עבור לתוכן

לעבודה משרדית כבדה וכשרת לרשת מקומית קטנה עם צורב DVD בלי ציוד הקפי עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן להרכיב את המחשב הראשון שלי. אני מחפש מארז ולוח-אם ידידותיים למשתמש המתחיל.

המארז לא צריך להיות יפה או קטן. מה שחשוב לי זה שיהיה נוח לפתוח ולסגור אותו, שיהיה מספיק מקום לפשפש בקרביים שלו, ושיהיה נוח להתקין בתוכו את כל הרכיבים הדרושים: לוח-אם, מאוורר, ספק כוח, צורב, שקעי USB, וכו'. אם יש בתוכו צבעים, סימונים או תופסנים מיוחדים שעוזרים במלאכת ההרכבה - מה טוב.

לוח האם צריך להתאים למעבדי AMD (כי הם זולים יותר מאינטל), הוא צריך להכיל לפחות ארבעה חריצים לכרטיסי זיכרון 1GB (לא שאני עומד להשתמש בכולם על ההתחלה, אבל טוב שיהיה), הוא צריך להכיל מקום להתקנת שקעי USB (לפחות ארבעה), ובנוסף, אני לא רוצה שהוא יכיל שום כרטיס מובנה: רשת, מסך, קול, וכו' - הכל אני רוצה להתקין ע"י כרטיסים חיצוניים (אמנם כרגע הכי פשוטים שיש, אבל בעתיד אולי אשדרג אותם). כמו-כן, הוא צריך להיות מתוכנן כך שקל יהיה להתקין בו את כל הרכיבים, ושיהיה ברור מה הולך לאין, וגם צריכה להיות לו חוברת הדרכה טובה.

אשמח לשמוע את המלצותיכם\ן.[br]פורסם בתאריך: 6.12.2007 בשעה 21:11:36

או. קיי., מעניין אותי לשמוע גם על לוחות-אם שמתאימים למעבדי אינטל.
פורסם

מאחר ולא ציינת את השימושים-הצפויים או את גבול-התקציב, הרכבתי מפרט קרוב לסף התחתון - אך עם אפשרות הרחבה מירבית.

בבקשה :

מארז : CompuCase 6C60/6C28F (ללא ספק-כוח) - כ-180ש"ח

ספק-כוח : FSP 400W 400-PNR - כ-190ש"ח

לוח-ראשי - אפשרות 1 : Intel Pearl Creek G31+X3100-Based - כ-400ש"ח

לוח-ראשי - אפשרות 2 : Gigabyte GA-P31-DS3L P31-Based - כ-480ש"ח

לוח-ראשי - אפשרות 3 : Gigabyte GA-P35-DS3L P35-Based - כ-580ש"ח

מעבד-ראשי : Intel Pentium Dual-Core 2.0GHz 1MB-Cache 800MHz-FSB E2180 Box - כ-450ש"ח

פתרון-קירור למעבד : Cooler Master ICT-D925P-GP w/ PWM Fan - כ-50ש"ח

זיכרון-ראשי - אפשרות 1 : 2x Transcend/Kingston/Samsung 1GB 667MHz - כ-270ש"ח

זיכרון-ראשי - אפשרות 2 : 2x Transcend 1GB 800MHz - כ-300ש"ח

כרטיס-מסך : Leadtek nVidia GeForce 8400GS 256MB PX8400 - כ-260ש"ח (לא הכרחי יחד עם הלוח-הראשי מאפשרות #1 - מאחר והנ"ל כבר כולל כרטיס-מסך משולב)

כונן-קשיח - אפשרות 1 : WD 160GB 8MB-Cache NCQ S-ATA WD1600AAJS - כ-255ש"ח

כונן-קשיח - אפשרות 2 : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-425ש"ח

כונן-תקליטורים : LG GSA-H62NK S-ATA או Samsung SH-S203B S-ATA או Optiarc AD-7170SB S-ATA - כ-160ש"ח בממוצע

וסה"כ : החל מכ-1955ש"ח (לא כולל את כרטיס-המסך הנפרד, ולא כולל הרכבה ו/או התקנה)

* ניתן להמיר את המפרט הנ"ל להתבסס על מעבד-ראשי מתוצרת AMD - באמצעות עריכת השינויים הבאים :

לוח-ראשי : Asus M2A-VM HDMI 690G+X1250-Based - כ-390ש"ח

מעבד-ראשי : AMD Athlon64 X2 4000+ 2.1GHz 1MB-Cache 1.6GHz-FSB Box - כ-350ש"ח

פתרון-קירור למעבד : Arctic Cooling Freezer 64 Pro - כ-115ש"ח

וסה"כ : החל מכ-1910ש"ח (כנ"ל)

פורסם
  • מחבר

תודה, hw_joe. :)

שמעתי שערכת השבבים P35 של אינטל מצויינת. מישהו יודע משהו על זה? מישהו מכיר לוח-ראשי שמכיל את ערכת השבבים הזאת?

פורסם

berliita ברוך הבא!

אנא ערוך את הכותרת על מנת שתתאים לחוקי הפורום.

הוסף תקציב ושימושים בכותרת, לדוגמא: מפרט למשחקים בתקציב של XXXX

פורסם

hw_joe-הערה לי אליך- בנאדם שמבקש מפרט והוא חדש פה ואין לו הרבה ידע, אז אל תתן לו אפשרויות, תכתוב את מה שהכי טוב לו ולתקציב.

berliita- כן, ערכת השבבים מעולה! לוח ראשי זה:gigabyte p35 ds3l

פורסם

hw_joe-הערה לי אליך : בנאדם שמבקש מפרט והוא חדש פה ואין לו הרבה ידע, אז אל תתן לו אפשרויות, תכתוב את מה שהכי טוב לו ולתקציב.

ariel-ro שתי הערות לי אליך : 1. מבקש המפרט לא ציין שימושים צפויים ו/או תקציב (ר' הערתו של yotam.m לעיל). 2. אם תבדוק, תוכל לראות שכל האפשרויות שהצעתי תמיד יוצרות צירופים מתאימים (אלא אם ציינתי אחרת במפורש).

פורסם
  • מחבר

תודה, ariel_ro. אגב, כמה מאווררים\פתרונות-קירור צריך\כדאי שיהיו במחשב? מה המינימום, ומה המספר המומלץ, ואילו חלקים הם אמורים לאוורר\לקרר? מה עלי לחפש במאוורר\פתרון-קירור מלבד המחיר? אילו ייצרניות של מאווררים\פתרונות-קירור נחשבות טובות במיוחד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים