פורסם 2007 בדצמבר 718 שנים מה המצב אנשים ?..יש לי דיסק קשיח ממחשב ישן בחיבור IDE של 30 GB של Maxtor ויש בו ג'אמפר (נראה לי זה על Master כי זה היה הדיסק הקשיח הראשי במחשב שפירקתי אותו ממנו) . אני רוצה להרכיב את הכונן קשיח למחשב של אחי . כידוע לכם יש חוט שיש בו 3 חיבורים System (מתחבר ללוח אם), Master (מתחבר לדיסק הקשיח הראשי) ו - Slave שמתחבר לדיסק הקשיח המשני או לכל התקן IDE . בשביל לחבר את הדיסק הקשיח למחשב כ - Slave צריך להוציא את הג'אמפר ?.. אם לא איפה אני שם את הג'אמפר כדי שהמחשב יזהה אותו כ - Slave ?.. לאחר שאני מרכיב אותו למחשב צריך להכנס ל - Bios ולהגדיר שיש לי דיסק קשיח משני ?.. נגיד והצלחתי להרכיב אותו הוא פשוט מופיע כהתקן אכסון בנוסף ל - D ו - C ?.. אפשר לקחת את כל ה - 30 GB של הדיסק הקשיח הזה ולמזג אותו או עם D או עם C או לחלק בין שניהם בלי שיהיה התקן אכסון נוסף ?..סליחה על כל השאלות ... אשמח אם תענו לי (:תודה מראש,משהשבת שלום
פורסם 2007 בדצמבר 918 שנים מחבר אפצ'י מה שמופיע לי בהארד דיסק עצמו מוזר ... תראו תמונות ... הוספתי גם תמונות של הג'אמפר עצמו בהארד דיסק ... משהו פה מוזר אני לא מצליח להבין איפה לשים את הג'אמפר כדי שהמחשב יזהה אותו כ - Slave ... אשמח אם תסמנו לי באחד מהתמונות עם צייר ושאני אבין אם זה צריך להיות מאוזן או מאונח ...
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים תנסה לשים אותו ללא הג'מפרברוב מיקרים זה עובד.למרות שהחץ הימני מראה על הגדרת ה SLAVE.
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים תשים גמפר ולו רק כדי למנוע זיהוי שגוי של הכונן כMASTER. נראה לי שצריך לשים2 גמפרים. תנסה לא לגעת בגמפרים של הMASTERאם המחשב לא יזהה אותם אז תעביר את הגמפר שלו לMASTER. בקשר לביוס - תלוי. מחשבים חדשים מזהים אוטומטית, ישניםצריכים שתגדיר. הWINDOWS אמור לזהות אותו מיד ולהוסיף אותו בתור עוד כונן מקומי, בתנאי שהכונן כבר חובר טוב, זוהה בביוסויש עליו מערכת קבצים.
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים לשים שתי ג'אמפרים בצורה מאונכת במקומות שהחצים מצביעים ?..התכוונת מאוזנת, אבל בעיקרון, כן. ככה לפחות אני מבין את הציור.
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים מחבר חח אני תמיד מתבלבל בין השניים ... לנסות בהתחלה בלי ג'אמפרים ואז לשים את הג'אמפרים או שישר לשים שתי ג'אמפרים איפה שאמרת ?..
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים אני הייתי הולך לפי הציור, אחרי הכל יש סיבה שהוא שם.אבל מה זה משנה? תנסה. זה לא שיתפוצץ המחשב אם תטעה.
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים מחבר אוקיי הצלחתי והכל עובד אבל אני צריך לאחד עכשיו את כל המחיצות שקיבלתי למחיצה D (היא קיימת כבר) ... אם מישהו פה מבין איך אני עושה זאת עם Partition Magic 8.0 שיכנס בקשה לאשכגול שפתחתי בנושא http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=308425.0תודה מראש
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.