקשיח הראשי במחשב שפירקתי אותו ממנו) . אני רוצה להרכיב את הכונן קשיח למחשב של אחי . כידוע לכם יש חוט שיש בו 3 חיבורים System (מתחבר ללוח אם), Master (מתחבר לדיסק הקשיח הראשי) ו - Slave שמתחבר לדיסק הקשיח המשני או לכל התקן IDE . בשביל לחבר את הדיסק הקשיח למחשב כ - Slave צריך להוציא את הג'אמפר ?.. אם לא איפה אני שם את הג'אמפר כדי שהמחשב יזהה אותו כ - Slave ?.. לאחר שאני מרכיב אותו למחשב צריך להכנס ל - Bios ולהגדיר שיש לי דיסק קשיח משני ?.. נגיד והצלחתי להרכיב אותו הוא פשוט מופיע כהתקן אכסון בנוסף ל - D ו - C ?.. אפשר לקחת את כל ה - 30 GB של הדיסק הקשיח הזה ולמזג אותו או עם D או עם C או לחלק בין שניהם בלי שיהיה התקן אכסון נוסף ?..

סליחה על כל השאלות ... אשמח אם תענו לי (:

תודה מראש,

משה

שבת שלום

פורסם
  • מחבר

אפצ'י :cool2:

מה שמופיע לי בהארד דיסק עצמו מוזר ... תראו תמונות ... הוספתי גם תמונות של הג'אמפר עצמו בהארד דיסק ...

85zvsl2.jpg

91917742le3.jpg

36966548rj5.jpg

משהו פה מוזר אני לא מצליח להבין איפה לשים את הג'אמפר כדי שהמחשב יזהה אותו כ - Slave ... אשמח אם תסמנו לי באחד מהתמונות עם צייר ושאני אבין אם זה צריך להיות מאוזן או מאונח ...

פורסם

תנסה לשים אותו ללא הג'מפר

ברוב מיקרים זה עובד.למרות שהחץ הימני מראה על הגדרת ה SLAVE.

פורסם
  • מחבר

לפי החץ הימני אני אמור לשים את הג'אמפר בצורה מאונכת ?..

פורסם

תשים גמפר ולו רק כדי למנוע זיהוי שגוי של הכונן כMASTER. נראה לי שצריך לשים2 גמפרים. תנסה לא לגעת בגמפרים של הMASTER

אם המחשב לא יזהה אותם אז תעביר את הגמפר שלו לMASTER. בקשר לביוס - תלוי. מחשבים חדשים מזהים אוטומטית, ישנים

צריכים שתגדיר. הWINDOWS אמור לזהות אותו מיד ולהוסיף אותו בתור עוד כונן מקומי, בתנאי שהכונן כבר חובר טוב, זוהה בביוס

ויש עליו מערכת קבצים.

פורסם
  • מחבר

לשים שתי ג'אמפרים בצורה מאונכת במקומות שהחצים מצביעים ?..

פורסם

לשים שתי ג'אמפרים בצורה מאונכת במקומות שהחצים מצביעים ?..

התכוונת מאוזנת, אבל בעיקרון, כן. ככה לפחות אני מבין את הציור.

פורסם
  • מחבר

חח אני תמיד מתבלבל בין השניים ... לנסות בהתחלה בלי ג'אמפרים ואז לשים את הג'אמפרים או שישר לשים שתי ג'אמפרים איפה שאמרת ?..

פורסם

אני הייתי הולך לפי הציור, אחרי הכל יש סיבה שהוא שם.

אבל מה זה משנה? תנסה. זה לא שיתפוצץ המחשב אם תטעה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הצלחתי והכל עובד אבל אני צריך לאחד עכשיו את כל המחיצות שקיבלתי למחיצה D (היא קיימת כבר) ... אם מישהו פה מבין איך אני עושה זאת עם Partition Magic 8.0 שיכנס בקשה לאשכגול שפתחתי בנושא http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=308425.0

תודה מראש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים